donderdag, december 7, 2023
HomeNieuws uit NederlandVHP Nederland: Afschaffing visum naar Nederland gunstig voor SLM

VHP Nederland: Afschaffing visum naar Nederland gunstig voor SLM

-

Does Travel & Cadushi Tours

DEN HAAG, 17 nov – [INGEZONDEN] Afschaffing van de visumplicht zou directe voordelen voor de SLM kunnen opleveren. Althans, dat vindt de VHP. In een persbericht zegt de partij: Te denken valt aan een toename van het aantal boekingen, welke, op hun beurt, ervoor kunnen zorgen dat er meer vliegtuigen kunnen worden ingezet voor de route Paramaribo – Amsterdam. Europa is en blijft een aantrekkelijke toeristische bestemming. Surinamers die hun familie in Nederland wensen op te zoeken, zorgen voor een markt voor SLM. Werkgelegenheid en een verdere uitbreiding van specialisaties binnen SLM kunnen op die wijze ontwikkeld worden. De kwaliteit van de diensten die SLM aanbiedt, kan hierdoor drastisch toenemen. Door het huidige imago te herstellen, kunnen er meer investeerders aangetrokken worden en kan het aanbod van producten (verder) uitgebreid worden door de SLM.

Diverse factoren kunnen zorgen voor ontwikkeling van welvaart binnen toerisme. Handhaving van een visumplicht door verschillende staten, lijkt een veel voorkomend verschijnsel binnen de meer ontwikkelde en modernere staten te zijn. De relatie tussen rijke en arme staten wordt onder meer gekenmerkt door bescherming van de eigen markt, de eigen economie, door een blokkade van een toestroom van mensen uit armere staten. Eliminatie van deze barrière, de visumplicht, kan bijdragen aan de groei van de vraag naar toerisme en kan vele economische voordelen creëren. Prijzen van concurrenten en het voortdurende toenemende aanbod van luchtverbindingen naar verschillende plaatsen op de wereld, maken van toerisme een groeiende trend (bron: Zajac, G. (2016). The rol of air transport in the development of international tourism. Journal of International Trade, Logistics and Law, Vol. 2, Num. 1).

Kijkend naar de lidstaten van de Europese Unie (EU), de zogenoemde Schengenlanden, die zowel de visumplicht voor het reizen binnen de lidstaten alsmede de instelling van interne grenscontroles op heersende gebieden hebben afgeschaft, kan gesteld worden dat deze facilitering reizen zonder al te omslachtige controleprocedures aanzienlijk makkelijker heeft gemaakt.

Versoepeling of afschaffing van de visumplicht heeft gunstige effecten voor de SLM en de algehele economie van Suriname. Met de groei van verkeer tussen Suriname en Nederland wordt niet alleen de toeristische sector versterkt en verbeterd, maar wordt ook het ondernemerschap gunstig beïnvloed. Handelsbetrekkingen tussen Suriname en Nederland versterken de economie van beide landen.

VHP Nederland

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

41 REACTIES
 1. Alles mooi en waar, maar dan moet Suriname eerst leren om de maandenlange processen voor paspoort aanvragen en verlengingen in te korten tot een procedure van 1 dag of twee uren, zoals dat het geval is in bepaalde buurlanden. We zijn vreselijk achter.


  Maak melding

 2. WAT DEZE PARTIJ WIL HEEFT NIETS TE MAKEN MET DE SLM,MAAR ZE ZIEN GRAAG DAT VELE VAN HUN SOORTGENOTEN ZICH ALSNOG KUNNEN VESTIGEN IN NEDERLAND. WAT ER MET DE SLM GEBEURD MAAKT ZE GEEN MOER UIT.
  ZE KOMEN AAN EN DUIKEN ONDER IN DEN HAAG TUSSEN HUN SOORTGENOTEN


  Maak melding

 3. Soort genoot dagga is een mpp zwarte witte Hollander schaam om jezelf met mpp dagga. En Suriname loopt echt niet achter paspoort kunnen ze ook binnen 2 dagen maken alleen als er onder tafel wat word betaald is mijn ervaring en hebt het zelf meegemaakt en gezien en betaald!! Voor niks gaat de zon op in Suriname.


  Maak melding

 4. Hoe gaan we doen met vertragingen bij slm dan?
  Als db bijvoorbeeld vind dat hij ziek is of vind dat hij met vakantie moet…dan worden weer honderden mensen gedupeerd!!
  Deze dictator vind zichzelf groter dan een god,deze schaamteloze hond presteerd beneden maat met zn aapse capriolen.
  Als hij het meende met slm of ieder ander bedrijf…dan zou hij moeten oprotten.
  Tenzij hij weer plannen heeft om ook de slm zal verkopen aan …jawel zn spleetoogvriendjes.
  Zal me echt niet verwonderen.


  Maak melding

 5. Dit is je reinste onzin. Waarom zou afschaffing van de visumplicht goed zijn voor specifiek de slm? Ik denk dat als de betrouwbaarheid verbetert, dat dat goed zou zijn voor de slm. Als er geen visumplicht is, en de slm is niet betrouwbaar, an is klm degene die gaat profiteren… Dit soort persberichten geven alleen maar aan wat de denk-kwaliteit is van de mensen in de politiek èn hoe dom en naief men is


  Maak melding

 6. DAGGA, HET KAN ZO ZIJN DAT DE VHP SOORTGENOTEN EEN TICKET KOPEN EN NU OOK NOG DE VISUM BETALEN OM NAAR DEN HAAG AF TE REIZEN OM DAAR ONDER TE DUIKEN.
  EN MISSCHIEN HEB JE GELIJK DAT DEZE MAATREGEL DIT ALLEEN MAAR ZAL BEVORDEREN.
  MAAR LEES IK IN JOU REACTIE AFGUNST!!!!

  JOU SOORTGENOTEN KUNNEN ZICH DE VISUM NIET EENS VEROORLOVEN LAAT STAAN DE TICKET BETALEN. JE SCHAAMT JE ZEKER ERVOOR DAT ZE GEDOEMD ZIJN ALS ROVERS, ZWERVERS EN BEGIMANS PARAMARIBO ONVEILIG MAKEN.
  TROUWENS ZIJN JIJ EN JE SOORTGENOTEN VERANTWOORDELIJK GEWEEST VOOR HET BEWERKSTELLIGEN VAN DE ONAFHANKELIJKHEID VAN SURINAME EN ALLE GEVOLGEN VAN DIEN.
  DAAROM STAAT HET DE VHP SOORTGENOTEN VRIJ OM TE MOGEN VERTREKKEN. WIE WILT ER IN EEN LAND WONEN DIE DOOR JOU SOORTGENOTEN WORDT GEREGEERD. LEES AFRIKA “WAS ACHTER GESTELD, IS HET NOG STEEDS EN HET ZAL OOK ZO BLIJVEN.

  DUS NO SPANG.


  Maak melding

 7. Waarom visum plicht afschaffen. Je moet de bureaucratie aanpakken in Suriname. Voor je een paspoort of visum krijgt moet je via zoveel handelingen. Het kan allemaal veel gemakkelijker. Begin schoon schip te maken in die hele organisarie waar je die paspoort en visum aan moet vragen. Er werken te veel mensen daar en ze weten noet eens wat ze moeten doen. En dan nog de onderlinge discriminatie. Laat staan als ik tata wat moet regelen. Nee we spreken over visum afschaffing. Niet doen. Laten ze maar eerst eens vakbekwame mensen neer zetten op posities waar het nodig is en dan heb je binnen een week je visum. Of paspoort.
  Zolang dat niet gebeurd zal er nooit iets veranderen. Je moet luie mensen niet belonen met nog dat klein beetje werk uit handen te nemen. Zodat ze nog meer kunnen discrimineren of familie voor te trekken. Of steekpenningen aannemen onder de tafel door.


  Maak melding

 8. Ik ken genoeg landen met visum plicht die luchtvaartmaatschappijen hebben die het veel beter doen dan de SLM.
  Reden, de vliegtickets zijn goedkoper, de maatschappijen zijn betrouwbaar,de organisatie op het vliegveld en in die landen is beter, de veiligheid in die landen is beter en die landen hebben wat betreft toerisme meer te bieden tegen een redelijke prijs.
  Als er niet zoveel SuriNeds hun familie jaarlijks zouden bezoeken was SLM al lag (echt) failliet.
  Helaas heeft men het Suriname het altijd over zaken die pas aan het einde van het traject plaats moeten vinden.


  Maak melding

 9. Meester: “Soortgenoot, maak es een zin met SCHAAMHAAR”.
  Soortgenoot: “Meheester, als ik lees dat posting van @Mehonky, ik schaam haar”.


  Maak melding

 10. Dat niemand in Suriname op dat idee is gekomen? Je wordt als politicus toch ook via een royaal salaris betaald om voor het welzijn en de welvaart van land en volk te denken? Of zie ik het verkeerd?.


  Maak melding

 11. De visumplicht afschaffen vanwege historische banden met Nederland en de diaspora zou een goede zaak zijn. Zeer zeker niet alleen voor de SLM. De visumplicht afschaffen is op zich niet voldoende. Ook de voorwaarden die de Nederlandse overheid stelt aan vreemdelingen moeten omgezet worden naar voor Surinaamse geldende begrippen. De reden is dat Surinamers wanneer zij naar Nederland reizen , in tien van de tien gevallen verblijven bij familie en vrienden. Het betekent dat de 34 euro per dag of garantstelling niet moet gelden voor Suriname. De kosten van een ticket vormen reeds een barrière.Nederland kan dus best wel die uitzondering maken voor Suriname vanwege de historie en diaspora.


  Maak melding

 12. Nederland moet alles en Suriname doet niks, pakiratigri ,haal dan eerst de ambassadeur terug in Suriname, historische banden toch,waar is jou baasje bang voor dat die Hollanders te veel weten over de wantoestanden in Suriname, het is bij jou gewoon zo ,zo de wind waait, waait mijn jasje ,jij eet van twee walletjes


  Maak melding

 13. De SLM zal niet profiteren van de visum afschaffing. Het is reeds jaren zo dat Surinamers al meer dan 10 jaar illegaal zitten ondergedoken in Nederland, ondanks zij met een visa Nederland zijn binnen gekomen. De illegalen zijn een financiele last voor hun familie, want zij kunnen en mogen niet werken. Suriname mag de visa plicht afschaffen dan wordt het een paradijs voor criminelen alsof wij hier niet genoeg van hebben rondlopen.Drugs in/uitvoer wordt makkelijker. Suriname valt niet onder Schengenlanden. VHP moet eens goed achter de oren gaan krabben. Het is makkelijker gezegd dan gedaan. Visumplicht voor een ieder, weet je tenminste wie erin en eruit gaat. Zonder visa kunnen criminelen uit het buitenland niet meer opgespoord worden. Regels zijn er dus nodig. Er kan ook een crimineel vanuit het buitenland, zijn afrekening komen vereffenen hier in Suriname.
  En de ander kapot schieten.Suriname heeft al een groot probleem, met de Brazilianen en Guyanezen,Hatianen die hier illegaal rondlopen en er ook nog een grote bende van maken.Wat heeft Suriname in verband met handelsbetrekkingen aan Nederland te bieden. Niks nada. De vorige directeur van de SLM die bedankt is, heeft de SLM ook niet kunnen laten groeien en bloeien. Afschaffing van de visum plicht zal toerisme ook niet bevorderen. De grootste gros toeristen zijn de Surinamers zelf die familie visa versa bezoeken. Laten wij eerlijk zijn, dit is al jaren zo. De echte toeristen zoeken ten eerste, eerst informatie op willen zij een land bezoeken of laten zich informeren door de mensen van land van herkomst.Gezien de criminaliteit hier en het zinloos geweld, berovingen en mishandelingen,de doden die elke dag onnodig in het verkeer vallen door onfatsoenlijk rijgedrag weerhoudt toeristen om naar ons land te komen. Zij gaan liever naar een ander land in Europa. Let wel zelfs onze landgenoten die in Europa wonen hebben hun buik vol van Suriname. Ze zijn hun eigen leven niet zeker. De mentaliteit om dingen af te dwingen van Nederland, daar moet VHP mee ophouden. Geen visum vrij verkeer. Eerst orde op zaken stellen hier in ons landje. Zelfs Belgie heeft zijn buik vol van de Surinamers die daar illegaal rond lopen. VHP hou je bezig met criminaliteit bestrijding, onze eigen grenzen goed laten bewaken want Suriname is een vervallen land en gaat steeds meer achteruit. Geen loze beloften doen wat Europa trapt er niet in.


  Maak melding

 14. SLM kan eerst proberen de tickets aan te bieden tegen 110% van de kostprijs. Daarmee maken ze zowel winst als ook bieden ze aantrekkelijke prijzen voor passagiers. Daarnaast kunnen ze verder werken aan efficiency professionaliteit.


  Maak melding

 15. Je kan ook een verplichte ontwikkelingskaart invoeren.
  Iedereen die naar Suriname afreist moet verplicht een ontwikkelingsbijdrage van 10 Euro betalen aan de staat Suriname door zo’n kaartje verplicht te kopen.


  Maak melding

 16. Zoals Stef Blok ooit eens terecht opmerkte: ‘Suriname is een mislukte staat, door etnische opdeling’. En daar is geen woord over gelogen. Beseffen Surinamers dan echt niet hoe men land te gronde richt? Door misplaatste superioriteitsgevoel voelt de ene zich beter dan de rest. Waarom slaan jullie niet gewoon gezamenlijk de handen ineen ?Praktisch ieder nieuws item wordt aangegrepen door verschillende soorten Surinamers om zich van zijn beste racistische kant te laten en om ooit de koker te komen discriminant.
  Is Suriname dan echt een rechts extremistisch land? In ieder geval is er heel erg veel racisme en discriminatie en uitsluiting. Het kan en zal nooit te nimmer een land naar grote hoogte doen stijgen. Het zit zo diep dat je alleen maar hoopt dat de bedorven zielen met een ongeneeslijke ziekte in zijn of haar hart geen deel meer uitmaakt van het leven op aarde. Want de aarde is van ons allemaal. De ene hindoestaan voelt zich superieur verheven boven de ene creool. Maar andersom is het niet heel veel beter. Dit is dus exact wat de Nederlandse minister van BuZa dus bedoelt met: ‘Suriname is een mislukte staat, door etnische opdeling’. En daar zijn jullie zelf voor verantwoordelijk!


  Maak melding

 17. @dagga,- juist jullie soort hebben ons geliefd land Suriname naar de klote geholpen, gevangenissen vol, moorddadig, lui, niets doen, afzetten op anderen, en maar klagen, ik zou zeggen zet ze op een boot en retouren met enkele reis…met bestemming Afrika…..


  Maak melding

 18. @pakiratigri,

  Wanneer creolen voor hindustanen schrijven dat ze met de Lallarookh naar India terug moeten, lig je heel hard te snurken onder je steen.
  Die universele opvoeding van je werpt zure vruchten af!


  Maak melding

 19. Met de afschaffing van de visumplicht gaat Suriname leeg lopen.De ndpers die zogenaamd Nederland haten omdat baasje Nederland haat ,wel die gaan als eerste vertrekken.En bouta heeft geen zin lijder te zijn van een leeg gelopen land.Een dom volk als de surinamers die blijft zwichten voor hem, zal hij niet vinden.
  Vhp ,please win de
  verkiezingen .Met deze corrupte en criminele ndp regering komen we geen stapje vooruit.
  De ndp regering bezorgd ons alleen maar nachtmerries.


  Maak melding

 20. @Pakiratigri
  Maar natuurlijk zou oedereen graag uit Suriname willen vertrekken als de kans ervoor bestaat.Snap je dan niet dat de surinamers graag verlost willen worden van deze criminele ndp regering?!
  Ik denk niet dat jij achter wil blijven.Tot ziens in Nederland.


  Maak melding

 21. Surinamers lijken nog steeds niet te begrijpen dat voor hen Nederland verleden tijd is. De visumplicht voor Surinamers (en voor vele andere landen waarvan men de bewoners liever niet naar Nederland ziet komen) is er ter bescherming van Nederland. Suriname kan daar over praten wat ze willen, de beslissing valt in Den Haag. Als de SLM failliet gaat is dat jammer voor Suriname, maar Nederland zal het een zorg zijn, er is zoveel failliet gegaan in dat land.

  Laat men een voorbeeld nemen aan Guyana, daar is men op de goede weg. Nederland heeft Suriname teveel in de watten gelegd en nu is alle ondernemingszin verdwenen. De Engelsen waren niet zo aardig voor Guyana en dus besefte men dat men het zelf moest doen en dat deed men. Vroeger zat Suriname vol met Guyanezen die het werk deden waar de Surinamers geen zin in hadden. Horb heeft ze het land uitgegooid. Straks gaan de Surinamers in Guyana werk zoeken.

  Als Suriname niet oppast wordt men het Haïti van Zuid-Amerika. In Venezuela gaat het nog slechter, maar op een dag is Maduro verdwenen en dan heeft men nog steeds de grootste oliereserves van de wereld. Als men weer goede relaties met de VS aanknoopt is het land zo weer opgekrabbeld. Suriname heeft niets te bieden wat men elders niet ook en vaak goedkoper kan krijgen.

  @Ray: Pakiratigri hoeft niet naar Nederland te komen, hij woont daar al met zijn grote mond en zijn pedante racistische praatjes. Hij speelt alleen maar dat hij een Surinamer is.


  Maak melding

 22. Vliegtickets naar Suriname zij veel te duur zegt de Surinamer, wel eens gekeken wat kost van Amsterdam naar Guyana, het iets meer mag dat , alleen zwemmen is goed koper, maar wat praten we nou ,jullie hebben zelf een hele hoop verkloot ,mag je je zelf aan rekenen,of die Hollander de schuld geven lekker makkelijk


  Maak melding

 23. @pakiratigri, let me tell you this, creolen cq de slaven hebben heel hard moeten werken voor de kolonisten, na de slavernij zijn ze vrij verklaart, dus dachten ze nooit te zullen werken , dus feesten, dansen, sporten, zingen, stelen,moorden, en dat heeft toegeleid dat mijn land gestaag draait op de krachten van de toenmalige contract arbeiders, dus de Chinezen,Hindoestanen, Javanen, Landbouwers, winkeliers, doktoren, rechters, ministers….ik.zou zeggen neem een voorbeeld van ze, het discussie over de slavernij moet gevoerd worden met witte man niet met de Staat Suriname, dhr. ZUNDERLAND,…..THE RAPERATIONS FILES….WEG ERMEE….het ontregeld de hele Surinaamse samenleving…of ga terug to Afrika.


  Maak melding

 24. GOVIND TOP MANG, DAGGA, HET KAN ZO ZIJN DAT DE VHP SOORTGENOTEN EEN TICKET KOPEN EN NU OOK NOG DE VISUM BETALEN OM NAAR DEN HAAG AF TE REIZEN OM DAAR ONDER TE DUIKEN.
  EN MISSCHIEN HEB JE GELIJK DAT DEZE MAATREGEL DIT ALLEEN MAAR ZAL BEVORDEREN.
  MAAR LEES IK IN JOU REACTIE AFGUNST!!!!

  JOU SOORTGENOTEN KUNNEN ZICH DE VISUM NIET EENS VEROORLOVEN LAAT STAAN DE TICKET BETALEN. JE SCHAAMT JE ZEKER ERVOOR DAT ZE GEDOEMD ZIJN ALS ROVERS, ZWERVERS EN BEGIMANS PARAMARIBO ONVEILIG MAKEN.
  TROUWENS ZIJN JIJ EN JE SOORTGENOTEN VERANTWOORDELIJK GEWEEST VOOR HET BEWERKSTELLIGEN VAN DE ONAFHANKELIJKHEID VAN SURINAME EN ALLE GEVOLGEN VAN DIEN.
  DAAROM STAAT HET DE VHP SOORTGENOTEN VRIJ OM TE MOGEN VERTREKKEN. WIE WILT ER IN EEN LAND WONEN DIE DOOR JOU SOORTGENOTEN WORDT GEREGEERD. LEES AFRIKA “WAS ACHTER GESTELD, IS HET NOG STEEDS EN HET ZAL OOK ZO BLIJVEN.

  DUS NO SPANG.


  Maak melding

 25. dagelijks sterven er tien tallen afrikanen in de Middellandse zee, ze ontvluchten het land om maar niet te werken een toekomst op te bouwen..
  wat denk je daarvan..
  in parbo surbo, zitten de gevangenissen vol van die soort genoten uit Afrika
  de meeste vrouwen hebben tien tallen kinderen van tien tallen vaders, waarvan de moeder niet eens weet wie de vader is..
  zo blijven ze leven lang bij de bijstand op de loon lijst van lanti

  of moet je ook hier zeggen,, zand erover ,,..


  Maak melding

 26. Ingezonden artikel gelezen en te licht bevonden om visum vrij te rijzen.
  De Surinaamse regering van Desi Bouterse wil af van de Toescheidingsovereenkomst. De Assemblee heeft een “Diasporawet” opgesteld die geldt voor alle Surinamers in den vreemde. Deze wet kent echter niet het volle burgerrecht inclusief het stemrecht toe aan repatrianten.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Toescheidingsovereenkomst, 18 april 2015

  https://wetten.overheid.nl/BWBV0003487/1995-12-01


  Maak melding

 27. @ boebi.je heb helemaal gelijk.
  Slm kan alleen winst maken als ze tickets aanbieden voor 600€ ,dan krijg je mooie concurentie.
  Nu scheeld de prijs 100€ in december, wat is 100€ op 1400€????🤔


  Maak melding

 28. Hoe dom zijn sommige mensen. Dat gebeurt nooit. Nederland hoort bij de EU. Als Nederland dat goedkeurt wil zeggen dat als Surinamers naar Nederland komt mogen ze ook zonder visum kunnen doorreizen in de hele EU landen, dus andere landen zullen echt niet blij zijn. Landen die NIET in de EU horen zijn verplicht met een visum te reizen. Zelf landen die in Europa zijn en niet tot de EU horen mogen zonder visum niet in de EU landen komen. Is toch logisch?


  Maak melding

 29. Alle kroesharigen moeten terug naar Ghana en zich mengen met hun Ashanti stam. Daar zullen ze zich niet gediscrimineerd voelen.
  De andere volkeren welke graag op deze kroesharigen willen lijken, mogen ook mee met hen.

  Dat zal beslist vooruitgang in Suriname teweegbrengen.

  De kroesharigen en degene die daarop willen lijken zijn vele malen verwoestend voor de Surinaamse welvaart.


  Maak melding

 30. SuriNuJij 14 januari 2021 At 18:12

  Je komt helemaal op een artikel uit 2018 reageren om je racistische taal uit te slaan. Erg slim ben je dan niet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES