Doneeractie voor doodgestoken Javaanse jongeman (25)

30
Doneeractie voor doodgestoken Javaanse jongeman (25)

DEN HAAG, 20 jan – Familie en vrienden zijn deze online doneeractie gestart voor de onlangs doodgestoken Björn Amattarmoedji. De 25-jarige Javaanse-Surinamer werd afgelopen donderdagavond neergestoken toen hij zijn broertje probeerde te beschermen schrijft Bovennieuws.

“Björn was in de bloei van zijn leven en net 1 dag 25 jaar, toen zijn leven afgelopen donderdag op wrede wijze werd beëindigd. Björn was een vrolijke en positieve jongen, hardwerkend, een goede zoon, broer, vader en vriend. Hij laat een zoontje van 2, zijn vrouw en familie van wie hijzielsveel hield achter” schrijft zijn familie.

“Wij willen hem een begrafenis geven die hij verdient en vragen jullie om ons hierbij te helpen. Om zijn afscheid toch zowaardig mogelijk te maken en goed te laten verlopen, is er geld nodig. Omdat Björn helaas geen uitvaartverzekering heeft, vragen we jullie hulp in de vorm van een bijdrage” aldus het bericht op Dream or Donate. Doneren kan hier.


30 REACTIES

 1. Deze reactie slaat niet specifiek op dit artikel !!
  Mensen, voor een paar euro in de maand heb je al een begrafenisverzekering.
  En het scheelt nabestaanden veel kopzorgen.


  Maak melding

 2. Je bent ook nergens meer veilig tegenwoordig. Wees dankbaar voor elke dag dat je leeft en bid dat je zulke ellende zo min mogelijk op je pad mag krijgen. Je kunt nog zoveel geld hebben en spullen, maar leven kun je niet kopen.


  Maak melding

 3. Forumleden/Reaguurders, Odi odi.

  Doneeractie voor doodgestoken Javaanse jongeman (25)

  Ik heb beide artikelen eerst gelezen over het steekincident.
  Ook waarin hij voorkomt in het programma van de rijdende rechter Mr. Frank Visser.
  Gelukkig dat ze de dader hebben aangehouden in Den Haag.

  Maar ik doe helemaal niet mee met hun Doneeractie.
  Ik ben het volkomen eens met de reactie van @Vliegende Hollander op 20 januari 2019 at 21:25

  Sterkte aan de nabestaanden in deze.


  Maak melding

 4. Als je in Nederland woont moet je een begrafenisverzekering afsluiten,doe je dat niet dan moet je zelf weten hoe je begraven wordt.
  Men moet geen steun vragen aan andere mensen.


  Maak melding

 5. De familie kan een beroep doen op de sociale dienst. Zij regelen alles en de familie mag geen wensen hebben. Geen ceremonie, karig, maar waardig. Geen dansen met de kist of toeten en bellen. Feesten mogen zij achteraf na de begrafenis.


  Maak melding

 6. @ Vliegende Hollander

  Wil je zo vriendelijk zijn mij een paar( adressen )( verzekering mij ) sturen waar ik, een begrafenis polis kan afsluiten die volgens jou voor een paar € kan afsluiten ?? Niet voor me zelf, ben al premie vrij : heb al 53 jaar al betaald.

  @ Boeboe bit Sjorie

  Je kan inderdaad een beroep doen bij de soc. dienst voor een begrafenis of crematie. Maar ze gaan eerst spitten als de overledene familie heeft, zo ja : gaan ze toch kijken of de familie inderdaad zo arm zijn, dat ze de uitvaart kosten niet kunnen betalen. Indien dat het geval is, dan wordt de overleden op kosten van de soc. dienst begraven, inderdaad geen poespas zoals je dat schrijft. Maar men krijgt wel een waardige begrafenis of crematie, meestal wordt men gecremeerd
  is goedkoper !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 7. @J.Zwartmans

  Dela uitvaartverzekering( opmerking wel gelijk van je 18 verjaardag beginnen )

  Je hebt berekend dat jouw uitvaart ongeveer € 8.225,- zou kosten.

  Premie per maand
  € 5,76
  Eénmalige afsluitkosten

  Distributiekosten € 10,50. Deze brengen wij in de eerste 10 jaren tegelijk met je premie in rekening, dit is € 0,09 per maand.
  Poliskosten: € 3,50. Deze worden éénmalig in rekening gebracht.


  Maak melding

 8. Beste meneer of mw Zwartmans….ff een belletje plegen naar Independer en het is zo geregeld. Ik deel de mening van een ieder die afziet van een donatie. Zelf vind ik het waardeloos om een geliefde doormiddel van een donatie naar zijn/haar laatste rustplaats te begeleiden. Dus doe ik om die reden niet mee. Sterkte aan de familie en nabestaanden.


  Maak melding

 9. Dit is te gek voor woorden. het is erg genoeg als je door de staat wordt begraven. maar dat je begrafenis afhangt van liefdadigheid of gulheid van vreemden. wat betekend dat voor zijn ziele rust? hij is al op een gruwelijke manier aan zijn einde gekomen.
  wie zegt dat als er geld wordt opgehaald het voor het beoogde doel zal worden gebruikt.


  Maak melding

 10. eeuwig is er geen geld bij Surinaamse families. Maar toch is er geld voor vele dingen. Kwestie van prioriteiten stellen. Maar ja mensen hebben daar vaak eigen ideeen over. wat belangrijk is en wat niet. Dit is toch de verantwoordelijkheid van de gehele familie ? Ouders broers en zussen of weet ik niet wie. Een triest verhaal maar de kosten van een begrafenis ga je toch niet op deze manier bedelen ? Het is gewoon jouw plicht als nabestaande om bij te dragen. Als puntje bij paaltje komt dan loopt een ieder familielid nu met lege zakken rond? Een redelijke uitvaart krijg je al voor 5000 euro. Toch triest dat ze dat geld zelfs niet voor je over hebben. Van je familie moet je het maar hebben. en nu moeten anderen dit betalen die de overledene geeneens hebben gekend. wat een leuke lieve Javaanse familie zeg.


  Maak melding

 11. Javanen helpen elkaar onderling toch altijd? Dat zeggen ze wel. Wel nu waar is het gotong royong gevoel, waar de javanen zo trots op zijn, nu gebleven?
  Vorige week las ik nog een bericht in de krant over een javaanse vrouw, die na de dood van haar man, het huis waarin zij woonde van haar schoonfamilie moest verlaten.
  Het is dus een fabeltje dat javanen elkaar altijd de helpende hand toereiken. Ook bij hen geldt: ieder voor zichzelf.
  De NDP was er rap bij om haar zo snel mogelijk een huis aan te bieden. Deze mevrouw gaat dus op de NDP stemmen.

  Ouders zouden voor zichzelf en voor hun kinderen eigenlijk verplicht een begrafenisverzekering moeten afsluiten. De kinderen kunnen die begrafenisverzekering vanaf een bepaalde leeftijd overnemen en betalen dan aanzienlijk minder als zij zelf een begrafenisverzekering op latere leeftijd afsluiten.
  Er zijn veel mensen die geen begrafenisverzekering hebben en als zij komen te overlijden dan kan de familie daar problemen mee krijgen.

  Laat de familie maar een lening afsluiten voor een sobere begrafenis indien de Sociale Dienst dat weigert. Per slot van rekening is men zelf verantwoordelijk voor deze kosten.


  Maak melding

 12. Er zijn in Nederland heel veel Surinamers die geen uitvaartverzekering hebben. Er zijn vele betrouwbare website waar een persoon of gezin voor een zeer laag maand bedrag al een uitvaartsverzekering heeft.

  Surinamers in Nederland die niet verzekerd zijn, raadpleegt u deze website en sluit een uitvaartsverzekering voor uw gezin en uw zelf aan.

  Wellicht dat waterkant.net in een artikel over verzekeringen, cq uitvaartverzeking voor Surinamers in Nederland hier een artikel over kan schrijven. Wellicht ook voor Surinamers in Suriname.

  Vele Surinamers lopen met goud ook in hun mond, maar hebben niet eens een uitvaatsverzekering. Gewoon vistie prodo. Gewoon heel erg om en zich groot voordoen, bigie ting spelen. Gebruik toch je hersenen man/vrouw.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 13. Moge Björn de eeuwige rust ten deel vallen. Veel sterkte voor zijn gezin en familie bij het dragen en verwerken van de rouw bij het verlies van hun vader, echtgenoot, schoonzoon, en zoon.

  Hojot,

  En La Sombra Del Arbol.


  Maak melding

 14. Forumleden/Reaguurders, Odi odi.

  @passant 21 januari 2019 at 18:04
  Het volgende zou eventueel ook van toepassing kunnen zijn op het volgende bericht.

  Vrienden Hooten zetten zich in voor waardige uitvaart
  22-01-2019
  foto (Steven Hooten)

  Vrienden van Steven Hooten, die in de Verenigde Staten is overleden, zijn een actie begonnen om geld op te halen.
  Zij willen het ontzielde lichaam van Hooten naar de familie in Suriname sturen voor een waardige begrafenis.
  Volgens Meredith Simson, een van de initiatiefnemers, heeft Hooten 25 jaar in de VS gewoond.
  Hij heeft er geen familie en overleed vrijdagavond plotseling aan een hartaanval in het trappenhuis voor zijn woning.
  Het streven is om vóór vrijdag 25 januari 2019 US$10.000 bijeen te hebben, zodat Steven naar huis kan.

  Binnen de Amerikaans-Surinaamse gemeenschap en daarbuiten heeft Hooten veel vriendschappen opgebouwd.
  Hij was een bescheiden persoon en was een automonteur die altijd bereid was te helpen wanneer hem dat werd gevraagd.
  Bij zijn vrienden stond hij bekend als zeer zorgzaam en behulpzaam.
  Voor zijn familie was hij als enige zoon erg geliefd.

  Zijn vrienden zijn bij elkaar gekomen om zijn lichaam te claimen.
  Zij hebben echter niet voldoende middelen om dat te doen.
  Het ziekenhuis heeft hen meegedeeld dat zij tot vrijdag de tijd hebben om het lichaam op te eisen.
  Er wordt een beroep gedaan op de Amerikaans-Surinaamse gemeenschap, vrienden, collega’s en iedereen die bereid is om te helpen Steven Hooten naar Suriname te sturen voor de uitvaart.

  Wie persoonlijk wil doneren, kan ook contact opnemen met Broderick Bakboord (917-645-6253) en Maira Welcome-Burleson (646-363-0614).

  Ik vraag mij in deze af of het niet goedkoper zou zijn, om de de overledene daar in de VS te begraven of eventueel te laten cremeren?

  Hij Rust in Vrede.
  Sterkte aan de nabestaanden en vrienden in deze donkere dagen.


  Maak melding

 15. Ik dank dat vele Surinamers met de dag leven en denken. Ik hoef mij niet te verzekeren. Als ik dood ben moeten ze mij toch begraven. Waar zij dat geld vandaan halen interesseert mij niet. Roekeloze gedachten en hebben een roekeloos leven. Familie leden moeten hun eigen mensen bewust maken van het belang van verzekeringen. Begrafenisverzekering, brandverzekering, auto en brom en fietsverzekering. Dit is hun eigen verantwoordelijkheid. Velen weten dit niet, dus spoor ze aan om netjes te leven en familie niet op te zadelen met vele ongemakken mocht er iets met ze gebeuren want niemand heeft het eeuwig leven. Mijn kleinzoon van 18 jaar heeft een bijbaantje naast zijn HBO opleiding en betaald zijn eigen zorgverzekering,begrafenis en bromfietsverzekeringen. Leer ze wat hun eigen verantwoordelijkheid is. Spoor ze aan als ouders en familie. Hij is trots op zichzelf. Het leven bestaat niet alleen uit feesten en mooi prodo. De opvoeding begint van huis uit.


  Maak melding

 16. @ Boeboe bit Sjorie

  Een zichzelf respecterende mens bouwt niet op ander, maar zorgt goed op voor zich zelf en familie.
  Als ik de pijp uit bent, laat ik mijn kinderen en familie niet voor de kosten opdraaien. Brada / sisa
  Boeboe bit Sjorie a no ala vinga langa a sréfie !

  @ Jiyani

  Inderdaad wat gotong rojong bij de Javanen betreft : was vroeger zeer sterk, nu vragen ze geld voor, alles is verwaterd ! De Javanen zijn nu vernegerd zoals ze dat nu zeggen, wat ik jammer vind. Ik heb jaren tussen de Javanen gewoond en vond het heel prettig, hoe ze met elkaar omgingen, maar nu is het ikke ikke en de rest kan stikke !!!
  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 17. Overigens, je hoeft niet te begraven of te cremeren.
  Tegenwoordig kan het lichaam ook in een bad met sterk zuur gelegd worden en valt het binnen 1 uur uiteen, heb ik gehoord. Ook kun je vriesdrogen en lichaam laten invriezen. Maar dit is duur.


  Maak melding

 18. R.i.P Björn en heel veel sterkte voor de nabestaanden ! En ik vind dat daders op moeten draaien voor de kosten van letsel en dood na de langzamerhand dagelijkse schiet en steekpartijen . Van de week twee onschuldige kinderen gewond . En de kosten zijn voor de gemeenschap ! Misschien als daders de rest van hun leven financieel opdraaien voor hun daden dat er eens over de gevolgen word nagedacht !


  Maak melding

 19. De gekleurde medemens in Nederland heeft vaak geen uitvaartverzekering.Bijvoorbeeld in het stadsdeel Amsterdam-Zuidoost zijn veel Afrikanen,Surinamers,Antillianen,Latijnsamerikanen niet verzekerd.Bij een overlijden moet er met de pet worden rondgegaan in de Pinksterkerken waar velen lid van zijn om het geld op te hoesten


  Maak melding

 20. @toerist.
  Verzekeren met 25 jaar lijkt mij ook te vroeg.Wat een domme opmerking.Dood kent geen leeftijd Komt onverwacht en nooit gelegen.Van baby tot volwassene moet een uitvaartverzekering hebben.


  Maak melding

 21. @Percival,

  Geeft niet als het een domme opmerking is. De gemiddelde mens in Nederland sterft rond z’n 75-ste jaar. In het leven loop je altijd en overal risico’s.


  Maak melding

 22. Niet alleen over niet het hebben van een verzekering geeft een groot deel van een bepaalde etniciteit in Suriname niets aan.

  Zie maar de houding van deze groep als het gaat om het verwekken en zorg voor kinderen bij verschillende vrouwen. Er is iets behoorlijk fout met de cultuur, zeden, gewoonten, verantwoordelijkheid, enz van deze groep Surinamers. Als het over slavernijverleden en zwarte piet gaat of herstelbetalingen, hebben van goud in hun mond, enz lopen ze helemaal vooraan. Maar talrijke zaken van hen kloppen niet. Generaties op generaties blijft het patroon waarin ze zitten doorgaan en ze geven de schuld aan discriminatie van de blanken en herstelbetalingen.

  Voor koek en sopie voor een paar uur eens in het jaar zijn ze ook gemakkelijk te verleiden en komen ze in grote opkomst ook als er tamtam muziek nog bij is, waarbij ze met hun heupen rotoaties maken, waar je afvraagt of ze morgen niet naar een fysiotherapeut moeten. Ze willen wel alles gratis hebben en zijn jaloers als andere etniciteiten keihard werken en offers brengen en goederen/bezit hebben.

  Deze groep moet haar gedrag drastisch gaan veranderen en hun verantwoordelijkheid op zich nemen. Wat een schaamteloze vertoning/gedrag. De mentaliteit van deze groep moet radicaal worden omgebogen, dit is ook de reden dat het fout gegaan is met de republiek Suriname. Ee groep omhoog gevallen opportunisten die vanuit ging dat ze het wel zouden reddden met de onafhankelijkheid van Suriname. Er was zelf niet een plan van aanpak voor hoe het moest gebeuren.

  Boeng Sari (His)Tory

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.