zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit Suriname'Voorwaarden waarheid en verzoening afwezig'

‘Voorwaarden waarheid en verzoening afwezig’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 feb – De voorwaarden voor het vinden van waarheid en het bereiken van verzoening wat betreft de Decembermoorden ontbreken. Met er aanpak die de regering nu voorstaat, wordt het geen haalbare kaart. Dit stelt parlementariër Harish Monorath (Mega Combinatie/Nieuw Suriname) en reken van de Orde van Advocaten.

Er is namelijk een wezenlijke blunder begaan. De volgorde van stappen richting waarheidsvinding en verzoening is niet gevolgd. Via de invoering van een amnestewet is amnestie vooral verleend. “Door de verdachten eerst amnestie te verlenen, is als het ware al vergiffenis geschonken aan de verdachten voordat er onderzoek is gedaan naar de feiten”, zegt Monorath tegenover de Times of Suriname. Het is de waarheidscommissie die onderzoek doet naar de gebeurtenissen.

Ook de slachtoffers, in dit geval de nabestaanden, kunnen worden gehoord. Pas als dit allemaal is gedaan, kan amnestie worden verleend namens de verdachten en dus ook vergiffenis. Bovendien is het fout en onlogisch om zichzelf amnestie te verlenen. De verdachten, onder wie president Bouterse, zouden amnestie moeten vragen. Amnestie bergt in zich het toegeven of bekennen schuldig te zijn. Vandaar ook dat één van de verdachten gevraagd heeft dat zijn zaak doorgaat.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

43 REACTIES
 1. VERGEVEN ENVERGETEN EN WAARHEIDSCOMMISSIE IS NIET MOGENLIJK ALS HET GAAT OM HET VERMOORDEN VAN BURGERS EXECUTIE STIJL!!
  Dit is me wat moois?Straks begint een nieuwe trend in Suriname!!
  Straks gaan alle moordenaars willen verschijnen voor een waarheidscommissie en bekenen ze eerlijk dat ze moordenaars zijn en dan komt hun beloning voor hun ‘eerlijkheid’ in de vorm van Amnestie!!
  Zo gaat het toe heden in Suriname.
  De straf voor moordenaars is ..aanmelden,computer en of ulo diploma behalen en de topbeloning die de moordenaars in de wacht kunnen slepen is AMNESTIE!!Vraag het maar aan de paarse lijder!!!


  Maak melding
 2. Wanneer zal Bouterse aan e.e.a. voldoen? Heeft hij berouw van machtsmisbruik? Neen, want hij gaat nog steeds door met het bestelen van land en volk. Of het nou gaat om via buitenlandse contracten Nedam, of het gaat om OW gelden, of het gaat om zichzelf Amnestie verlenen….. Welke meloot verzint nou deze idioterie en wie accepteert het?

  Mensen, zij die huichelen, zij die minnen, zijn die mijn stelling bestrijden, ALLES WAT LINGLONG heeft gezegd, is uitgekomen! Onthoudt dit: Suriname is heel hard op weg naar de verdoemenis. Dit alles hebben wij vandaag te danken aan NF VHP die Bouterse nooit heeft laten arresteren en veroordelen. Dit zijn de vruchten die de Surinamers nu moeten plukken. Rassenhaat, corruptie en fraude is nog nooit zo hoog geweest. Wie doet het??

  We discrimineren elkander, en naar Buiten stralen we eenheid uit. Het volk is hard geworden, men spreekt sweet met je terwijl geen letter uit hun hart komt. Euro teken is hen allen bekend!

  Succes!


  Maak melding
 3. Aan de ene kant kan ik wel inkomen dat het de schuld is van de vorige regering dat de bouterse troep niet is opgepakt, aan de andere kant vraag ik me af: had dit mogelijk geweest? Zijn ze wel volledig ontwapend geweest? Zijn er indertijd wel goede afspraken gemaakt? Hopelijk kan de ev regering een leider oplevert die in staat is een augiasstal schoon te krijgen.


  Maak melding
 4. Wat een lul verhaal van Harish Monorath (Mega Combinatie/Nieuw Suriname. Zijn partij heeft zelfs een pact gesloten met die duivel.

  Hoe serieus kun Monorath nog nemen ?


  Maak melding
 5. Je vermoordt mijn broer of mijn vader, licht ze ’s avonds weerloos uit hun bed, weggehaald bij hun gezinnen.
  En dan vragen dat de nabestaanden de moordenaar(s) moet vergeven? Amnestie?
  Hoezo? Je moet wel een debiel zijn om te verwachten dat je als moordenaar vergeving zal ontvangen.
  Als dan gedemonstreerd wordt tegen de amnestiewet worden de nabestaanden ook nog voor staatsvijanden uitgemaakt!!
  Schofteriger en crimineler kan het niet.

