dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameSantokhi over mislukt straatprotest: grove steken laten vallen

Santokhi over mislukt straatprotest: grove steken laten vallen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 5 jun – De organisatoren van het recente straatprotest in Suriname hebben grove steken laten vallen. Dit zegt Chandrikapersad Santokhi, voorzitter van Surinames grootste oppositiepartij, de VHP. De organisatoren, voornamelijk de Next Generation Movement, zijn er niet in geslaagd indrukwekkende aantallen burgers te mobiliseren. De vraag is waar het aan gelegen kan hebben. Grote groepen Surinamers zijn bepaald niet te spreken over de manier waarop het land bestuurd wordt.

Toch is het aan geen van de straatprotesten van de Next Generation Movement te merken geweest. Er blijken meerdere oorzaken aan te wijzen. Onder meer is geen rekening gehouden met Ramadan, de vastenmaanden van de moslims. “De mensen hebben rust nodig, want ze onthouden zich van voeding en andere activiteiten. Ze concentreren zich op het innerlijke en daar moet je respect voor hebben”, zegt Santokhi tegenover de Times of Suriname.

Dat de actieleiders het hebben over onwil bij oppositiepartijen en maatschappelijke organisaties, is niet terecht. Er moet gewoon beter worden afgestemd. Maar ook de manier van mobiliseren zou tekort schieten. Mensen oproepen om maar ergens bijeen te komen, legt geen zoden aan de dijk. “Wij laten onze stem horen op wijkbijeenkomsten. Wij gaan naar de gemeenschap toe”, aldus Santokhi. Dat gebeurt tot in het achterland.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

45 REACTIES
 1. Die huiler van een Santokhi moet zijn mond houden, iedere keer als
  er iets georganiseerd wordt begint hij over geloofsdagen. De vorige
  keer Pasen nu Ramadan, iedere keer een mooi excuus om op zijn luie
  kont te blijven zitten en achteraf kritiek te geven, lekker makkelijk hoor.
  Zelf nog helemaal niks georganiseerd maar deze vrouw wie een tomeloze
  inzet heeft wel afbranden. Schande .


  Maak melding
 2. Er moet zeker beter worden afgestemd, maar ook je mederwerking willen geven aan het gezamenlijke doel, deze huidige regering en zijn leider naar huis sturen , maar daar doet deze meneer ook niet aan mee, solidariteit van de verschillende groepen is ver te zoeken, deze meneer durft niet eens straks een eventuele coalitie vorming met de NDP uit te sluiten, is hij een oranje angsthaas bang om zijn eigen glazen in te gooien of ook gewoon een opportunist, maar echte oppositie voeren heb ik hem nog niet zien doen,


  Maak melding
 3. Wat een idioot deze vent, iedere keer als het protest geweest is komt
  hij even vertellen hoe het wel moet. Santokhi als je man was dan had je
  geholpen met organiseren. Natuurlijk kunnen dingen en beter en het
  Surinaams volk mag ook wel eens wat actiever worden, maar wat deze
  man presteert is gewoon een trap na geven en zelf niks doen bah bah bah.


  Maak melding
 4. Hoe zit het met de Immigratieviering?
  Moslims zijn toch ook ooit geïmmigreerd in Suriname.
  Waarom wacht met niet een weekje op de Moslims met
  het grote feest waar iedere immigrant recht op heet.


  Maak melding
 5. Wellicht moet er een betere afstemming komen tussen partijen. Maar ik kan mij niet voorstellen, dat de Ramadan een oorzaak is van een geringe opkomst.
  Volgens mij vinden Surinamers het best als anderen voor hen de kastanjes uit het vuur halen.
  Een grote waffel opentrekken daar is men goed in. Maar o wee als er iets moet worden ondernomen, laat men het massaal afweten. Op deze manier zullen velen nog langer in de ellende blijven zitten.
  Nou, dat is ze dan van harte gegund.


  Maak melding
 6. @vliegende hollander
  Waarom wordt je boos op Santokhi?
  Hij kan toch onmogenlijk een pistool houden tussen de slapen van de burgers en hun bevelen op straat te gaan protesteren?
  Hij is toch niet de enige die Suriname moet bevrijden van bouta?
  Als de surinamers blijven klagen en zich aanpassen in welke moeilijke situatie bouta ze mee verast,is dat toch is niet de schuld van Santokhi?Hij kan toch weinig aan doen dat de surinamers niet houden van protesteren en dat ze niet strijdlustig zijn,ze hoeven echt geen oorlog te gaan vechten.Enige wat ze moeten doen is in de straten protesteren maar daar hebben de surinamers moeite mee.
  Waarop. of op wie wachten de surinamers,ze zeggen dat ze onafhankelijk zijn.Neen hoor ze zijn nog even afhankelijk als eeuwig.Ze wachten op een wonder,op een messiah,die hun gaat bevrijden.Zelfs gaan zij nooit de moeite doen. om. Suriname van bouta te helpen bevrijden.
  Dat je 1,2,3 de schuld in de schoenen van Santokhi schuift bewijst dat je niet goed bij je hoofd bent.je bent gek.


  Maak melding
 7. Och het probleem van de surinamers is dat ze niet weten dat een volksvertegenwoordiger in het parlement niet daar is om oorlogen te vechten. of zich als een schoft te gedragen.Hij is niet daar om protesten op te roepen of te leiden.Hij is daar om het volk te vertegenwoirdigen op een eerbiedige wijze en niet als een schoft.Hij kan morgen nog om een protestmanifestatie oproepen alleen geen enkel ziel zal zich aansluiten achter hem ook niet die hier schreeuwen.We zien het dagelijks gebeuren.Enkele moedigen hebben het geprobeerd..hofwijks en maisha…en waar was de rest?
  Surinamers houden surinamers voor de gek wat zeer tragisch is.


  Maak melding
 8. @Ray,

  Deze man gebruikt iedere keer het geloof als excuus. Ik zag gisteren Marokko
  voetbalen en die vlogen als gekken over het veld, terwijl het Ramadan is. En als
  Santokhi niet wil demonstreren moet hij weten maar elke keer achteraf een bak met
  kritiek over Xaviera Jessurun uit te storten is weinig respectvol.


  Maak melding
 9. Met onwillige honden is het niet goed hazen vangen.Het over grote deel van het volk is best blij met het beleid en de pakketten.Waarom dan gaan vermoeien in weer en wind.
  Vorig jaar werd nog wat geklaagd dat het land verzuipt.Maar dit jaar is niet zoveel protesten te horen.Voor het volk hun gevoel is de voorspelde Dubai al heel dichtbij.


  Maak melding
 10. Klopt Jacobus,

  En dat is precies van Santokhi bedoelt te zeggen.

  Sommige beginnen al bij voorbaat hem af te kraken zonder eerst te analysen wat hij duidelijk probeert te maken.

  Achter de schermen zijn er machten werkzaam waarbij de protestacties het karakter krijgen van een façade, schertsvertoning, poppenkast, doorgestoken kaart.


  Maak melding
 11. Santokhi constateert een feit en geeft verbeterpunten aan,

  maar om dan meteen te gaan afkraken in plaats daarvan iets op te steken is eigenlijk zwakzinnig.

  Zegt hij niets, dan is dat niet goed.
  Doet hij iets, dan wordt hij uitgelachen.
  Zegt hij iets constructiefs dan wordt hij afgebrand.


  Maak melding
 12. Het verhaal van Santokhi klopt voor geen millimeter. De moslims maken maar een klein percentage uit van de Surinaamse bevolking. Het effect van de Ramadan om de mensen thuis te laten blijven is minimaal. De moslims (soenies en ahmadiyyas) maken maar 13,5% uit van de bevolking. De ahmadiyyas zijn ook minder geneigd te stemmen op de VHP omdat zij ervan uitgaan dat de VHP wordt gedomineerd door conservatieve Hindoes. Ook de soenies zijn minder geneigd om op de VHP te stemmen. De lafaard Santokhi had zijn hoop bij de protesten gevestigd op de andere groepen in de samenleving. Deze groepen hebben hem laten vallen. Santokhi had voor in de rij van de demonstranten moeten lopen en dan zou hij aan den lijve ondervinden dat zijn eigen achterban hem in steek heeft gelaten. Politici als Santokhi denken nog steeds dat de bevolking dom is. De bevolking weet dat de economische crisis diepe wonden heeft geslagen in de samenleving, maar zij weten ook dat deze crisis linea recta te maken heeft met de prijzen van Surinaamse producten op de wereldmarkt. Santokhi en partners hebben geen alternatief kunnen presenteren aan de bevolking. De mensen weten nu al dat VHP en NPS de bevolking bij een eventuele verkiezingswinst van de oppositie, geen voordelen zullen opleveren.


  Maak melding
 13. @RobG,

  jij moet ook je mond houden net als Santokhi, nu er kritiek is kom jij ook
  weer in actie. Weken was het doodstil bij al het slechte nieuws, SLM, Ballast Nedam,
  fraude ziekenhuis, 19 milj weg. Wees een kerel en reageer dan ook!!!!


  Maak melding
 14. Moslims zijn net als creolen. Zij willen de hindus altijd onder de duim houden. In India gaat het er precies zo aan toe. Geen wonder dat hindus zijn gaan radicaliseren.


  Maak melding
 15. @´RobG: Ziet u de Javanen niet over het hoofd? Die zijn vrijwel allemaal moslim. In Zuid-Amerika is Suriname het land met het hoogste percentage moslims in de bevolking. Het meest islamitische land van Zuid-Amerika dus.


  Maak melding
 16. Sommige mensen hebben moeite om te lezen!! Hun drang om haat te spuien…….is zo groot dat ze delen tekst niet begrijpen!! Het mooiste is dat ze wel allemaal langs de zijlijn zitten met hun “grote” buik….en zelf niets doen om de situatie in Su te verbeteren!!!


  Maak melding
 17. @RobG, de Molims zijn maar een klein deel van het volk volgens jou??? Weet je uberhaubt nog iets van Su…..sinds je bent neergestreken in Nederland?!!!


  Maak melding
 18. Hoewel er goede punten in staan heeft het ook een hoog “a no mi”gehalte.
  Te veel mensen roepen slechts vanaf de zij lijn in de media. Wil men het geloof in de politiek herstellen dan zal de oppositie veel meer moeten doen. Actiever worden en meer communiceren. Een echt perspectief bieden!! Kritiek leveren in de DNA is nodig maar minder dan het minimale dat ze kan en moet doen. Zo zou de oppositie kunnen werken aan verschillende dossier en daarmee naar het OM stappen en de stukken in de media publiceren.
  Het feit dat de oppositie veel minder doet dan ze zou moeten en zou kunnen vergroot het gevoel bij het publiek dat ze net zo corrupt en incompetent zijn !!


  Maak melding
 19. Vliegende Hollande
  Het is vermetelheidsgedachte dat RobG onze pseudo econoom zal reageren op de door jou genoemde onderwerpen.
  En waarom niet?
  Omdat geen van deze aspecten beantwoord worden op het internet / dus googlen heeft geen zin.
  RobG gebruikt het internet om zogenaamd zijn mening te geven waarbij grotendeels hij zo vaak de plank misslaat dat het geen zin meer heeft om te reageren.
  Onderwerp Reden volgens RobG
  SLM Is een erfenis van de NPS
  Ballast Nedam Het is de witte man die het geld achterover gedrukt heeft Sardjoe weet niets
  Fraude Ziekenhuis Dit zijn de normale aanloopkosten en de communicatie dat is ook zo
  geweest toen NPS aan de macht was

  RobG heeft het dus altijd over het sybdroom “a no mie, loekoe mi wijsvinger”


  Maak melding
 20. het probleem is dat de bevolking uitgekeken is op de oude politieke partyen want die hebben een slechte politieke fundament opgebouwd als basis voor een solide Democratisch Staat
  en hele departementen vulde met hun politieke aanhang tot op de dag van vandaag,dat vertraagd alle bedryvigheidt in de ministerie,s. maar gelukkig gaan ze met pensioen en komen goedt opgeleide jongeren aan de beurt


  Maak melding
 21. Bigi Sma,
  Jij gaat samen met Santokhi en de overige oppositiesekten ten onder door de kop wegdraaien voor de reële politieke machtsverhoudingen in het land. Jij aartsconservatieve slappeling je snapt niets van de dynamiek in de politiek. De mensen die roven en stelen van de overheid behoren allen tot de oppositie. Zij plegen hun daden uit wraak om de regering te blameren. Ook jij staat positief t.a.v. de corruptie van VHP-ers en NPS-ers


  Maak melding
 22. RobG
  Laat je boerenverstand nou eens werken.
  Behoord Sardjoe tot de oppositie?
  Behoord Wijdenbosch tot de oppositie?
  Man man wat raaskal je weer. Google even, zoals je gewoon bent. en dan zie je beide namen verschijnen onder de kop “smeergeld betaald door Ballast Nedam”
  Dat je nu weer uit baas zijn hol kruipt na weken afwezig te zijn allt zich uitdrukken in domme poverloos gelul
  Ga maar weer economie les geven op de kleuterspeelzaal. Hoefdraad is je lievelingskleuter


  Maak melding
 23. @RobG

  >>“Het verhaal van Santokhi klopt voor geen millimeter. De moslims maken maar een klein percentage uit van de Surinaamse bevolking.”

  Weer slaat u de plank ernstig mis door alleen naar het Hindoestaanse deel van de bevolking te kijken. U vergeet de Javanen die voor het merendeel Islamitisch zijn. Grof gezien is 1/3 islamitisch.

  U haalt de verkeerde argumenten op. Santohki had vooraf moeten aangeven waarom het animo laag zou zijn. Ik denk dat gebrek aan eenheid en angst af te gaan of angst om anderen succesvol te maken de reden zijn dat manifestaties niet succesvol zijn. De VHP houd haar kruitdroog en gaat wijken in zodat zij onzichtbaar is. De NPS had recent een bijeenkomst waarbij op Grundjari meer mensen waren dan de laatste 2 jaar naar Ocer kwamen

  Beste RobG ze zijn daadwerkelijk bang niet voor hun eigen kracht. Maar voor het gegeven dat Bouterse het verdeel en heers spel plus het kiesstelsel naar zij =n had zal zetten of dat er veel kiezers door apathie weg zullen blijven omdat het falen van Bouterse ook aan de oude partijen verweten gaat worden.

  >> “De mensen die roven en stelen van de overheid behoren allen tot de oppositie. Zij plegen hun daden uit wraak om de regering te blameren.”

  Hoe kan de oppositie verantwoordelijk zijn voor het leeghalen van Staatsolie, Het dubbele betalen voor Newmont aandelen, Het drama Albina ziekenhuis, Het drama Wanica ziekenhuis, Het drama AMC, De achterstallige betalingen, Carifesta, Schoolboeken, De naschoolse opvang, Dicht geslibde ontwatering, instortend rijstbouw, etc.
  De oppositie zitten al 8 jaar niet aan de knoppen, hun adviezen zijn genegeerd, de inkomsten zijn hoger dan ooit geweest dus de NDP was aan de macht en zal in de Spiegel moeten kijken en rekening en verantwoording moeten afleggen.


  Maak melding
 24. @JoJo,

  helemaal eens met u verhaal, niks aan toe te voegen.

  @Ray,
  Dat is ook mijn voornaamste kritiek op Santohki, dat hij de kaarten tegen borst
  aanhoud, hij sluit de NDP ook niet uit?? En achteraf met kritiek komen in de krant
  is niet chic, dan had je het vooraf moeten doen, nu geef je haar een trap na.


  Maak melding
 25. Jojo, blijf maar dromen over de NPS en de VHP. Wanneer het zover is zullen we zien wie als grootste partij partij uit de bus gaat komen. Dat zal zeker niet de nPS zijn. De NPS zal hooguit twee zetels halen en als de strategen het goed aanpakken wordt deze partij bij de komende verkiezing ten grave gedragen. De partij gaat letterlijk onder de groene zoden. Gij hebt nog valse hoop dat de NPS een paradijs van Suriname gaat maken. Het zit hen niet in de genen.

  Het vraagstuk over de ziekenhuizen in Albina en Wanica moet je plaatsen in het licht van de economische crisis die het land heeft geteisterd. De overheid heeft weinig inkomsten gehad om haar deel van de financiering op zich te nemen. De ziekenhuizen zouden worden neergezet met buitenlandse financiele steun. De overheid moest zelf een deel van de kosten op zich nemen. Dit kon de overheid echter niet voor mekaar krijgen.

  De achterstalige betalingen aan het AZP kan men de overheid niet verwijten. Het ziekenhuis moet haar eigen inkomsten verwerven en dat is een zaak van het AZP en de verzekeringsmaatschappijen. Maar we zien dat dit systeem nog in haar kinderschoenen staat en het is de overheid die moet bijspringen om de diensten operationeel te houden. Gij maakt de mensen alleen maar stommiteiten wijs. De tijden dat de overheid voor alles moet opdraaien is voorbij.


  Maak melding
 26. In paarse verworden misdaadstaat zijn politici en enkele voorgangers niet meer te vertrouwen. De nieuwkomers hebben weinig of geen ervaring in de politiek. He wordt een zeer zware en moeizame strijd, ook voor de oude politieke bokken en vossen om de meest vervloekte, geliefde en aanbeden dwaas, de allergrootste misdadig zijn macht te ontnemen. Ddb en duivels bezeten elite trawanten met Awariedomries Meye en Misikaba zullen letterlijk en figuurlijk over lijken gaan om aan de macht te blijven. Het oerdom paars ddb misdadig vervloekt dwaas idioot dom volk, zullen wederom stemmen op de paarse misdadige ontlasting en urine vol kommer en kwel waar ze zo dol op zijn.


  Maak melding
 27. RobG citerend
  “De achterstalige betalingen aan het AZP kan men de overheid niet verwijten. Het ziekenhuis moet haar eigen inkomsten verwerven en dat is een zaak van het AZP en de verzekeringsmaatschappijen.”

  Man man wat lul je alles wat krom is recht ja zelfs Pi is in niet zo rcht als de jouwe.
  Hoe kan je als bedrijf je hoofd boven water houden als de overheid jou tarieven bepaald als de overheid jou grootste debiteur is en niet op tijd wenst te betalen.
  Bovenop de operationele kosten komt nog de rente die de organisatie moet betalen om haar uitgaven te financieren omdat de debiteur in gebreke blijft.

  JI RobG als econoom moet dit toch wel weten dacht ik.
  Alweer een vorm van slap gelul zonder een greintje verstand van de materie.

  Lees Jojo haar bijdrage,
  Lees
  laat het inbedden
  Denk en verwerk
  Accepteer

  Dan kun je realistisch meedoen met je postings
  En ga nou niet schermen met ongepaste taal en onkundig slap geouwehoer


  Maak melding
 28. Santokhi komt bij mij nog steeds over als een oude politie agent, maar echt niet als een politici van beroep. Die man is doodseenvoudig een papkindje dat nog wordt gevoed door zijn ouders. Hij moet zich ver van de politiek houden en niet steeds naar schuldigen blijven zoeken, maar naar oplossingen. En een ding moet hij ook goed begrijpen en onthouden, dat de tijd van de oude politiek voorbij is. Dat eigen lof stinkt weet zelf een koe van zondag.

  Deze man is compleet afhankelijk van een paar racisten (de V.H.P. Nederland de zogenaamde diaspora van Santokhi) met zeer slechte bedoelingen.

  Santokhi is op de loer en wacht op de verkiezingsuitslag van 2020 om zijn ware gezicht te tonen. Dan pas zal men deze man goed leren kennen. Zoals velen V.H.Pers dit hebben ondervonden. En overgestapt naar andere politieke partijen.


  Maak melding
 29. Santokhi dit, Santokhi dat,
  Santokhi zus, Santokhi zo

  Somohardjo is the Best
  Somohardjo 4 President.

  Brunnie is second Best..!!!
  Brunnie 4 vice President..!!!


  Maak melding
 30. Ik denk dat Suriname toch beter af is met huidige dictatuur.

  Een handje vol mensen aan de macht en schijn parlement.

  Echte democratie gaat niet werken, als 1 ras aan de macht is, worden andere rassen jaloers.

  Om toestanden als Hutus en Tutsis te voorkomen is DDB een zegen voor Suriname.


  Maak melding
 31. @ RobG

  “Het vraagstuk over de ziekenhuizen in Albina en Wanica moet je plaatsen in het licht van de economische crisis die het land heeft geteisterd. De overheid heeft weinig inkomsten gehad om haar deel van de financiering op zich te nemen. De ziekenhuizen zouden worden neergezet met buitenlandse financiele steun.”

  U zit weer te zwetsen:
  1 >> Albina werd 100% gefinancierd door Frankrijk omdat Oost Suriname te veel gebruik maakte van Franse gezondheidzorg. Dit cadeautje van Frankrijk is nog geregeld door front. Het geld was op voor dat het dak gebouwd was. Ja dan zal Suriname bij moeten storten iets wat moeilijk is voor deze regering.
  Beste RobG in 2011 was het geld er en een plan. Ultimo 2017 zou alles, na de zoveelste belofte van de regering, in gebruik genomen worden. Anno medio 2018 hoort niemand meer iets van wie dan ook.
  Dat is wanbeleid.

  2>> Wanica. Hier werden met van den Berg Architecten & Elisa Carter miljoenen verbrand aan een irreel Academisch Ziekenhuis van 70.000 m2 (2 maal groter dan Paramaribo). Carter verdween met haar Miljoenen, net als bij Erasmus MC voor een nieuw drama op Curacao. (Ballast Nedam bouwt niet verder en heeft beslag gelegt). Carter was de top adviseur van Bouterse.
  Daarna raakte het geld op en werd belooft dat China een ziekenhuis met 300 bedden zou ontwerpen en financieren. Er kwam steeds een nieuwe smoes over locaties, Chinezen zijn in het land. Het resultaat Bouterse bleef praten over 300 bedden (genoeg voor ½ suriname) terwijl de Chinezen een streekziekenhuis aanboden.
  Bouterse heeft toen in november een Sardjoe bedrijf opdrachtgegeven het casco te bouwen voor een Absurd ontworpen ziekenhuis. In november 2014 (verkiezingsstunt) is de bouw onder absurde condities gestart en vrijwel direct gestaakt. Nadat er SR 9.8 mio van Sardjoe geleend is bouwde men langszaam verder aan een heel ander gebouw dat nu nog niet af is. De lening is ondertussen wel nagenoeg afgelost. Sardjoe kreeg rente betaald over geld dat hij nooit aan de staat geleend heeft.
  Ondertussen staat er een kippenfarm en horen we niets meer van de Chinezen.

  Allemaal gezwets van u beste RobG.


  Maak melding
 32. Sorry Santoki. Ik ben het vaak met je eens maar in dit geval kn ik jouw mening niet delen.
  Mijn mening:
  1. Suriname is nog steeds een mannenmaatschappij. Beter gezegd: een verliezende mannenmaatschappij, want de steeds beter opgeleide vrouwen gaan straks overnemen. mannen begin je daarop voor te bereiden.
  Omdat een vrouw -en geen man-haar kop boven het maisveld durft uit te steken zijn jullie mannen overvallen door schaamte. Jullie mannen mogen vanwege die zgn. macho samenleving die acties van deze vrouw niet goed te keuren en ook niet te ondersteunen.
  2. Jullie Surinamers zijn bang geworden, jullie klagen alom , maar schijten een loes bere in je broek als het op actie voeren aankomt. In de jaren 60 waren wij de echte vechters. Het interesseerde ons niet of de leider van de actie een man of vrouw was; elke actie werd door ons ondersteund. Wij waren toen zeer actiebewust en hebben regeringen om veel minder fouten naar huis gestuurd (Pengel, Bobo Sjuul). En kom niet aan onze mensen, want toen Abaisa in opdracht van bobo Sjuul werd doodgeschoten sloeg bij ons de vlam in de pan.
  Geef toe jullie zijn overvallen door vrees en zijn echte schijters geworden. De echte vechters wonen niet meer is Suriname of zijn intussen overleden. Bouterse zou die ka niet bij ons hebben gemaakt. En die kortstondige acties die jullie voeren (o.a. Boot- en bushouders) zijn slap; Wij vochten toen tot het bittere eind. Als wij van mening waren dat Bouterse weg moest, zouden wij vechten tot hij werkelijk weg was.Ik vind jullie dus een schande voor jullie ouders en grootouders om deze actie niet te ondersteunen. Jullie dalen in mijn aanzien .
  3, Santoki, dit heeft niets met ramadan te maken. U laat het overkomen alsof heel Suriname aan het vasten is. En wijkbijeenkomsten organiseren?
  Santoki: er is een groot verschil tussen politiek bedrijven en actie voeren. Dit is een landelijke actie die door een vrouw is geïnitieerd en door niemand wordt ondersteund. Iemand heeft het mooi gezegd. Die zei: Surinamers klagen veel, maar zolang ze te vreten hebben doen ze geen moer. Het zijn echte schijters geworden. Santoki Geef dat dan eerlijk toe. Jullie zijn nog steeds bang voor de op sterven na dood zijnde Bouterse
  En Ik? Als ik in Suriname was zou ik elke actie tegen Bouterse ondersteunen. Bouterse moet weg en ik zou vechten tot hij werkelijk weg was. Die klootzak is niet in stat om een klein landje als Suriname goed te besturen.


  Maak melding
 33. John,

  en jij denkt dat Santokhi een superman is die dit even snel zal doen?

  jij denkt dat de oppositie Maduro even snel weg krijgt?

  Jij denkt dat fidel Castro even snel weg was?

  Dit kan je niet met de botte bijl doen


  Maak melding
 34. Waarom zou de oppositie massaal protest akties moeten organiseren om de coalitie naar huis te sturen….

  Laat de figuren die massaal op de moordenaar hebben gestemd de straat opgaan en het vertrek te eisen..

  Ik durf te wedden dat wanneer de oppositie hierna aan de macht komt dezelfde idioten weer de straat opgaan om tegen de oppositie te protesteren nav drastische bezuinigings maatregelen.

  De moordenaar als press heeft destijds het land vernietigd en de figuren met ziekelijk gedrag hebben weer voor hem gekozen..

  ONDANKBARE figuren…..

  nog 5….


  Maak melding
 35. Alle nieuwe ndper’ s zijn de paarse drollen uit baas zijn criminele…………………. Wi dat e tege ndp in hart en nieren, want ndp staat daadwerkelijk voor dwaasheid, domheid, drugscriminaliteit, demonisch paars bezeten, maar nog meer voor moord, misdaad van a tot z, Sodom en Gomorra, ndp na wang ma pima politieke religieuze sekte met ook nog een boef erbij, de religieuze adviseur van staat, de allergrootse awariedomrie, Stef me Paars Anus Meyje.


  Maak melding
 36. Mensen bij elkaar brengen is een VAK apart! Een Natie besturen ook! Weet men wel waar men mee bezig is? Ja, ontevredenheid tonen! Begin de mensen eerst maar eens bij elkaar te krijgen. Als je dat niet eens kan! Ik ben ook ontevreden, maar ik heb wel wat beters te doen dan in die hete zon of in de stromende regen in ’tokko tokko’ te gaan staan demonstreren.

  Santhoki is op zoek naar ‘exposure’ en zal elke nationale aangelegenheid aangrijpen om de aandacht ook even op zijn persoon te vestigen. Dat is een communicatietechniek! In 2020 zijn er nieuwe verkiezingen en sommigen beginnen nu reeds met het winnen van aanhang.


  Maak melding
 37. Petrus bedonderd,

  Dus jij denkt da Santokhi enkel handelt vanwege communicatietechnieken? Santokhi is op zoek naar exposure?

  Ben jij soms helemaal van de pot gerukt?

  Elke politicus is op zoek naar aandacht door handelen van zittende regering aan de kaak te stellen, vooral die van de oppositie. Dit is toch de taak van de oppositie? Domoor.

  Dus kom geen snert vertellen.


  Maak melding
 38. Django, uit jouw voor mij onbegrijpelijke reactie trek ik de conclusie dat jij de jaren 60 niet heb meegemaakt. Praat met jouw ouders of ouderen hierover en ze zullen jou vertellen. Dat stukje geschiedenis kan je niet veranderen. Als het ons toen is gelukt om regeringen naar huis te sturen door het land lam te leggen, moet het nu nog steeds kunnen. Alleen de Surinamers hebben geen guts meer. Zolang ze geld en dozen uit Nederland krijgen is alles oké. Jullie zijn echte schijters geworden. En denk niet dat ik voor deze bangeriken de barricades ga bestormen. Ik heb wat anders te doen. Overigens hebben ze zelf voor deze klootzak gekozen. Wie zijn billen verbrand moet op de blaren gaan zitten.
  Onderstaande mooie en duidelijke tekst uit de bijbel past hierbij.

  Ik citeer:
  Denk aan de tijden van weleer, verdiep u in het verre verleden. Vraag uw vader ernaar, hij zal het u vertellen; vraag de oudsten en zij zullen verhalen. Deuteronomium 32:7.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES