zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurSurinaamse kunstenaar Xavier Robles de Medina exposeert in Los Angeles

Surinaamse kunstenaar Xavier Robles de Medina exposeert in Los Angeles

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 28 jan – Beeldend kunstenaar Xavier Robles de Medina (Suriname, 1990) begint het jaar goed. Na een drukke periode met exposities in Suriname, België, Frankrijk, Engeland en de VS, werkt hij hard aan zijn MFA‐opleiding aan het prestigieuze Goldsmiths, University of London, terwijl ook zijn nieuwe solo‐expositie Opportunity Cost opent in Los Angeles, USA. Deze expositie die op 19 januari opende in Praz‐Delavallade Los Angeles, is er te zien tot en met 16 februari 2019.

In Opportunity Cost presenteert Xavier Robles de Medina een gevarieerde collectie kunstwerken, waaronder een tekstmontage, tekeningen, een olieschilderij op doek en een korte film. Over zijn keuze voor de titel zegt de kunstenaar het volgende: “Het concept van ‘opportunity cost’ is voor mij ontzettend interessant vanwege de trage procedures in mijn werk. Tijd is namelijk een schaars fenomeen. Als een bron of materiaal schaars is, maken wij als individuen beslissingen waar vervolgens een ‘opportunity cost’ aan verbonden is. Ik denk dat het idee van schaarste en de dynamiek rond het maken van keuzes, een ontzettend grote rol speelt in alle werken op de expositie”. Elk werk van Xavier komt inderdaad tot stand vanuit een boeiend proces, want hij bestudeert, hij onderzoekt, analyseert en legt verbanden tussen bronnen. Zijn proces kan beschreven worden als een soort van ‘excavation’, oftewel uitgraving.

Mocht u dus toevallig in Los Angeles zijn in deze periode, probeert u dan de expositie van Xavier Robles de Medina in Praz‐Delavallade Los Angeles te bezoeken. Voor meer informatie en ook voor het persbericht kunt u de website van de galerie bekijken.
Xavier Robles de Medina is aangesloten bij Readytex Art Gallery in Suriname en bij Catinca Tabacaru Gallery in New York, waar hij in 2019 weer een expositie zal hebben. Zijn afstudeerexpositie wordt in juli dit jaar gepresenteerd bij Goldsmiths London.

opening
Fernandes Express
BODO Party

4 REACTIES
 1. In de oudheid, middeleeuwen en in sommige landen in de wereld gebeurde dit/gebeuren varianten ervan nog steeds.

  Gelet op Suriname, waar dit zich heeft voorgedaan en ik figuren in zwarte en verlepte paarse kleding in de rondte ziet lopen/ rijden in zwarte dure vielwieldrives auto met een zeer bedenkelijke reputatie en een schande voor Suriname/rs zijn, ook internationaal, zou deze vorm wat mij betreft dan nog extremer op hen toegepas moeten worden.

  Eerst ze flink badderen, overal kaal knippen en overal kaal scheren van hun borstelharen, vervolgens kooi opsluiten die dan in een laadbak van een truck wordt geplaatst en ermee in de rondte rijden door de straten van Paramaribo en daarna ophangen aan hun voeten aan de hoogste boom in Paramaribo.

  Er zou daarna zeker rust en vrede komen in Suriname als die luitjes dan hun laatste adem uitblazen en een andere richting opgaat, oa hoop, glorie, welvaart en welzijn voor de toekomst van de Surinamers. Zorgen over de uitspraak van de krijgsraad/rechtbank over de 8 december 1982 moorden hoeft niemand zich dan meer te maken.

  Neks No Fout!, Mek Din Kon, We Wakti Din

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 2. Deze posting van mij is verkeerd geplaatst voor dit artikel, Mijn welgemeende excuses. Het had op een andere bericht geplaatst moeten worden.

  Nogmaals mijn excuses!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES