dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenNatuurSurinamers volgen training in Japan m.b.t. duurzaam beheren van bossen Suriname

Surinamers volgen training in Japan m.b.t. duurzaam beheren van bossen Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 16 nov – Vanwege de inspanningen van de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) in Suriname, hebben de heren Mark Djojodikromo (SBB) en Jerry Rasdan (bedrijfsleven) deelgenomen aan de training “Tropical Forest Management using the JJ-FAST system, an ALOS-2 based forest monitoring system, and other satellite technologies” die van 29 oktober tot en met 14 november 2018 in Yokohama, Japan werd gehouden.

De training heeft plaatsgevonden als onderdeel van het JICA Knowledge Co-creation Program van het Japan International Cooperation Agency (JICA) en werd uitgevoerd binnen het Forest Governance Initiative, een capaciteitsversterkingsprogramma dat in 2016 gestart werd door JICA en het Japan Aerospace Exploration Agency. De training in Japan werd ook bijgewoond door participanten uit Brazilië, Gabon, Congo, Suriname, Myanmar, Mozambique, Peru en Maleisië.

Met dit initiatief proberen deze instanties de capaciteit van deelnemende landen te versterken op het gebied van duurzaam bosbeheer en bostoezicht, waarbij er gebruikt wordt gemaakt van remote sensing technologie. Ook wordt er met deelname aan deze training invulling gegeven aan de publiek- private samenwerkingsvisie van de SBB voor het duurzaam beheren van onze bossen.

De Surinaamse participanten hebben de training succesvol afgerond en zullen de opgedane kennis effectief toepassen binnen de werkzaamheden van hun respectieve organisaties en deze tevens delen binnen hun eigen werkkring.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

32 REACTIES
 1. Wat een belachelijke idioterie…..
  We spreken elkaar tegen zo te zien,suriname is echt wel een land met tegenstrijdigheden!!!!
  Dr word gestolen,corruptie is alom aanwezig,gemoord etc …en een ieder ontkend maar!!!
  De president de ministers van hoog tot laag!!!
  Jullie gaven de chinees duizenden ha voor houtkap,en nu wilt men dat dat gebied beschermd blijft…..ben ik nou dom of zijn deze politici gek!
  Ik snap echt geen ene moer van deze onmensen die suriname met oa onzinnige boodschappen het volk alleen maar gek en gefrusteerd maken.
  Is men wel capabel om dit land te leiden?
  Als men dit soort berichten leest vraag ik me af waar suriname naar toe gaat….
  Vraag jezelf als surinamer af wat dr evt kan gebeuren met moordenaars in onze politiek,en onze land verradende zgn president…deze bouterse is echt een lachertje,jammer dat die kwatta het zelf niet weet!!
  Deze dictator heeft ons land echt op de wereldkaart gezet met zn vervloekte nazaten…
  Bouta je straf zal zijn dat je alles zal verliezen waar je van houd…ten eerste je gezondheid zal je opvreten.
  2e je zoon zie je nooit meer…
  3e wie met de duivel danst…zal meegetrokken worden naar de hel.
  4e peggy zal kapot gaan door jouw vloeken…laat dr maar genieten van je bloed en coke geld

  Het enige jammere is dat we suriname al kwijt zijn dankzij jouw verslavingen..coke macht corruptie moorden.

  Bouta 1 vraagje…..wat heb je bereikt na je coup!!!!
  Dacht het al…geen ene moer!


  Maak melding
 2. Deze man wordt steeds maar zieker. De Japanners zijn een genieperig volk. Ze hebben de hele surinaam wateren leeggeroofd .wat bezielt deze paarse kakkerlak . Die domme surinamers die trappen ook in deze luchtverhalen, ai miga d o.


  Maak melding
 3. Training? t Zal wel . Het tropische Surinaams oerwoud wordt leeg gekapt , door China, voor een handvol knikkers en een scheet , en als dank voor steun aan het uitroeien van de walvissen en andere voor Japan belangrijke vissoorten. training in beheer van Surinames oerwoud. . Dus China aan de ene kant , Japan aan de andere e dat moet heten ontwikkeling . Waarin ? Waarvoor ? Precies , juist ja de hebzucht van paarse honden en hun nazaten. SURINAMERS , jullie kunnen STATEMENT maken door op 25 november massaal thuis te blijven , en na te denken over wat er met t land gedaan wordt Afvragen wat kan ik , hoe klein ook , doen en zo een bijdrage leveren tot verandering. Feesten is voor even . U krijgt de kruimels en restjes toegegooid , terwijl zij zich volvreten . Morgen is weer een dag , zo de Heer t wil , hoe uzelf en uw kinderen zal voeden , die struggle van elke dag . Laat u niet in de luren leggen , te didibri e kori joe ai lafoe en pramisi ,ma alla piri tifie a no lafoe.


  Maak melding
 4. En al die had je in huis voor de onafhankelijkheid denk aan bruynzeel,bruinzeelhuuizen, her beplanting van het gekapte hout, voor een symbolisch bedracht overgedaan aan Suriname.
  Binnen de kortste keren dit bosbouw Suriname naar de kloten geholpen ,door onkunde en machts wellust,heethoofden die zonodig onafhankelijk wilde zijn en er vervolgens een puinhoop van hebben gemaakt , de laatste 8 jaar aan dag dromerij hebben gedaan ,
  We hebben ,olie, zoetwater, goud,hout ,en nog 4 A4tjes vol van ongijn ,en die Hollanders de schuld geven dat ze suriname geplunderd hebben ,terwijl de Chinese het hout, en
  De Canadese het goud het land uitwerkt ,en Suriname achter laat met een paar procent van De opbrengst evenzo met het hout aan de Chinezen.
  Dubai here we come.
  Het kon het paradijs zijn


  Maak melding
 5. Suri zijn de meest negatieve volk op aarde ….als de rest die nog genoeg bossen hebben niet worden getraind hoe men dat moet beschermen dan zullen de nazaten het heel hard hebben ,als volks vertegenwoordigers hun werk niet naar behoren doen ,dien het volk te protesteren ,de natuur is de kracht van een land ,het zorg voor alle middelen die wij als mensen nodig hebben en het zijn wij de zelfde mensen die dat kapot maken door hebt zucht ,wij klagen en klagen maar ….dat de economie niet hard genoeg gaat ligt deels aan gasten die snel rijk willen worden alsof ze met alle rijkdommen het graf in zullen gaan …triest .


  Maak melding
 6. Altijd goed zaken te doen met Japanners. Het zijn slimme mensen met veel deskundigheid.
  We moeten niet vergeten dat Europa een land is dat geïndustrialiseerd is. Er is zeer weinig natuur aanwezig. Alleen in het noorden van Europa heb je nog ongerepte natuur zoals in Zweden, Noorwegen, Lapland en Finland. De meeste dieren en bomen die vroeger in Europa voorkwamen, bestaan niet meer. Laat het nu net hetzelfde Europa zijn dat nu behoud van flora en fauna wil promoten in andere landen nadat ze er zelf een puinhoop van gemaakt heeft. Die kant moet Suriname niet op. Dus, doe maar zaken met Japan, ook al hebben ze bepaalde onhebbelijkheden zoals de walvisvaart.


  Maak melding
 7. pakiratigri,
  Daarom hebben we in West-Europa geleerd om goed met de natuur om te gaan,,en het behoud daar van .
  Het achterland van nederland ,zijn er bos gebieden en worden goed beheerd ,kunnen ze suriname een voorbeeld aan nemen,voor de onafhankelijkheid had Suriname Bruynzeel ,bomen hakken en herbeplanten,dus suriname weinig geleerd van die HOLLANDERS, in België heeft men de Ardennen grote bos gebieden even zo de Franse kust Hollands kust gebied IS heel veel industrie dat is geen probleem dat land is gewonen van de zee,in Suriname is tot 1975 goed bos beheer geweest beweer het tegen deel ,daarna was het zakken vullen en na mij de zondvloed ,zoals met het goud en de olie ,dus wat haal je in het buitenland wat je voorheen al had,met andere woorden een grootte wanprestatie. Met vriendelijke groet


  Maak melding
 8. Waarom hun kennis delen binnen hun eigen werkkring. Kennis hoor je te delen met de hele bevolking. Dit heeft met bewustwording te maken. De hele Surinaamse bevolking heeft dit nodig en niet enkel hun eigen werkkring.Kennisoverdracht is zeer belangrijk in ons land.Zij die niet kunnen lezen en schrijven, willen dit ook graag horen en weten. Heeft dit met een hokjes geest te maken???
  De mensen die onze bomen omkappen en verkopen aan China. Er is geen wet die dit strafbaar maakt. Een ieder doet maar.


  Maak melding
 9. 1pakiratigri,
  DIE vergelijking met noord en zuid Europese landen gaat natuur mank,een paar100 mensen per viekanten kilometer,waar hebben we het over .
  Er is in Suriname een groot probleem ,dagdromerij,kennis en kunde, je hebt vanaf 1954 de kans gehad om er wat van te maken,die hebben ze niet gepakt ,zich alleen maar verscholen achter de slavernij,niet bepaald sterk


  Maak melding
 10. waarom wil men zo graag met Suriname handel uitwisselen, het is goed als het anders om is Suriname wil wat van Japan ,Van turken, van weet ik veel landen, waar het omgaat is dat die andere landen alleen maar iets willen van Suriname, ik voel de sluwheid, het gemene, het zogenaamde, ze houden zoveel van Suriname,
  Lariekoek, ze willen goud zonder te betalen of heel weinig dan.


  Maak melding
 11. @Haco,

  Laat me niet lachen. De bossen in Europa zijn allemaal naar rechts gericht. Vooral in Nederland.Het doet me denken aan een compagnie soldaten die keurig in het gelid staan op de appèlplaats.


  Maak melding
 12. Hun opgedane kennis zal misschien worden ingezet om vanuit de lucht te kijken waar de goede houtsoort zit en dit illegaal of onder de prijs te verkopen.
  In Suriname lijkt het zo te zijn dat zodra kennis er binnenkomt, het corrupt raakt.


  Maak melding
 13. Pakiratigri, je bent gewoon een eigengereide betweterige arrogante paarse kwast die gewoon niet in wil zien dat anderen een betere en reeeler kijk hebben op de zaken in Suriname hebben en de wereld in het algemeen. En dat de bossen naar rechts gericht zijn als je in ieder geval naar net noorden kijkt , maar dat is ook logisch vooral aan de kust streken aen aan randen van open vlaktes, de oorzaak is nl. de voornl zuidwestenwind die over Europa blaast en voor die groeiwijze zorgt, maar jij zult dat wel weer weerleggen en met andere onzin komen


  Maak melding
 14. Pakiratigri, jij heb niet veel verstand van de wereld. Jappaners zijn de grootste natuur vernietigers in de wereld,deze mensen vissen de zee leeg vreten dolfijnen en walvissen. Dus wat denk jij dat zij met surinaamse vis wateren en bossen zullen doen. Het enige wat jou baas doet is met deze vuile landen zaken doen. Ik vroeg jou om één ding op te noemen wat ndp heeft bereikt


  Maak melding
 15. Pakiratigri,
  Je hebt mensen die huilen en denken dat het lachen is.
  Je hebt ook mensen gratis op school zijn geweest ,maar ook mensen die voor niks naar school zijn geweest , jij behoord tot de laatste categorie


  Maak melding
 16. @Hans ,

  Natuurlijk hebben anderen een betere kijk op wanneer ze zelf een puinhoop ervan gemaakt hebben. Dus ,ik ben het volledig met je eens. Proest.


  Maak melding
 17. @pakiratigri,

  Dat fauna en flora in Europa verloren is gegaan heeft voor het grootste deel te maken met klimatologische veranderingen. Het was in het verleden zo, het is het heden zo en zo zal het ook in de toekomst zijn.
  Niet alle dieren en planten/bomen hebben de eigenschap zich aan te passen aan klimaat veranderingen.
  Jij hebt er een handje van om Europa en vooral Nederland van alles en nog wat te beschuldigen.


  Maak melding
 18. Nederland en andere Europese landen hebben tenminste lering getrokken van wat ze fout hebben gedaan. Helaas kan dat niet van Suriname gezegd worden. Ondanks alle waarschuwingen die Suriname krijgt, blijft het land zich stijfkoppig vastbijten in de fouten, die misschien wel nooit hersteld kunnen worden.


  Maak melding
 19. @ Jiyani: Vriend Pakiratigri is een grandioze onbenul die denkt dat hij overal verstand heeft en overal commentaar op moet leveren. Volgens hem is er in Europa, dat hij een land noemt, nauwelijks meer natuur over. In werkelijkheid barst Europa van de natuur. Er moet ruimte zijn voor wonen, verkeer en landbouw en Europa is zeer dicht bevolkt, maar in elk Europees land barst het van de natuurgebieden die bovendien, in tegenstelling tot in veel andere landen in de wereld, goed beheerd worden.
  Maar ach, weet Pakiratigri veel! Hij is naar Nederland gekomen in de verwachting dat men hier op hem zat te wachten, maar dat viel tegen. Uiteraard de schuld van Nederland en nu heeft hij een Nederlanderhaat en een blankenhaat ontwikkeld en is iedereen beter dan de witte man, al komen ze zijn voormalige vaderland leegroven. Voor zijn uitkering zijn ze natuurlijk wel goed, de hypocriet.


  Maak melding
 20. Anand
  Wie houdt wie voor de gek de chinezen plukken onze bossen kaal terwyl wy naar die zelfde mensen gaan voor training duurzaam beheer van onze bossen soso ka water naar zee dragen


  Maak melding
 21. @Hans van den Broek,

  Nederland heeft wel natuurgebieden, de rest van Europa ook, maar erg veel aansprekende dieren zul je daarin niet vinden.
  Haast alle natuurfilms op de tv gaan over de natuur buiten Europa.
  Die kwaaie opa van Bolle Willem was medeoprichter van de WNF, maar hij was ook een fervent jager. Sommigen beweren zelfs dat hij de dieren in stand wide houden zodat hij op ze kon jagen. Hij jaagde niet alleen op poesjes, maar ook heel veel dieren. Hij vond het poesje van Juul niet erg aantrekkelijk, hoewel hij er vaak mee heeft gespeeld.
  Hij was ook een slapkanus die alleen dochters kon verwekken. Die Bolle Willem idem dito. Het trio Akalia, Azalia en Ahalia kunnen net als overgrootje niet op poesjes jagen (hoewel, je weet het nooit). Waarop ze dan wel jagen? Dat laat ik aan jouw fantasie over.


  Maak melding
 22. Wel, hij is in ieder geval naar de eeuwige jachtvelden. Misschien jagen ze juist op hem daar.

  Btw, kruip eens uit de hol van die lui. Je zit er diep en lang genoeg in. Nog een jaar erin en je stikt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES