Drie militairen vast in berovingszaak hotel Marriott Suriname

29
Drie militairen vast in berovingszaak hotel Marriott Suriname
Foto: via world-adventurer.com | Courtyard by Marriott hotel in Suriname

PARAMARIBO, 20 jan – De politie in Suriname heeft bekend gemaakt dat drie militairen aangehouden zijn in de zaak waarbij een incassoloper van het Courtyard by Marriott hotel beroofd werd. Onder hen een 25-jarige officier in het Surinaams Nationaal leger, die met een vuist vuurwapen gewapend was. 

De beroving vond begin deze maand plaats op het voorterrein van het hotel gevestigd langs de Anton Dragtenweg te Paramaribo. De incassoloper werd beroofd van een tas inhoudende een groot geldbedrag in Surinaamse en Amerikaanse dollars en Euro’s. Hij moest het geld storten op de bank.

In totaal zitten nu vijf mensen vast in deze zaak, waaronder naast de militairen een bewaker en een burger die de vluchtauto bestuurde meldt de politie in Suriname.

UPDATE: Volgens Dagblad Suriname zou er ook nog een sportonderwijzer zijn aangehouden. De krant meldt verder dat een van de militairen een broer van de bewaker van het hotel is. De bewaker zou de tip hebben gegeven aan de overige verdachten

29 REACTIES

 1. Nu lijkt het einde helemaal zoek.
  Militairen die roven !! Eerst was het de douane waar corruptie en diefstal veelvuldig voorkwam, daarna de politie en nu militairen die betrokken zijn bij een roofoverval.

  Wat zegt dit over het land Suriname?
  Is er een weg terug of worden we een land waar dit een “normaal” verschijnsel wordt/blijft.


  Maak melding

 2. Het is allemaal begonnen op 25 februari 1980, voorheen waren zelden of geen gevallen van berovingen door militairen of politieagenten. De gehele natie is vervloekt door ddb en duivelse trawanten. Gezinnen zijn vaderloos gemaakt, mensen onderdrukt, bedreigd, vermoordt, verarmd en beroofd door dezelfde roversbende olv ddb, die dankzij het oerdom debiel dwaas idioot ndpvolk, tweemaal werd gekozen als zijnde hun lijdsman. Grelukkig lijden het gros der ndp paria’ s, want ze hebben helemaal geen spijt van deze oerdomme stemkeuze, te stemmen op onberechte moordenaars, drugsbazen en staatskasrover en hun zwaar corrupte bende die overal haar tentakels vol hebzucht hebben, bij de douane, belasting, politie in de onderwereld. Ga zo door, oerdomme criminelen aan de top, jullie aanhangers, de mpp dong ndper’ s volgen jullie op de voet en ook jullie worden ooit slachtoffer van eigen doen en laten. Die dag zien velen met grote vreugde en blijdschap tegemoet, die dag waarop alle misdadigers die de macht is gegeven door een oerdom tot in het bot zijnde paarsvolk, worden opgesloten en alles wat ze hebben gestolen van land en volk weer zal worden teruggestort in ’s landskas. Dan zullen het gros der paarse dwazen zich duizendmalen bedenken, het pad der misdaad met al zijn vormen op te gaan. Ondertussen broedt er iets binnen de ddb paarse duivels bezeten partij. Alles zullen deze ellendelingen doen om de duivel ddb aan de macht te houden, want als hij valt, vallen ze allen met hem in de hel. Ze beroepen zich Christen te zijn, gaan naar de kerk, maar hun werken zijn des duivels. Liegen en bedriegen, daar houden deze ndp elite duivels en hun lijder didibri van. En alle ndp paria’ s verdienen het bedrogen en belazerd te worden, want tweemaal werden ze gewaarschuwd, no stem ddb en co.


  Maak melding

 3. Het land is helemaal naar de klote sinds de Ndp aan de macht is. Er is sprake van institutionele criminaliteit. Alleen met extreem hard straffen kan het beteugeld worden. En daarom graag de doodstraf weer uitvoeren met Singapore als voorbeeld.


  Maak melding

 4. TJEK DEZE :

  Ex-minister BELFORT legt bewijs op tafel :

  NIET de minister van Justitie beslist over RECHTSHULPVERZOEKEN
  vanuit het buitenland voor onderzoek naar oa INTERNATIONALE
  DRUGSCRIMINALITEIT in Suriname, MAAR pres Desi BOUTERSE !!!

  WEER EEN BEWIJS DAT DE RECHTSSTAAT SRANAN VOLLEDIG IS
  VERNIETIGD DOOR DE CRIMINELE NDP-CLAN !!!


  Maak melding

 5. @Sam
  Wat je schrijft spreekt boekdelen. Het wordt door sommige mensen als de normaalste zaak van de wereld gezien. Laat de toeristen maar komen, dan kunnen ook zij beroofd worden. Het heeft geen enkel nut Suriname te promoten in deze tijd. Wij hier zijn onze levens niet zeker met onze SRD.
  Een ieder is een prooi ook al wonen wij hier achter de tralies.


  Maak melding

 6. Koos vroeger was ik ook voorstander voor de doodstraf, maar de praktijk wijs uit dat op de wereld kleine percentage mensen onterecht vast zitten en dan kan je nooit terug draaien, beste lang straffen en als ie op vrije voeten vrij komt, dan graag een taser in de reet stoppen en op afstand in de gaten houden en als ie in de fout gaat dan op de knop drukken. Techniek is ver gevorderd, dus is zeker mogelijk.
  met vriendelijke groeten

  jhonny


  Maak melding

 7. Dat militairen roven is niks geks. De grote leier doet het ook. Zometeen gaan de mitairen moorden. Maar let op deze militairen komen zo vrij want de politie heeft ze opgrpakt en dat mag niet dat moet de MP doen. Pfffff


  Maak melding

 8. Achter alle ellende blijft de tropische Zon toch schijnen. Hoe men het wend of keert, Suriname is en blijft een ” paradijselijke land” in de tropen. In ieder beschaafd Land is er wel wat; wij de burgers van dit mooie Land, moeten een nog mooier Land (Suriname) nalaten aan onze kinderen, kleinkinderen et cetera. Hiervoor moeten wij met zijn allen voor inspannen, mi lobie Sranang.


  Maak melding

 9. DB heeft het volk altijd een slecht voorbeeld gegeven.Hij heeft onschuldig bloed vergoten.Een vloek over het land gebracht.Een ieder die rooft en moordt denkt wat DB kan en ongestraft mag doen kan ik ook.Respectloos met je medemens omgaan en gesteund worden door een geestelijk adviseur waar het narcisme van afdruipt.


  Maak melding

 10. Deze week is het gebedsweek voor militairen en politie wereldwijd ; geld dus niet voor deze 3-tal , ook voor Bouterse niet, als ex dictator annex militair. Duivels vervloektelingen allemaal.


  Maak melding

 11. Douane corrupt.
  Politie corrupt.
  Leger corrupt.
  Penitentaire ambtenaren corrupt.

  De instituten die het volk moeten beschermen, zijn corrupt.

  Deze neergang is natuurlijk niet van nu, maar ik heb een zwaar hoofd in ons zelfreinigend vermogen.

  En het zegt gewoon dat we met zijn allen corrupt zijn.

  Wij Surinamers zijn een corrupt volk.

  Niet fraai, maar het is de waarheid en pas als wij dit erkennen kunnen we kijken waar we naartoe willen met dit land.


  Maak melding

 12. DE FOUT LIGT IN EERSTE INSTANTIE BY HET FINANCIAL MANAGEMENT EN DE MAIN STAFF. EEN WERELD WYD CONCERN ALS MARRIOT LAAT DERGELYKE ZAKEN NIET DOOR EEN LOPER DOEN, LOS VAN HET FEIT DAT DE GASTEN MET CREDIT CARDS BETALEN. OOK DEGENE VAN DE FINANCIAL DEPARTMENT DIE ZOWEL DE LOPER ALS EEN SECURITY GUARD KENNIS HEBBEN LATEN HEBBEN EN GENOEG TYD HEBBEN GEGEVEN OM DERDEN TE INFORMEREN DOET VRAAG TEKENS OP WERPEN. DE HELE SANTEKRAAM MOET VERHOORD TE WORDEN . HET MANAGEMENT WORDT WEL DOOR DE INTERNATIONALE DIRECTIE CONFORM PROTOCOL TER VERANTWOORDING GEROEPEN. MAAR NOGMAALS ER KLOPT EEN BOEL NIET. HET HEEFT ER VEEL VAN DAT EEN GAST OF ANDERE BURGER DE ACTIE HEEFT GEPLEEGD. DESSALNIETEMIN HAD DE DIRECTIE GELYK DUIDELYKHEID MOETEN VERSCHAFFEN.


  Maak melding

 13. Su is een roversnest geworden, kortom het is een kolére zooi geworden. Van hoog tot laag zijn het criminelen, en niemand doet er wat aan !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 14. zo gaan deze dingen. niemand die voor je werkt kun je vertrouwen. grote ogen loeren naar een kans. als iemand weet dat er geld van a naar b gaat kun je erop wachten. het land is diep gezonken. een ieder wil nu zijn slag slaan. switi suriname noemen ze het. maar er is niets switi aan. keiharde maatschappij aan het worden en daarvoor is met name de huidige president verantwoordelijk. suriname zou ooit corrupt zijn en vriendjespolitiek hebben. daar zijn deze mannen tegenop gekomen. het zijn allemaal valse profeten. want eenmaal zij bij de staatsgelden kunnen komen wordt er nog meer gejat dan ooit. wat een hypocriete bende. helaas maar waar.


  Maak melding

 15. DUBAI :

  MISIEKABA-NDP-pion, wil VROUWENMOORD uit
  SRANAN VERBANNEN ! –Zie Starnieuws–

  Tja,
  voor MANNENMOORD, heeft NDP-MISIEKABA, al

  een andere oplossing : NEP-AMNIESTIE verlenen,

  die strijdig is met Grondwet. met Internationale Ver-

  dragen en met Internationale Jurisprudentie !

  HER-VESTIG DE SRANAN RECHTSSTAAT !

  NO MORE PURPLE SLAVERY !!!


  Maak melding

 16. Dit zaakje stinkt behoorlijk. Dat het geld op een veilige manier bij de bank moet zijn aangekomen, zijn de veiligheids taken in handen van een aantal mensen.
  – de directeur van de hotel
  – adviseur
  – de geldloper
  Ik neem aan dat dit niet de eerste keer was dat deze persoon geld naar de bank bracht. En trouwens moet altijd door 2 personen het geld vervoerd worden. Zo verklein je het risico dat in het vervoer traject iets overkomt. Een slimme geldloper zou nooit aan derden dus ook niet aan de direkteur en veiligheids adviseur van zijn plannen laten weten omtrent de tijdstip van het vervoer. En juist bij bekendheid van de tijdstip wordt het risico gevaarlik groot dat iemand het verlinkt aan rovers.
  Wanneer er sprake is van zoveel geld, waarom wordt het dan niet uitbesteed aan geld transporteurs die het geld veilig naar de bank brengen. Ook gelet op het feit in een rovers land in een tas mee te dragen. Dat de geldloper nog leeft mag hij blij zijn.


  Maak melding

 17. Daar heb je ze weer de ANTI SURIES die al het negatieve op de president afschuiven STELLETJE BOERIEKIES EN BULLEBAKKEN BIJ ELKAAR……2020 BOUTERSE….PRESIDENT BAKKA.!!!!!!!..de frommoe oranje BENDE en de EZELS van de groene Frambo toddoprasoro KOMEN NOOOIT MEER AAN DE MACHT ZONDER BOÜTA.


  Maak melding

 18. Kondre is PAARS FAILLIET !!!

  DRUGSmaffia is de baas in Sranan !

  De voor HARDDRUGSHANDEL veroordeelde Pres moet
  Rechtshulpverzoeken van Sranan aan het BUITENLAND
  GOEDKEUREN !

  DIT IS : BAKBA-WINKRI-STAAT SRANAN !!!

  PS : KRIJGSRAAD EN DEA ZULLEN AANZET GEVEN TOT
  HERVESTIGING VAN DE RECHTSSTAAT IN SRANAN !!!

  END OF PURPLE SLAVERY IN OUR COUNTRY !!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.