maandag, juni 24, 2024
HomeNieuws uit Suriname'Suriname in mum van tijd welvarend onder juiste leiderschap'

‘Suriname in mum van tijd welvarend onder juiste leiderschap’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 5 jun – “Wij vergeven, maar moeten niet vergeten waar ongecontroleerde macht, tekort aan normen, waarden en basisprincipes toe kunnen leiden.” Dit stelt de Algemene Bevrijdings & Ontwikkelingspartij, ABOP in Suriname. De herdenking van de komst van de eerste Indiase immigranten is een goed moment voor een dergelijke overdenking. “Het is belangrijk dat wij kracht putten uit hetgeen onze voorouders hebben doorstaan.”

Het waren moeilijke tijden, waarin desondanks veel is opgebouwd. “De mogelijkheden om op hun werk voort te borduren en Suriname daadwerkelijk te ontwikkelen, liggen voor het oprapen. Als onze voorouders de moeilijke oversteek en het pijnlijke werk hebben volstaan, kunnen wij deze moeilijke tijd ook doorstaan”, stelt de ABOP. Er kan dus inspiratie worden geput uit en een voorbeeld worden genomen aan de inzet van de voorouders.

Het resultaat kan niet uitblijven. “Wij weten dat Suriname onder het juiste leiderschap binnen een mum van tijd welvarend kan worden. Wij moeten de durf tonen om belangrijke stappen te nemen. Het regiem van de oude politiek is bijna ten einde, omdat de tijd haar inhaalt. De ABOP gaat ervoor zorgen dat Suriname de rol inneemt die onze voorouders geprepareerd hebben, de rol die voor het zeventiende rijkste land ter wereld weggelegd is.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

38 REACTIES
 1. Om te beginnen moet ABOP nu alvast hun aanhangers zeggen om te stoppen met roven en moorden.
  Wie moet dan volgens ABOP dan de juiste leider worden in SU, het is toch niet hem zelf hoop ik !
  Hij kan amper zijn handen vast houden op het voetbal veld, en zijn vocabulaire is van dien aard niet
  president waardig .. Er moet een leider komen voor het volk en niet eentje die zijn soortgenoten voortrekt, en dat zie ik Brunsie al doen !!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 2. Wat voor flauwekul geouwehoer is dit. Vergeven maar niet vergeten. Abop leider heeft zelf boter op zijn kop samen met zijn vrouw. Moeten we vergeven hoe ze de naschoolse opvang hebben opgelicht. Als de surinamers dat willen,vergeven , dan zullen ze er bekaaid vanaf komen.
  Miljoenen srd zij verdampt allemaal in de zakken van deze mensen verdwenen,daarom willen ze dat er vergeven moet worden.
  Wat een bullshit is dit nu weer.


  Maak melding
 3. Echt iets nieuws ze hebben allemaal hun kans gehad het is tijd voor echt iets nieuws geen VHP Ndp abop of NPS en al die andere oude partijen iets nieuws. Kies voor Marsha NEUS en haar beweging


  Maak melding
 4. Allereerst moet hij naar de gevangenis in Frankrijk voor de coke veroordeling. Daarna rekenschap geven van de bankovervallen en tal van coke transporten in het oosten van het land. De vliegtuigkapingen die hij in het binnenland gepleegd heeft.
  Als hij Suriname met deze bagage zal leiden, wordt het land een echte hel. Nu lijkt het erop. Ik snap niet waarom het electoraat zulke mensen niet afstraffen, zodat ze van het machtcentrum verdwijnen.


  Maak melding
 5. Enkeltje Ghana moet deze ongeleide projectiel naar toe. Ontwikkeling is niet hun ding, enige wat ze kennen is destructie. Stelletje parasieten zijn ze.


  Maak melding
 6. Helaas voor Brunswijk is hij ook niet de leider die dit land nodig heeft, met zijn cv waarbij vermeld staat, dat hij voorkomt op de lijst van Interpol, benadeel je alleen maar het land mee, doordat je een gevangene in eigen land bent, netals die moordenaar, die nu president is.


  Maak melding
 7. venuzeula,guayna,Brasil,daar kan men spreken van een geslaagde INTERGRATIE.
  In Suriname is dat by zo wat alle imigrerend Bevolkings groep mislukt helaas deels ook de schuldt van de koloniesator. meerdere bevolkingsgroepen houden nog steeds vast aan door voorouders meegenomen culurele bagage die deels wel is verwaterd maar wel intergreren tegen werkt en een vorm van apartheidt met zicht uitdraagt,dit constateer ik by 3 bevolking groepen in Suriname.
  het komt in beeld als je naar de politieke partyen kykt,op de ministerie, vooral by de oudste politieke partyen
  schaamteloos werden na elke verkiezings overwinning ambtenaren in dienstgenomen met een bepaalde politiek kleurtje. u weet wel wat het gevolg is geweest


  Maak melding
 8. Vergeven en vergeten doen wij nooit.
  Abop je kan ophouden met slijmen,slijmbal.
  De partij van een bankrovet die heeft ons niks te vertellen.


  Maak melding
 9. Hoe ziet een “‘mum”‘ van tijd uit ? Hoe lang is een “”mum” van tijd ? Suriname is door de abani,s teruggeworpen in de tijd ,terug naar af ,
  dus er zal heel veel tijd en geduld over heen gaan om Suriname weer WELVAREND te maken


  Maak melding
 10. Citaat: venuzeula,guayna,Brasil,daar kan men spreken van een geslaagde INTERGRATIE

  Dit is bulshit, de meeste afriden zitten in de criminaliteit, ga maar googlen. Neem Amerika als voorbeeld, zie de gevangenissen aldaar !!!!


  Maak melding
 11. Men kan het werkelijk vergeten als deze struikrover ooit aan de macht komt. Binnen een mum van tijd hebben we Afrikaanse wantoestanden. Maar als de tekenen niet bedriegen zijn er ook net als in de politieke religieuze criminele sekte, de ma pima Ndp, nog meer dwazen die alles voor over hebben om zelfs zijn ontlasting op te eten als blijk van aanbidding. Ndp en Abop zullen het land verder de Afrikaanse verdoemenis in brengen omdat er geen sprake is van Waarheid en Gerechtigheid, maar van leugen en bedrog. Eenmaal aan de macht met deze bij verstek veroordeelde drugscriminelen en het resultaat is wereldwijd bekend……….nog meer moorden, drugsdelicten, bankroof, onrust, armoede en groeiende domheid onder de dwaze aanhangers. Stem Lon wo ka moro.


  Maak melding
 12. Stem liever op Abob dan de schijnheilige toneelspelers Maisha Neus en die Kurtis.

  Die 2 partijen gaan sowieso met de NDP samenwerken


  Maak melding
 13. De abop onder leiding van brunswijk heeft bouta in 2010 aan de macht geholpen……..omdat ze zelf meer macht wilde hebben en daarom de “Front” partijen de rug hebben toegekeerd…..om richting bouta te gaan…!! De abop is in iedergeval niet de “redding” van Su….in tegendeel!!


  Maak melding
 14. Als ik wil bepalen wat er in Suriname moet gebeuren dan moet ik mijn Nederlandse nationaliteit in- leveren en daar zelf wonen.
  Ik kan niet van twee walletjes eten zo eerlijk moet ik zijn.


  Maak melding
 15. Onze voorouders hebben ons persoonlijk nooit verteld wat zij hebben doorstaan, nog minder wat hun inzet is geweest. Zij hielden zich voornamelijk bezig door hard te werken en hun kinderen goed op te voeden. Terugkijken is zinloos. Kijk vooruit. De meesten moeten het hebben van horen zeggen. Het is een feit dat wij verder moeten gaan en wat gebeurt er jullie bakken er niets van. Enkel bla bla bla. Onze voorouders hadden de kennis niet, wat velen nu weten en hebben.Onze voorouders zijn vroeger amper naar school geweest. Na een paar klassen op de lagere school te hebben doorlopen, moesten zij mee helpen in de huishouding om geld in het laadje te brengen om te overleven. Wij leven in een andere eeuw. Onze voorouders zullen tien keer in hun graf omdraaien met wat er nu gebeurt in ons vaderland. Het is moord en doodslag, oplichting en corruptie, drugs, zakkenvullerij.Elkaar de vernieling in helpen, maar het land opbouwen zoals er gezegd en beloofd wordt ho maar. Macht spelletjes spelen daar draait het om bij jullie. Een chronisch gebrek aan inzicht om het land te besturen, is niet aan de orde. Brunswijk je spreekt amper Nederlands.Je bazelt enkel onzin uit. Iets behoorlijk op papier zetten, ben je van anderen afhankelijk. Suriname zal geen welvarend land worden met deze hele zogenaamde Regering. Kan mij niet voorstellen dat er gesproken kan worden van Regering/Parlement. Dit is puur poppenkast. Ik zou zeggen opzouten met jullie.


  Maak melding
 16. Brunswijk blijf maar in sprookjes geloven en velen met jouw. Suiker blijven strooien in de ogen van degene die ook in jouw sprookjes geloven. Je bent ook een drugsbaron.Laten degenen komen praten die goed uit hun worden weten te komen en de juiste worden weten te vinden. Brunswijk ga terug naar school. Hou jezelf niet voor de gek. Ik schaam mij diep wanneer je je mond opentrekt.


  Maak melding
 17. Ik ben het helemaal eens met ABOP. Met de juiste besluiten op het juiste moment kan SU zeer welvarend worden. Alleen heeft de geschiedenis ons tot nog toe geleerd, dat alle ABOP ministers een puinhoop hebben gemaakt van het ministerie dat aan hun was toevertrouwd. ABOP zal in deze voorlopig dus geen voortrekkersrol kunnen hebben.


  Maak melding
 18. @JZwartmans, Haco,

  De hele Surinaamse politiek bestaat uit clowns, ik hoorde net dat
  Bassie en Adriaan ook naar Suriname emigreren.

  sari tori


  Maak melding
 19. Ronnie Brunswick
  wie heeft Bouta 1 in het zadel geholpen?????? Ronnie!
  en wie is nu bang dat hij weer NDP slaaf wordt? Ronnie!
  en wie kaat naar de kevangenis in Frans Guyana?? Ronnie!


  Maak melding
 20. BORDO oftewel MONIEHOND for president hij en Ronnie zullen elke maand geld uitdelen de bushouders de boothouders de rijstboeren szf de kindertehuizen de bejaarden de ouders die sociale steun moeten de scholieren iedereen krijgt zijn geld optijd waar het vandaan komt is niet belangrijk vrijheid blijheid


  Maak melding
 21. Asiskumar Gayadin volgende president de enigste die Suriname nog kan redden,en al die rovers naar Santo Boma… gestolen geld terug halen.


  Maak melding
 22. Oh god bespaar ons dat,deze stotteraar Gayadin, als hij het land moet leiden op de manier waarop hij praat dan valt heel surinane in slaap.
  Trouwens ook hij en vele andere in de oppositie hebven van die dubbele salarissen. Laten zij ook beginnen 1 of 2 van die salarissen op te geven. Maar nee hoor daar zullen ze niet aandenken. Hoop dat er een keer iemand opstaat en al deze wespennesten uitroeit,letterlijk. Somnmige familie namen moeten worden uitgewist worden in suriname,anders blijven we met die bakroes van deze families zitten


  Maak melding
 23. Abop never nooit….Brunswijk kijkt veels te ver terug.Als ik de macht krijg haal ik Suriname binnen no time uit de slob.Daar hoef ik geen 5 jaar voor te zitten.Ik trek alle vergunningen in ook die van Brunswijk en alle vergunningen afgegeven voor houtconsessies etc.Hoe kunnen enkele Surinamers zich de schatten van het land zich toeeigenen en de rest van het volk in de pinarie laten?En ze ook nog zand in de ogen strooien?Denkt Brunswijk dat het normaal gedrag is? Sorry …als jij mij aanziet voor een kuddedier zal je bedrogen uitkomen tenminste als de rest van de surinamers in 2020 hun verstand gebruikt.Weg met ABOP, NDP, en SOMO!!


  Maak melding
 24. Wat wordt er toch veel uit emotie gereageerd op Waterkant. Suriname heeft 600.000 inwoners. Wat wil je nou? Het is 2 groot dorp maar 4x zo groot als Nederkand. Dan moet je zuinig zijn op politiek talent en op degenen die echt leiding kunnen en willen geven ‘aan het volk’. Dat laatste is belangrijk in Suriname, heb ik hier geleerd. Maar: ga op zoek naar dat handjevol echt getalenteerde leiders. Ze zijn er zeker! Maar krijgen ze ook een kans?


  Maak melding
 25. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht…

  – De geallieerden creëerden de Duitsers naar hun eigen evenbeeld,
  – Truman-doctine en Marshallhulp,
  – Ook Nederland en vele andere West-Europese landen werden weer bovenop geholpen door de Marschallhulp uit de USA na de Tweede Wereldoorlog,
  – Japan werd ook door de USA na de Tweede Wereldoorlog weer bovenop geholpen,

  Suriname zal als ze een welvarend land willen worden, moeten afrekenen met de dictatuur van ddb en gangsters. Daar zullen de Surinamers zelf de handen aan de ploeg moeten slaan en daarvoor zorg moeten dragen.

  Verkiezingen die op de correcte manier plaats vinden zullen van Surinamers verwachten dat ze kritisch zijn, rationeel kunnen denken, logisch kunnen denken, weten welke doelen ze voor ogen hebben, moeten weten wat een democratische rechtsstaat is, mensenrechten, het algemeen belang, nationale doelen, goed is voor land en volk, voor de burger, het nageslacht en internationaal, welke landen je naar een hogere level kunnen leiden, enz, normen, waarden, principes, orde, rust, veiligheid, werkgelegenheid, scholing voor de bevolking van af de peuteropvang tot de universiteit, enz

  Surinamers moeten een voorbeeld voor de wereld willen zijn waarnaar gekeken wordt en anderen graag in willen wonen en daar trots op te zijn. Er kan daarmee een aanvang gemaakt worden door ervoor te zorgen dat ddb, ndp, gangsters gewoon uit het machtscentrum van Suriname verdwijnen.

  Suriname heeft genoeg natuurlijke rijkdommen, een kleine bevolking, ongeveer 120.000 gezinnen, heel veel Nederlanders met een Surinaamse achtergrond in Nederland, die geld, kapitaal, kennis en ervaring, enz hebben die een enorme bijdrage aan de opbouw van Suriname kunnen leveren. Landen als Nederland, Belgie, Luxemburg (BENELUX) kapitaalkrachtig zijn en Suriname zou als ze met deze landen goede betrekkingen had hiermee haar voordeel kunnen doen. Er bestaat een historische band tussen Nederland en Suriname. Met Frans-Guyana/Frankrijk kan Suriname ook haar voordeel mee doen, zie de Surinamers die in Frans-Guyana wonen. Guyana met haar olievoorraden zal ook in welvaart en welzijn een beter land worden, ook Suriname zou hiermee kunnen liften

  Andere landen zoals India en China, waar Suriname al relaties mee heeft en meer doelen zou kunnen realiseren. Met Indonesië, idem.

  Surinamers moeten daarom ddb en gangsters uit het machtscentrum laten verdwijnen.

  Soldaat ddb heeft de kennis en ervaring niet om het Surinaamse volk en de republiek Suriname die welvaart en welzijn te brengen. Sinds 25 februari 1980 trekt hij aan de touwtjes in Suriname en zie telkens als hij aan de macht is hoe de vlag van Suriname erbij hangt. Wilt u afhankelijk zijn van voedselpakketten voor een paar dagen? Heeft u dan enige respect voor uw zelf en uw kinderen?, houdt u van Suniname? Wilt u op die manier door het leven gaan? Als bedelaar?, u en uw (klein)kinderen voedselpakketten af te gaan halen en u daarvoor eerst moet registreren en in een paarse verlepte t-shirt lopen? Mensen u aankijken als u in de rij staat en u naar de grond kijkt, omdat u niet gezien wilt worden in de paarse rij, ie né sjin? Heeft u geen schaamte gevoel? Ie né Sjin, foe go tik voedselpakket in de rij staan in een verlepte paarse t-shirt?. Noodtoe foe 25 februari 1980, 8 december 1982, Moiwana 86 moorden, 25 mei 2010, 25 mei 2015, enz, tja oe go na oe viantie pé. Hai baja liebie kon tranga sinds 25 februari 1980… 25 mei 2015… heden. A moes kon ba now, ke ba ba, nanga Law! oo ho, ho hooi!, If a bosz, mik bosz! A ka sani sa dé na ddb (h)e(a)de wan boen faja Coronie Cocos oli sa win eerste prijs in Duitsland au poer ing djin!

  Voor 25 mei 2020 ddb moes tek ing bondroe da hoepel op, ddb, ndp, radio man, zsidonia, dora, daltons, neven daltons, familie ddb, die in Parijs dure goederen kopen, dansen op yachten op muziek, dure whisky drinken en vele liters soft. Din paarse kakkerlakken, overlopers, moes gratie, ddb moes har a dan!, gratie uit het machtscentrum van Suriname. Ddb hoort in de gevangenis van Nederland, USA en Suriname te worden opgesloten voor misdaden tegen de menselijkheid. 3 x LL.
  Surinamers bent u echt zo dom dat u dat niet inziet?

  Volk van Suriname, Surinamers , Zie Venezuela, Noord-Korea, Nicaragua, Haïti, zie de grote armoede, de heel grote ellende. Boen Sari (his)tory, A no so dan? Ja toch?
  Time4Change! Yes We Change!
  Yes We Do!

  Surinamers wordt wakker en denken jullie aan de belangen van uw zelf, uw (klein)kinderen, het land Suriname, de algemene (inter)nationale belangen, waar iedere Surinamer trots op is en een voorbeeld aan kan nemen. Suriname is een rechtsstaat, niet een machtsstaat van ddb, zsiedonia, dora, overlopers, die met hun enige eigen belangen bezig zijn en u in heel grote armoede en ellende laten leven sinds 25 februari 1980 tot heden.

  U moet daarom de juiste keus maken, ja toch?

  Ben ik nu zo slim, of bent u zo dom?

  Suriname kan een land worden, waar het goed toeven is, alleen zullen de Surinamers de juiste leiders met kennis en ervaring moeten kiezen die deze uitdaging tot een succes te laten worden.
  U het volk van Suriname moet dat willen laten gebeuren ook en de juiste landen vinden die hieraan zullen meehelpen. Samen Sterker. Sranansma Oe Bondroe!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 26. Ook Lonni wil een pijpje mee roeken!
  Die bankrover en moordenaar heeft de smaak te pakken, dit hebben wij te danken aan de toenmalige regering in Nederland.

  Suriname vraagt om een grote schoonmaakbeurt echt waar. We zijn moe met de straffeloosheid in dit land.


  Maak melding
 27. Brunswijk heeft gelijk.
  In een mum van tijd is SU er weer bovenop. Maar,
  ik ben echt niet van plan zoveel om het leiderschap op me te nemen.


  Maak melding
 28. Jullie lullen allemaal op dit forum,jullie kennen Suriname niet,jullie weten niet waar Suriname is,jullie weten wie de bevolking is,jullie hebben het alleen maar van horen zeggen.
  Jullie kunnen op dit forum mijn reet eten en geen uitzondering.
  Blijven jullie maar lekker in die koude kikker land.


  Maak melding
 29. Alleen marrons kunnen ontwikkeling brengen, het is ook wetenschappelijk bewezen !!!
  Marrons zijn hoogbegaafd, het zijn goede schakers. Marrons zijn gevlucht het oerwoud in, ze hebben zich niet laten onderwerpen aan de blanke meesters.


  Maak melding
 30. @Baiwa
  Jij zit letterlijk uit je nek te kletsen. Ik woon in Suriname en maak de rotzooi elke dag mee.
  Gezien je een domme ezel bent, ga ik geen woorden aan de onzin die je neer schrijft vuil maken.
  Ga ergens anders spelen.De termen die jij in je waardeloos stukje heb geschreven, getuigt dan zelf hoe waardeloos je bent. Onsamenhangende woorden spel. Ga netjes Nederlands leren schrijven wil je mee doen op dit forum.Het is overduidelijk dat je niet weet waarover het allemaal gaat. Je hebt het over lullen, jij zal wel een kleine pikje hebben, met je stoerdoenerij.Stomme pik.


  Maak melding
 31. Het gaat mij niet om de geruchten, maar om de feiten!! Er is een professioneel documentaire waarin te zien is hoe deze man het binnenland kapot maakt en hij spreekt over ‘goed’ leiderschap. Grote ontbossingen en grote hoeveelheid kwik in de bodem kunnen op zijn naam geschreven worden. Ik ga er niet teveel woorden aan toevoegen hoe zijn gezicht veranderd als hij goud ziet. https://m.youtube.com/watch?v=uXEYZ07o8wU


  Maak melding
 32. Wij willen geen Bokassa, Idi Amin, Mugabe achtige figuur aan de top. Kan ons niet schelen als je nu wel een HBO diploma hebt of niet. Iedereen weet hoe je eraan bent gekomen, iedereen weet hoe jij je op het speelveld gedraagt. Zonder beschaving breng je geen beschaving vooruit. Ze komen rechtstreeks uit het bos, doen hun pangi uit, dragen jas en das en noemen zich ‘beskaafde’ mensen. Zij die zich niet eens weten te gedragen kunnen mij niet nog meer westerse ‘beskaving’ bijbrengen dan ik reeds heb. Ja iedereen heeft rechten, maar ook plichten. De eerste plicht is om je plaats te kennen in de Surinaamse maatschappelijke samenleving. De tweede plicht is om je beschaafd te leren gedragen en zo zijn er meer waar het nog aan ontbreekt, ook bij anderen. Btw, veel geld en bezit hebben maakt je niet tot elite! De politiek is NIET de plaats om je te verrijken!


  Maak melding
 33. @Terug naar Ghana Afrika,
  Daar lekker stoer doen.Trouwens de creolen komen allemaal uit Ghana.
  Mooie land,wat doen ze nog in Suriname ???


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES