woensdag, mei 8, 2024
HomeNieuws uit NederlandVerzoek Renzo Tjon-A-Joe om Nederlander te worden afgewezen; bezwaar aangetekend

Verzoek Renzo Tjon-A-Joe om Nederlander te worden afgewezen; bezwaar aangetekend

-

Does Travel - naar Suriname

De bekende Surinaamse zwemmer Renzo Tjon-A-Joe hoopt binnenkort voor Nederland in plaats van Suriname uit te komen. Hiervoor heeft hij onlangs een verzoek tot naturalisatie tot Nederlander ingediend. Dit verzoek is een aantal weken geleden echter afgewezen.

De reden van de afwijzing is dat hij niet de juiste verblijfsvergunning heeft, meldt RTL Nieuws. Maar volgens Tjon-A-Joe is hij daar nooit van op de hoogte gebracht.

De in Suriname geboren zwemmer heeft bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) bezwaar aangetekend en blijft hopen op de Nederlandse nationaliteit zodat hij volgend jaar bij de Olympische Spelen in Parijs voor Nederland kan uitkomen, aldus de zender.

De 27-jarige Renzo, die twee jaar geleden in Tokio nog voor Suriname uitkwam, heeft de steun van de Nederlandse zwembond en het Nederlands Olympisch Comité/de Nederlandse Sport Federatie (NOC*NSF).

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
  1. Ja mi boi doe dat want in Suriname weten ze niet om te gaan met talenten.ze beschadigen de jonge talenten.


    gemodereerd
  2. Jongeman, ze willen niet. Laat ze .kom uit voor Suriname. Net zoals letitia Vriesde heeft gedaan. Wees trots, dat je voor je land magazine uitkomen.


    gemodereerd
  3. Zo echte patriot! Andersom een nederlandse sporter dat surinamer wil worden nooit gebeurt. Deze rakker schande voor zijn land. In nl zou de president ermee bemoeien dat een nl sporter surinamer zou willen worden.


    gemodereerd
  4. Jammer dat die zijn carrière niet voor Suriname kan voort zetten.
    Iemand met talent zou je denken dat die een beurs krijgt van Suriname
    En zich voor het land kan inzetten voor de sport.
    Is jammer maar ziet waarschijnlijk geen toekomst meer in de sport voor zich zelf


    gemodereerd
  5. Voorop gesteld dat een sporter zelf zijn toekomst bepaalt.
    Wij waren, als zwemliefhebbers, zo trots op zijn ontwikkeling, samen met de andere zwemmer Simons. Recentelijk hebben zij samen goede resultaten geboekt. Wij zijn teleur gesteld in deze sporter
    Het is onbeschrijfelijk dat hij niet meer voor Su wilt uitkomen. Het is nog niet beslist dat hij Nederland mag gaan vertegenwoordigen op de Olympische spelen.
    Hij zal het moeten uitvechten met de andere zwemmers op dezelfde disciplines.
    De kans dat hij uitkomt op de Olympische spelen is bij Sranan groter dan bij Nederland.
    Een reactie op zijn aard (karakter) laat ik maar in het midden.🙈🙈🙈🙈🙈🙈


    gemodereerd
  6. Bij zwemmen ben je op je 27e al over je beste tijd heen.Maar in Ned.heb je een goede stontjie daarna.Goed idee van de kerel.


    gemodereerd
  7. Als Tjon-A-Joe in Nederland woont en van plan is daar oud te worden en daar begraven wil worden, heeft hij mijn zegen als hij Nederlander wil worden en voor Nederland wil uitkomen. Als hij echter in Suriname woont en traint, begrijp ik niet dat hij het zelfs maar overweegt om voor Nederland uit te komen. Hoe kan je in Suriname wonen en eraan denken voor een ander land als Nederland uit te komen en waarom niet voor India, Nigeria of China?


    gemodereerd
  8. Beste heer Tjon AToe
    Mocht je tegen het besluit van de immigratiedienst in bezwaar willen gaan, gaat u uw heil niet bij Frank King zoeken want deze man is net zo onbetrouwbaar en vals als de Immigratiedienst. Hij geeft zich ten onrechte uit voor advocaat wat hij niet is. Laat u zich niet voor de gek houden.


    gemodereerd
  9. @Latour Posse, Letitia kreeg geen steun van Surniname om naar de Olympische Spelen te gaan en koos daarom voor Nederland.
    @Sandra wat een domme opmerking, ik weet niet of je het nieuws gevolgt hebt, maar er is nu een hele serie Nederlandse voetballers met Surinaams roots die voor Suriname gaan uitkomen, ik weet niet hoe u er in staat, maar in Nederland is men er eerder trots op dan negatief, iedereen onder andere ik als blanke kaaskoop zou er trots op zijn als Suriname het goed zou doen.


    gemodereerd
  10. @Henkes 11 juni 2023 Bij 15:53
    “…begrijp ik niet dat hij het zelfs maar overweegt om voor Nederland uit te komen. Hoe kan je in Suriname wonen en eraan denken voor een ander land als Nederland uit te komen en waarom niet voor India, Nigeria of China?”
    ———————————————————————————————-
    Henkes,
    Misschien, omdat het als Surinamer voor de hand liggender is om voor Nederland uit te komen, dan voor bla, bla, bla?

    Ik kan het hem niet kwalijk nemen, want het betaald niet alleen beter, maar de trainingsfaciliteiten zijn aanzienlijk beter en de mensen zijn gedisciplineerder, beschaafder en minder bevooroordeeld!


    gemodereerd
  11. groot gelijk Joe , aan suriname hebt je niets , het gaat je lukken , en dan kan je je meten met de beste zwemmers , en ook werken naar een toekomst
    kijk naar Anthony Nesty , de held van suriname in 1988 , maar al snel waren ze hem al vergeten en hij heeft zich in Amerika omhoog geworpen , hij is nu daar hoofdcoach van de nationale Amerikaanse herenzwemteam , en Joe neem dit voorbeeld over , want suriname kan jou niets bieden


    gemodereerd
  12. Probleem is dat in Nederland er veel meer concurrentie voor hem is en dat de kans klein is dat hij naar de Olympische spelen gaat voor Nederland. Maar hij mag Nederlander worden. En elke wedstrijd als laatste eindigen in Nederland


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES