vrijdag, december 8, 2023
HomeFotoSuriname's robot in groep met hoogste aantallen geaccumuleerde punten

Suriname’s robot in groep met hoogste aantallen geaccumuleerde punten

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 24 aug – Na enkele vermoeiende vertragingen en uitgestelde vluchten is het Robotics Team Suriname woensdagmiddag, drie dagen later dan gepland, terug in Suriname. In Mexico City heeft Team Suriname in totaal in alliantie verband 5.148 punten weten te behalen. Op de lijst van in totaal 161 teams zijn er slechts 54 teams, die een aantal van 5.000 en meer punten hebben gehaald.

Dat Suriname in deze reeks zit en gezien de robot Sweef Teki 2.0’s prestatie op het veld, betekent dit dat onze jongeren een robot ontwerp hebben neergezet welk functioneel relevant en dus effectief heeft kunnen deelnemen aan de ENERGY Impact Challenge. Ook de ondersteuning die Team Suriname heeft geboden aan enkele andere teams in Mexico, getuigd van een practische skillset en theoretische kennis van Robotics, welke op een goed niveau zit voor deelname aan deze jaarlijks terugkerende Internationale FGC games bestemd voor studenten tussen de 14 – 18 jaar.

Op de FG ranking lijst eindigde Suriname uiteindelijk op plek 103 met een totaal van 5.148 punten. Ter vergelijking: Nederland komt op spot 142 met een totaal aantal punten van 4.031 punten en Maleisië op spot 121 met een totaal van 3.980 punten. De FG ranking is allereerst gebaseerd op het aantal gewonnen matches en daarna op het aantal geaccumuleerde punten.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

7 REACTIES
 1. Mooi. Een goed resultaat. Gefeliciteerd.
  Hier moet dus in geïnvesteerd worden ipv nog meer IMEAO.
  Zie dit artikel op Waterkant
  Kleuteronderwijzersopleiding in Suriname moet plaats maken


  Maak melding

 2. Prima resultaat, Joyce Ik hoop dat dit negatief genoeg voor je is.

  Bij een hogere leeftijdsgroep zal dit resultaat bijna onmogelijk wordem, dan moet je concurreren met de TU Delft en Wageningen en soortgelijke instellingen uit het buitenland, die allen een begroting en onderzoeksbudget hebben dat soms een veelvoud is van het totale onderwijsbudget van Suriname. Helaas zullen deze talenten in Suriname niet verder worden gefaciliteerd en zullen dus naar het buitenland verkassen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES