zondag, februari 25, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidArtsen overheid dreigen met protestacties

Artsen overheid dreigen met protestacties

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 26 feb – Artsen van de Regionale Gezondheidsdienst, RGD, dreigen met acties. De artsen, ambtenaren die vooral gesubsidieerde patiënten behandelen, zijn ontevreden. De leiding van RGD zou een autoritaire houding aan de dag leggen.

Een arts in Nickerie is geschorst omdat die zich niet aan de regels zou houden. Maar volgens de vakbond bij de RGD, spelen ook andere zaken. De collectieve arbeidsovereenkomst kan niet worden getekend vanwege een meningsverschil. De artsen willen uitleg over de term SZF-abonnementsbijdrage. De term komt in de overeenkomst voor, maar niemand weet precies waar die voor staat. “Verklaar de term en het probleem is opgelost. Maar dit klein simpel ding wil de leiding niet doen. We hebben het gevoel dat de leiding de artsen wil dupe ren”, zegt vakbondsleider Jules Cru den tegenover de Times of Suriname.

Eerdere verzoeken om uitleg leverden niet veel op. De directie vindt dat de term voor zich spreekt. De artsen weigeren de overeenkomst te tekenen als er geen duidelijkheid komt. De schorsing van de arts lijkt de druppel die de emmer deed over lopen. Volgens de directie is er sprake van indisciplinair gedrag. De arts heeft het aantal artsen op de poli eigendunkelijk beperkt. De aanwas zo te groot zijn. Cruden vreest dat het publiek de gebeten hond wordt als er geen oplossing komt.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

3 REACTIES
 1. @Chu Ha

  Precies, jij, die ene die precies verwoordt zo het in een dictator gaat. Wat denkt deze president in hemelsnaam? Dat hij artsen kan dwingen voor een hongerloontje te werken?

  Mensen wanneer leren Surinamers het wat een democratie is?


  Maak melding
 2. Ik zal het uitleggen
  SZF abonnementsbijdrage is een tjuku die iemand in zijn zak steekt. Al jaren lang!
  Alleen weten we nog niet wie dat precies is.
  Zo simpel is het!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES