vrijdag, mei 24, 2024
HomeNieuws uit NederlandDocumentaire over politica Sylvana Simons met de titel 'Demon or Diva'

Documentaire over politica Sylvana Simons met de titel ‘Demon or Diva’

-

Does Travel - naar Suriname

AMSTERDAM, 17 nov – Zondag gaat een nieuwe documentaire over politica Sylvana Simons tijdens het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA) in première in Carré. De film heeft als titel ‘Demon or Diva’ en is gemaakt door Ingeborg Jansen. Bij de première zullen Jansen en de in Suriname geboren Simons zelf ook aanwezig zijn, waarna er een gesprek volgt met hen over de film.

AT5 sprak de maker van de documentaire die zegt dat ze een zo neutraal mogelijk beeld wilde neerzetten en niet erg bezig is geweest met het maken van een positief beeld over Sylvana. Ze heeft na drie maanden bovenop de huid van de politica wel haar vermoedens waarom al die uiterste reacties haar ten deel vallen. ‘Ze raakt iets ongemakkelijks. Namelijk, de heersende blik is best vaak wit’ aldus Jansen.

“Het gaat over de Sylvana die ze geworden is – een politica. Maar het gaat, hoop ik, ook over hoe wij naar haar kijken, met haar omgaan. En waarom dat misschien zo is”, vertelt Jansen tegen de zender. De documentaire is na de première op 21 november te zien op NPO2.

De teaser:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

67 REACTIES
 1. Waarom maakt deze trut zichzelf zo belachelijk, ja idd je hebt niks te verliezen ,wat je nu doet is een ander gaan lastig vallen met je domme waan ideeen. Zielig dat je bent en zie dit als aandacht trekkerig en heel kinderachtig. Je zet nog meer tot haat!


  Maak melding
 2. Sylvana Simons, deze dame maakte uit dat alle Nederlanders racisten zijn, na paar honderd jaar traditie sinterklaas feest voor Kinderen, wil ze het kapot maken omdat zwarte Piet racist is.

  Die dame is helemaal de weg kwijt, ondertussen werden meer donkere mensen door Moslims gediscrimineerd en vermoord in Islamitische landen in de tijd van Mohammed en daar hoor je geen woord over vam Sylvana.

  Het is alleen maar eenzijdige slaven retoriek, wat een gestoord dame zeg.


  Maak melding
 3. Wie is die a.. ?? Is die ergens ontsnapt??
  Is dat een vent?? Zal wel, want als vrouw !!! Nog geen koe die er tegen aan zeikt.
  Of speelt ze mee in het Sinterklaas feest als ZWARTE PIET 😂😂.
  Land uit zetten en ook meenemen !! Heel Denk, Prem en alle buitenlanders die zich niet aan willen passen. Je bent hier te GAST. Wij geven u GVD hulp, snap dat nou eens.


  Maak melding
 4. Ga zo door Sylvana. Hoe meer men je haat , hoe beter je bezig bent. Jezus zei : “Denk niet dat ik gekomen ben om de vrede te brengen, ik ben gekomen om het zwaard te brengen”. Zet mensen aan het denken.


  Maak melding
 5. Splijtzwam eerste klasse voegt niets toe aan de samenleving zet deze alleen maar tegen elkaar op.
  Ze zou opgepakt moeten worden wegens opruiing en haat zaaien.


  Maak melding
 6. HALLOOOO @WORF@ HET ENE KWAAD IS NIET BETER DAN HET ANDERE,EN EEN IEDER KAN EN MAG MOSLIM ZIJN HET IS EEN RELIGIE,DUS “”ZWART EN WIT””Die dame is helemaal de weg kwijt, ondertussen werden meer donkere mensen door Moslims gediscrimineerd en vermoord in Islamitische landen in de tijd van Mohammed en daar hoor je geen woord over van Sylvana.(ONZIN:JIJ HEBT DE KLOK HOREN LUIDEN,MAAR WEET NIET WAAR DE KLEPEL HANGT)PS;ALS IK DE KLEDERDRACHT VAN ZWARTIE PIET ZO BEKIJK DAN DENK IK AAN DE SLAVEN DIE AAN EEN VLEESHAAK WERDEN OPGEHANGEN IN BOMEN DOOR DE NEDERLANDSE SLAVENHOUDERS..


  Maak melding
 7. IK ben zelf geen fan van Sylvana Simons , maar ook zij mag toch een mening hebben????. Geert Wilders roept de meest verschrikkelijke dingen over Moslims en anderen ,maar daar hoor ik heel weinig serieuze kritiek op. Het recht van vrije meningsuiting geldt voor een ieder ongeacht ras of kleur. I rest my case.


  Maak melding
 8. Blanken voelen zich nietig als iemand hun misdaden aan de kaak stelt en proberen dan massaal de mond van zo’n persoon te snoeren.
  De enige blanke die zei dat de rest van de blanken – op de Arische blonde haar, blauwe ogen en het Herrenvolk na – waardeloze tweederangsburgers waren, was Hitler. Mede daarom wordt hij zo gehaat door de rest van de blanken. Want de misdaad van Hitler is niet groter dan die van Alexander de Grote Moordenaar of van Napoleon de Geile Fransman of van de Britse Koninklijke Hoe-reerders. Holland weet heel goed hoe ze de niet-blanke volken hebben behandeld. Toch vindt je dat niet terug in hun schoolboeken. Daar wordt juist verteld dat ze geweldige veroveraars waren.


  Maak melding
 9. Ze woont nog steeds niet in Amsterdam, gaat ook weer voor de goede vrede aan Halsema voorbij, dat ze het bestuur van Amsterdam nog niet is uitgezet, is verplicht namelijk. Ze komt ook hier weer mee weg. Niet normaal toch?


  Maak melding
 10. Blanken hanteren Micro-agressie. Ze zullen bijvoorbeeld zeggen “voor een Surinamer ben je best wel slim”. Het is dus als een compliment bedoeld maar is een regelrechte belediging.
  Sinterklaas en Zwarte Piet beschouwt men als een onschuldig kinderfeestje. Was het maar zo. Er zijn blanke kinderen die je Zwarte Piet noemen omdat ze niet beter weten en de ouders hen niet scholen. En dan praten we niet over vijf december. Het hele jaar door. Mensen die zelf niet donker zijn, hebben niet het empathische vermogen. Ze denken niet verder na dan hun neus lang is. En dan moet je maar kinderen hebben die lichtgekleurd zijn of donker en die gepest worden vanwege Zwarte Piet. Nou, de strijd gaat door!


  Maak melding
 11. Respect voor haar. Ze durft voor haar mening uit te komen… ondanks de haat en de bedreigingen die ze krijgt. De haatzaaiers spelen op de persoon niet op de bal


  Maak melding
 12. Weer iemand die iets typ dat moslims veel donkere mensen hebben gedood 1dit is onzin 2 zijn heel veel donkere moslims en de Arabieren deeden dat en meer dan 400jaar heeft is er veel meer gebeurd dat wij weten maar als het ons nooit is gezegt en wij alleen info lezen en krijgen van gij die gedood hebben ga je dit hebben leugens mis informatie


  Maak melding
 13. Mevrouw is alleen maar bezig in de politiek om dat ze uit showbizzwereld niks meer voor haar hadden en alleen je stem bij reclame je niet echt populair .Dat was laatste wat ze nog kreeg en ze kikt op media aandacht .De gewoone burger moet ze eigenlijk niks van hebben dat is en was alleen maar lastig .Dat heb ik haar persoonlijk zien en horen zeggen bij haar thuis.Zij is eigenlijk meest racistisch persoon die in Nederland rondl loopt MIS BRUIKEN VAN DE RECHTEN VAN EEN DEMOCRATIE LAND IS RACISME. MINDER HEID DIE DE MEERDERHEID DWINGT IS U WEET WEL ….


  Maak melding
 14. pakiratigri
  ken je deze
  “once you go black you never goes back”
  is dit soms ook discriminatie?
  Er was ooit iemand die zijn dat een moorkop (gebak) discriminerend overkomt zo ook de negerzoen.
  dan denk ik negerzoen?
  Dan roep ik “once you go black you never goed back”

  Wat een gelul en muggenzifterij allemaal.

  Als je Amerkan zegt in Suriname weet een ieder dat je daar een djoeka mee bedoeld dit terwijl jaren geleden deze mensen blauwkop werden genoemd.

