zondag, mei 5, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname tekent luchtvaart overeenkomsten met Qatar en Verenigde Arabische Emiraten

Suriname tekent luchtvaart overeenkomsten met Qatar en Verenigde Arabische Emiraten

-

Does Travel - naar Suriname

Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) is afgelopen vrijdag vertrokken naar het Midden-Oosten. De bewindsman zal maandag in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) een finaal akkoord met betrekking tot een luchtvaartovereenkomst tekenen en daarna doet hij datzelfde in Qatar.

Volgens minister Jubithana staat de ontsluiting van Suriname hoog op agenda van het ministerie. Hij benadrukt dat de Surinaamse regering zich ten doel stelt om ruim 30 luchtvaartovereenkomsten te hebben getekend aan het einde van haar regeerperiode. De overeenkomsten zijn cruciaal om Suriname te ontsluiten; ze zorgen er onder andere voor dat de consument meer keuze heeft. Landen in het Midden-Oosten zijn grote spelers op het wereldtoneel van de olie- en gasindustrie.

“Connectiviteit is belangrijk om investeerders aan te trekken voor alle sectoren, maar wij krijgen als land nu vooral aandacht vanwege onze offshore olie en gas.”

De bewindsman heeft uit de doeken gedaan dat hij een onderhoud zal hebben met de chief executive officer (CEO) van Qatar Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van Qatar. De maatschappij heeft haar thuisbasis op de internationale luchthaven Hamad in Doha. De luchtvaartmaatschappij is opgericht in 1993 en heeft een vloot van meer dan 200 vliegtuigen die naar meer dan 160 bestemmingen vliegen.

Qatar Airways is een van de snelst groeiende luchtvaartmaatschappijen ter wereld en heeft talloze prijzen gewonnen voor haar uitstekende service en betrouwbaarheid. De luchtvaartmaatschappij is ook lid van de Oneworld-alliantie, waardoor passagiers toegang hebben tot een uitgebreid netwerk van bestemmingen en voordelen.

Minister Jubithana vertelde dat hij op de terugweg een deliberatie zal hebben met Europarcs. Europarcs is een Nederlandse aanbieder van vakantieparken en resorts in veel Europese landen. Het bedrijf is opgericht in 2010 en biedt accommodaties aan op meer dan 20 locaties: aan de kust, in het bos of in de buurt van een stad. Europarcs richt zich op luxe vakantiehuizen en -appartementen, maar biedt ook kampeer- en glampingopties aan. Naast accommodaties biedt Europarcs ook faciliteiten zoals zwembaden, restaurants, sportfaciliteiten en wellnesscentra. 

Europarcs focust sterk op duurzaamheid en biedt verschillende groene initiatieven zoals elektrische auto’s en zonnepanelen op de accommodaties. “Europarcs heeft grote belangstelling om te investeren in Suriname. Het bedrijf kan een belangrijke partner zijn om het Toerisme in Suriname volgens onze doelstellingen te ontwikkelen”, aldus de bewindsman.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
  1. Mooie plannen maar eest zien dan geloven. Toeristen komen echt niet als er zoveel roof en criminaliteit is. Probeer hier eerst wat aan te doen. Dit is de eerste en belangrijkste voorwaarde. Daarna kom alles goed. Ook zijn veel mensen en investeerders hierdoor gevlucht. De echte Surinamers gaan sws altijd komen ook al wordt de ticket 2000 euro. Maar dit zijn ook geen echte toeristen.

    Qatar en Fly Emirates zijn prachtige airlines, heb met beiden al gevlogen, maar probeer eerst aan de randvoorwaarden te voldoen.


    gemodereerd
  2. Altijd maar hoogdravend bezig zijn . Belangrijk overkomen , terwijl het in huis van alle kanten rammelt.
    Zou bijna zeggen typisch Surinaams
    Een Mercedes denken , maar een bicycle economie .
    Voor dit soort landen ,prachtig dat het in Su een stelletje ongeorganiseerde zijn ,die deals willen sluiten
    Het zal zeker niet alleen gaan over gas ,olie , of een air connection
    Het zal zeer zeker gaan over hoe een kleine groep onze bodemschatten als goud en ja diamanten , wat veel Surinamers niet weten , daar kunnen afzetten
    Surinamers , Surinamers waar gaat het naar toe met jullie


    gemodereerd
  3. Goed zo minister. Kunt u dan ook de slm 1 van de bigi boys, A 380, laten huren en laten vliegen tussen paramaribo en Amsterdam, zodat de klm kawatra kan krijgen?


    gemodereerd
  4. Zorg voor orde en veiligheid in het land. Toeristen zijn het de doelwit van dieven en en rovers.
    Hoelang gaan jullie nog door met struisvogelpolitiek in Suriname?
    Stelletje oelewappers!


    gemodereerd
  5. Qatar draait zowat op buitenlandse werknemers. Maar de grote winsten gaan naar de sjeiks. De buitenlanders worden er als honden behandeld, vooral als ze geen moslim zijn. Als je zaken wil doen met zulke lieden, dan accepteer je vernedering. Klaag later dus niet.


    gemodereerd
  6. Grootste plannen maar de grote en vele kleine criminelen van het land zullen ervoor zorgen dat ook deze dromen en plannen ten grave gedragen zullen worden. Surinamers zijn masters in het saboteren, afkraken en kapot maken ,want aan vooruitgang hebben ze een hekel.


    gemodereerd
  7. Hij benadrukt dat de Surinaamse regering zich ten doel stelt om ruim 30 luchtvaartovereenkomsten te hebben getekend aan het einde van haar regeerperiode. De overeenkomsten zijn cruciaal om Suriname te ontsluiten
    =======
    Fijne vakantie beste minister. Ik hoop dat het met de SLM goed komt met 1 vliegtuig en 30 luchtvaartovereenkomsten. De SLM kan met heel veel moeite Amsterdam-Paramaribo en visa versa onderhouden en dan hoor je zoveel geblaat van deze minister.


    gemodereerd
  8. en weer geld gebruiken wat het volk toekomt , opdonderen met deze regering , ook profiteurs , het zelfde zooitje als die paarse vervloekten
    over twee jaar geen slm meer en geen suriname , een dor en dood land dankzij deze en de vorige regering


    gemodereerd
  9. Goed voor de concurrentie Qatar is een 5 sterren maatschappij . Alleen moet de luchthaven beter worden georganiseerd. Belachelijk als je uitstapt staan heel wat medewerkers met hun handen in hun zakken je aan te gapen .En de militaire politie die iedereen bekijkt alsof ze criminelen zijn.Verder is de luchthaven prima in vergelijking met jaren geleden.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES