‘Vrienden van Suriname’ sturen weer container naar Suriname

18
14e container van Vriendengroep Himmat naar Suriname gestuurd
Een klein deel van de spullen in de container die naar Suriname werd verzonden.

De Nederlands Stichting “Vrienden van Suriname” is en blijft actief voor de hulpbehoevende medemens in Suriname. Afgelopen week is de 4e (!) zeer grote zeecontainer (40 ft) in 2 maanden geladen met allerlei hulpgoederen. Dit betekent dat de ene container in Suriname aankomt terwijl de ander onderweg is.

De goederen in de container, die nu in Suriname wordt uitgeladen, zijn onder andere bestemd voor ’s Lands Hospitaal. Het gaat daarbij om rolstoelen, bedden, anti doorlig matrassen en meer.

Afgelopen week is in Landgraaf een aanhangwagen met rolstoelen en incontinentiematerialen opgehaald en in Tiel bij een school ca 30 schooltafeltjes en – stoeltjes. Zie ook de website www.vriendenvansuriname.nl


18 REACTIES

 1. @Vliegende Hollander,

  Dit is particuliere hulp uit Nederland. Dus geen hulp waar de Nederlandse regering toestemming voor heeft gegeven of er bij betrokken is. In het laatste geval kun je wel spreken van Nederlandse hulp.
  Het is een vriendendienst en ik sluit niet uit dat ook witte Nederlanders daarbij betrokken zijn.


  Maak melding

 2. Er zijn overal ter wereld mensen die zich inzetten voor
  het Volk van Suriname, NU NOG DE VELE POLITICI
  IN SURINAME, DIE MET EIGEN BELANGEN BEZIG ZIJN !

  VESTIG DE RECHTSSTAAT OPNIEUW IN SRANAN MET
  NIEUWE STEVIGE GRONDWET !

  SLUIT DICTATORSCHAP UIT !!!


  Maak melding

 3. Hebben jullie ook een rolstoel voor onze bejaarde pres en graag wat pampers drbij schijnt dat ie vaak een ongelukje heeft!

  Ik vind het prachtig wat deze stichting doet,en hoopte dat dr miss wat meer mensen wakker geschud zou worden om af en toe een handje te helpen.

  Maar vergat dat onze politieke lijders alleen voor de hoofdprijs gaan…

  Men scheld de nederlanders de hele dag uit …maar wie stuurt dr geld,pakketjes,en.nu hele containers!

  Al die jaren dat famleden werden gesteund in su ..wat heeft men gedaan voor deze mensen uit nederland ?

  Ik heb maar een woord …jullie zijn ondankbaar!!!!!


  Maak melding

 4. Volgens mij zijn de allochtonen Surinamers niet goed wijs, om rommel te verschepen naar Suriname. Men maakt mensen niet blij met grofvuil. Is een belediging aan het adres van onze president. Die mensen hebben contant geld nodig en geen waardeloze spullen.

  Niks van hulpbehoevende medemens in Suriname. Wie is de vertegenwoordiger in Suriname?
  De zogenaamde Vrienden van Suriname in Nederland zijn geen waarachtige vrienden maar onvriendelijke ridders van het milieu.


  Maak melding

 5. Het is inderdaad een Nederlandse stichting die belangeloos hulpgoederen voor hulpbehoevende in Suriname verzameld en van tijd tot tijd een container naar Suriname stuurt. en daar opgevangen wordt door een betrouwbare organisatie, die ervoor zorg draagt dat de goederen ook bij de juiste mensen terecht komt.
  Er is bij het laden van de container genoeg hulp nodig, dus bezoek de website en meldt je aan voor de volgende belading van de container. Je mag ook spullen meenemen die meteen de container in kunnen.


  Maak melding

 6. Mojah!
  Dit is een fantatische om Surinamers daar de helpende hand toe te steken. Hier in NEderland moeten we ook keihard werken voor de euro’s. Wanneer je in Su bent, vragen veel mensen je om een kleinigheid, en als je weigert, ben je een ‘Holland mang”, of iets dergelijkks wat naar je kop geslingert word.
  Dit initiatief, is weer een bewijs dat vele Surinamers hun hart op de juiste plek hebben. Kom je als geboren Suri naar t land terug, word je met de nek aangekenen, door mede Suri’s met hun ka bekrompen denkwijze, en nog steeds niet doorgeevolueerd in hun denken en gedrag!

  Veel Surinamers worden kunstmatig in leven gehouden door familie en vrienden uit Nederland. Het gebeurd al jaren. De Nederlandse staat is op dit moment klaar met Suriname wat ontwikkeling en hulp betreft. Zou ik ook doen met zo’n president. En dat Surinamers deze man weer hebben gekozen zegt heel veel over t Surinaamse volk.

  Like you said Mojah…Vaak zijn suri’s ondankbaar no schijt….echt ondankbaar!


  Maak melding

 7. De Stichting is speciaal opgericht voor hulp in Sur om het algemeen belang te dienen. Het is een Charitatieve instelling, dus activiteiten ontplooien zonder winst oogmerk. Als je aan alle voorwaarden voldoet, heb je volgens het nederlandse recht recht op subsidie.
  Jongens ontzettend ontzettend bedankt voor al jullie inspanningen, tijd en moeite dat jullie zo begaanbaar zijn met de bevolking van Sur. De regering van Sur zou dit als voorbeeld moeten over nemen.

  En natuurlijk doet een iedere sur nederderlander pijn in hun hart, dat het zo slecht met hun vaderland gaat. Dus mensen blijf deze stichting ondersteunen, zodat zij hun werk door kunnen blijven doen.

  Moge de Here jullie de kracht geven om zo door te gaan!!!!!


  Maak melding

 8. Gebruiksduur van deze afgedankte goederen? Als ze zijn afgekeurd in Nederland, hoezo zijn ze dan geschikt voor Surinamers?
  Tafels en stoelen voor Suriname? Hout zat door om tafels en stoelen in elkaar te timmeren. Zelfs op maat!
  Je kunt ook rolstoelen van hout op maat maken. Alleen die wielen heb je dan nog nodig. De mensen daar moeten meer doen met de reeds in overvloed aanwezige materialen ipv afhankelijk te zijn van afgedankte hulpgoederen.
  Neemt niet weg dat de stichting die het verstuurt, goed werk doet naar vermogen. De Surinamers zelf moeten meer doen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.