  Hoezo blanken en discriminatie


  Maak melding
 15. @pakiratigri
  Er zijn in Nederland veel kinderen met een rode haardos.
  Neem nu maar van mij aan dat deze kinderen enorm worden gepest en dat moet natuurlijk niet en dat geldt ook voor donker gekleurde mensen!
  Het verschil is dat je deze grote groep roodharige mensen er niet over hoort.
  Anderen zouden daar een voorbeeld aan kunnen geven.


  Maak melding
 16. Iemand die zo gehaat wordt heeft iets speciaals. Als ook Surinamers haar haten dan ligt dat gewoon aan de macht die hun gedachten en gevoelens beheerst en dat is kolonialisme.


  Maak melding
 17. De Surinamers zouden zich eerder druk moeten maken om discriminatie van hen in hun zogenaamd geboren en getogen Nederland. Nu Ronald Koeman gebroken heeft met de traditie om donkere spelers gewoon op basis van kwaliteit te selecteren voor het Nederlands elftal, zie je de successen van het Nationaal elftal.


  Maak melding
 18. Ieder heeft recht op vrije meningsuiting
  Ik begrijp niet waarom men Europeanen wel blanken noemt Chinezen, Chinezen enz
  Enz. Maar donker gekleurde mensen geen naam mogen geven Ik ben trots op mijn kleur zou een ieder .moeten zijn over t slaven verleden hebben de Afrikanen hun broeders gevangen vermoord en verkocht aan buitenlanders en nog steeds . Dus l aten we ophouden met beschuldigen en haat zaaien zoals mevr. Simons constant doet. Hand in eigen boezem us naar mijn mening de oplossing.


  Maak melding
 19. En maar zwelgen in het verleden, grow up!!!

  btw, kan ik nog geld krijgen van de katholieke kerk? Het schijnt dat in 1785 m’n voorvader is misbruikt……!!!

  Er zijn zoveel mensen die graag een kans zouden krijgen op een beter leven, kijk wat de meeste mensen met hun kansen hebben gedaan, en maar klagen pffff


  Maak melding
 20. Er zijn het in de loop der tijd 50 miljoen mensen uit Afrika gehaald.Daarvan zijn er 12 miljoen naar de Amerika’s gebracht en de Nederlanders hebben er 500.000 vervoerd.En de voorouders van deze vrouw waren de lelijkste onder de slaven.Dat is nog steeds te zien in haar gezicht.


  Maak melding
 21. Ik zou zeggen , kijk naar Oranje van gisteravond waar donkere en blanke spelers
  voor elkaar door het vuur gingen, voor elkaar het vuile werk opknapten, en nadat
  wereldkampioen Frankrijk met 2-0 was verslagen, uitgeput elkaar omhelsden en een
  ere ronde liepen. Dit Oranje was een voorbeeld voor alle Surinamers en Nederlanders,
  elkaar sterker maken.


  Maak melding
 22. Wilders, wiens grootmoeder van Joods-Nederlands-Indische familie met de naam Meijer heeft een mening over andere etniciteiten,
  Jomanda Jomanda, Beroep Medium, spiritueel genezer die mensen kan redden.

  Iedereen heeft een mening over zaken, gebeurtenissen enz.

  Ook Silvana Simons weet met haar persoonlijkheid en gedrag de witte mensen met haar optreden, gedrag de media/het nieuws te halen en in het middelpunt te staan. Er zijn vele die tegen haar zijn of tegen haar zijn of geen mening over haar hebben. Idem met mensen als Wilders e/o anderen.

  Ik zou zeggen laat ieder zijn ding doen of die er gelukkig mee wordt of niet. De vraag is wat bereikt de persoon ermee voor zich zelf of anderen, de maatschappij.

  Dit onderstaande heeft niets met politica Sylvana Simons
  Maar dat ik gewoon ter kennis geving wil geven aan iedere Surinamer in het bijzonder afstammelingen van Afro-Surinamers en andere Surinamers.

  Slavernij
  Er zijn vele mensen, waaronder ik die over de Afrikaanse geschiedenis weinig of niets weten, omdat ik alles op de middelbare scholen door de witte man uit zijn boeken hebt moeten leren en bekijken vanuit hun perspectief.

  Maar aan zij die de Afrikaanse geschiedenis weinig of niet over weten, verdiepen jullie je daarin en je zal verstelt staan over dit continent en de Afrikanen. Men zegt niet voor niets, de mens komt uit Afrika of de beschaving komt uit Afrika.

  Let op: Egypte, Egyptische beschaving en zie wat deze Afrikanen al konden en de hele wereld nog steeds verbaast over zijn. Gebouwen, cultuur, irrigatiewerken, landbouw, hemellichamen, kunst, wetenschap, klederdracht, gebruiksvoorwerpen, militaire macht, infrastructuur, steden, enz, enz. Ethiopie, idem. En vergeet niet Mali of Timboektoe, Koning Mansa Musa, zijn rijkdom en macht. Zoek op en bestudeer deze beschavingen en hun heersers en hun rijkdom en macht.

  Voor Christoffel Columbus waren de Afrikanen al in alle uithoeken van de wereld te vinden en zijn er nu nog te vinden. Zie Australie, Papoea Nieuw Genea, Indie, China ( Boedabeelden met kenmerken van Afrikanen, oa haardracht). Toen Columbus in de nieuwe wereld kwam trof hij daar al Afrikanan. Ook de beelden van Afrikanen zijn te vinden in Mexico, Peru, enz.

  Zie de bijbel, daar kwamen ook al slaven in voor. Egypte en Farao, zie het verhaal van mozes. De bijbel die vele mensen in het westen lezen is de King James Versie, Maar men moet zich meer verdiepen in de Maca Bee versie van de bijbel en tot de ontdekking komen dat vele boeken die hierin voorkomen niet in de King James versie voorkomen.
  Jezus christus is niet blank zoals men in het westen de wereld wil doen geloven. God is zwart, Jezus Christus is zwart of anders gezegd, zoals de mensen in het midden-oosten eruit zien. Niet een blanke met blont of bruin haar. Ook is te vinden in de bijbel hoe JC eruit zag. De JC die men ziet op afbeeldingen of schilderijen van Michael Angelo en zijn discipelen en maria, Jozes is gewoon nep/fake. JC die men ziet is een neef van paus Borgia. In het Vaticaan zijn er afbeeldingen, schilderijen van JC te vinden hoe die eruit zag. Let op, het hoofdhaar van JC is net als schapenhaar, Zie dan wie dat soort haarsoort heeft.

  Dit moeten Surinamers van Afrikaanse afkomst of iedere Afro-Amerikaan ook weten. Velen van hen komen niet van de west-kust van Afrika. Denk jij dat de Ghanezen hun eigen stamgenoten verkochten voor de Europese slavenhandelaren. Deze vorsten van de west-kust gingen andere stammen oppakken verder en dieper in Afrika en deze werden verhandeld met de slavenhandelaren, die ze naar Amerika bracht.

  Veder ook dit de blanken die vanuit gaan dat ze de echte joden zijn met blauwe ogen en Israel hun land, is ook nep. Wees nu realistisch en zie wie woonden in dat gebied en hoe zagen/zien die mensen eruit. Als je goed de bijbel leest en of de zware beschaving volgt van zwarte wetenschappers op youtube zal voor velen een eye openen zijn over de Afrikaanse beschaving, cultuur, wetenschappen, enz.

  Aan de Surinamers, vooral de afstammelingen van de Surinaamse Afrikanen, zou ik ook willen zeggen dat voor de Ashanti koning van een stam die naar Suriname gaat komen/komt en door ddb naar Suriname is gehaald, ga niet naar die man kijken. Je kan liever voor die man spugen. Deze man voorvaderen hebben jullie voorouders opgepakt in andere delen van Afrika en aan de slavenhandelaren verkocht.

  Ook voor de Surinamer van Afrikaanse afkomst dit. Jullie komen niet uit Ghana of de westkust van Ghana, maar van elders uit Afrika. Slavernij bestond in Afrika en ook de moslims speelden een rol hierin.

  DNA-test. wees ok voorzichtig met dna-test om zoals die wetenschappers aangeven dat ze kunnen aangeven, waar je vandaan komt. Zij geven ook hun eigen draai aan zaken.

  zoek en ga lezen en u zult beter geinformeerd zijn, dan wat de blanke koloniale geschiedenis mensen in de nieuwe wereld wil laten geloven. Blanken hebben veel geroofd en doen alsof de kennis en kunde van hen is en ze de wereld een vals beeld geven, dat andere culturen minderwaardig zijn. Vraagt u zich eens af hoe Europa was voor de tijd van Columbus of voor de tijd van het Romeinse en Griekse Rijk. Cleopatra was de laatste Farao, Griek! rara hoe kan dat? Zie hoe de EGyptische beschaving in handen kwam van de Romeinen, Grieken. Zie heel Noord-Afrika en wie nu allemaal daar wonen. Eens woonden daar Afrikanen.

  Ook kaart van het continent Afrika is nep/fake! De Engelsen hebben het middenoosten in aangebracht. Het middenoosten bestond niet. Wat men middenoosten noemt is gewoon Afrika. Israel ligt gewoon in Afrika. Zie de bijbel en zie Egypte, Israel, mozes die door de dochter van de Farao gevonden wordt, enz.

  De beschaving van Afrika was top en Afrikanen regeerden de wereld en waren in alle uithoeken van de wereld al te vinden, toen Europeanen dachten dat als ze met hun schepen de oceanen zouden afvaren ze in de afgrond zouden vallen. Verdiepen jullie je in de geschiedenis van Afrika en u zult vele zaken over hun infrastructuur, kennis, kunde, stedenbouw vinden. Vele ruïnes zijn nog in Afrika te vinden.

  Ook mensen uit India moeten niet denken dat ze uit Calcutta in India vandaan kwamen, maar uit Utter Predesh uit India. Calcutta in India daar was de depot.

  In Ghana was Sint George El Mina of Elmina de plaats waar ze werden opgesloten om aan de slavenhandelaren te worden verkocht.

  De koningen van Ghana of Ashanti koningen van de stammen verkochten niet hun eigen stamgenoten. Dus u hoeft geen enkele respect voor deze nakomeling van Ashanti koning van een stam die uw voorouders verkocht aan slavenhandelaren te hebben, tenzij…

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 23. ALS ze geen zwarte piet mogen hebben ,scheiden zij er uit om sinterklaas te spelen
  Google sinterklaas in Suriname 1960 ,stinterklaas feest toen was het geen discriminatie, en ik vermoed wel waarom ,die Hollanders brachten zakken met geld ,en klopt het ineens niet meer zwak hypocriet en leugen achtig pakiratrigri


  Maak melding
 24. Ook deze vrouw is wars van discriminatie ,de zwarte man moent lapzwansen, niks nutten,en de witte man had ineens verantwoordelijkheid en zwarte man niet ,en toen ze eenmaal geen voet aan de grond kreeg ,Was Nederland weer hellemaal ,toen waren het de Turken waar mee ze goed kon opschieten en toen merkten deze mensen misbruikten was het het zoveelste gat waar ze ontsprong, ze heeft ze niet meer op een rijtje, pakiratigri,matig je een beetje in je taal ,is niet slim


  Maak melding
 25. “Waarom bent u in de politiek gegaan?
  De gevolgen van structurele ongelijkheid worden steeds zichtbaarder in onze samenleving. Na jaren, naast mijn werk in de media, op verschillende vlakken actief te zijn geweest in het maatschappelijk veld, vond ik het tijd om mee te denken, mee te praten en mee te beslissen en zo het beleid positief te beïnvloeden.” Aldus Sylvana Simons.

  waarover schrijven de posters hier en wat is hun bijdrage aan de samenleving?
  Zijn het meelopers met een eigen mening of mensen die elkaar napraten?


  Maak melding
 26. Wat een haat jegens deze vrouw zeg!

  Ik begrijp niet dat mensen zoveel tijd nemen om hun haat te posten. Maar die zullen wel de stoerste thuis zijn..


  Maak melding
 27. @Papira-tigri

  Onze PIET in Sranan, kent geen MICRO, doch MACRO-HAAT !

  Zie de 8 DECEMBER MASSAMOORD op Onschuldige,
  Ongewapende Sranan Staatsburgers !

  En zie de massamoord op Ongewapende Staatsburgers
  van het Sranan dorpje MOIWANA !

  Dat is MACRO PAARSE HAAT TEGEN HET SURINAAMSE VOLK !!!!!

  USE YOUR BRAINS !!!!


  Maak melding
 28. Erger is die blanke vrouw die een slaatje probeert te slaan van de impopulariteit van die andere vrouw. Blanken doen echt alles voor hun populariteit. Zelf noemen ze dat ambitie.


  Maak melding
 29. Als die witte mens dan zo vreselijk slecht en racistisch is, waarom hebben dan toch zo veel zwarten de keus gemaakt en nog iedere dag de keuze maken om toch hun leven bij de racist in de buurt te leven i.p.v. op een plek waar die vreselijke, racistische witte man nauwelijks voorkomt ?


  Maak melding
 30. Sylvana speelt gewoon een slim spelletje….nu ze een carrière als politicus ambieert heeft ze kiezers nodig….dus lekker makkelijk toch…..over racisme en slavernij lullen….en je hebt heel wat zwarte kiezers te pakken!!


  Maak melding
 31. @Forza, Orange is idd een heel mooi voorbeeld….van samenhorigheid van de verschillende kleuren in het team!! Ik wordt daarom erg kwaad dat men voor elk scheetje “racisme” erbij halen en uitvergroten!!


  Maak melding
 32. Ik vind Sylvana Simons een prachtvrouw. Ze is slim, scherp, en intelligent. Zij haalt het maximale uit haarzelf en dat kan men van de vele rioolratten op waterkant niet zeggen. Ik heb grote bewondering voor haar omdat zij durft uit te komen voor haar mening en standpunten. De vroegere Sylvana Simons kan men niet vergelijken met de Sylvana Simons van nu. Zij heeft een heel ontwikkelingsproces in opwaartse richting meegemaakt. Het is een dynamische vrouw die continu op het maatschappelijk vlak in beweging is. Zij motiveert anderen om te breken met hun onderdanige slaafse gedrag om geaccepteerd te worden door de nazaten van de slavenhouders.


  Maak melding
 33. Ja Oranje was prachtig, het plezier, enthousiasme, werklust spatte er vanaf, dit
  is een mooie groep. Nederland gaat weer hoge ogen gooien. Een mooi voorbeeld
  van samenwerking. De Oranje leeuw heeft de Franse haan geslacht.


  Maak melding
 34. Er is een periode in haar leven geweest dat ze zich blank waande en dat ze nu de realiteit ziet vind ik goed . Liever laat dan nooit. Maar al die negativiteit heeft ze zelf over zich heen geroepen. Ik wens haar ondanks alles succes.


  Maak melding
 35. Sylvana Simons … is net zo slim, scherp en intelligent … als Paarse Riool Rat @ RobG van de
  Spinazie Universiteit.
  Paarse Riool Rat @ RobG … sta je op de nominatie fractie-medewerker van S.S. te worden.
  Paarse Riool Rat RobG … S.S. heeft je hard nodig … want in de Gemeente Raad van Amsterdam
  heeft ze tot nogtoe geen MOER gepresteerd.

  Als de goed heilige man {sint } weer naar Spanje vertrokken is houdt de discussie over zwarte piet
  for the time being op …. wat dan ……! Paarse Riool Rat RobG … wordt de slavernij topic { dan }weer
  je van het ???

  Paarse Riool Rat RobG … neem één GROTE PLONS in de Sur. Rivier nabij Goslar zonder een safety guard !


  Maak melding
 36. @pakiratigri
  Er zijn in Nederland veel kinderen met een rode haardos.
  Neen nu maar van mij aan dat deze kinderen enorm worden gepest en dat moet natuurlijk niet en dat geldt ook voor donker gekleurde mensen.
  Het verschil is dat je deze grote groep roodharige mensen er niet over hoort.
  Anderen zouden daar een voorbeeld aan kunnen geven.


  Maak melding
 37. door haar wordt discriminatie juist aan gewakkerd

  Tering anarchist, ze gaat door tot er een burgeroorlog uitbreekt, denk blij

  De in alles mislukte bouta dacht ook dat hij ff een land kon runnen, meisje, ga weer plaatjes draaien hoor

  Je geeft Surinamers schande met je eeuwig durende complex


  Maak melding
 38. @ Vliegende Hollander

  What a f..ck , we hebben het over S. Simons en niet over de Nederlandse elftal man !!!
  Als de zwarten presteren dan zijn ze in de Hollandse ogen Nederlanders, heeft een zwarte
  iets verkeerd gedaan, dan is het in jullie ogen dat alle zwarte criminelen zijn !!
  Verder ga ik er niet op in, want dat zijn gewoon feiten die ik al 52 jaar meemaakt .
  Gelukkig heb ik het zelf niet ondervonden, maar als iemand een zwarte slecht bejegend,
  dan voel dat ook !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 39. Mul, jij bent behoorlijk in de war. Jij kan op hartelust je frustraties botvieren op mensen die terecht jou aan herinnert hebben dat je uit een swienja (varkens) stal komt. Ik zit in elk geval anders dan jou in elkaar. Ik gun een ander zijn inzet om het positieve voor de doelgroep te bereiken. Maar jij met je genetisch vervuilde swinja hersenen denkt alleen maar dirty.


  Maak melding
 40. @pakiratigri, weer klagen en niets uitrichten, 2miljoen Afrikanen verscheept naar de koloniale eilanden, en zelfs nu naar het land van de kolonisten NL en tocht met een IQ van 0,0 EQ, ja jammer het zit in de genen….


  Maak melding
 41. Ik vond Sylvana tot dat zij bij DENK ging interessant. Iemand die haar mogelijkheden exploiteerde. Iemand die haar mening kon uitdragen en van zich zelf een product maakt.
  Denk, Bijeen en Zwarte Piet gedoe hebben dat veranderd. Ze blijkt een opportunist die zich zelf opwaarts integreert over de rug van anderen.
  Toen een ex uit de Quote 500 honderd haar recent typeerde als veroorzaker van verdeeldheid viel bij mij het kwartje. Simons is intelligen en 100% namaakt. Ze zal zich zelf als product, bekende nederlander met praatjes , uit melken tot de laatste euro.


  Maak melding
 42. Silvana, back to the roots, go back to Ghana/Afrika, je zet ándere Afro’s te schande…..altijd die slachtoffers rolmodel….schuilen achter het slavernij….Zwarte Piet, enz. enz.


  Maak melding
 43. Ben benieuwd welke poster een boek over Sylvana gaat uitbrengen,

  want een boek van een zwarte die voor zwarte opkomt en zo negatief bejegend wordt door zwarten heb ik nog niet in mijn boekenkast.

  De grote vraag bij dit onderwerp is : wie zet wie te schande???


  Maak melding
 44. @J.P. Coen,

  Vraag je eens af: waarom hebben de blanken dan al die grondstoffen nodig van die minderwaardige buitenlanders?

  Als jij belooft dat de witte landen nooit meer ook maar een pepernoot importeren uit de niet-witte landen, dan beloof ik dat alle allochtonen Nederland zullen verlaten.
  Deal?


  Maak melding
 45. Bij gebrek aan rampspoed is uit verveling een zwart-witte pietendiscussie overgenomen door het oeverloze gezeik van correct linkse en nationalistische crypto-fascisten.
  Door minder publiciteit kan de ondraaglijke stank van deze lieden worden tegen gehouden.


  Maak melding
 46. In Trouw staan verschillende artikel die over Zwarte Piet gaan.
  Ik heb ze allemaal gelezen en was vooral verrast op de kijk van donkere mensen op het fenomeen Zwarte Piet. Ik geef ze gelijk dat dit debat is ontaard in het wel of niet gelijk krijgen waardoor het zoeken naar een juiste oplossing eigenlijk op losse schroeven komt te staan.
  Die oplossing zal pas komen als beide partijen zonder verwijten over en weer eerst tot rust komen en vooral beter naar elkaar luisteren.
  Zwarte Piet in de huidige vorm is niet meer van deze tijd. Maar het opgeven van een traditie gaat niet zonder slag of stoot.
  Gisteren zijn weer presterende mensen aangehouden, meer aan de kant van de pro Zwarte Pieten.
  Het waren vooral personen van de anti Zwarten Pieten die zijn belaagd.


  Maak melding
 47. De diepere oorzaak van dit zwarte piet protest is dat er een groep Surinamers van Afrikaanse afkomst niet goed aan haar/zijn trekken komt in Nederland en daar vaak als oorzaak aangeven dat ze gediscrimineerd worden.
  Ze voelen zich niet volwaardig, niet geaccepteerd, serieus genomen, geen werk, slechte werk, niet de juiste schoolopleidingen, veel laag opgeleiden, wonen in kansarme wijken in de steden bij elkaar, zijn verdeeld, hun mentaliteit, in Nederland zijn/leven, maar veel bezig zijn met Suriname, Surinaamse cultuur, voedoe, wintie, ziek zijn, hun Surinaamse zeden en Surinaamse gewoonten, niet aangepast aan de Nederlandse zeden en gewoonten, niet begrepen voelen, de kou en weersinvloeden, met een agenda werken, geen sterke eenheid om het standpunt in de politiek duidelijk te maken, enz.

  Ze willen dat de Nederlandse maatschappij, zeden, gewoonten, aard, Nederlandse mentaliteit, enz met hen rekening moet houden. Helaas dat zal niet gebeuren. Zaken zullen zich langzaam voltrekken. Dit geldt niet alleen voor Surinamers, maar voor alle allochtonen in Nederland. Aanpassen. Ook de Nederlanderzal zich moeten aanpassen en meegaan met veranderingen in de maatschappij. Dit vraag wel tijd en dat is nu net wat er aan de hand is.

  Dit vraagt om een oplossing van hun kant, maar de politiek in Den Haag, ondernemers in Nederland hebben daar geen oor naar. Deze Surinamers zijn beland tussen wal en schip.

  Dat is het probleem, dat om een oplossing vraag.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 48. @ Paarse Riool Rat RobG … ik ben helemaal niet gefrustreerd … integendeel.
  Jij … Paarse Riool Rat RobG … komt uit een nog grotere Swienja … Varkensstal.
  Een Swienja {varkensstal } waar GEMOORD, GEROOFD en GEFRAUDEERD wordt.

  Een ieder die een positieve bijdrage wil leveren tot opbouw van ons geliefd Suriname
  heeft mijn volledige steun en medewerking.

  Ik denk “dirty” wanneer het gaat om individuen die alleen maar aan zichzelf
  denken … over de ruggen van anderen hun doel proberen te bereiken.


  Maak melding
 49. In het begin had ik veel sympathie voor deze dame en dacht ik werkelijk dat zij opkwam voor de rechten van de zwarte gemeenschap. Echter ook zij is een racist omdat zij nog steeds de zwarte man neerzet als zijnde lui, de hele dag niets doen en ook nog eens vreemd gaat. Ook heeft de zwarte man naar haar oordeel geen verantwoordelijkheidsgevoel waarbij zij verwijst naar de vele kinderen die zwarte mannen maken.
  Dat Sylvana Simons een ordinaire golddigger is die alleen met rijke blanke mannen trouwt (inmiddels heeft zij al 4 blanke exen versleten) vind ik een teken dat zij niet te vertrouwen is. Bovendien is deze dame snel op haar teentjes getrapt en denkt ze werkelijk op te komen voor de zwarte gemeenschap. Waarom kaart zij de discriminatie en racisme in Suriname niet aan ? Veel mensen zijn moe geworden van haar strijd en zij is een ordinaire volkophitser.


  Maak melding
 50. Het is jammer dat door o.a. Sylvana Simons de verschillen tussen de Nederlanders en de allochtone “binnenkomers” zo zijn verscherpt. Vroeger stond ik daar nooit bij stil maar nu zie ik opeens in iedere donker gekleurde Nederlander een Kick Out Zwarte Piet en roept zo’n persoon opeens negatieve gevoelens op.
  Ja, Sylvana heeft veel racisme in Nederland teweeg gebracht.


  Maak melding
 51. Eigenlijk moeten de afro’s een eigen versie van Sinterklaasfeest vieren, het liefst op het kwaku festival. Een zwarte sint met blanke pieten. Dan zijn de rollen omgedraaid. De blanke pieten vol stompen met bami, roti, bara, nassi en heel veel sambel. En laat de blanke pieten ook kaboela dansen op een van de podia’s.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES