‘Mi Oso’: Kleurrijke woonbuurt met tropisch tintje in Amsterdam Zuidoost

18
'Mi Oso': Kleurrijke woonbuurt met tropisch tintje in Amsterdam Zuidoost

AMSTERDAM, 24 aug – De naam is Surinaams en de uitstraling doet een beetje aan Suriname denken: ‘Mi Oso’. Het is een nieuwe woonbuurt in Amsterdam Zuidoost met een gezellig en warm (een beetje tropisch) tintje. Gemaakt voor stadse mensen die net zo makkelijk boerenkool serveren als kousenband met kip. Mi Oso bestaat uit ruime gezinswoningen met een lekkere veranda en tuin voor het betere binnen-buiten leven.

Mi Oso betekent ‘mijn huis, mijn droomhuis’ en wordt een woonbuurt met een relaxte en warme uitstraling. Het project bestaat straks uit 42 koopwoningen en 84 huurappartementen rondom een groene beschutte binnentuin waar je heerlijk kunt ontspannen. En dan is er natuurlijk die grote, exotische binnentuin om met alle Mi Oso bewoners te delen.

Kenmerkend voor de woningen in Mi Oso zijn de frisse witte gevels, de rode daken en de fraaie groene luiken voor de ramen om de zon binnen te laten of juist buiten te houden. Bijzonder aan de woningen is ook de veranda, waardoor je het hele jaar door veel vaker buiten kan zitten.

De verkoop van de eengezinswoningen start op dinsdag 28 augustus 2018.

18 REACTIES

 1. Jammer dat het artikel niet aangeeft met welke prijzen eventuele belangstellenden rekening moeten houden. ZO is hot dus het zal wel een duur project zijn.


  Maak melding

 2. Het zijn wel kippenhokken.
  Het is het zoveelste project. Projecten hiervoor liepen goed, maar dat geldt voor heel Amsterdam. Het is een olievlek wat prijsstijgingen betreft
  Prijzen liggen veel lager dan in de rest van Amsterdam.
  Een woning in West bijv van 140m2 kost nu tussen de €450.000 en € 500.000 Niet gek als je er een bezit
  Deze woningen in Zuid Oost zijn een stuk goedkoper door buurt en grootte. Een bijkomend nadeel is de erfpachtregeling. Een voordeel is de rente, die ligt nu erg laag. Maar banken lenen veel minder uit (ik dacht nu nog maar max 100% of misschien zelf minder). Je moet dus een mooi bedrag zelf meenemen
  maps.amsterdam.nl/woningwaarde/?LANG=nl


  Maak melding

 3. Gelukkig zijn de prijzen hoog waardoor het onbereikbaar blijft voor de lowlife Suris……..anders is ook dit mooi project in no time verpest zoals de Suris dat hebben gedaan met de Bijlmer afgelopen 40 jaar!!


  Maak melding

 4. Wazig je bent niet goed bij je Kanis om volkswoningen in de jaren 70 te vergelijken met koopwoningen in 2018 en dan praten over lowlife Suri’s. Please educate yourself a little bit. Mafketel. De meeste Suri’s wonen tussen de Nederlanders en vinden het prima zo, Ze willen niet bij elkaar hokken.


  Maak melding

 5. OOF, niet de “volkswoningen” hebben Bijlmer een slecht ghetto imago vroeger gegeven….maar de vele lowlife Suris die daar woonden!! Kennelijk ben je vergeten dat de Bijlmer vroeger een junkie stad was met de vele honderden zwaar verslaafde Suri junks!! Goed dat de overheid keihard heeft ingegrepen in de Bijlmer!Wat bedoel je met volkswoningen…de woningen van Flora soms….kan me niet heugen dat er volkswoningen in de bijlmer waren???


  Maak melding

 6. Wazig, jouw soort is ‘lowlife’! Anders had je het allemaal in stijl kunnen verwoorden. Alle ellende van vandaag is terug te voeren naar de ellende van gisteren zo ook de inseminatie die aan jouw geboorte debet is. Als je moeder de pil had gekend en gebruikt, tja. Lowlife!


  Maak melding

 7. @Lowlife, je lijkt me niet bepaald een snugger figuur……waarschijnlijk door je lage scholing kan je niet begrijpen wat er staat…..en kom je met een zielige flikkerachtige tegenaanval..!!!


  Maak melding

 8. @Wazig Het zou je verbazen wat voor een vermogen Suri’s hebben. die huizen prijzen zijn geen kasteel prijzen, en kan je geranderen dat er zat suri’s zijn die dat kunnen betalen. of ze het mooi vinden en ook daadwerkelijk zullen doen is een andere verhaal.
  Suri’s is een groot begrip


  Maak melding

 9. Lowelife, dat jij een dicussie voert met wazig, tot daar aan toe maar om de moeder er geboorte erbij te halen!!!!!!!! Vind ik niet echt passen in deze discussie. Jij achteraf vast ook niet. Hoop ik


  Maak melding

 10. De meeste koopwoningen in Amsterdam ZO worden gekocht door Hollanders. Binnen 10 jaar zal de samenstelling van de bevolking van Amsterdam ZO totaal veranderen en zal de politieke invloed van Surinamers marginaal worden. Witte mensen kopen massaal woningen op in vrijwel alle delen van de Bijlmer. Een paar jaar geleden werden voormalige huurwoningen verkocht ( uitpond beleid noemen ze dit) en ik zag toen al dat meer dan 95 % van de kopers wit waren. Ik voorzie een verdere stijging van de prijzen in ZO


  Maak melding

 11. Ik wil een huis voor mijn oudste dochter kopen en keek naar de prijslijst van de “”zmi-odo””. Prijzen tussen €.370.000 en 420.000. En dat is teveel van het goede voor mijn oudste dochter. Zoek iets van €.225.000 voor haar.


  Maak melding

 12. @ Padré

  Het bedrag wat je wil betalen € 225.000 is wel mogelijk maar, dan ergens in Nederland
  waar veel tokkie´s wonen, ( kracht wijk in de termen van Ella Vogelaar PvdA )
  Ik zou zeggen succes met je zoektocht !!!!

  Jacko


  Maak melding

 13. @Padre,

  In Hongarije koop je daar 2 villa’s voor. Een voor jou en een voor je dochter.
  Sowieso is Hongarije het land van padre’s waar ze niet-christenen discrimineren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.