woensdag, mei 22, 2024
HomeNieuws uit NederlandVIDEO: Hoe smaakt het 'Surinaamse roti verspakket' van Albert Heijn?

VIDEO: Hoe smaakt het ‘Surinaamse roti verspakket’ van Albert Heijn?

-

Does Travel - naar Suriname

AMSTERDAM, 27 jan – Albert Heijn verkoopt sinds kort een verspakket voor Surinaamse roti. “Met dit pakket maak je in een handomdraai zelfgemaakte Surinaamse roti”, beweert de grootste supermarktketen van Nederland. In het pakket zitten onder andere zoete aardappel, sperzieboon, prei, winterpeen en rode paprika. Allemaal ingrediënten die normaal niet in roti, die we uit Suriname kennen, voorkomen. Reden voor Howard Komproe om dit roti verspakket samen met topkok Sunil Bahadoer te gaan proeven.

Comedian Howard Komproe gaat vaker op pad voor zijn online serie ‘Komproeven’! Dit keer is hij op bezoek bij de Surinaams-Hindoestaanse chefkok Soenil Bahadoer van restaurant De Lindehof in Nuenen, dat twee Michelin sterren heeft. De Michelinster is een onderscheiding voor restaurants met een goede tot zeer goede keuken en een correcte bediening in de befaamde Rode Gidsen van de bandenfabrikant Michelin.

Bahadoer maakt de roti van Albert Heijn op de manier zoals beschreven is op de verpakking. Wat het uiteindelijk oordeel van de mannen is zie je in onderstaand filmpje:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

19 REACTIES
 1. Surinaamse roti is een groot woord. Niks mis mee met experimenteren. De omschrijving verliest wel zijn doel omdat het klinklaar is dat het geen Surinaamse roti is. Het probleem bij sommige ketens, is dat ze geen gebruik maken van de juiste bronnen. AH valt hieronder. Iemand die graag het voetballen leert, gaat kijken hoe Pelé, Maradona en Messi met de bal te werk gaan. Kung Fu, kijk je af van Bruce Lee. Tafeltennis moet je bij de Chinezen zijn. Hardlopen, (middellange en lange afstanden) ga naar Afrika.
  Boksen, ga je bij Mohammad Ali. Wat betreft Surinaamse roti, moet je wezen bij de Surinaamse Hindoestanen.

  Een beetje Surinamer maakt alles. Pom, pastei, roti en bami. Dus ook de blakaman kan bij wijze van praten roti maken net zoals de Hindoestaan ook een switi pom kan maken. Zelfs Nederlandse vrouwen die de Surinaamse cultuur kennen en overgenomen hebben, kunnen een roti maken. AH maakt onvoldoende gebruik van de gewone Surinamer. AH denkt in de beslotenheid van het kantoor dat overwegend wit is, opnieuw het Surinaamse roti wiel te kunnen uitvinden. Er is sprake van slecht marktonderzoek. Maar dit slechte marktonderzoek valt alleen Surinamers op. De Nederlander is toch de grootste doelgroep en die zal vast wel een keertje roti geproefd hebben en vond het lekker en nu kunnen ze bij Appie terecht. Nyan switi.😉


  Maak melding
 2. Ik maak mijn roti het liefst zelf zoals mij ooit is geleerd door mijn hindustaanse schoonmoeder. Daar kan de roti van albert heijn niet aan tippen.


  Maak melding
 3. AH moet de naam van dit product veranderen…want dit is pure misleiding…het is geen Surinaamse Roti maar een experimentele Roti bedoeld voor de witte hollanders….De surinamers zullen dit merendeels links laten liggen!


  Maak melding
 4. Beste Howard, Sunil en roti-kenners,

  Ze willen Surinaamse Roti maken, okay laten we Surinaamse even weg halen.

  Dus ze willen roti maken ?

  Maar dan waar is het meel ?

  Roti wordt gemaakt van meel !

  En dat kan je met diverse toespijzen eten.

  Een ding wil ik wel zeggen:

  Suriname heeft een heel mooi cultuur met unieke eigenschappen.
  En zoals ik de reacties lees op dit forum en op social media is het heel jammer dat vele Surinamers dit niet zien en er niet trots op zijn. Echt jammer dat vele Surinamers minderwaardig denken over hun eigen unieke kenmerken.


  Maak melding
 5. het is maar net waar je je druk om maakt, de lekkerste barra heb ik gegeten in Nickerie, maais deze dan echter als die uit Paramaribo, De lekkerste Daal heb ik gegeten in Guyana, is deze dan beter uit Suriname, de lekkerste Erwtensoep maakte mijn grootmoeder is deze echter dan die uit Surinam, de spaghetti die ik maak smaakt ons Prima maar is in de ogen van een Italiaan wel echt spaghetti?
  Is de roti uit Ssuriname voor de mensen uit india wel de roti zpals zij hem gewend zijn?
  BTW, ik heb ook liever de roti van mijn vrouw dan die van AH


  Maak melding
 6. Letterlijke vertaling van Rotie is brood wat je met meel en gevuld met gele erwten of aardappel.Mag ook die ronde plaat van meel/bloem zijn.Maar Nederlanders denken dat masala kip en ei Rotie is,zonder die ronde plaat is Roti geen Roti.


  Maak melding
 7. Lijkt meer op een Hollandse Curry Groentemix.
  Ik zie er niks Surinaams aan, die roti mogen ze ook weglaten, want er zit helemaal geen roti in. De marketing divisie heeft de plank echt goed misgeslagen. Is niet de eerste keer…


  Maak melding
 8. Sperziebonen in plaats van kousenband smaakt niet zo lekker als kousenband, als je niet beter weet misschien is het lekker.
  Vraag me wel af kan je in plaats gele erwten ook linzen doen of is dat toch anders?


  Maak melding
 9. Alweer de zoveelste variant op de Surinaamse roti. Roti is er diverse varianten, gevuld met gele erwten of met aardappelen of ongevuld.
  Roti is niets anders dan plat brood. Bij de roti kun je diverse groenten eten. Aubergine, pompoen, snijbonen, ook sperziebonen. Maar men heeft het liefst kousenband, terwijl roti ook heel lekker is met tayerblad of ander bladgroente zelfs met bitawiri.
  Hindustanen eten roti het liefst met kousenband en aardappelen, masala kip en soms met hardgekookte eieren in masala. I.p.v. aardappelen kun je ook Chinese tayers gebruiken.
  AH komt nu met groenten als paprika, wortelpeen, prei, zoete patat en sperzieboon. Mij lijkt het niet echt lekker. Voor de roti zegt AH kan je ook tortilla gebruiken. De smaak van roti, dus het brood is niet hetzelfde als tortilla.
  Deze variant van roti lijkt meer Mexicaans dan Surinaams.
  De zoveelste verkrachting van het gerecht roti is weer een feit!


  Maak melding
 10. Ach ja, ik heb laatst Beef Shanghai gemaakt van knorr. Ik betwijfel of het ook maar lijkt op de echte beef shanghai, ik zeg dan ook altijd: ik heb “beef shanghai van knorr” gemaakt.

  Dus zolang mensen niet roepen: “ik heb roti gemaakt”
  maar roepen: “ik heb roti van AH gemaakt”,
  dan is er niets aan de hand lijkt mij.


  Maak melding
 11. Sommige mensen zullen het nooit begrijpen maakt niet uit met welke definitie of opsomming van kenmerken men komt.

  Misschien maakt een andere stelling het een beetje duidelijker :
  Niet elke wijn is een Bordeaux !


  Maak melding
 12. NOg nooit van een rotie paprika en winterpeentjes gehoord. EN IK BEN IN SURINAME…. Vreemd dat je dit dus een Surinaamse rotie durft te noemen. Die massala ziet er trouwens ook te licht uit. De smaak zal ook anders zijn. Ik zou geen AH rotie kopen. Wil je Surinaamse rotie eten? Vraag het maar aan een Surinamer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES