Opleiding HBO-Bestuurskunde en Overheidsmanagement in Suriname gelanceerd

14
Opleiding HBO-Bestuurskunde en Overheidsmanagement in Suriname gelanceerd

PARAMARIBO, 16 nov – De opleiding HBO-Bestuurskunde & Overheidsmanagement gaat van start. De praktijkgerichte opleiding is woensdag in de Congreshal officieel gelanceerd door minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken (l) en vice-president van Suriname Ashwin Adhin (r).

De cursisten/studenten leren volgens de ‘action Learning’ methode om binnen hun eigen organisatie op strategisch en operationeel niveau de beleids- en planningsprocessen alsook de operationele werkprocessen te analyseren, voorstellen tot verbeteringen aan te dragen en de organisatieveranderingen te helpen begeleiden.

Het geheim is om al doende te leren.


14 REACTIES

 1. Het idee dat ambtenaren zich blijven scholen is belangrijk voor elk land.

  Maar, at uitgerekend deze corrupte en incompetente regering die geen tegenspraak duld zo een cursus lanceert deed me wel een paar keer met de ogen knipperen.

  Wat mij betreft maken de ambtenaren gebruik van hun opgedane kennis; ik hoop dat ze minder ja-knikken maar zich intensief met het formuleren van het beleid en de uitvoering ervan gaan bemoeien.


  Maak melding

 2. Mooi. Praktijkgerichte opleiding. Trainingen,reflecteren. Hoe geef je elkaar. Hoop dat er hoge eisen worden gesteld aan deze opleiding.Communicatie is erg belangrijk en van elkaar leren. Strak werken aan verbeterpunten. Succes voor degene die hieraan meedoen. Je bent nooit te oud om iets te leren.
  Educatie is erg belangrijk, kennisverrijking en deze delen.


  Maak melding

 3. Amtenaren laten scholen voor corruptie.Ik ken eentje bij CBB.Ik kan haar naam ook
  bekendmaken.Deze dame moet voor nu,en altijd op staande voet onslagen worden,en geen functie binnen
  overheid.


  Maak melding

 4. Fijn wanneer ambtenaren en politici (to be) de kans krijgen zich hier in Suriname te scholen.
  Benieuwd waar het studievoer vandaan komt overigens…
  In ieder geval een verrijking en veel succes aan de volgers. We hebben kwaliteit nodig. En het zou heel wat zijn wanneer bestaande ambtenaren en politici zich alleen al zouden bijscholen.

  Vraag me wel hardop af of we wel zoveel ambtenaren en politici moeten kweken, want elk programma moet rendabel zijn en succesvol. Hebben we wel genoeg plek voor afgestudeerden? We hebben heel wat aan mensen die kunnen besturen en politici kunnen bedrijven, maar in ons klein landje zijn het er al veel te veel!!

  Me mars papa!


  Maak melding

 5. Hoger Boeven Opleiding Bedriegerskunde is een gratis opleiding die door vele oerdomme dwaze idiote ndp paria’ s zonder zich daarvan bewust te zijn wordt onderwezen door de moordenaars, drugscriminelen en boeven op wie ze hebben gestemd in 2010 en 2015 voor een moordend, drugs en rovende opleiding.
  Kijk na me zoon en stiefzoon, kijk na me vele soso lobi paarse volgelingen, ik leer ze hoe te verworden als mij, de ddb. neks no fout. HBO Bedriegenskunde.


  Maak melding

 6. ALS men studie wil bevorderen ,,doe het met bedrijfskunde ,,dat hebt je meer nodig dan bestuurs kunde ,dit is alleen voor bestuurders en politiek, maar dat duurt jaren


  Maak melding

 7. Helpt allemaal geen sikkepit. Op de beurzen wordt bepaald hoe de economie gaat verlopen en hoeveel bedrijven waard zullen zijn.
  Dat komt door het systeem van de Gierige Aandeelhouders. Deze Gierigaards willen op elke 1 euro investering 2 euro winst. En daar gaat het allemaal mis. Krijgen ze die winst niet, dan trekken ze hun geld terug en zoeken een ander bedrijf die ze willen uitzuigen.
  Uiteindelijk rekenen de bedrijven deze zieke winst door naar de klant. De klant financiert dus de Gierigaards. De klant vindt het best, want hij protesteert nooit.


  Maak melding

 8. Echt ,is dit misschien een vervroegde 1 april mop van de ndp bende?!
  Die adhin speelt voor geleerde.De eerste les die je leert is dat je de moordenaar van je familielid NIET lief zal hebben maar hem juist gestraft wil zien.adhin heeft poep in zijn kop.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.