donderdag, februari 22, 2024
HomeNieuws uit SurinameMisiekaba: geen spijt van verbannen Pertjajah Luhur

Misiekaba: geen spijt van verbannen Pertjajah Luhur

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 27 dec – Als er iets is waar de coalitie geen spijt van heeft, is het de verbanning van Pertjajah Luhur. Dit zegt parlementariër André Misiekaba (Mega Combinatie/NDP). De voormalige coalitiepartner stelde zich niet als partner op. Er waren risico’s.

De coalitie beschikte over twee en dertig zetels in het parlement. Het was een ruime meerderheid, waar de rit veilig mee kon worden uitgezeten. Toch werd Pertjajah Luhur van Paul Somohardjo met al haar zes zetels bedankt. Nu is er nog maar een marginale meerderheid. “Als de coalitie en de coalitieleiding niet het idee zouden hebben dat er risico kleefde aan het uitzetten van Pertjajah Luhur, zou ik zeggen dat de leiding niet geschikt was”, zegt Misiekaba tegenover STVS.

De knoop werd ten slotte doorgehakt. Reden tot spijt blijkt er niet te zijn. “Er is op gegeven moment in ’s lands belang een stap genomen, vanwege de chantage”, aldus Misiekaba. Over die chantage zegt Somohardjo achteraf dat die er nooit is geweest. Het was een vergezochte smoes om zijn politieke partij uit de coalitie te mikken. Sindsdien kost het de grootste moeite het parlement bijeen te krijgen. Volgens Misiekaba wordt het wel beter in het nieuwe jaar.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

33 REACTIES
 1. Ah,kijk, mi-see–kaba,de zogenaamde parlementarier en amnestie liefhebber, die een crimineel met Amnestie beloond heeft,en nu denkt deze dwaas dat wij in hem gaan geloven?!
  2015 zal het einde betekenen van deze criminele ndp regering inclusief mi-see- kaba

  NOW A KA-BA-


  Maak melding
 2. DDB had Somo in 2012 of 2013 eruit moeten gooien dan was het kabinet gegarandeerd gevallen.
  Maar om Somo in 2014 eruit te zetten zie ik als als lafheid wetende dat de verkiezingen in aantocht zijn. Deze stap van DDB is niets anders dan zogenaamd Power-Play naar zijn paarse aanhang (SUKKELS) toe.

  DDB heeft altijd uitgeblonken in lafheid.


  Maak melding
 3. Deze grondwetrechtenschender en zogenaamde profeet van de kerk, wil het volk doen geloven dat de huidige coalitie geen spijt heeft door de Petjajah lahur te verbannen uit de coalitie, met deze uitspraak kun je weer zien hoe achterlijke denkwijze dit figuur heeft, want juist door deze verbanning, hebben ze de coalitie, hun eigen ondergang ingeluid.


  Maak melding
 4. Dat ik weinig geloof hecht in de woorden van deze Andere Misbaksel, wil nog niet zeggen dat ik Somo een verkiezingsoverwinning gun.
  Hij is evenzo een rat als alle andere politieke ellendelingen.


  Maak melding
 5. Politiek kattegespin van Misekaba. Mag ik hem even herinneren aan de periode waarin hij er bijna door zijn partijleider uitgeknikkerd werd omdat hij teveel kritische geluiden liet horen. Dat is politiek en wat Somohardjo deed, nog afgezien of ik het met hem eens of oneens ben, is niet veel anders.
  Misekaba, ga zelf eerst maar eens een cursus volgen in parlementaire democratie, i.p.v met een korjaal te slaan.


  Maak melding
 6. Ik zou als partij voor Somo noch DiDiBri kiezen. De tweede is bekend als de politieke spijtzwam denk maar aan de KTPI, Nieuw Suriname, A Combinatie en recent nog het proberen te strikken van toppers uit de PL. Dus Misikaba kan gerust zijn hand in eigen boezem steken.


  Maak melding
 7. Als je als slogan hebt ‘neks no fout’ heb je nooit
  ergens spijt van!

  Een democratisch gekozen regering kort voor geplande
  verkiezingen met geweld omverwerpen; geen spijt.
  8 december; geen spijt.
  Moiwana; geen spijt.
  Samenwerking met Somo en Brunsie; geen spijt.
  Waardeloze amnestie; geen spijt.
  Beloften niet nakomen; geen spijt.
  Somo eruit flikkeren; geen spijt.
  Daardoor niet kunnen vergaderen; geen spijt.
  Uiteindelijk het hele land en de samenleving verzieken; NOG STEEDS GEEN SPIJT.


  Maak melding
 8. Totaal niet te begrijpen, want in het dagelijks leven geeft deze Misiekaba zich ook uit als predikant. Zijn handelen kan niet in overeenstemming worden gebracht de godsdienst die hij zegt te belijden. Maar als christen moet het spreekwoord hem bekend zijn: ‘God’s molen maalt langzaam, maar zeker’. Dat hebben enkele van zijn fractiegenoten – hoe spijtig ook – persoonlijk aan den lijve ondervonden.


  Maak melding
 9. Misterkaba die lult uit z,n nek. Deze meneer hoort ook bij de graaiers en boeven van de Paarse Bende. Ik denk,dat die Misterkaba al het einde ziet naderen van de NDP in 2015 verkiezingen. Met die zoete praatjes denkt hij ,dat niemand hem door heeft. Deze Bakroe,s moeten volgend jaar thuis zitten zonder werk. Want ze weten heel goed, dat ze een fikse wachtgeld te wachten staat. Wat een Bende in Switie Sranang Kondre!!!!


  Maak melding
 10. in een fatsoenlijk samenleving,wanneer je gezamenlijk een verbond aangaat en tijdens de rit delen weg komen te vallen,dan moet je als orgaan afbreken en overdragen..

  dan ben je niet meer betrouwbaar ook al heb je nog een bescheiden meerderheid..

  je moet je zelf niet voor de gek houden,want de gene die je vertegenwoordigt,heeft het lang en breed in de gaten,,,

  dat jij daar niet voor hun zit,maar puur voor je eigen belang zit…

  maar niet getreurd,,dat tijd zal het leren en die is komende..


  Maak melding
 11. ” Volgens Misiekaba wordt het wel beter in het nieuwe jaar.”

  Het jaar kan veranderen, als de mentaliteit en attitude van parlementariers NIET veranderen is het nog geen Garantie dat het beter zal gaan in het nieuwe jaar.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding
 12. Somodihadjio en zijn PL zijn een groot risico en ze zijn gedumpt door de regeringspartijen. Het grote risico heeft zich weer aangesloten bij het NieuwFront. Binnen deze combinatie weten ze ook welk een groot risico/gevaar ze wederom hebben binnengehaald.Hij gaat ze killen.Zodra hij de kans ziet om Santokhi onderuit te halen zal hij het doen. Somohardjio heeft een verborgen agenda.


  Maak melding
 13. Was hij niet een van de grote voorstanders om verdachten van moord straffeloos te stellen.
  Daar ging het niet om landsbelang maar persoonlijk belang voor hem zelf en voor de hoofdverdachte.
  Iemand die zich zo inzet om verdachten van zulke verschrikkelijke strafbare feiten buiten strafvervolging te houden deugt in mijn ogen niet.


  Maak melding
 14. Ja he zielig,alleen Surinamers snappen nog steeds niet hoe het politiek spelletje wordt gespeeld.USA waarvan een hoop srananmans onder de indruk van zijn heeft hele landen omgekocht om Irak binnen te vallen.Dit is 1 van de manieren die westerse landen hanteren om andere landen hun wil op te leggen.

  odi odi Mundo


  Maak melding
 15. -Het probleem is dat Somohardjo niet beter is dan Bouterse en Brunswijk.
  Wie dan wel?????

  -Misiekeba heeft in het verleden op het randje gezeten dus hij is ook gewaarschuwd.


  Maak melding
 16. Heer Misiekaba, een van de Grondwetschenders,
  ondersteuner van de Massa-slachter van Paramaribo
  en Moiwana ! Deze voorganger vindt massamoord op
  eigen volk geweldig, er dient volgens hem geen straf
  op te staan, dus stemt hij voor Amnestie voor de
  Massamoordenaar !

  Misiekaba de Anti-democraat die meeriep in het koor
  “Wij gaan de rechter stoppen” !
  Laat deze domri zorgen voor een Screeningswet, voor
  een Anti-corruptiewet en voor behandeling begrotingen en
  verantwoording uitgaven afgelopen jaren !

  Misiekaba weet ook niet wat een Onafhankelijke Rechter-
  lijke Macht is en idem dito Onafhankeljk Openbaar Ministerie !
  Daarom vind deze domri het NORMAAL dat er GEEN
  onderzoek is naar de Misdrijven die Dino op Sranan
  gondgebied heeft gepleegd, alsmede naar de Misdrijven die
  Dino heeft gepleegd TEGEN DE STAAT Sranan !

  Misiekaba, tan SRIBI go doro ! Tan yepi deng crimineel !
  A sraf’teng tan na ini yu ede !


  Maak melding
 17. Die Musiekkabal heeft nergens spijt van. Terecht, want om spijt te hebben moet je eerst een geweten hebben. Dan moet je ene moer geven om je land en ook nog eens om het volk en niet slechts om een deel van het volk. Musiekkabal redeneert vanuit een miniscule deeltje van het bovenste orgaan, slaat andere organen over en geeft 100% aandacht aan het onderste orgaan, zijn specialiteit.


  Maak melding
 18. ”Volgens Misiekaba wordt het wel beter in het nieuwe jaar.”

  ennen volgens Mw Vanity krijgt hij in het nieuwe jaar WEL spijt 😛 maar met MAMMOETBLOK wordt de toekomst idd zeker beter…


  Maak melding
 19. Ach ja als je na bijna 20 jaar studeren niet veel verder bent gekomen dan het voorlezen uit een boek zonder dat je de betekenis van de teksten echt begrijpt kun je altijd nog NDP-politicus worden.

  Voor zo lang dat duurt. Want een erg zekere baan is het niet.


  Maak melding
 20. De partij van Somodihadjio, Pertjaia Loehoer, is hetzelfde als een als een tandeloze goedkope labiele stoephoer. Principeloos lopen ze zichzelf te prostitueren om er voordelen uit te halen. De partij stinkt. Op een afstand zijn ze al te ruiken.Er lopen daar een behoorlijk aantal geestelijk gestoorde h o e r e n rond.


  Maak melding
 21. Paul SOmo zag Bouta als zijn papa!! papa beer bana djeng!!! a puru ka djeng!! Somo had meegestemd ivm de amnestywet!!!
  a poteng mooi djeng ina baka fu somo!!zondro djel!!!!


  Maak melding
 22. Wat een hersenloos geleuter weer hier op het forum. Mensen get a life! Somo is altijd al een onbetrouwbare, visieloze en al even hersenloze dobbelaar geweest. Hij heeft om eigen gewin rond de onafhankelijkheid honderden arme Javaanse Surinamers de verdoemenis in gestuurd. In de jaren 80 heeft hij in Nederland samen met Romeo Hoost en ander ongedierten vele Surinamers de dood in gejaagd door het junglecommando te voorzien van geld en wapens. Hij heeft het front tot een todoprasoro combinatie gemaakt door zijn ghrondroofzucht, chantagepolitiek en het respectloos bejegenen van Venetiaan. In MC verband is hij doorgegaan met chanteren en het voeren van etnische politiek. Daarom is hij bedankt. De man was meer een blok aan het been van de MC dan enige toegevoegde waarde. Heeft een van jullie hem ooit betrapt op het stellen van een ontwikkelingsvisie voor Suriname???? Hij kan het niet, dat gaat ver boven zijn intellect. Dat hij nog aanhang heeft en vooral weer is geaccepteerd door met name de NPS mag gerust het wonder van 2014 genoemd worden.


  Maak melding
 23. @Lucien
  “Dat hij nog aanhang heeft en vooral weer is geaccepteerd door met name de NPS mag gerust het wonder van 2014 genoemd worden.”

  Hij heeft schijnbaar toch een sterk punt. Hij heeft de zetels die de meerderheid brengen en weet daar mee te dealen.
  Of men het nu leuk vindt of niet, of men het zonder visie en onder moraal vindt of niet. HET is politiek en Somo heeft als politicus meer mogelijkheden dan Bouterse.

  Laten we hopen dat hij nu hij wat ouder wordt in toom gehouden kan worden door zijn opvolgers en door een enigszins vernieuwde en verjongde leiding bij de andere partijen.

  Samen werken met SOMO is niet ideaal maar te prefereren boven die met een leidingloze en visie loze NDP bestaande uit meelopers die alle kanten uit lopen.


  Maak melding
 24. Sranan moet beseffen dat het land aan de Hezbollah-
  terreur is ontsnapt, die door Dino en NDP-aanhang grondig
  werd voorbereid.
  Daarom heeft Brunswijk stellig verklaard dat Dino
  “The next president” was.
  Het is nog niet doorgedrongen in de Sranan politiek wat dit
  alles betekent. Omdat er GEEN onderzoek is in Sranan mbt
  de misdaden van Dino, loopt de staat Sranan nog steeds
  gevaar !
  De medestanders van het Dino-scenario, zijn nog niet
  opgepakt en lopen nog steeds vrij rond in Sranan.
  Het betreft zeer zeker ook hooggeplaatste politici.
  Brunswijk heeft ook nooit beweerd dat Dino gekozen zou
  worden. Waarschijnlijk lag er een geweldsscenario klaar !

  ELKE combinatie die de gevonniste leiding van NDP en
  Abob uitschakelt, verdient de voorkeur !

  Partijen moeten om voor evenwicht te zorgen DIRECT
  de Anti-corruptiewet in de DNA laten aannemen, waarmee
  een aantal politici direct moeten inbinden, inclusief Somo.

  Een screeningswet sluit sowieso een groot deel van de
  criminelen uit !

  Sranan moet desnoods hulp van andere landen en van de VN vragen om uit de anti-democratische misere te komen.
  Tref harde maatregelen om anti-democraten te
  neutraliseren !

  Belang van het land en van het volk moet voorgaan !
  Individuele belangen moeten wijken !

  De knop moet om bij voornamelijk de NPS en de VHP,
  doorzie het spel en de speelwijze van uw criminele
  tegenstanders ! Stop de “softe” aanpak van wantoestanden !
  Tref keiharde maatregelen in het belang van Sranan !


  Maak melding
 25. Als dit het denken van de kiezers is van de oppositie,dan is het triest,er komt geen woord verstandigs uit het gezoem en gezwam van deze lieden.t zijn altijd dezelfde lui,die nog traumas en emoties hebben van 30 jr terug.wat heb je aan het gescheld en geklaag over de pre historie,steeds weer dezelfde retoriek.denk vooruit,en houd op met de soms ordinaire gepraat.


  Maak melding
 26. @printa-kronto-ede :Wanneer uw familie uitgeroeid zou zijn
  door drugsidioten moet u na 3 jaar alles vergeten! En dan babbbelen dat het gaat over pre-historie !

  Steun rustig de massamoordenaars en wacht tot zij
  aan uw deur komen !

  Vele aanhangers (massamoordenaarslovers) gingen u voor !


  Maak melding
 27. Somo schreeuwt hoe betrouwbaar hij is, maar in team verband functioneert hij niet…rara …..oplichter, liegt verschrikkelijk, houdt zich niet aan gemaakte afspraken…komt dan met een smoes staat niet in de wet………… dus dan ga ik mij ook niet eraan houden…….dus duidelijk geen vrees voor gebod……..anderen steeds zogenaamd te snel af….(dus onbetrouwbaar)


  Maak melding
 28. @Weet Een leugenachtige drugshandelaar/massa-
  moordenaar is volgens u betrouwbaarder dan Somo ??

  Bout werkt echt samen ja, MAARRR ALLE departementen
  zijn uitgehold en de macht ligt bij enkele onbetrouwbare
  NDP-adviseurs !

  De samenwerking van een pres die BANG is voor de
  Krijgsraad, heeft alleen tot doel de ZELFVERRIJKING
  van de NDP-Kliek !

  PS Het doel is nog niet geheel bereikt vlgs Bouta,
  inderdaad de Schatkist is nog net niet helemaal leeg !
  Sranan zit daanaast ook nog met MEGAschuld vanwege
  de Onproductieve NDPleningen !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES