In Suriname aangehouden broers met drones vrij, schadeclaim in de maak

18
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 17 nov – Justitie Suriname heeft de twee met drones spelende broers in vrijheid gesteld. De twee waren aangehouden door de politie voor het laten vliegen van een drone over de woning van minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie. Van kwade opzet blijkt geen sprake. Er zijn geen bewijzen gevonden voor het bezwaren van de twee Brazilianen. Er komt waarschijnlijk wel een schadeclaim.

Het betreft Brazilianen die al ruim twintig jaar legaal in Suriname wonen. Beiden hebben een goede baan. Door de aanhouding is veel persoonlijke en materiële schade opgelopen. Wat ook grieft dat de twee zjn aangehouden voor iets dat zoveel anderen al zo lang doen. Het vliegen en manoeuvreren van drones is bijna normaal geworden in Suriname. Dat juist de twee zijn opgepakt, wekt een indruk van willekeur.

Daarom zou het omgaan met drones wettelijk geregeld moeten worden. Zoals bij zoveel andere zaken die nu maar gedoogd worden. “Laat iedereen weten waar we aan toe zijn”, zegt advocaat Michelle Lau-Kerssenberg tegenover De West. De schadeclaim is nog in de maak. De broers werden formeel verdacht van onder meer ‘deelname aan een criminele organisatie en het afluisteren met een technisch hulpmiddel.’


18 REACTIES

 1. Ze hebben in ieder geval een les geleerd. Geen drones oplaten bij hoogwaardigheidsbekleders.Trouwens, bij niemand. Natuurlijk heeft de overheid dessert bij gegeven door ze van alles en nog wat te beschuldigen. Dat kan en mag. Iedere regering hanteert dit .Ze kunnen fluiten naar schadevergoeding. De volgende keer moeten ze maar een speelveld opzoeken en niemand tot last zijn. Is er geen sprake van adequate wetgeving kan men handelen naargelang de situatie en dat heeft de overheid gedaan.


  Maak melding

 2. Ja ,eis schadeclaim van de staat.De surinamers zijn slap die laten gewillig hun naam door de slijk halen door de corrupte criminelen van de ndp.
  Leer wat van die brazilianen en vecht terug.
  Bij de ndp regering krioelt het van criminelen waaronder moordenaars,
  fraudeurs,landveraders, een bankrover,amnestie criminelen,coupplegers…te veel om op te noemen.De politie is ijverig bezig op de verkeerde plaats.Ga echte politie werk doen en arresteer bouta en co.


  Maak melding

 3. Geen feit is strafbaar of het moet in de wet staan.Dus deden de broers iets dat niet strafbaar gesteld is in de wet.Daardoor is ook niets overtreden.Vrijspraak edelachtbare!Hoe mooi kan strafrecht niet zijn.


  Maak melding

 4. @ Pakiratigri … je bent net zo PARANOIA als dat PAARSE GEBOEFTE.
  Het kan niet anders … soort zoekt soort … of anders gezegd …
  soort verdedigd … probeert soort te beschermen.

  Als je niets anders weet … neem een duik … zonder reddingsvest
  in de Sur. rivier nabij Goslar.


  Maak melding

 5. Laat de PG de zaak an het schieten op zijn vrouw en vriend onderzoeken dan zal hij zeker voor jaren de bak ingaan en niet enkele dagen opgesloten worden. Hypocriet is die mini ster. Hij moet aan zelfreflectie doen. Hij heeft nergens gedeugd. Niet binnen KPS, of justitie of slm of luchthavenbeheer of vcb.


  Maak melding

 6. @mul,

  Al zou die moordenaar, de afGod van pakiratigri, alsnog 20 jaar veroordeeld worden, Wat gaat gebeuren, en zijn afgod zou bijvoorbeeld via zijn criminele achterban, het gerechtsgebouw laten afbranden, dan nog zou deze paarse rat pakiratigri zeggen, de reactie van de president is begrijpelijk, vandaar ik die rotzooi van deze gehersenspoelde paarse rat niet meer lees.


  Maak melding

 7. Soms vraag je je af of Su niet gewoon een achterlijk landje is…..in alles loopt men 100 jaar achter op de rest van de wereld!! Die 2 personen moeten gewoon een flinke schadeclaim indienen bij de staat….!!


  Maak melding

 8. De aanklacht sloeg ook nergens op. Er blijkt slechts uit dat Getrouw en de paarse likker @pakiratigri totaal niet weten waarover ze praten. Onkunde, arrogante en hoogmoet zijn weer troef in SR.


  Maak melding

 9. Het feit is nit strafbaar. Dus ik ben benieuwd wat uit de bus komt. Er zou wel sprake zijn van schending van privacy, indien er gefilmd en afgeluisterd is. Was er iets bevestigd aan die drone?


  Maak melding

 10. En maar roepen en zich op de borst kloppen over “” srefi densi”” Wat heeft die hele srefi densi Suriname opgeleverd en dan met name de periodes waarbij de paarse ratten zich de macht hadden toegeeigend en met gesjoemel Suriname naar de rand van de afgrond hebben gebracht


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.