zaterdag, april 27, 2024
HomeNieuws uit NederlandVIDEO: Renzo Tjon-A-Joe krijgt Nederlands paspoort van burgemeester

VIDEO: Renzo Tjon-A-Joe krijgt Nederlands paspoort van burgemeester

-

Does Travel - naar Suriname

De 28-jarige in Suriname geboren zwemmer Renzo Tjon-A-Joe, heeft vandaag zijn Nederlands paspoort gekregen. Hij ontving het document ceremonieel uit handen van de burgemeester van Zaanstad Jan Hamming.

Renzo die voorheen bij de Olympische Spelen uitkwam voor het Surinaamse zwemteam, kan dit jaar bij de spelen in Parijs uitkomen voor Nederland.

Tegen de NOS zei hij dat het een bijzonder moment is en dat hij opgelucht is. Een eerdere aanvraag van hem werd namelijk door de IND afgewezen. Dit omdat hij nog niet aan de regels voldeed.

Hij ging in beroep en een paar maanden later werd zijn aanvraag goedgekeurd. Vandaag kreeg hij het felbegeerde boekje eindelijk in handen. “Ik word hierdoor niet minder Surinaams”, benadrukte Tjon-A-Joe tegenover de omroep.

De Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) mag per individuele afstand twee zwemmers naar de Spelen afvaardigen. Op de 50 meter vrij is dat behalve Tjon-A-Joe vooralsnog ook de eveneens in Suriname geboren Kenzo Simons.

Filmpje (Beeld (c) PUURee):

@waterkant.net Renzo Tjon-A-Joe kan bij de Olympische Spelen in Parijs uitkomen voor Nederland. De in #Suriname ♬ origineel geluid – waterkant.net

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
  1. critisu , advocaat Spong heeft ook een Nederlands paspoort , maar of hij zwemmen kan , in ieder geval zet Spong wel die bouterse neer als loser , geen vent ,en iemand zonder ballen , dit is zeker een gouden plak waard


    Maak melding
  2. @ Mahisasur

    Su heeft veel te bieden, alleen wordt het niet goed bestiert!
    En wonen veel mensen die te lui zijn om wat te doen.
    ”De goede niet te na gesproken” klagen daar zijn ze goed in.

    sari tori

    Jacko


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES