Surinaams eredoctoraat voor Clarence Seedorf

35

PARAMARIBO, 1 nov – Suriname heeft topvoetballer Clarence Seedorf een eredoctoraat toegekend. De formele toekenning was op de zes en veertigste oprichtingsdag van de Anton de Kom Universiteit van Suriname.

Volgens de nieuwbakken dr. in de geesteswetenschappen is het een ander soort erkenning dan de Champions League winnen. Volgens een verslag van de Ware Tijd zei Clarence: “Ik heb in mijn leven niets gratis gekregen en ik heb vaak meer moeten doen dan anderen om over het algemeen minder persoonlijke erkenning te krijgen.” Dit werd geruime tijd als zeer onrechtvaardig ervaren. Door de tijd heen kwamen er meer erkenningen.

Clarence heeft uiteindelijk ervaren dat hoe meer prijzen hij binnenhaalde, hoe sterker zijn imago werd. Ook voedde het zijn ambitie nog beter te worden in datgene dat hem erkenning bracht. Het kwam ook zijn nalatenschap ten goede. “Prijzen winnen heeft pas echt waarde als het gevuld wordt met terug geven aan de wereld voor de volgende generaties.”


35 REACTIES

 1. Seedorf heeft het bij mij helemaal afgedaan. Schijnt dat hij dikke maatjes is met de president. Nee Seedolf heult maar al te graag met massa moordenaar Bouterse.


  Maak melding

 2. Dezelfde waardeloze toekenningen en toezeggingen heeft men gedaan met Nesty en Vriesde en kijk wat ervan geworden is. Zij hebben deze populistische bende de rug toegekeerd. En hypocriete Seedorf is niets meer dan een ranzig Boutasuckertje.


  Maak melding

 3. Hij moet oppassen voor al die aandacht van de president want presie amnestie desie gebruikt zijn zogenaamde vrienden voor zijn doelen zoals corruptie, drugsmokkel, witwassen etc. Een paar maanden geleden kreeg hij de ere officier in de orde van de bacoven republiek. De volgende keer krijgt hij een koffer met een adres in Soestdijk.


  Maak melding

 4. Ja he Ram Sing, weer een van de achterlijk denkenden weer he, denk vooruit klootzak, geef opbouwend kritiek i.p.v. je eigen land genoot neer halen LUL


  Maak melding

 5. Ik gun Clarence meer dan van harte, dat hij een eredoctoraat heeft gekregen, maar bij mij rest wel de vraag: en hoe nu verder ?
  Toen hij een paar jaar geleden met eigen geld de Surinaamse voetbalbond wilde hervormen, kreeg hij te maken met bobo’s, die hun eigen positie veel belangrijker vonden, dan het hervormen van de voetbalbond.
  Datzelfde is Letitia Vriesde ook al eens overkomen, toen zij de Surinaamse atletiekwereld wilde veranderen.
  Je kunt nog zo belangrijk zijn en nog zoveel eredoctoraten hebben, als je als SuriNeds aan de positie van gevestigde Surinaamse bobo’s komt, vecht je een verloren strijd.
  Ook dat is Suriname !!!


  Maak melding

 6. @Koos

  En jij heb het bij ons Surinamers al lang afgedaan door steevast je nazibrakra-mentaliteit steeds weer opnieuw te ventileren. Liever Bouta dan de bakkra kontlikkende drek als jij. Wat zoek je eigenlijk op een surinaams forum?
  By the way:

  HULDE AAN SEEDORF.


  Maak melding

 7. Koos is zoals gewoonlijk jaloers en Seedorf weer niet.

  Leve Seedorf en weg met de bleke drol Koos.

  Koos, jouw tijd komt nog wel in je bananenrepubliek Nederland. Je kunt nog altijd voor witte Piet spelen voor je racistische aanhang in Zwolle.


  Maak melding

 8. wat is hier de achterliggende gedachte van? ik snappe niet. is het lintje symbolisch voor alle andere surinamers die in het buitenland verschil maken? hoe vaak willen wij clarence decoreren? is iedere dag er een waarop wij clarence decoreren?

  hee! ik ben ook een groot fan van seedorf, ik houd van zijn evenwichtigheid en zijn down-to-earthness, en ik vraag me af of hij zich zorgen maakt over al die eer uit suriname. het kan een mens ook teveel worden.

  wellicht had hij liever gehad dat zijn project op gang kwam. zijn station staat er al en dat is niet niets, dat heeft geen enkele andere surinamer volledig belangeloos voor suriname gedaan. wat doen wij ermee? precies. wij vinden het makkelijker om iedere maand een oorkonde te sturen in plaats van dat wij goed gebruik maken van het station. maar goed. wie ben ik dan, he?


  Maak melding

 9. De nieuwbakken dr. in de geesteswetenschappen kan nu alle wintierituelen feilloos uitvoeren. Dat heeft de AKU nu onderstreept. Nu hoeft Bouterse niet meer het binnenland in voor een wassie, nee, hij belt dr. Seedorf en hij wordt van oor tot oor gewassen door deze toonaangevende geesteswetenschapper.


  Maak melding

 10. Boi,wat bouta allemaal moet doen om aan volgelingen te komen !
  K.Gangaram Panday krijgt een post op het cabinet ,echtwaar Suriname is de enigste land waar politieman en top crimineel zij aan zij kunnen stasn/werken.
  Dan heb je een Gordon,die heeft het ook geprobeerd hoor maar het is hem niet gelukt.
  En dsan heb je Clarence Seedorf,is een nederlander,speelt voor Nederland en ontvangt een eredoctoraat in Suriname?Voor wat?
  Voor het tonen dat hij een NDPER is??!!!
  Surina,mers doe je ogen open . Bij de NDP sluiten zich alleen degenen aan die uit zijn op EIGEN belang Niemand bij de NDP doet het om VOLKSBELANG !!!
  @Dwaas
  Gelijk heb je hoor nu kan bouta zijn wasie in Paramaribo krijgen van winti dokter Seedorf.hahahahaaaaaaa…..


  Maak melding

 11. Als is Seedorp nu eeredokter in geest, dan wil zegge dat hei kan nu geest van alle Surinaammense geneese? Nu hei kan korrupsie en gewelt banne uit geest van elke Surinaammens? So mooi! Surinaam wort nu egte Para deis. Unie ver sieteit heef Surinaam groot gesgenk gegeefe.


  Maak melding

 12. wordt hij seedorf dan lijst trekker van de ndp in parbo..,om het vuile werk van ddb te doen buiten sme..

  lackien heeft het bewezen geen bal van kunnen maken..


  Maak melding

 13. Tan tiri !

  Seedorf zal nooit met politiek bemoeien !

  Bovendien………………, hij kan miljardbegrotingstekort
  niet oplossen !

  Hij kan export niet doen groeien !

  Hij kan corruptie niet uitroeien !

  Kan personeelsbestand overheid niet halveren !

  Hij kan de leenziekte van NDP niet genezen !

  Hij kan Grondwetsschending niet ongedaan maken !

  Hij kan Dino niet helpen zijn 30 jaar uit te zitten in US-jail !

  Hij kan Bouta geen visum leveren voor een buitenlandse
  vakantie, want Interpol en FBI loeren !

  Dusss …..un no weri Clarence ede, hij staat boven de
  prasi-oso-politiek in Sranang !


  Maak melding

 14. Laatst werd een zekere DJ Chuckie nog gebombadeerd tot ridder door de president en deze klaploper van een Seedorf kan inmiddels zijn kamer behangen met onderscheidingen.
  Straks mogen Gullit, Lens, Elia, Wijnaldum en Vermeer ook opdraven.

  Werkelijkheid is dat Suriname op de rand van de afgrond staat. Stakingen, corruptie en criminaliteit nemen de overhand toe en de politieke elite is alleen bezig met zelfverrijking.

  Deze orgie van onderscheidingen moet een halt toegeroepen worden en het kabinet Bouterse moet plaatsmaken voor capabele bestuurders. Tijd van Njang Dringie en Priserie is voorbij.


  Maak melding

 15. Door geen vragen te stellen waarom juist hij en niet een ander die eer verdient, toont Seedorf aan dat hij nog heel veel graafwerk in z’n eigen geest te verrichten heeft.
  Ook voor hem geldt dat zo’n eerbetuiging zijn ego enorm streelt en dus dat hij in een val is gelokt en erin is gevallen.
  Laat Seedorf echt wat presteren op intellectueel gebied. Tot nu toe laat hij zich in met verkeerde figuren als Berlusconi en Bouterse. Dat is toch wel zorgwekkend.


  Maak melding

 16. straks krijgen al die criminelen ook een lint ,,van de orde van de paarse vlag..,voor al die bezendiensten voor het leeg roven van het land zelf verrijking met kapitaal als gronden..


  Maak melding

 17. @ Ramon

  Die Adek ere doctoraat is letterlijk en figuurlijk geen bal waard.

  ADEK komt niet eens voor op de top 1000 instituten van hoger onderwijs.


  Maak melding

 18. @Koos, dit zijn enkele definities van “klaploper”.
  Hoe voldoet Clarences volgens jou hieraan?
  Iemand die steeds een ander laat betalen.
  Iemand die profiteert van andermans goedheid.
  Iemand die op andermans zak teert.
  Iemand die vaak leent zonder ooit terug te geven.
  Iemand die op andermans kosten leeft


  Maak melding

 19. kan Seedorf met zijn doctoraat nu afgodje komen spelen voor de geesteszieken, wat stelt nu in godsnaam die titel voor, iets waar je daadwerkelijk niets voor gedaan hebt, buiten het feit om dat het egostrelend is voor de gever en de ontvanger, zijn er geen belangrijkere zaken in Su die geregeld moeten worden, zoals een 4 baans autoweg, fly-overs, trambanen, aanwezig bij vergaderingen etc.


  Maak melding

 20. @Hans
  Wat is nu jouw antwoord
  dit

  “Al draagt een aap een goeden ring………………. enz”
  of dit?

  “kan Seedorf met zijn doctoraat nu afgodje komen spelen voor de geesteszieken, wat stelt nu in godsnaam die titel voor, iets waar je daadwerkelijk niets voor gedaan hebt, buiten het feit om dat
  het egostrelend is voor de gever en de ontvanger, zijn er geen belangrijkere zaken in Su die geregeld moeten worden, zoals een 4 baans autoweg, fly-overs, trambanen, aanwezig bij vergaderingen etc.”


  Maak melding

 21. ik gun hem een eredoctoraat maar dan iets dat met sport te maken heeft. wat heeft Clarence te maken met geesteswetenschappen ?

  kan iemand mij dat uitleggen .


  Maak melding

 22. @ Ram Singh.Adek levert afgestudeerden af die HELAAS alleen een baan als kassa medewerker kunnen krijgen als ze geen bakamang hebben. triesttt.

  seedorf krijgt eredoctoraat voor zijn voetbal prestatie en kan met moeite zijn naam schrijven. Devaluatie van dit titel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.