zaterdag, april 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameRenzo Tjon A Joe: "Oe kan tak saw wani"

Renzo Tjon A Joe: “Oe kan tak saw wani”

-

Does Travel - naar Suriname

De in Suriname geboren zwemmer Renzo Tjon A Joe, die onlangs het Nederlands paspoort heeft ontvangen, stoort zich niet aan kritiek over zijn Nederlanderschap.

Renzo die voorheen bij de Olympische Spelen uitkwam voor het Surinaamse zwemteam, kan door zijn nieuw paspoort dit jaar bij de spelen in Parijs uitkomen voor Nederland.

“Oe kan tak saw wani. Ik slaap ermee hor. Nieuw leven voor mijn top sport carrière. Fortune favors the bold”, schrijft de zwemmer vandaag bij een foto waarop hij met het Nederlands paspoort poseert.

Een eerdere aanvraag van de zwemmer werd door de IND afgewezen. Dit omdat hij nog niet aan de regels voldeed. Hij ging in beroep en een paar maanden later werd zijn aanvraag goedgekeurd.

Tjon-A-Joe kreeg het felbegeerde boekje afgelopen dinsdag eindelijk in handen. “Ik word hierdoor niet minder Surinaams”, benadrukte hij tegenover de omroep.

De Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) mag per individuele afstand twee zwemmers naar de Spelen afvaardigen. Op de 50 meter vrij is dat behalve Tjon-A-Joe vooralsnog ook de eveneens in Suriname geboren Kenzo Simons.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

18 REACTIES
  1. De fi rustig!!
    Het is niet nodig met bigi takies te beginnen.

    Nederland na tiefie ma ei bitie.

    Vraag Seedorf, vraag Humberto Tan. Enz.

    Succes!! Meer zeg ik niet.


    Maak melding
  2. Renzo het heeft je gegund. Tek yoe big up. Je weet met Nederlandse paspoort en leven in Nederland kan je ver schoppen. Nederland bied elke burger de kans in hun carrière. Bless en bigup Renzo. Trouwens a paspoort mooi


    gemodereerd
  3. Renzo, gelijk heb je. Zelf ben ik sinds 1982 geremigreerd en in die jaren daarna ben ik ministers, parlementsleden en een districtscommisaris tegengekomen, die nationalistischer dan Trump waren en toch hoorde ik op gegeven moment dat ze hemel en aarde bewogen hebben om.zelf naar Amerika of Nederland te vertrekken. Ook zorgden een paar van deze,.meestal paarse of oranje hypocrieten ervoor dat hun vrouw of kinderen de Nederlandse nationaliteit behielden terwijl zij de grote nationalist pretendeerden te zijn. Renzo, gelijk heb je en niet een stom.paspoort maakt van jou een Surinamer of niet, Surinamer ben.je in je hart en daarvoor hoef je niet met een bepaalde vlag te zwaaien of een bepaald volkslied te zingen. Ik ben Surinamer voor zover ik mezelf ken, maar toen ik nog werkte had ik een bloedhekel eraan om elke dag bij de vlaggeparade aanwezig te zijn. Tijdens nationale feestdagen de vlag hijzen zou al.meer dan genoeg zijn


    Maak melding
  4. tjon jij hebt gelijk , hier in suriname zal je nooit de top bereikt hebben , nesty heeft ook niet de top bereikt in suriname maar ook in nederland en amerika heeft hem groot gemaakt , nu is hij hoofdcoach van het Amerikaanse herenzwemteam op de Olympische Zomerspelen van 2024 in Parijs.
    tjon nesty had dit nooit bereikt als hij in Suriname was gebleven , tjon ook voor jou kan er een mooie toekomst komen succes


    Maak melding
  5. Goed mijn jongen ,je heb een doel . Ga ervoor. In Suriname konden ze je niet op waarde inschatten wat andere ervan vinden ,lap dat gewoon aan je laars.
    Op naar de spelen ,succes


    Maak melding
  6. Tjon, gelijk heb je. Niet je laten aantrekken door jaloerse mensen en het is goede stap want suriname is niks, alleen maar beruchte rovers en berechte moordenaars in de politiek die je niet kunt opsluiten.


    Maak melding
  7. Bijna dagelijks maakt die kruipsel die zich zelf ‘wat’ noemt opmerkingen dat mensen ongeschoold zijn.
    Maar hij heeft zoveel onderwijs genoten dat hij niet weet dat je een naam altijd met een hoofdletter schrijft
    Het is dus geen tjon en nesty, maar Tjon en Nesty.


    Maak melding
  8. Ik wens Atompai en Hellings veel succes met hun politieke carrière bij de NPS.Het moet bij hen niet met een vlotte babbel met mooie woorden blijven.Ze moeten kunnen laten zien tot wat ze in staat zijn.Het moeten ” doeners ” zijn, net als Slimmie.


    Maak melding
  9. Renzo, je hebt een goede keus gemaakt. Aan de waardeloze regering van Suriname heb je weinig gehad.Wat had je dan anders verwacht van mensen die alleen aan geld denken, die geen verstand van sport hebben. Sportactiviteiten beschouwen zij als geldverspilling.


    Maak melding
  10. Waar bemoeien de mensen zich mee door het wel of niet eens te zijn met deze zwemmer? Bemoei je vooral met je eigen zaken. Geef eens een goed advies aan jezelf.


    Maak melding
  11. Ach beste Renzo,…..trek je al deze typische Surinaamse NEGATIVITEITEN helemaal niet aan….
    Wat had je anders verwacht van vooral jouw laag geletterde landgenoten in die TYPISCHE SURINAAMSE KRABBEN TON…???…..
    Met hun beruchte KRABBEN MENTALITEIT zullen zij jou ALLES misgunnen omdat zij dat nooit zullen kunnen bereiken!….Bovendien is de eeuwige “DJAROESOE” een vast onderdeel in de genen bij menig Surinamer met een negroïde achtergrond.
    Meer dan 95% van deze KRABOES zouden DOLGRAAG en het liefst vandaag nog, hun inferieure blauwe paspoort uit die CORRUPTE BANANEN REPUBLIEK willen inruilen voor dit waardevolle en in grote aanzien zijnde Nederlandse document!

    Héél veel SUCCES met zowel je ZWEM- als ook daarna met je MAATSCHAPPELIJKE CARRIÈRE….💪💪💪……


    Maak melding
  12. robje g , de ergste en waardeloze regeringen waren die van wijdenbosch ,en natuurlijk bouterse 1 en bouterse 2 , en robje g hebt jij contact met jou lover de voortvluchtige laffe hond bouterse , zal wel niet , bouterse kent jou niet , hij houdt niet van vervloekte surinaamse-nederlanders


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES