Ook Hindoestaanse familie getroffen door gasexplosie in woning Den Haag

19
Foto Rakesh Poeran/Twitter

DEN HAAG, 27 jan – Een Hindoestaanse familie is vanmiddag rond 16.30u getroffen door de gasexplosie in een woning in Den Haag. Door een verwoestende gasexplosie liepen drie woningen in de Jan van der Heijdenstraat ontzettend veel schade op. Zoveel dat vanaf de straat de binnenkant is te zien. De NOS sprak met Wiekash die vertelde dat zijn oom, tante en neef wonen op de begane grond van het ingestorte pand.

“Mijn oom is in het brandwondencentrum, maar mijn neef ligt nog onder het puin” aldus Wiekash. Op dit moment is er een reddingsactie gaande voor de man die onder het puin ligt na de verwoestende explosie. “Ik maak het goed” liet hij via de telefoon aan de brandweer weten.

In de afgelopen uren zijn drie gewonden uit het pand gehaald. In totaal zijn bij de explosie negen personen gewond geraakt. Zeven mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Het is onduidelijk hoe zij eraan toe zijn aldus de NOS.

UPDATE 21.35u – De 28-jarige Hagenaar die nog onder het puin lag, is bevrijd. 

19 REACTIES

 1. Dit is reen stukje slordigheid van de verhuurders en huurders. Gas en Waterinstallatie worden slecht onderhouden. Pas wanneer er een lekkage optreedt komen ze in actie, maar kan intussen je dood betekenen. Geen enkele flats in Nederland zijn voorzien van een behoorlijke nootinstructie. Wat moet men bij brand of een gasexplosie doen? Er zijn geen enkele brandblusapparaat in de gebouwen te bekennen. Nog minder breekijzer/hamer. De zuinigheid bij de regering gaat te ver. En wordt geen rekening gehouden met de veiligheid van mensen vooral kinderen en bejaarden.


  Maak melding

 2. Ja heel triest verhaal men had voor de ontploffing paar dagen eerder meerdere malen gas geroken, als men nou aan de instanties doorgeven gegeven hadden was dit niet gebeurd, gewoon te laks geweest geen tijd voor . Kan ook dat men had aangegeven aan de instanties dat gas lucht in de buurt hing, dan is de instanties laks geweest.
  groeten jhonny


  Maak melding

 3. Sommige mensen hebben de gewoonte om een gasbom in huis te halen voor kookdoeleinden. Waar in Nederland heb je geen gas of electra via de nutsbedrijven. Nee, men moet besparen op gas en electra. Het gevolg is meestal fataal. Verbieden die hap…ook in de schuren etc, waar men een kookstel heeft staan die aangesloten is op een gasbom.


  Maak melding

 4. @Mokro,

  In steden zijn er wijken waar je niet op gas kunt koken. Het is koken op electra. Ik woon n.l. in zo’n wijk. Toch zijn er mensen die op gas willen blijven koken en hebben een gasbom in huis of buiten het huis staan en via een gat in de muur de verbinding hebben gemaakt. Deze mensen staan er niet bij stil hoeveel ellende daardoor kan ontstaan bij een ontploffing.


  Maak melding

 5. @ Jiyani,
  Mijn buren koken op gas binnen,maar voor die “lekkere doks” hebben ze in hun schuur een extra “Gasbom”
  en ook een soort koolpot gestookt met briketten !!
  Heerlijk,njang switie !! Mie e-tek-wan-kiek-altijd-op-jou !!!!


  Maak melding

 6. Ik hoop niet voor jou dat de gasbom explodeert, dan neem ik een kiek op jou A-No-Mi, wanneer je geblakerd je huis uitrent. Staat zo’n bom in een schuurtje is toch anders dan in huis. Dan gaat er 1 of gaan er 2 schuurtjes de lucht in. In een rijtjeshuis of in appartementengebouw sneuvelen er meerdere woningen. Is ook gebeurd afgelopen weekend in Den Haag.
  Mijn moeder heeft een echte ouderwetse koolpot en 2 chulha’s in de tuin staan. Zogauw het mooi weer is staat ze buiten te koken. Haar buren lopen dan te watertanden.


  Maak melding

 7. @A-NO-MIE; wang manja lepie strak kaba fu tjaar go na LPS. So so kronkel deh in a ede. Ai long long fu mek wang lo dong koelikabarie..in sranang den kar deng sort suma dies:HEKS!


  Maak melding

 8. @ Jiyani,
  Ik dacht dat het jou was opgevallen :
  “een Hindoestaanse familie” !! Dus geen surinaamse familie !! De Hindostanen (Christen,Hindoes,Moslims,Boedhisten,atheisten) uit Suriname zijn geen “surinaamse familie” !!
  Dang-pe-je-pot-deng “dogla’s ??
  O sortoe-ka-na-disie !!!


  Maak melding

 9. Zoveel schade richt toch één gasbomcylinder niet aan?
  Sommige mensen worden afgesloten van stroom en gas en verwarmen zich dan met een gasbomkachel.


  Maak melding

 10. Welke gek gaat in een woonwijk op een gasbom staan te koken? Dan kan je net zo goed een pompstation in een woonwijk runnen ook met kans op een ontploffing.


  Maak melding

 11. @A-No-Mi,

  Mijn reacties zijn neutraal. In het bericht gaat het om een hindustaanse familie, dat is mij niet ontgaan, maar juist dat heb ik mijn reactie vermeden.
  Trouwens jij gaat er vanuit dat als er staat hindustaan dat het gaat om hindu’s.
  Een hindustaan is iemand geboren in India of afkomstig uit India of van wie de roots liggen in India. India wordt ook wel Hindustan of Bharat genoemd. Een hindustaan kan dus een volgeling zijn van welk geloof dan ook.
  Het woord hindostanen is gewoon verzonnen.


  Maak melding

 12. @Mokro,

  Heb je een HEKS in de familie of meerdere, die is of zijn opgenomen in LPI?
  Je hebt het er maar druk mee. Wat ben je toch een zwakke kerel om steun ge zoeken bij een ander.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.