Noreen Cheung van NDP naar NPS en nu bij VHP in Suriname

83
Noreen Cheung van NDP naar NPS en nu bij VHP Suriname

PARAMARIBO, 20 jan – Ex-Assembleelid Noreen Cheung is gisteravond door de VHP gepresenteerd als een van de nieuwe gezichten van de partij. Cheung keerde in 2015 de NDP de rug toe en stapte naar de NPS. Gisteravond stond zijn op het podium van een overvol partijterrein ‘de Olifant’.

Naast Cheung werden diverse nieuwe VHP’ers van verschillende etnische groepen op het podium met een sjaal omhangen door partijleider Chan Santokhi. De VHP voorzitter is bijzonder ingenomen met de opkomst en de nieuwe gezichten die bij de VHP zijn gepresenteerd. Mensen die twijfelden, zijn volgens hem nu ervan overtuigd dat VHP het antwoord is.

Partijleider Santokhi zei te willen afrekenen met etnische politiekvoering. “Het goede heeft zich gebundeld in de ‘orange movement’ om het kwaad – deze regering – te vernietigen. De VHP zal het land in 2020 teruggeven aan het volk en Suriname redden” aldus Santokhi. Bekijk een video verslag van Starnieuws.


83 REACTIES

 1. Zelfde schuitje wordt dat na mei 2020, eerst vreet ze schijt, en nu poep met een massala geurtje , thats iT ! No big differences ! Stel je voor je mix paars met orange : wat wordt het dan ? Probeer eens …


  Maak melding

 2. Alweer een politieke hoer. Niemand die ooit uit de handen van de duivel ddb heeft gevreten is te vertrouwen, nu niet en later ook niet, zo lafhartig van geest zijn verraders. Pa en ma en ook oprechte vrienden hebben haar altijd gewaarschuwd voor de man met vele gezichten, de duivel ddb. Maar, hij is toch bekeerd door Stef me Anus Meye, krijste ndp kras, als wilde teef. Baas is ook een soort awariedomrie toen hij in de gemeente gots bazuim op het podium, domgelovige sekteleden van Meye toesprak met de woorden, gezegend zijt gij, voorspoed en zegen wense ik u toe, got heeft me geroepen dit land en volk te lijden tot zeer grote hoogte. Ongeloofelijk dat heden er nog sekteleden van Meye deze kolder na jaren nog geloven, van baas en zijn awariedomrie. Ondertussen wordt het oppassen met de partij van de duivel. Alles zullen de corrupte tot in hun botten zijnde ndpleiding gevenden olv de duivel ddb doen, om aan de macht te blijven en zo land en volk verder te verderven en zich te verrijken. Wee de ndp vervloekte ndp paria’ s.


  Maak melding

 3. Ik vertrouw de Vhp en Santhoki voor geen meter. Ze verkopen hun ziel en zaligheid aan de hoogste bieder. Sluit een coalitie net de Ndp niet uit met Bouterse wederom als President.


  Maak melding

 4. Iedereen heeft het recht te kiezen voor een politieke partij. Maar als je in de top van een partij hebt gezeten, moet je rekening houden met de consequenties. Niemand vertrouwt Maureen Cheung nog en als ze op zoek is naar een top functie kan ze dat in principe vergeten.


  Maak melding

 5. @koos
  De VHP en NPS zijn de enige partijen in Suriname die nooit een samenwerking zijn aangegaan met de NDP.
  Binnen de VHP weet men als geen ander dat een samenwerking met de NDP de dood van de VHP zal inluiden. Het is jammer dat partijen dat er nu geen breed samenwerkingsverband wordt aangegaan met de andere oppositie partijen. Ook al hebben partijen in zowel 2010 als in 2015 verraad gepleegd richting VHP, dan noch is het wenselijk om een brede blok te gaan vormen. Ik hoop dat de NPS in 2020 minimaal met het huidige aantal zetels terug komt.


  Maak melding

 6. One Chinese doesn’t make a national party. Hieruit blijk duidelijk hoe desperate de VHP is en aan Noreen zeg ik: NPS is i.t.t. de Verenigde Hindostaanse Partij tenminste nog een nationaal partijtje, fungeren als windowdresser is zo ver beneden jou peil…of is dat nou net jou peil en stijl?


  Maak melding

 7. In het verleden zijn diverse VHP-leden overgestapt naar de NDP. Waar waren toen de losers van de NDP die nu negatief reageren op Noren Cheung?

  @Luciën,

  Zet gauw een bril met jampotglazen op je neus. Ik zie wel meer etniciteiten op die meeting.
  Maar ik moet eerst zien dat de VHP de komende verkiezingen zal winnen, want de NDP zal proberen door te frauderen de verkiezingen weer te winnen.
  Mocht de VHP als winnaar uit de bus komen, dan wil ik ook eerst zien of ze hun beloftes waarmaken.


  Maak melding

 8. BEROEPOVERLOOPSTER EN HIERMEE WILLEN ZE HET LAND EN VOLK OPBOUWEN.
  Deze vrouw had geen volgers ze was net als die indiaan gewoon binnen gehaal door de ndp.

  Tijd van overlopers wachten is op het moment dat waidoe en kensenhuis bekend maken dat pl rn ndp af zijn. Zal niet lang duren.


  Maak melding

 9. Deze Cheung heeft mogen ruiken en proeven bij de partij van drugscriminelen corruptelingen en kwam tot de conclusie dat zij te slim is voor de boevenpartij. Omdat het algemeen bekend is dat Aziaten intelligenter zijn dan anderen heeft zij gekozen voor een partij waar zij wel begrepen wordt. Een slimme zet can Mw Cheung en de VHP zal nu zeker een kans maken bij de verkiezingen 2020z sowieso is Chand een politicus die slimmer is dan die achterlijken !


  Maak melding

 10. De mensen in Su vechten voor verbetering voor hun leven…….en een paar oelewappers van SuriNed afkomst…..willen de spot drijven met alles…..zo zijn ze begaan met het lot van hun voormalig landgenoten in su!!!


  Maak melding

 11. Nps, pl, abop, doe waren niet uitgenodigd op verjaardagsfeestje. Vhp is zoooio verzekerd van hun zaak dat ze deze partijen niet nodig zal hebben, alleen ingeval van net nog geen absolute meerderheid zullen ze met de ndp in zee gaan, en niet met bovengenoemde partijen


  Maak melding

 12. Oli, Oli, Olifant,
  We are the Champion, We are The Champian

  CS4Pres
  Time4Change!
  Chan4Pres

  Oooh, Oooh, Oranje!
  We zijn kampioen!

  De Surinaamse Olifant
  Sluit u aan bij de Surinaamse Olifant.
  Movement of The People
  VHP, the movement of The Surinaamse People
  Komt en Sluit u aan bij de Oranjebeweging,
  Denkt aan uw belangen, uw doelen, aan de toekomst van uw kids, uw zelf en de koers omhoog voor Suriname!

  Venenigde HervormingsPartij, VHP, Oranjebeweging, Ooooh, Oooh, Oranje!, The movement of the people!
  We zijn niet te stoppen, We Staan Boven aan
  We zijn de Olifant i.p.v. muis

  Time4Change!
  Surinamers, VHP, de movement of the people!
  Send us another Brother Mozes!
  CS4Pres!

  Surinamers van Oost – West, Noord – Zuid van het Surinaams Grondgebied
  Kom Luisteren, Kom Luisteren en sluit u aan bij de Verenigde HervormingsPartij!, De koers van Suriname moet omhoog.
  CS4Pres!

  Time4Change!

  CS van de Vooruiitstrevende HerhermingsPartij (VHP) is de beste politieke leider in Suriname op dit moment die de leiding in de Suriname op zich kan nemen om de koers van Suriname/de Surinamers om te buigen en ophoog te laten gaan internationaal en nationaal. Hierdoor kan er rust komen, optimisme, naar glory uitkijken, veranderingen te zien voor uw zelf, uw kinderen, goede eer en naam van de republiek Suriname en de Surinamers.

  Niet wanneer CS gekozen is en hij aan de ombuiging begint en de koers ombuigt en deze omnhoog gaat zal de volgende dag alles koek en ei zijn. Zo werkt het niet in het proces van herstel. Er zal geinventarisseerd moeten worden en alles goed onder de loep moeten worden genomen en dan het plan van aanpak op worden losgelaten. Hierbij zijn alle politieke partijen nodig, ook die in de oppositie zijn en alle Surinamers. Wat CS en de coalitie gaat doen is het verder in de afgrond terecht komen een halt toeroepen, normen, , respec,t criminaliteit bestrijden, de trias politica, wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht, DNA, OM, waarden, hard en eerlijk werken, orde en rust, zorgen dat er werkgelegenheid onstaat, de totale staatschuld en rente /zaken in balans brengen, terug betalen, enz,. Hiervoor heb je niet alleen Surinamers nodig, maar ook het buitenland, buitenlandse mogenheden die hier ook aan meehelpen, Alles eerlijk verdelen. Ook de diaspora Surinamers zullen hun bijdrage leveren,

  Wat wil de Suriname?
  Vanaf 25 februari 1980 tot heden leven in een land dat dieper de afgrond inglijdt onder ddb, npd(-kliek dat stinkend rijk is) of een land van hoop, glorie een weg omhoog?

  Als u een koers omhoog wil gaan, dan is het:
  Time4Change!
  CS4Pres!
  ‘Ben ik nou degene die zo slim is, of ben jij zo dom?’

  Een klein land als Suriname met natuurlijke rijkdommen met nauwelijks 125.000 gezinnen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 13. Lijkt wel als op een hoerenloperij. Van de éne honk naar de andere toe. Zo’n iemand kun je toch niet vertrouwen, laat staan om polititiek met haar te voeren!!!!!!


  Maak melding

 14. Wat Noreen Cheung doet wordt ook wel een carrière switch om financieel gewin genoemd.
  Deze vrouw werd toen door Somohardjo bij de PL binnengehaald in de hoop ook Chinese stemmen te krijgen. Dat was een grote flop geworden.
  Dit soort domme doorzichtige handelingen doen de VHP, NDP en NPS ook. De lachende derde is natuurlijk de binnengehaalde opportunist. Die net als de meeste assembleeleden niet de Surinaamse kiezers vertegenwoordigt, maar er zit vanwege het grote salaris.
  Vanaf 3000 srd per maand. En dat durven deze onbeschaamde ratten een “schadeloos stelling” te noemen terwijl ze vaak ook nog ergens werken of ook een extra salaris ontvangen omdat ze ambtenaar zijn geweest.
  Assembleelid in Suriname zijn staat gelijk aan lid zijn van een leugenachtige onbeschaamde smerige dievenbende.


  Maak melding

 15. @Vasseur,

  Ook politieke partijen waren aanwezig op het 70 jarig feest van de VHP.
  Zomaar schrijf je leugens!

  Santokhi bij 70 jaar VHP: “Zaterdag laat VHP zien wat ze afgelopen 3 jaren heeft bereikt”

  VHP-voorzitter Chan SantokhiOp zaterdag aanstaande houdt de VHP een grootse politieke manifestatie in verband met haar 70-jarig bestaan. “We zullen zaterdag laten zien wat we in de afgelopen 3 jaren als partij hebben bereikt. Het wordt een grote show”, zei Santokhi woensdagavond tijdens een dankdienst in verband met dit heugelijk feit. De dankdienst was heel druk bezocht. Ook andere politieke partijen als PL, NPS, DOE, DA91, Palu en Abop waren aanwezig. “In 70 jaar is er veel binnen de partij veranderd. Je moet meegaan met de tijd en omstandigheden”, gaf Santokhi aan. “VHP is nu een grote multi-etnische partij, waar een ieder van het land vertegenwoordigd is. De groei van de VHP de afgelopen 3 jaar is heel goed geweest. Tegenstanders hebben dat ook opgemerkt en zijn bezig met tegencampagne. Maar we laten ons niet afleiden”, zei de topman van de oranje partij. “De VHP is meer dan een politieke partij, we zijn een beweging, de Oranjebeweging. Orange movement”, zei Santokhi.
  SamenwerkenNet als Ingrid Karta-Bink van de PL en Ronnie Brunswijk van de Abop zei ook Santkohi dat alleen door samen te werken het land vooruitgebracht kan worden. “Ons motto is dan ook: Zelf sterk, samen sterker.” Verbroederingspolitiek was ook het model van VHP-oprichter Jagernath Lachmon. “Ook binnen de partij zijn we gaan verbroederen”, haalde Santokhi aan. De groei van de partij is het bewijs dat de VHP leeft. We zijn gereed voor de toekomst.”
  OndernemenSantokhi gaf aan dat je moet blijven werken voor de samenleving, ook al is een partij niet in de regering,. “We moeten niet vechten om in de regering te komen. De partij die nu aanzit, vocht ook. Wat hebben ze kunnen bereiken? Niets. Partijen moeten ook op sociaal-maatschappelijk gebied actief zijn”, haalde hij aan. Zo heeft de VHP het ondernemen gepromoot te Sunny Point en Atjoni. Op Sunny Point hebben 65 vrouwen een naai- en knipcursus gevolgd en zijn nu zelfvoorzienend. Te Atjoni wordt voor afzet gezorgd voor de binnenlandse landbouwproducten. “Eerder lag het daar te bederven, doordat er geen logistiek aanwezig was om de producten op tijd af te zetten.” Volgens Santokhi willen mensen werken om hun brood te verdienen en niet wachten op pakketten van de regering.
  Asha Gajadien-Bhagwat

  Bron: Dagblad Suriname


  Maak melding

 16. BOUTA IS EEN GROTE LOOSER
  ABDOEL NA DE VERKIEZING JO ABI FOE DOK INI BAAS GOGO HOLO SAMEN MET MIE SIE KA KEBA
  HOOGHART EN KESHO IDEM DITO DOEKHIE IS NU AAN HET BEKEREN BINNENKORT GAAT HIJ DE VOETEN VAN CHAN KUSSEN OOK DILIP KRIJGT DE REKENING


  Maak melding

 17. Dit betekent einde Verrenigde Hindoestaanse Partij!
  Deze dame is een geluk zoekster als zij niet krijgt wat zij wil gaat zij vandoor,let maar op.
  Door haar is de NPS kapot gegaan en het zal zij doen met de VHP asorie keba.


  Maak melding

 18. Ik hoor vaak de vergelijking met voetbal in Sr. politiek. De mensen die overlopen die moet je dan zien als transfers.
  De vraag is dan, krijgt de transfer ook mooie aanbiedingen, wat is de waarde van de transfer, kan die werkelijk waarmaken waarvoor die bij het team is aangenomen, blessuregevoelig, fit genoeg, “levensduur” van de speler etc.

  Politiek word overal smerig gespeeld, maar in Suriname kun je echt alles verwachten. Totdat de defnitieve verkiezings uitslagen en coalities bekend zijn in 2020, sluit ik daarom werkelijk NIETS uit…


  Maak melding

 19. Maureen gaat voor Maureen. Ze heeft geen moer met de Surinaamse burger te maken. Het is lekker zakkenvullen want werken doet ze niet de opvreter over de rug van de burgers van Suriname.


  Maak melding

 20. – Ex-Assembleelid Noreen Cheung is gisteravond door de VHP gepresenteerd als een van de nieuwe gezichten van de partij. Cheung keerde in 2015 de NDP de rug toe en stapte naar de NPS. Gisteravond stond zijn op het podium van een overvol partijterrein ‘de Olifant’.

  Heeft deze vrouw enige politieke visie. De Surinaamse politici hebben geen partij ideologie. Niemand kan mij vertellen dat je van de een op de ander moment van kleur kan veranderen.

  Vind het zwak van Santokhi om deze judas in de partij op te nemen. Heeft hij ook met jaggernath gedaan en niet te vergeten die 🐍 Somohardjo.

  VHP kies je mensen uit je eigen gelederen en aub geen overlopers. Die zijn en blijven onbetrouwbaar.


  Maak melding

 21. Wat valt er te zeggen over Noreen Cheung. In ieder geval op het tactische en strategische vlak mag ze van mij rekenen op een dikke onvoldoende. Je moet wel heel erg zwalkend en onevenwichtig zijn als je binnen een tijdsbestek van vijf jaar twee partijen verslijt om dan weer een volgend slachtoffer te kiezen dat zich ervoor leent. Noreen prijst eerst de partijen met wie ze op dat moment door een deur kan, de hemel in. Vervolgens ontstaat er een conflict en boem, weg is ze. Loyaliteit hoef je dus niet te verwachten. Nog minder concessie doen. De voornaamste reden dat de VHP haar omarmt is vanwege het stigma als zijnde een etnische partij, weg te werken, tevens de gedachte dat Chinezen zich eventueel met haar kunnen identificeren.

  Het is goed dat de VHP deze weg heeft ingeslagen. Ze zal het nodig hebben vanwege de diversiteit in Suriname en uiteraard om de benodigde stemmen binnen te halen. Bovendien is dit de allerlaatste kans voor Santokhi. Hij is nu al negen jaar bezig achter de feiten aan te lopen. Het wil maar niet lukken om de verkiezingen te winnen . Het wil maar niet lukken om president te worden. Volgend jaar wordt het daarom pompen of verzuipen. Het is belangrijk om van het etnische stigma af te komen. De gemiddelde Surinamer denkt en handelt overwegend vanuit een hokjesindeling.

  De ene zegt;” ik ben Hindoestaan en kies daarom voor de VHP.” De andere zegt; “ik ben Creool en kies voor de NDP”. En zo kun je doorgaan. Lekker boeien met het partijprogramma en de visie. Maar nu de VHP liever laat dan nooit deze transformatie ondergaat, zou het goed zijn dat dit positieve voorbeeld kan worden overgenomen door het volk. Dus minder vanuit hokjes denken en meer vanuit het Surinaamse belang dat vele culturen en rassen omvat. Er is maar een Suriname. Geen Surihindi, Suriblaka, Suriyampa etc. Dit huiswerk (transformatie) voor de VHP is heel makkelijk te realiseren. De VHP kan spieken en lekker afkijken hoe de NDP het voor elkaar gekregen heeft een multi-etnische partij te zijn.


  Maak melding

 22. ze kiest eieren voor haar geld, wijsheid komt immers met de jaren, en heeft het zinkende schip verlaten,
  en de NDP mag blij zijn dat ze bij hun bijeenkomsten in Ocer dat ze de helft van het aantal mensen halen als wat er bij de bijeenkomst aanwezig was waar deze dame gepresenteert werd,
  ik begrijp wel dat dat pijn doet bij de paarse rakkers hier vanddar hun zure reacties, moet er wel om lachen.


  Maak melding

 23. Om van A naar B te gaan heb je een vervoermiddel nodig.Maar wie de afstand op eigen kracht aflegt en alle hindernissen overwin is mentaal en emotioneel gegroeid.Liften is steunen op anderen.


  Maak melding

 24. Dit is overduidelijk een vorm van politeike Prostitutie. geen idealen of visie maar steeds gokken waar het persoonlijk belang het best gediend kan worden FOEI toch mevrouw Cheung !!!!!


  Maak melding

 25. Goed zo !

  Nog een die eindelijk na zo veel schade en schande voor een betere partij durft te kiezen.

  Vele Surinamers en met name het NDP-volk leeft met leugens / halve waarheden en achterhaalde gedachtes.

  Ik ben wel benieuwd of Santokhi de sherrif de corruptie met terugwerkende kracht durft aan te pakken en het gestolen kapitaal weet terug te vorderen.


  Maak melding

 26. @papiratigri

  De NDP is zo divers samengesteld, zegt u, maar wij
  zitten wel opgescheept met een Suri-Blakka Staats-
  FAILLISSEMENT !

  En welke boeven zitten achter het NIET- VERVOLGEN
  van de Mega-CORRUPTE POLITIEKE TOP ???

  Welke boeven zitten achter het grote internationale
  drugsnetwerk dat geinfiltreerd is in ALLE overheids-
  diensten en bedrijven ???

  START MAAR MET UW DIVERSITEITSONDERZOEK bij de
  LEIDING VAN DE POLITIE OF BIJ DE DIRECTIE EN HET
  BESTUUR VAN STAATSOLIE !

  DE CRIMINELE PAARSE BENDE IS ZEER DIVERS, JAJA !!!!!


  Maak melding

 27. “Wat valt er te zeggen over Noreen Cheung. In ieder geval op het tactische en strategische vlak mag ze van mij rekenen op een dikke onvoldoende. Je moet wel heel erg zwalkend en onevenwichtig zijn als je binnen een tijdsbestek van vijf jaar twee partijen verslijt om dan weer een volgend slachtoffer te kiezen dat zich ervoor leent.”Aldus Pakira Tigri.
  En vele anderen noemen haar een politieke hoer.

  Weten jullie waarom Noreen de NPS de rug toekeerde??

  “Noreen Cheung heeft zich sinds haar toetreden tot het parlement bijna vijf jaar terug, redelijk eigenzinnig opgesteld.

  Onder meer stemde zij niet voor de wijziging van de amnestiewet.!!!!!”

  Ik zou dit een zeer dappere en principiële vrouw noemen en geen politieke hoer; die zitten bij de NDP en worden overlopers genoemd.
  Ik vind haar stap strategisch; je gaat per slot van rekening niet in de politiek om langs de zijlijn toe te zien.

  Alleen maar het feit dat ze tegen de wijziging van Amnestiewet heeft gestemd als assemblee lid van de NDP maar haar wat mij betreft een Politieke Held.


  Maak melding

 28. Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) is een politieke partij in Suriname

  Change, Change Change!

  Time4Change!
  Surinamers sluit un massaal aan bij Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP)

  Surinamers denkt u aan de uw toekomst, de toekomst van uw kids, de goede eer en naam van Suriname (inter)nationaal, werkgelegenheid, rust, orde, criminaliteit bestrijding, enz

  Leve:
  – Time4Change!
  – Surinamers, VHP, de movement of the people!
  Send us another Brother Mozes!
  CS4Pres!

  Surinamers van Oost – West, Noord – Zuid van het Surinaams Grondgebied
  Kom Luisteren, Kom Luisteren en sluit u aan bij de Verenigde HervormingsPartij!, De koers van Suriname moet omhoog.
  CS4Pres!

  Time4Change!

  Time4Change!
  Surinamers, VHP, de movement of the people!
  Send us another Brother Mozes!
  CS4Pres!

  Surinamers van Oost – West, Noord – Zuid van het Surinaams Grondgebied
  Kom Luisteren, Kom Luisteren en sluit u aan bij de Verenigde HervormingsPartij!, De koers van Suriname moet omhoog.
  CS4Pres!

  Time4Change!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 29. Toen zij overliep naar de NDP riep men dat zij omgekocht zou zijn door de NDP. Toen zij naar de NPS ging was er niemand die het over enige vorm van omkoperij had. Nu dat zij is overgestapt naar de VHP hoor ik ook niemand iets over omkoperij roepen. Raar hoor.


  Maak melding

 30. Pengel zou zeggen : “libie de” !! “Tai hori” !
  “batjauw frieta” na de overwinning ” !!
  Lafuenta zou zeggen : “mi koemba blakka”
  Belly tigri barba zegt : “om de smeer likte ik de kandelear van Bouta” !! “Helaas ben
  ik eruit geschopt ” !!
  Shanti baba Ram zegt:” ik bepaal achter de schermen wat Chan moet doen” !!
  Carl de Judas zegt: “ai-baja, mie brede-dat botro keba “” !!


  Maak melding

 31. Djawalapersad van VHP is de eerste vrouw die was over gelopen en een Regering gaan vormen met Wijdenbosch

  Hou de geschiedenis ook goed bij voor de nakomende generatie .

  google nu Djawalapersad VHP


  Maak melding

 32. Sharmila Manssaram, dacht met haar overstap naar de NDP minister van justitie te worden. Noreen Cheung heeft met haar overstap een duidelijke signaal richting de NDP gegeven. Zij heeft geen ruggengraat net als Sharmila, Sapoen, Dikan, Somhardjo en zoveel meer. Straks loopt Doekhie over naar VHP. NDP is een zinkende schip, alle ratten zijn opzoek naar een droge plek. Dat denken ze bij de ” Orange Movement” te vinden. Meer dan 13.000 mensen hebben in het olifantgebouw de 70 jarige bestaan van de oranje partij gevierd. Deze partij gaat voor meer dan 28 zetels, en dat gaan ze ook halen, met of zonder Sharmila en Djawalapersad. Chan4Press, Bouta in de Nor. Geen staatsbegrafenis voor deze ellendeling, maar een plek in de staatsgevangenis.


  Maak melding

 33. @ oombert: het lijkt alsof om bert zijn parlementaire historie niet Kent. Overlopen is niet iets van de 21ste eeuw. Is hij vergeten dat tijdens het behandelen van het vraagstuk over de onafhankelijkheid van Suriname in het parlement thans De Assem Lee 4 leden waren overgelopen. De namen zijn: lie Fong kon, liesdek- Clarke en somohardjo van de NPK naar de VHP en hindorie van de VHP naar NPK.


  Maak melding

 34. @ oombert: het lijkt alsof om bert zijn parlementaire historie niet Kent. Overlopen is niet iets van de 21ste eeuw. Is hij vergeten dat tijdens het behandelen van het vraagstuk over de onafhankelijkheid van Suriname in het parlement thans De Assem Lee 4 leden waren overgelopen. De namen zijn: lie Fong kon, liesdek- Clarke en somohardjo van de NPK naar de VHP en hindorie van de VHP naar NPK. Niet te vergeten die Soemita die altijd een wippositie innam.


  Maak melding

 35. Chan d belangrykste opdracht die je gaat krygen van het volk na d overwinning is om al ht gestolen kapitaal door deze hebzuchtige criminele zweefteki ka regering terug t halen in d staaskas zodat d koers omlaag gaat.en letten jullie dit keer op dat er niet weer gefrouwdeerd word by okb door figuren als die opgezette durotank dora die d galg verdient.ht is overduidl dat d hindustaan d meeste ondergewaardeerde bevolkingsgroep is onder d ndp regering sinds 2010 n drom wil geen enkel djadja VHPer gn samenwerken mt deze hindoehaaters dus sab sa jeh doe. Ndp multi etnische party? Me mars


  Maak melding

 36. Cheung is niet zo belangrijk. met een lage plaats op de lijst kan ze wellicht 1.000 tot 2.000 Chinezen trekken.

  Wat belangrijk is dat de zaal en daar buiten het vol was en dat er 30 tot 405 andere mensen waren dan Hindoestanen en dat er op het podium indianen, creolen, etc hun woord konden en wilden de doem
  Wat belangrijk was dat er gedanst werd in alle stijlen van houten Klaas Chan tot …. vul het maar in.

  Het was vol en dat is het in Ocer al een poosje niet meer.
  Het is stil in de berm omdat Bouterse veel in z’n pyama op de veranda zit te spinnen hoe hij de baas blijft en niet aan zijn partij en mensen denkt.


  Maak melding

 37. Mevr Noreen Cheung van NDP naar NPS en nu bij VHP in Suriname..

  Ik zie in deze mevrouw Cheung een spion voor China in een vooropgezet plan en van strategisch belang al deze partijen te doorlichten en rapporteren zoals Poetins Rusland.

  China is een grootmacht waarbij de politieke partijen in Suriname totaal geen match bij zijn en daarom verworden tot speelballen. De regerende partijen worden in toom worden gehouden door wat peanuts miljoenen terwijl het grote geld de Miljarden door buitenlandse mogendheden zoals Amerika, Canada en
  nu de grote speler op het veld China wordt leeg getrokken. China zal binnen 5 @ 10 jaar of niet eerder de macht achter de schermen controleren en zijn pionnetjes besturen in het belang van China…

  Ik ben daarom zeer benieuwd hoe deze mevrouw het gaat aanpakken met haar nieuwe partijgenoten van de VHP??

  Deze Regering had van de Suriname en Het volk allang een goed geoliede machine kunnen maken door je eigen mensen op te leiden het creëren van nieuwe technologieën, machinebouw, landbouw, mijnbouw, bosbouw, wegenbouw, visserij enz…. Een ieder weet dat het Surinaamse volk en het land gegijzeld wordt door een klein groepje van precies 10 man met als leider de heer Bouterse. Het land wordt totaal niet geregeerd maar is op alle niveaus ontregeld..

  To be continued! Intelegente leiders, Gezondheidszorg, Scholing nieuwe mindset !


  Maak melding

 38. Dit soort overlopers zijn 3 keer niets. Van Cheung hoeft men geen wonderen te verwachten. Tijdens haar NDP periode kon zij niet eens uit de startblokken komen met o.a. haar voornenens om een Chinese tempel te bouwen. Zij wil dat de overheid een Chinese tempel moet neerzetten voor een van de rijkste groepen in Suriname.Hoe zit het dan met de verlangels van de Marrons en Inheemsen naar een eigen tempel.

  De inbreng van mevrouw Cheung was niet om mee te pronken. Veel kan men ook niet van haar verwachten. Maar de oppositie hoopt via haar de stemmen van Chinezen aan zich te binden terwijl de NDP niet doet aan etnische politiek.


  Maak melding

 39. @ JoJo,

  Natuuurlijk is Cheug belangrijk!!! En het dansen in alle stijlen, who cares.
  Het gaat vooral om de boodschap!!!

  Weet je wat 2000 stemmen in Suriname betekenen.

  Ik vind het bijzonder dat er zoveel mensen aanwezig waren op de Olifant.

  Let wel het is pas 2019; de kunst is om de mensen “vast te houden” tot de verkiezing van 2020 cq te vergroten.


  Maak melding

 40. De V.H.P is en blijft de partij van de racistische Hindoestanen, bij de komende verkiezing in 2020 zal het duidelijk blijken.
  Blijft alert en let wel wat gaat gebeuren bij de komende verkiezing. Jagernath Lachmon had ook zoveel beloofd maar niks is van terechtgekomen alleen de naamsverandering. Wat met Jopie Pengel is gebeurd met de verkiezing in Saramacca is duidelijk taal en een bevestiging hoe men denk bij de V.H.P. Landgenoten laat je niet misleiden door Santokhi deze heeft alleen je stem nodig en verder mag je ophoepelen.
  En dit staat Gregory A. Rusland van de N.P.S ook te wachten.

  Santokhi en Bouterse is niet de oplossing voor Suriname. De vele duistere moorden wat deze hebben begaan is en blijft niet goed te praten. Men moet de ex vrouw van Santokhi een keertje interviewen dan gaat men erachter komen wie deze man is.

  Bouterse en Santokhi hun hart heeft een grote schoonmaak nodig.
  Ze doen net of maar in wezen zijn ze kannibalen.

  Aan de allochtonen Surinamers wil ik zeggen promote geen personen dat de achtergrond u niet bekend is. We moeten gewoon leringtrekken uit de geschiedenis: George Hindori, Delano Bouterse, Eddy Bruma, Fred Derby, Robin Ravales, Paul Somohardjo en vele anderen.


  Maak melding

 41. @Gagopa

  Er is een verschil tussen overlopers/verraders en mensen die opstappen omdat ze het niet eens zijn met de gevoerde beleid.

  Bij de verkiezingen van november 1973 behaalde de PNP van Jules Sedney geen enkele zetel en werden de 39 zetels verdeeld tussen de Nationale Partij Kombinatie (NPK), bestaande uit NPS, PNR, PSV en KTPI, die 22 zetels kreeg, en de VHP met 17 zetels. De VHP vond het voor onafhankelijkheid te vroeg. Midden 1975 verlieten Paul Somohardjo, Albertine Liesdek-Clarke en Charles Lie Kong Fong de NPK. Ze gingen verder als driemansfractie, waardoor de NPK nog maar op 19 van de 39 zetels kon rekenen.

  De drie genoemde personen zijn toe geen overlopers geweest. Ze hebben de coalitie verlaten. Hindori is wel een overloper geweest omdat hij uit eigenbelang is overgestapt. Hij heeft zich verlochend door eerst de weerstand tegen de onafhankelijkheid te ondersteunen om vervolgens de coalitie aan een meerderheid te helpen. Deze man is een verrader!!!

  Nu de mensen die overlopen van de NDP naar de VHP. Hebben deze mensen een statement gemaakt te aanzien van het gevoerde beleid die ze mede ten uitvoer hebben gebracht????

  Heeft Doekhie een statement gemaakt waarom hij de NPD de rug heeft gekeerd????

  Het is eogen belang van deze individuen. Hun positie dreigt in gevaar te komen. Deze dame voelt al aankomen dat de NPS te weinig zetels zal behalen en dat haar politieke droom als een zeepbel zal ontploffen. Vandaar haar overstap. Zij is even als hindori een judas.


  Maak melding

 42. Passant, doe geen moeite hoor, want de VHP zal echt niet in de regering komen. En Jiyani de niet Hindostanen kon je tellen op de meeting. Nationale partij?……MIJN MARS!!!


  Maak melding

 43. De surinaamse politiek doet me denken aan een spelletje in mijn jeudjaren:Stuivertje verwisselen.Wie kent dat nog?Nu is er ook eentje met een spelletje bezig bij de PL zijn naam is me even ontgaan.Ook zo een etter.


  Maak melding

 44. De VHP is en blijft een Hindoestaans partij je kunt er niets meer aan veranderen.
  Ze willen 28 zetels ze moeten maar hopen of ze 8 zetels krijgen meer is er niet.
  Als de VHP meer zetels wil hebben moeten ze zich zelf opblazen,er is geen andere weg.


  Maak melding

 45. Allemaal gebakken ;als Chan denkt met losers als cedric Samson,cheung,ahbaas de verkiezingen te kunnen winnen,dan is het hoogtijd dat hij ontwaakt uit zijn winterslaap,baba haai ik zie dat jij een product bent van Columbus ,de katholieke pagan Edomites ,met hun whitewash praktijken,en white lies,en Hollywood ,want voor dat jullie diep uit holen van de aarde kropen hadden de Afrikanen al bijna alles al ontdekt ,wat de Edomites en hun pagan soort genoten geprobeerd hebben middels leugen,verdoezelen van feiten,en alles toe te eigenen kortom the white lies,zou j aanraden de woorden white lies and whitewash te gn onderzoeken misschien zul j dan ontwaken uit j droom van onwetendheid


  Maak melding

 46. @Govind
  Dat je Hindori een verrader noemt is onbegrijpelijk. Vanuit het standpunt van de VHP, die daarmee schaakmat werd geplaatst snap ik jou frustratie. Hindori was een HELD!!! Hij heft voorkomen dat Suriname in een rassenoorlog zou belanden, hetgeen jullie al een hele tijd hier aan het uitlokken zijn. Maar pas op!! Jullie zijn sterk in de minderheid, want als het erop aankomt zijn de stadscreolen en boslandcreolen 1 ras!! Dan zal de verdeel en heers politiek niet helpen!


  Maak melding

 47. Beste Noreen Cheung, wellicht een chinees restaurant beginnen….je hebt geen ruggegraad. Wat wordt jou volgende keus…….?????. Jij bent de eerste chineese “ politiek hoertje” van suriname. Proficiaat alvast👍👍


  Maak melding

 48. Chan met mensen als cheung Samson en abhaas binnenhalen is gelijk aan zelfmoord plegen,in welk district zullen zij ingedeeld worden want draagvlak hebben ze niet om in het parlement te komen,en ik denk niet dat jou achterban het zullen accepteren om ze in gebieden te positioneren waar zij het vr het zeggen hebben zodat deze lichtgewichten op de ruggen van hun een zetel in het parlement krijgen bv pad v wanica saramaca en nickerie ik denk dat de hel gt uitbreken en dat jou positie zelf in het gedrang komt,jou aanhang kennende


  Maak melding

 49. Het is duidelijk:

  Echte Surinamers zijn dit beleid zat ..
  Echte Surinamers zijn de leugens en valse beloftes zat ..
  Echte Surinamers zijn deze regering zat ..

  NDP-ministers noemen corruptie de mentaliteit van de Surinamer, maar een echte Surinamer werkt met eer en trots ..

  Bouterse en zijn partij, de NDP, hebben de eer en trots van de echte Surinamer te schande gezet ..

  Echte Surinamers zijn geen overlopers of ,zoals enkele NDP-ers zichzelve herkennen , politieke hoeren .. maar kiezen vrijwillig voor een betere partij ..

  Het vernieuwde VHP is nu duidelijk een organisatie van het Surinaamse volk met een intellegent team aan de leiding.


  Maak melding

 50. Hindori was geen verrader maar voorkwam een rassenoorlog.Onzin. Als straks NDP verliest,moeten we hem dan weer president maken om zo de zg.Land in gevaar zal komen te voorkomen?


  Maak melding

 51. Vhp is goed bezig maar moet oppassen voor geluk zoekers en oplichters..ja laat men eindelijk aan de ontwikkeling van ons land gaan werken want deze paarse bende houden ons land in een wurggreep .met een moordenaar als president geisoleerd in eigen land kan je geen land besturen als je een land weet te besturen of niet..hij moet nu zich voorbereiden om zijn20 of meer jaren straf uit te zitten ?????


  Maak melding

 52. NPS heeft op alle fronten bewezen hoe het niet moet. Hopelijk worden de Surinamers wakker. VHP doet goed. Is al eerder bewezen. Problemen is dat Surinaamse volk voor paar srdes te koop zijn. Eten , drinken en dansen. Hopelijk gaan ze dit keer wel beseffen dat het anders moet. Bouterse is de voorbeeld ,,HOE HET NIET MOET,,


  Maak melding

 53. @Luciën,

  De NDP bestaat voor het grootste deel uit creolen en marrons.
  Wat heb je hierop te schrijven.
  Waar ligt Hindostan? Ik heb nog nooit van dat land gehoord!


  Maak melding

 54. @Luciën

  Dat je Hindori een verrader noemt is onbegrijpelijk. Vanuit het standpunt van de VHP, die daarmee schaakmat werd geplaatst snap ik jou frustratie. Hindori was een HELD!!! Hij heft voorkomen dat Suriname in een rassenoorlog zou belanden, hetgeen jullie al een hele tijd hier aan het uitlokken zijn.

  Ik wou het nu niet over bevolkingsgroepen hebben, maar als jij er toch over begint wil ik toch op je reageren.
  Ten eerste;; hadden de creolen niks te verliezen door de onafhankelijkheid omdat zij ook niks hadden.
  Ten tweede; de creolen hebben nimmer een goed meerjarenplan gemaakt. Niet in Suriname, maar ook nergens te wereld. Die eten vandaag en zien morgen wel hoe de dag eruit gaat zien.
  Ten derde; zit het in jullie geaardheid om te vechten. Denk maar aan je verleden, dat je voorouders door de Ashanties tijdens oorlogen werden gevangen genomen en je eigen soort jullie voor geld verruilden. De velen stammen oorlogen die op het Afrikaanse continent hebben gewoed.

  Creolen zijn uitsluitend op macht belust, maar hebben nergens ter wereld enige ontwikkeling tot stand gebracht. Zie Coronie.

  Nu hindori is overgelopen heeft ie de Hindoestanen verraden en overgeleverd aan een incompetente bevolkingsgroep. Nl de creolen.

  Dus hou eens een keer op om het over bevolkingsgroepen te hebben.


  Maak melding

 55. Er wordt nog steeds beweert dat de NDP een partij is van creolen en de VHP een partij voor Hindoestanen.

  Is dat tegenwoordig wel zo ?

  Op vele belangrijke posities binnen de NDP zitten (corrupte) Hindoestanen. De NDP bestaat nog steeds dankzij deze figuren.

  Het vernieuwde VHP is nu duidelijk een organisatie van het volk.

  Dus leven jullie niet meer in de verleden tijd. Maar erken de hedendaagse realiteit.


  Maak melding

 56. Wat hft d creool aan n creoolse pres d hind aan n hindoe pres n d javaan aan n jampa pres als ht land door hem nr d verdoemenis is geholpen n je pienaart als n straathond zonder goede vooruitzichten n een hoopvolle toekomst vr de kids? Moet j dan toch zn hielen blyven likken als n boerikie? N pres die zyn fam n vrienden hft verrykt mt ht gestolen geld vn ht volk n die denkt dat hy kn maken n breken alsof hy sur hft geèrfd vn zn grootvader? Kies vr n pres die ht kapotgemaakte land sur weer kan repareren n jw n jw kids n toekomst kan bieden .een pres die ht gestolen kapitaal kn terug laten vloeien in d staaskas n daarmee de leningen die deze rovers eigendunklyk hebn genomen n waarover er geen verantwoording word afgelegd hoe d gelden besteed worden terug kan betalen zodat d schuld die op jw domkop n die vn jw kids afgelost kn worden .domme visieloze racisten.there is only one hero who can do rhe job.CHAN4PRES


  Maak melding

 57. @all: Ik neem mijn oude dagen op en ik ben op het podium om VHP te steunen, mijn motto zal zijn: Peh a money deh? Hahaha, Lucien ik zie je daar! Op zijn hindustaans, zal ik scanderen, galie galie meh kown hai, sab ndper tjoor hai. Daarna, ham lookh aise diewane NDP koh hata keh manghe gheh. Let goed op!


  Maak melding

 58. @Bouta3
  Door met bussen niet Hindustanen naar de bijeenkomst te rijden en je partners te vragen met hun aanhang aanwezig te zijn en dan te roepen dat de VHP een bromki djari is, is een regelrechte aanval op het intellect van de Surinamer. De VHP is een Hindustaanse organisatie en je weet het zelf ook!
  @Mokro
  There’s no place like Suriname, dus ga lekker genieten van je oude dagen, ga springen op het VHP podium, scandeer alle leuzen die je maar kan bedenken, het zal geen ene ruk uitmaken, want de Surinamer is politiek gegroeid, hetgeen niet van de etnische Verenigde Hindostaanse Partij gezegd kan worden. Je hoeft niet goed op te letten hoor want de nederlaag voor de VHP zal zo duidelijk zijn dat jullie alleen nog kunnen gaan dokken.


  Maak melding

 59. Luciën,
  Je zit met je reactie op Bouta3 gewoon te liegen! En dat alléén maar om je gelijk te krijgen. Waar waren die bussen met niet Hindustanen dan? en hoevéél bussen waren er? Kom nou eens met wat feiten in plaats van dat semi intellectuele gelul van jou.Een aanval op het intellect van Suriname? Je laat me lachen en je weet het zelf ook!


  Maak melding

 60. Oei Elwemo, ik heb je duidelijk precies tussen de ballen geraakt! De waarheid doet pijn, ik weet het! Je voelt je betrapt! Jullie zijn altijd al bedriegers geweest. Wacht maar tot straks de revolutie binnen de VHP vastere vorm aanneemt, dan wil ik je horen over jou leider Chan! Jullie zullen niet lang meer iedereen de mond kunnen snoeren om de zogenaamde eenheid in de Verenigde Hindustaans Partij te beschermen!.


  Maak melding

 61. Ach, volgens sommigen was het vol daar bij de olifant. Ja vol met mensen die kwamen feesten er was muziek, gratis eten en drinken, vhp bestaat nl 70 jaar. Dat deze politieke dwergen hun feest vieren en tegelijk een soort politieke meeting houden is ons niet ontgaan.
  Tijdens de V7 vergadering daar was het drukker hoeveel stemmen kreeg v7 precies.

  Die cheung zegt ons niets, Djawalapersad en Ramdien werden nog groter ontvangen, waar zijn ze nu.

  Hoe meer andere mensen bij de vhp komen, hoe meer hindustanen dasr zullen weglopen. Vhp is niet meer etnisch toch, we zullen zien hoe hun verkiezingslijst eruit zal zien. Ik zeg vhp krijgt niet meer dan 8 zetels.

  De grote NDP gaat over ze walzen zoals altijd.


  Maak melding

 62. Trouwens de NdP alleen heeft meer hindustanen in de DNA dan de 8 of 7 van VHP. Veel hindustanen voelen zich meer thuis bij de NDP dan de corrupte VHP met hun drasideur crimineel tokkie als leider.


  Maak melding

 63. @Makka,

  Je hebt gelijk. Hindoestanen zijn hard aan het verneeeeegeren. In menige Surinaamse Hindoestaan schuilt tegenwoordig een neeeeeger.
  In Holland hetzelfde liedje. Hindoestanen gedragen zich blanker dan een blanke. Zelfs de blanken staan versteld!
  Blijkbaar hebben heel veel Hindoestanen een identiteitsprobleem. Of het zijn rasechte opportunisten.
  Na ghar ka na ghaat ka. Bina gaar ke lota.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.