zondag, mei 26, 2024
HomeRedactioneelExperiment Surinaams voetbal: lange weg

Experiment Surinaams voetbal: lange weg

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 dec – “We liggen er bovenop, alleen moeten we de doelpunten maken.” Met deze woorden slaat Milano Koenders, aanvoerder van het experimentele nationale elftal van Suriname, de spijker op zijn kop. Er is nog een lange weg te gaan om het WK 2018 te halen.

Want zo dichtbij liggen de ambities wel van de Surinaamse Voetbal Bond, SVB. Slechts vier jaar om er voor het eerst bij te zijn. Wat ook de meningen achteraf mogen zijn, het team van vooral Nederlandse voetballers van Surinaamse afkomst lieten vermogen zien. Er zit wat in. Maar dan doemen de vragen op. Is dit alles wat er is? Is er ruimte voor Surinaamse voetballers? Hoe wordt het allemaal aan elkaar geregen tot een naadloos geheel?

Tegenstander W Connection vertegenwoordigt het hedendaagse Trinidadiaans voetbal. Trinidad heeft het al en kan met gemak een ‘gemengd’ team in elkaar zetten. Daarmee is ook gezegd dat het Surinaamse voetbal een zwakke basis biedt voor het kunnen selecteren van voetballers. Voldoende ‘thuisvoetballers’ dus die kunnen aansluiten op de buitenlandse . Daar moet het Surinaamse voetbal dus wel naar toe. Het is nu vooral en wellicht te veel steunen op een ‘wonder van buiten’.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

23 REACTIES
 1. Uiteraard is het een lange weg. Is er een plan met tijdspad, tussendoelen, begroting etc?

  Succes is het resultaat van een lange weg vol strijd. Niets komt uit de lucht vallen.

  Ik weet ook niet of het binnen drie jaar haalbaar is. Lukt het niet dan is in ieder geval een basis gelegd en een structuur gebouwd voor een beter vervolg. Zelfs Nederland heeft de afgelopen decennia een paar keer het WK misgelopen.


  Maak melding
 2. Ik vraag me af of de Nederlandse spelers weten dat het hele voetbal-gedoe geen SPORTIEF doel steunt, maar een puur POLITIEK doel.

  Ze laten zich nu willens en weten voor het karretje van massamoordenaar, psychopaat, (drugs-)crimineel een couppleger Desiré Delano Bouterse plaatsen…

  Zouden ze zich daar echt van bewust zijn? En willen ze dat wel?

  Los daarvan… als ze éénmaal opteren om voor Suriname uit te komen, kunnen ze nóóit meer voor Nederland spelen (je kan moeilijk op zaterdag in het team van Suriname plaatsnemen en zondag in het Nederlandse elftal stappen).

  Ze tekenen dus niet alleen voor een moordenaar, maar nemen ook afstand van hun eigen kans om echt op een groot toernooi te kunnen schitteren…


  Maak melding
 3. Dat het een politiek spel dient (geef het volk brood en spelen- en je wordt weer herkozen), was tijdens het spel al duidelijk;

  In principe was de eindstand 1:1 – echter Suriname móest winnen, omdat het anders een blamage zou worden (als je al niet eens kan winnen van een B-elftal uit Trinidad…).

  Toen de eindstand gelijk stond, is ter plekke geeist dat er penalties genomen zouden worden; op die achterbakse manier probeerde het “Surinaamse” elftal alsnog een overwinnig af te dwingen.

  Uiteindelijk verloren ze (ook) de penalty-reeks; Trinidad was achteraf woedend, omdat er vooraf niets over penalties was afgesproken – dat was dus helemaal niet de bedoeling.


  Maak melding
 4. keep on dreaming about…….
  * deelname wk 2018
  * toename toerisme
  * buitenlandse investeerders
  * nieuwe zeehaven
  * fly-overs
  * snelwegen van ergens naar nergens
  * spoorlijn, hahaha
  * ontwikkeling in Suriname

  het is een blijft een kansloos landje, dankzij het rariteiten-kabinet van een megalomane gek.


  Maak melding
 5. Even een antwoord op Bakra Basi. Ik denk dat de spelers welke voor Suriname, vanuit de Nederlandse competitie, willen spelen dit kunnen doen daar zij waarschijnlijk niet geselecteerd worden voor het Nederlands elftal dus een prima zaak lijkt mij. Ik heb de wedstrijd bezocht en kan alleen zeggen dat ik het jammer vond dat Evander Sno niet mee speelde en wens het nationale team van Suriname veel succes toe in de toekomst. Dit is geschreven door een Nederlandse vakantie gangen, die zich in dit prachtige land wil vestigen.


  Maak melding
 6. Even een antwoord op Bakra Basi. Ik denk dat de spelers welke voor Suriname, vanuit de Nederlandse competitie, willen spelen dit kunnen doen daar zij waarschijnlijk niet geselecteerd worden voor het Nederlands elftal dus een prima zaak lijkt mij. Ik heb de wedstrijd bezocht en kan alleen zeggen dat ik het jammer vond dat Evander Sno niet mee speelde en wens het nationale team van Suriname veel succes toe in de toekomst. Dit is geschreven door een Nederlandse vakantie ganger, die zich in dit prachtige land wil vestigen.


  Maak melding
 7. De politiek en of president heeft hier alleen voor de zgn. Wetswijziging hier iets mee van doen. Dat spelers die er voor kiezen voor ons land uit te komen doen dat uit vrije wil en liefde voor hun vader land. Heleboel wat ik hier lees heeft totaal niks met voetbal te maken en slaat dus helemaal nergens op.
  De tijd zal leren als dit wat gaat worden maar het geen nu in gang is gezet gebeurd als tientallen jaren over de gehele wereld dus ik snap jullie doemdenken niet.


  Maak melding
 8. Wat als – en die kans is 90% – Suriname zich niet plaatst voor het WK met de Surineds? Dan zal heel Suriname zeiken over de kosten en deze spelers uitspugen. De spelers dienen goed te bedenken waar ze aan beginnen. Het lijkt allemaal zo mooi, maar de adder onder de gras kan wel eens heel giftig zijn.


  Maak melding
 9. “@John2
  Wie niet beter weet, zou haast willen geloven dat @Henk Molenaar het beste is dat Suriname en de Surinamers is overkomen!
  Wat een negatief mens zeg!!!”

  Jij zegt wat ik keer op keer denk.
  En niet Henk Molenaar alleen. Er zijn nog een aantal Henk Molenaars!


  Maak melding
 10. Henk Molenaar maakt gebruik van steeds een andere nickname om reacties te plaatsen. Maar niemand hoeft zich druk te maken om deze zielige trol Molenaar. Deze kakkerlak voegt niks toe aan dit forum en er zijn hardnekkige geruchten dat Henk Molenaar een pedofiel is die vaak te vinden is in het binnenland om minderjarige jongens en meisjes te misbruiken.


  Maak melding
 11. ach berlusmoni dat dat voornamelijk Nederlandse waar Suriname het etiket Suriname op wil, potten zal breken op een W.K. is net zo belachelijk idee als dat programma wat jij aan haalt zegt wel iets over jou realiteirszin, geeft niets hoor, kun je niets aan doen


  Maak melding
 12. Lange weg ja!! jawel een hele lange weg dat zo lang is , alwaar geen einde is!!!!

  Stonden zij erbij en keek ernaar!!! maar dan wel mond vol tanden!! Die zijn eruit waren geslagen!!


  Maak melding
 13. En die henk molenaar zou ook zomaar RR de Miranda kunnen zijn wat een vieze vuile tering lijer is dat zich met zijn zogenaamde ingezonden artiekelen.


  Maak melding
 14. Ik ben benieuwd waar ik die drie minnetjes aan te danken heb. Niet dat ik er wakker van lig 😉

  Als ik het terug lees, zie ik niets doms, verkkerds of beledigends. Ook gaat niemand in op wat ik geschreven heb. Is deze beoordeling op grond van argumenten of op grond van onderbuikgevoelens?

  Nog twee opmerkingen.

  1 Niet ALLE “Surinaamse” oelballers in Nederland hebben daar hun opleiding gehad

  2 Onderschat de gevoelens van de “Surinaamse” voetballers in Nederland niet. Sommigen kiezen inderdaad voor Suriname omdat ze niet voor Nederland geselecteerd zijn (en waarschijnlijk ook niet zullen worden). Er zijn er echter ook een aantal (ook die wel geselecteerd zijn), die met genoegen voor Suriname zouden uitkomen. Zeker als ze vertrouwen hadden in een degelijk georganiseerde SVB.

  Laat men daar eens mee beginnen, want daar zit het echte probleem.


  Maak melding
 15. MOLENAAR,heeft gelijk jullie kunnen niks en het zal nooit wat worden.Ga scholen en kleine sportvelden opzetten,net als je in NL om de 500m wel zo een veld tegenkomt.Maar een nationaal elftal dat is te hoog gegrepen.


  Maak melding
 16. OK dan heb je een natio,en dan?Als het voorbeelden moeten worden die kinderen kunnen opvolgen en kinderen, een droom of een weg kunnen bieden om uit de Surinaamse armoede te klimmen.Maar als je ouders niet eens een schrift of potloot voor je kunnen kopen,hoe zal je dan ooit aan die voetbalschoen komen, als je zou willen voetballen.Suriname wil teveel met de grote jongens meedoen,en dat is wat Suriname nou net niet is.Met zo een kleine press wordt je nooit groot als land.En iedereen die het ok vind! dat dit goed is,die kent Suriname niet.Ga door het land met je rugzak en je slippers ga naar plekken waar anderen niet komen dannnn! zie je waarheid.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES