American Airlines maakt inaugurele vlucht naar buurland Guyana

24
American Airlines maakt inaugurele vlucht naar buurland Guyana
Foto (c) Cheddi Jagan International Airport

GEORGETOWN, 16 nov – De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij American Airlines heeft gisteravond haar inaugurale vlucht naar Guyana gemaakt. De luchtvaartmaatschappij biedt nu vier vluchten per week van Georgetown naar Miami aan en voegt binnenkort meer vluchten naar het buurland van Suriname toe aan haar schema.

Bij de inauguratie ceremonie gaf de Guyanese minister van Buitenlandse Zaken, Carl Greenidge, aan dat Guyana’s geografische locatie het land een unieke kans biedt om mogelijk een knooppunt te worden tussen Zuid-Amerika en de rest van de wereld. “Rekening houdend hiermee en het gegeven het toenemende aantal bezoekers naar Guyana, zijn we begonnen aan de uitbreiding van de Cheddi Jagan International Airport” aldus minister Greenidge.

Ook Annette Ferguson, minister van Openbare Infrastructuur, verwelkomt America Airlines. “Guyanezen hebben nu meer reismogelijkheden om naar de bestemmingen in Noord-Amerika en daarbuiten te komen” zei de minister. Vanuit Miami kan Guyana verbonden worden met meer dan 100 bestemmingen in de VS. Op lange termijn zullen de bestemmingen als het aantal vluchten per week daarom worden vergroot.


24 REACTIES

 1. Dit had Suriname reeds lang moeten doen. Na zoveel jaren , zoveel overtollig personeel en vergooid geld is de SLM nog steeds geen stabiele factor in de Luchtvaart. Wanbeleid en weer de corruptie hebben daarbij een grote rol gespeeld.
  Doek die hele toestand op en geef aan bonafide maatschappijen landingsrechten om de route tussen Paramaribo en overige bestemmingen in de wereld te onderhouden.
  Met een masterplan Luchtvaart sector met daaraan gekoppeld de onwikkeling van het toerisme op professionele basis valt er veel meer te halen dan de verliezen die de SLM nu maakt.


  Maak melding

 2. Geen enkele partij,of coallitie zal de slm opgeven, hoe slecht het ook gaat. Nps,vhp,ndp, noem maar op,zorgden er altijd voor dat het een puinhoop werd,dan kwamen ze zogenaamd slm tegemoet met een forse injectie van tientallen miljoenen euro’s of dollars,en op dat ogenblik zaten dan heel wat toppers van deze partijen te wachten om dan te kunnen graaien in de zogenaamde steun dat slm moest krijgen. Dus niet alleen de ndp mensen maar ook van de vhp en de nps.


  Maak melding

 3. Zanderij haalt het bij lange na niet.Aankomst hal ruikt naar urine.En er valt daar niets te beleven.lelijk gebouw .niet modern. Zelfs curaçao airport is moderner.


  Maak melding

 4. O.K. VASSEUR !! MA JA PAPIE HEEFT TOG 1 GOUDEN HANDRUK VAN 1 MILJOEN US $ V. BOUTA GEHAD EN HIJ MOET NOG DOOR DE RECHTER VEROORDEELT WORDEN VOOR HET BESTELEN V. HET ARME VOLK TERWIJL HIJ AL ZO VOLGEVRETEN IS , VERTEL DIT NIET AAN JE VRIENDIN !!


  Maak melding

 5. GEVRAAGD IN GUYANA : NDP-ERS VOOR HET DWEILEN VAN BOORPUTTEN VAN AARDOLIE ,BETALING IN US $
  GUYANA : WE HEBBEN TIGRI BINNEN , OOK NOG VOLOP AARDOLIE EN NU AMERICAN AIRLINES , VOLOP GELD BINNEN OM WAPENS TE KOPEN OM SURINAME BINNEN TE VALLEN !!


  Maak melding

 6. Inderdaad @Vaseur, wij hebben als Suriname de boot gemist….lullen als de beste, klagen over van alles en uiteindelijk gaat een buurland met de eer strijken. Ik hoop echt dat JAP Airport nog kan aanhaken maar ben bang dat we deze achterstand niet meer inlopen.


  Maak melding

 7. Oh jee, weer een klap in ons gezicht. En dit is wel een keiharde hoor!! Maar liefst 4x per week! Word er moedeloos van.

  Sh.. man!

  Me mars papa!


  Maak melding

 8. Bij de Luchtvaart gelden er andere regels dan bij een bus transportbedrijf.
  SLM heeft vroeger met Guyana Airways gewerkt maar dit bestaat er niet meer, ook de PAA (PANAM) Amerikaans bedrijf deed zaken met Suriname. Het vertrouwen van de Passagiers ging meer uit naar de KLM (VIASA) en de SLM.

  Bij de luchtvaart geldt het vertrouwen en een stukje zekerheid en service.
  Intussen doet het mij goed te vernemen dat de directie en de vakbond vrede hebben gesloten erg belangrijk voor de verdere bloei van de maatschappij.
  TIDE TAMARA WE FREI GO MORO FARA


  Maak melding

 9. Guyana heeft ook meer te bieden dan Suriname. Ze spreken daar Engels ipv Broko-Engels genaamd Ningre Tongo.
  Ze hebben hun land beter op orde dan Suriname en het grote voordeel dat ze hebben is dat er geen berekenende Javaan of Chinees in de politiek zit die iedereen tegen elkaar uitspeelt.
  Javanen en Chinezen verpesten Suriname. De eerste met hun cruciale zetels in het parlement, de tweede met hun zelf gekozen isolatie, dwz alle winsten naar China en niks investeren in Suriname. Hoeveel fabrieken hebben de Chinezen gebouwd in Suriname? Niks!


  Maak melding

 10. Airport in Georgetown heeft ook een slurf(en). Ook dat hebben ze voor op Zanderij airport.
  Niet eens dat kan in SU worden gerealiseerd een simpele slurf.
  Dat krijg je met incomptente NDPers op cruciale posten.


  Maak melding

 11. Ik schrik van al die negatieve reacties op dit forum. Pessimisme tot en met.
  Het gaat nu inderdaad niet goed met ons land, maar een vonkje positiviteit zou wel helpen. We houden allemáál van Suriname!


  Maak melding

 12. Het is wel een duidelijk gegeven dat in Guyana de hindoestanen meer invloed hebben en de Chinezen duidelijk effectiever inzetten voor hun infrastructuur projecten dan men in Suriname doet.
  De modernisering van de luchthaven is daar een voorbeeld van.
  Guyana is in 2010 door gegaan met ontwikkeling waar Bouterse Suriname na 2010 de vernieling in heeft geholpen.

  Voor RobG wat getallen BNP/per inwoner in echte USD
  Suirname 2010 $ 8.300 in 2017 $ 5.900 >> min 30%
  Guyana 2010 $ 3.000 in 2017 $ 4.700 >> plus 55%.
  Zelfde klimaat, zelfde rampen, zelfde economisch isolement. het verschil een regering die werkt en een regering die niet werkt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.