zondag, maart 3, 2024
HomeFotoBejaarde Surinaamse van 71 doet mee aan WK powerliften

Bejaarde Surinaamse van 71 doet mee aan WK powerliften

-

De Nationale Carrierebeurs

AMSTERDAM, 5 jun – Ze is 71 jaar en lift met gemak 135 kilo. Ina Koolhaas Revers doet namens Nederland mee aan het WK powerliften. Haar geheim: ‘Heel veel seks en sport’, maar ook discipline. “Discipline heb ik van huis uit meegekregen. Mijn vader was militair en wij waren de eerste generatie Surinamers in Nederland. Mijn ouders leerden ons aan om altijd meer ons best dan anderen te doen, omdat mensen extra op buitenlanders letten” zegt ze in een uitgebreid interview met Het Algemeen Dagblad.

Powerlifting is een krachtsport die zich concentreert op drie verschillende bewegingen/lifts: Squat (kniebuigen), Benchpress (bankdrukken), Deadlift (een gewicht van de grond tillen). De sport draait er om een maximaal gewicht met correcte uitvoering in één keer te verplaatsen. De sport is een van de meest beoefende krachtsporten, met mannen en vrouwen uit 78 landen die het beoefenen. Het is een individuele sport, waarbij zelfverbetering centraal staat.

Ina Koolhaas Revers doet woensdag 6 juni mee aan het wereldkampioenschap powerliften in Calgary (Canada). Zij is in haar wedstrijdcategorie de eerste deelnemer afkomstig uit Nederland ooit. Met een enorme halter ging AT5 samen met Ina Zuidoost in, om de proef op de som te nemen en dat leverde een hoop gelach op. Waar de meeste mensen de halter nog geen milimeter van de grond krijgen, tilt Ina het gevaarte zo de lucht:

UPDATE:
Ina Koolhaas Revers heeft woensdag in de seniorenklasse het wereldkampioenschap powerlifting in Calgary gewonnen en twee wereldrecords verbroken!

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

8 REACTIES
 1. Het is geen grandpa maar een grandma, goed mw : ik hoop dat u met een mooie prijs thuiskomt !!
  Maar nu ben ik al trots op U, ik kan amper een krat bier optillen en U 135 kg.

  geweldig hoor mw :

  Jacko


  Maak melding
 2. Deze topper laat weer eens zien dat leeftijd maar een getal is. Blijf bewegen en stress vooral niet teveel dan komt het zeker goed. RESPECT voor Ina.


  Maak melding
 3. Deze vrouw toont inspiratie. Zij is een voorbeeld voor zowel mannen als vrouwen.Goed zorgen voor lichaam en geest is erg belangrijk. Zij heeft geen last van botontkalking omdat zij ervoor zorgt dat alle botten en spieren goed getraind blijven. Petje af voor deze vrouw. Door op je luie as te blijven zitten bereik je dit nooit. Trainen is ook goed voor je hersenen, geeft voldoende zuurstof en blijf je bij de tijd. Matig met alcohol een glaasje wijn per week mag ook. Overmatig gebruik van alcohol help je hersenscellen eerder naar de knoppen, vroegtijdige dementie. Dus mensen sporten is voor een ieder. Dagelijks, met je kinderen en kleinkinderen een blokje om rennen, komt je gezondheid ten goede. Go boys, Go girls. Doe ik elke dag een uurtje, wordt veel jonger geschat dan mijn kalenderleeftijd.
  Nooit medische klachten, hoop ook dat deze wegblijven.


  Maak melding
 4. Assemblee voorzitter Jeniffer Simons gaat er ook zo uitzien als ze 70 is ???
  Ze heeft in haar leven ook vele zwaar gewichten opgetild van de NDP.


  Maak melding
 5. @Oom Ludwig van Abra Broki 5 juni 2018 at 23:34
  Haar geheim: ‘Heel veel seks en sport’, maar ook discipline. Huu da oma moes e njang jong doifies.

  /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  Omoe hou je waffel jo impotente rat,zij bewijst wat tenminste ma jij LULT maar wat ,IDIOOT.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES