Voetballer Isiah Helstone uit Suriname gaat stage lopen in Turkije

6
Voetballer Isiah Helstone uit Suriname gaat stage lopen in Turkije
Foto (c) Tony Pengel

ROTTERDAM, 4 dec – Jeugdspelers uit Suriname worden de laatste jaren nauwlettend in de gaten gehouden in het buitenland. Dit werd vorig jaar extra onderstreept, toen twee spelers uit de Surinaamse competitie de overstap naar Jamaica maakten. Ook dit seizoen staan er Surinaamse spelers in de belangstelling van buitenlandse clubs. Isiah Helstone is 19 jaar en gaat stage lopen bij het grote Turkse Beşiktaş.

Eén van de grote voetballiefhebber van het Surinaams voetbal is Tony Pengel. Pengel heeft eerder een overstap mede mogelijk gemaakt voor Roscello Vlijter (Feyenoord) en Alvaro Verwey (Denemarken). Hij is dan ook geheel verantwoordelijk voor de totstandkoming van Helstone zijn stage. Een gesprek met trainer Henk Fräser en Henk van Stee(Technische Manager) leverde meteen een prachtige kans bij Sparta Rotterdam. Helstone werd onlangs bekeken door Tony Pengel en maakte een dermate goede indruk dat hij door Besiktas is uitgenodigd voor een trainingsstage in Turkije.

Pengel spreekt van een welverdiende kans die elke talentvolle speler verdiend, vanuit dit oogpunt zal Helstone klaargestoomd worden voor het grote Beşiktaş waar hij begin volgende week een voetbal stage gaat lopen. Pengel spreekt verder dat er meer pareltjes uit Suriname in aantocht zijn. De toekomst voor deze talentvolle voetballers uit Suriname kan mede hierdoor een mooie impuls krijgen.

De Centrale middenvelder van Robin Hood mag deze week zijn voetbal kunsten laten zien bij het eerste elftal van Sparta Rotterdam. Helstone is meerder malen bekeken door de scouts van Besiktas alvorens hij de stap maakte richting Europa. Bij Sparta krijgt hij de gelegenheid om op niveau te trainen en hiermee klaargestoomd te worden richting Turkije. Voor hem ook een mooie kans om zich te meten met leeftijdsgenoten in het buitenland.

Onderleiding van de bondscoach Dean Gorré en de staf Eugene Verwey en Jack Mangalie was de jeugdinternational in oktober al uitgenodigd voor de Nationale selectie van Suriname.

“Wij zijn ontzettend trots dat onze talenten zich in het buitenland kunnen gaan bewijzen Dat we talent in Suriname hebben weten we maar dat het nu ook door buitenlandse stages onderstreept wordt is fantastisch”. Hiermee kan voor vele jongens uit Suriname de droom om ooit profvoetballer te worden werkelijkheid worden. De Surinaamse Voetbal Bond wenst Isiah heel veel succes!” aldus voorzitter John Krishnadath van de SVB.


6 REACTIES

 1. Nu nog zorgen dat de svb genoeg inkomsten genereerd, om ervoor te zorgen dat hun vliegtickets en verblijfkosten bij interland wedstrijden voldaan kunnen worden.


  Maak melding

 2. Wij hebben net de viering van de afschaffing van de slavernij verdiend en zo’n bericht wordt de ether in gestuurd. Laten de jongens gewoon blijven waar ze zijn de prestaties kunnen ze ook in eigen land tonen. Was het geen hebzucht die gemaakt heeft dat sterke negers uit africa werden gehaald ten voordele van de blanke Europeese eigenaren.
  Het is maar hoe je ertegen aan kijk. Succes jonge mannen!!!


  Maak melding

 3. Werd eens tijd,,er lopen genoeg goede jonge technische voetballers hier in Suriname rond en zowel in Nederland waar ik zo nu en dan over las zoals jonge spelers als een rashaan Fernandes destijds bij Feyenoord.bergwijn psv.kluivert ajax..dilruson hertha bsc enz het zou mooi zijn om een groot top sport centrum met moderne voetbal faciliteiten hier in Suriname neerte leggen onder ander met sport velden etc om zo ook een topsport klimaat te creëren als in Nederland waar Suriname profijt gaat hebben in de toekomst.. misschien een idee dat de Surinaams voetbal sportbond dit b.v aan China kan voorleggen die een nauwe samenwerking band heeft met Suriname.pengel doet goeie zaken om jonge spelers hier op de kaart vte zetten wat nodig is in Suriname en alleen maar goed is voor de ontwikkeling van de het voetbal hier.


  Maak melding

 4. Proficiat en hopelijk krijg je een leuk contract om te beginnen. Stevig doorzetten en goed en stevig in je schoenen staan want niet alle benen kunnen de weelde van een prof voetballer dragen.
  Denk maar aan Glenn Helder en Ulrich van Gobbel etc die geslaagd evoetballers waren en desondanks financieel een ijdensweg kenden.
  Sterkte en succes


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.