  Alleen iemand zonder zelfrespect of een verrader zou amnestie kunnen verlenen.
  Brede lagen van het Surinamse volk weigert dit te doen. En dat moet internationaal (o.a. OAS) goed worden gecommuniceerd!!
  Die hele zelfamnestiewet die indruist tegen de eigen grondwet en internationale verdragen is volledig onhoudbaar en is aangenomen bij de gratie van een aantal minkukels en opportunisten in de DNA.


  Maak melding
 6. Bouterse heeft misdaden (lees MOORDEN) tegen de menselijkheid gepleegd. Dus, zoals het hoort naar het Internationaal strafhof en levenslang opsluiten, evenals Charles Taylor. Dit soort mega-criminelen moeten uit de samenleving verwijderd worden.


  Maak melding
 7. Nou van al die clowns en analfabeten in de DNA en machtscentrum is Monorath een vd weinigen waar ik nog wat respect voor kan opbrengen. Ben het niet altijd inhoudelijk met hem eens, maar hij is immer duidelijk en consistent.
  En ook in deze analyse van hem is geen speld tussen te krijgen


  Maak melding
 8. Manorath, vergeet niet dat jouw partij achter NDP stond. Nu de verkiezingen naderen probeer je een oude goocheltruc uit de box van Pandora te halen. Het is te laat. Iedereen die met NDP heeft samengewerkt staat unaniem achter een massamoordenaar, drugsbaron en vooral een Staatsvijand nummer één. NPS/NieuwFRONT hebben welliswaar geen brandschone vingers, maar toch lang geen bloed van het volk aan hun handen.


  Maak melding
 9. Het is heel heel erg brutaal dat de daders de macht hebben gegrepen en gunstige wetten voor zichzelf hebben gecreeerd om vervolging te voorkomen. Nog brutaler is het wanneer mensen via de stembus steun geven aan zulke lieden. Het is dat de nabestaanden wetsgetrouwe en geweldloze mensen zijn, anders had ik het wel willen zien.


  Maak melding
 10. Waarom denken jullie dat Bouterse gepantserde auto’s heeft aangeschaft?
  Juist, om straks ongeschonden zijn, lees onze, staatseigendommen te kunnen verlaten.
  Maar hij zal zijn straf krijgen, let op als hij in 2015 niet zal worden herkozen!
  Een Internationale Notering laat je niet verdwijnen, hij zal worden opgepakt en berecht!
  Ik vrees alleen voor een vuile oorlog in ons land, zodra boutere doorkrijgt dat zijn einddatum nadert zal hij weer woest om zich heen gaan slaan.
  We weten allemaal dat hij niet schuwt om zijn tegenstanders standrechtelijk te executeren en zich dan te beroepen op zelfverdediging of soortgelijke onzinnigheden!
  Straks gaat hij weet met ons geld strooien om zijn ongeletterde en blinde volgelingen te paaien om maar weer op hem te stemmen.
  Nee, laten we dit keer met ons gezond verstand gaan stemmen, Bouterse, Brunswijk, ze zijn beide ongeletterde idioten die niet in staat zijn ons land vooruit te brengen in deze wereld.
  Suriname zal weer worden veroordeeld tot de bedelstaf, zeker als dit soort mongolen de scepter blijven zwaaien!

  Stem met uw verstand, laat u niets aanpraten door de duivel in hoogst eigen persoon genaamd Bouterse!


  Maak melding
 11. Monorath is met de tijd wijzer geworden en gezien dat het bij de NDP gaat om het belang van DDB. Suriname heeft meer van dit soort jonge enthousiaste politici nodig ter vervanging van die nietsnutten. Ik heb respect voor deze jonge man die durft zijn mening te geven. Mede omdat hij de amnestie wet niet heeft gesteund is hij door de NDP bende op een zijspoor gezet.

  Monorath heeft groot gelijk, wie gaat wie verzoenen. De nabestaanden van 8 december zijn het niet eens en doen niet mee. Grootste deel van de bevolking is tegen deze flutwet.


  Maak melding
 12. Wat moeten de mensen trouwens niet denken van al die gepantserde auto’s op het Plein van de Revolutie en de bigi todo’s rond de president.
  Waar is de leider, Bouterse, van de revolutie eigenlijk bang voor?
  Juist, voor zijn eigen hachje!
  Hij weet dat zijn einde nabij is!


  Maak melding
 13. Mensen! Maken jullie je nou niet zo druk. Denk maar zo: al heeft hij 25! Gepantserde auto’s, waar moet hij naartoe? . Het is hier in Su géén Europa waar je, nu in de auto kunt stappen en kunt blijven rijden tot achter in China toe!. Hee, bassie! Laat ik je dit zeggen, You can run but you can’t hide!! Ooohhh?? Dat wist je nog niet?, Hier in Su kun je rijden van Paramaribo tot 1: Nickerie, 2: de JFK highway tot Matapi en 3: tot aan Albina, grens van frans Guyana. Ach natuurlijk! Baas b denkt dat hij een struisvogel is! Als de tijd daar is steekt hij zijn kop in het zand onder het motto als ik ze niet zie, zien ze mij ook niet ghegheghe, domoor!, leeghoofd!..


  Maak melding
 14. Mensen wij blijven praten over dit alles maar wat wij vergeten is dat het toch de SU volk dan de PRESS gekozen heeft en laten wij terug gaan als jullie dat zo graag willen was het alleen ABAISA die vermoord werd tijdens de rellen van toen ook werden mensen vermist of op vreemde wijze verdwenen waar was onze ANTOM DE KOM wat heef het NF gedaan tegen groep van 16 in 15j wie heeft EUROPA amnestie verleend hebben jullie ooit een excuses gehoord waar blijven de documenten die voor 60j verdwijnen waarom het gaat toch om bewijs voor wie geld het recht voor allen of voor 1 en zo kunnen wij doorgaan vraag maar aan Indonesia terwijl als er 50 joden toen vermoord waren het 100 maal slaven en israel krijgt tot op heden vergoeding de rest moet zijn bek maar houden HITLER was wreed wel wie was wreder dan HITLER ik vind EROPA sorry het is mijn mening en aangezien ik hoor van vrijemeningsuiting dacht ik even gebruik van te maken zonder mensen op hun staart te trappen en het is de waarheid ook dus 34j bevechten wij 1980 en niet 1j onze onderdrukkers,maartelaars,verkrachters,en moordenaars nou vreemd volk ook wat de PALESTEINEN nu over komt maar ja recht is alleen voor de machtigen.


  Maak melding
 15. De begrippen “absolutie” en “gratie” staan wel vaker omschreven in de Bijbel, maar worden te pas en te onpas vermeden als de pest door aanhangers van deze, vooral wanneer genoemde artikelen niet in hun straatje passen, en dat noemt zich graag Christen of Katholiek?

  Wie is in Suriname overtuigend Christen? Zij die op mijn vraag de vinger opsteken zijn pathologische leugenaars, ook al zitten ze vooraan in de kerk. Juist dit soort doen alles wat hun God hun verboden heeft en ligt het Cristendom mijlenver achter ze. Dit zeg ik, omdat de grote meerderheid die Bouterse liever zien gaan dan komen overwegend Christenen zijn die het woord “God” naar eigen idee of naar willekeur hanteren, gelet op de legio uitlatingen van de nabestaanden van de ongelukkige decembermoorden. Het leukste aan het hele verhaal is, dat God niet thuis gaf om te voorkomen dat ze geperforeerd werden door medegelovigen.

  En volgens de Bijbel is God vergevingsgezind, want als de moordenaar Barabas analoog de bijbel kwijtschelding van zijn doodstraf dan wel genade kon krijgen van God, dan zouden zijn aanhangers op aarde dit voorbeeld subiet moeten navolgen tegen hun aardse vijanden: ja toch?

  Iemand krijgt niet de straf die hij verdient. Zo is het ook met Gods genade. De moordenaar barabas verdiende de doodstraf, maar de straf werd hem kwijtgescholden. Dat is de diepte van de Bijbelse genade. Vergeving ontvangen terwijl de misdadiger schuldig is. Onverdiende genade is kind aan huis bij het Christelijk geloof.

  Bij alle andere wereldreligies moet een mens zelf eerst iets machtig worden, zelf iets verdienen om voor genade in aanmerking te komen.

  Maar de Christen weet: mijn rechtvaardiging en heiliging, beide zijn (volgens de bijbel) reeds door Jezus Christus volbracht. Hij in mijn plaats. Zoek „Handelingen 3: 13-15; 17-19„ eens op in uw bijbel en lees waarom God te allen tijde genade aan een moordenaar ondersteund.

  Dus eerst het woord van God, daarna de wet. Een Christen moet dit weten dat de wet een bijzaak is in deze Bouterse affaire, aldus moet men niet gaan zeuren over wetten, voorwaarden en regels die door gelovigen zijn geformuleerd c.q. gemaakt.

  God heeft ook niemand om toestemming gevraagd of men mee eens was met de vergeving van Barabas door God? Ik snap daarom niet waarom de Surinamers, waarin de meerderheid geloviger is dan de Paus, zich druk maken over gratieverlening aan een soortgenoot. Het genadestelsel van de gelovige staat immers in de bijbel ampel omschreven. M.a.w., wie vergeving veracht, verfoeid zichzelf en verloochent God en zijn godsdienstleer.

  Tegen de ongelovigen, die met alle winden meewaaien, omdat velen maties zijn met gelovigen, zeg ik te recht ” wat uit de mond van den goddeloze komt deelt zelf in de stront.”

  Als goed geaarde ongelovige redeneer ik als volgt; Wanneer het de onschuldige mens niet is vergund om zijn leven op een natuurlijke wijze te beëindigen, dan is dit lot ook voorbehouden aan zijn slachter, want het onbeschrijflijke leed van de nabestaande(n) is afdoende om het begrip medelijden voor de dader terzijde te schuiven.

  Maar gelovigen moeten het doen met hun Bijbel en de leer navolgen van vergiffenis en lief zijn, vooral voor zijn vijand. Keer dus gerust uw beide wangen naar uw tegenstander toe zodat u wederom een flinke pai pai krijgt zonder wraak te nemen.

  God bestaat alleen in het brein van hypocrieten die de ingeroeste sadomasochistische leer, die Godsgeloof heet, gebruiken als oplossing voor land en volk, terwijl ze permanent in de shit zitten. Ik vind dat Bouterse en zijn moordenaarskliek vergeving verdient volgens het Godsgeloof. Tja….Het godsgeloof is nu eenmaal hypocriet, en aan de vruchten herkent men de boom.
  django


  Maak melding
 16. Foutje bedankt.. voor de taalkundige zeikers.

  Het moet zijn…Ik vindt dat Bouterse en zijn moordenaarskliek vergeving verdienen.., in plaats van “verdient”.
  django


  Maak melding
 17. Oud Caricom-jeugdambassadeur Harish Monorath moet vooral zijn mond houden. Deze man gaat alleen voor eigen belang. Als nieuwe generatie Surinaamse politici is deze man totaal ongeschikt.


  Maak melding
 18. USA

  DDB heeft problemen met the USA, omdat VS/dea bewijs heeft van DDB met drugsbaron Eduardo Beltran en zoon Dino opgepakt voor drugshandel, enz. en opgesloten in New York/ US.

  Nederland

  DDB werd in 2000 door het Haagse gerechtshof tot 11 jaar cel veroordeeld voor een drugstransport en moet deze gevangenisstraf in Nederland komen uitzitten.

  Suriname:

  De staatsgreep op 25 februari 1980

  8 dececember 1982 moorden

  De moiwanamoorden

  Suriname
  Rozendaal verklaarde op 23 maart 2012 onder ede voor de rechter dat Bouterse destijds persoonlijk twee slachtoffers van de Decembermoorden, had doodgeschoten.

  DDB is in mei 2010 gekozen tot president van Suriname voor een termijn van 5 jaar en geniet daarom immuniteit tot een zekere graad/zie waarom verder in dit bericht.

  Volgens een uitspraak van het Internationaal Gerechtshof uit 2002 zou Bouterse als staatshoofd, ondanks zijn veroordeling, wel kunnen vrij reizen omdat hij door zijn functie immuniteit geniet. Maar volgens het United Nations Convention against illicit traffic in Narcotic Drugs and Psychotropic Substances verdrag van de Verenigde Naties kan Bouterse wel in het buitenland worden gearresteerd, omdat hij veroordeeld is voordat hij benoemd werd tot president van Suriname.

  In 2007 is in Suriname bij de rechtbank in Boxel in Suriname het strafproces begonnen tegen de hoofdverdachte DDB ea, voor het 8 december 1982 moordproces en door de omstreden amnestiewet/een ongeldige wet volgens de grondwet van de republiek Suriname. Voor moord kan volgens de grondwet van de republiek Suriname geen amnestiewet verkregen worden en terrecht.

  Op 4 april 2012 werd deze omstreden amnestiewet aangenomen in de DNA en hiermee het strafproces stop gezet bij de rechtbank/krijgsraad te Boxel in Suriname. Hierover stellen velen zich de vraag, hoe een zaak die bij de rechter ligt door de politiek, uitvoerende macht en wetgevende macht kan worden stop gezet. De amnestiewet is ook een omstreden wet volgens de grondwet van de republiek Suriname/ De grondwet van Suriname is hoger dan de amnestiewet en ook volgens internationale verdragen is deze amnestiewet een waardeloze wet. Internationale verdragen/mensenrechten staan hoger dan deze bedenkelijke amnestiewet en ook de grondwet van Suriname. Suriname heeft deze internatioanale verdragen ook getekend, dus zijn die ook voor Suriname van toepassing.

  Volgens een uitspraak van het Internationaal Gerechtshof uit 2002 zou Bouterse als staatshoofd, ondanks zijn veroordeling, wel kunnen vrij reizen omdat hij door zijn functie immuniteit geniet. Maar volgens het United Nations Convention against illicit traffic in Narcotic Drugs and Psychotropic Substances verdrag van de Verenigde Naties kan Bouterse wel in het buitenland worden gearresteerd, omdat hij veroordeeld is voordat hij benoemd werd tot president van Suriname.

  Vele Surinamers, kiezers vinden dat DDB niet de geschikte persoon is die Suriname welzijn en welvaart kan brengen, omdat hij niet de kwaliteiten, persoonlijkheid en integriteit heeft en bovendien ook een omstreden reputatie/zie hierboven. DDb is bezig met zijn eigen problemen en hiermee belast hij ook de Surinamer en het land Suriname. Hij bezorgt ons ook een slechte naam internationaal/zie hierboven.


  Maak melding
 19. Ook Monorath heeft boter op zijn hoofd, want tijdens de overwinning van Bouterse als president, hing Monorath als eerste om de nek van deze moordenaar om hem een brasa te geven, maar omdat Nieuw Suriname niet mee ging met die omstreden amnestiewet, zijn ze op een zijspoor beland, waardoor Monorath nu een andere kijk heeft gekregen ten aanzien van deze moordenaar en zijn paarse bende.


  Maak melding
 20. Het is lachwekkend en kinderlijk om te zien hoe Lackin en die papegaai van Panka uitleg proberen te geven aan het volk betreffende de waarheidscommissie, terwijl ze donders goed weten niet de juiste volgorde hebben bewandeld, maar echt veel hersencellen hoef je niet te hebben om daar doorheen te prikken, zo doorzichtig zijn deze mensenrechtenschenders, allerlei trucs worden uit de kast gehaald om die omstreden amnestiewet die al in strijd is met de grondwet, te rechtvaardigen.
  Maar er bestaat gelukkig wel rechtvaardigheid, en zal uiteindelijk deze moordenaar van het land zijn straf niet ontgaan, wie goed luisterd naar deze moordenaar kan constateren dat de rol van dit fosiel is uitgespeeld, want er komt niks zinnigs meer uit zijn mond, eerder wartaal die je bij een psychiatrische patient tegen komt, het zijn de laatste stuipstrekkingen van een kat in het nauw.


  Maak melding
 21. @ passant. Interessante feiten. Als ddb opgepakt kan worden in het buitenland kan hij dan ook worden opgepakt in Su? Of geldt dit uitsluitend voor uitstapjes naar naburige landen. Z’n reislust is nl nogal afgenomen sinds eind vorig jaar. Dat verklaart dan een boel!
  Ik zeg inrekenen dan maar. 7 maart wordt in ieder geval een memorabele dag voor de fam. Bouterse, daar is geen propaganda tegenop gewassen.


  Maak melding
 22. Wie strafbare feiten pleegt die USA strafbaar vindt , kan worden opgepakt. Zie maar de ex-president van Panama, Noriega/ tijp Noriega in google. Meer voorbeelden kan je zelf invullen/ zie maar moslimlanden en hoe de USA het dan aanpakt. zie Bin Laden, zie Sadam Hoessein, zie de moslimlanden in Noord Afrika, enz. enz.

  Ga maar zelf na of DDB strafbare zaken heeft gepleegd over drugszaken naar USA en Nederland. Zoek maar op via google.

  Begrijp je nu waarom hij boos is op deze landen.

  tijp in: Desi Bouterse

  Daarom heeft Suriname een andere president nodig op 25 mei 2015

  Kies voor een andere president die geen ruzie heeft met andere landen, maar vriendschap maakt en heeft met andere landen.


  Maak melding
 23. @ Dre

  Precies, die regering was bang voor Bouterse, met hun klote PG. Verdorie toch, is toch niet normaal dat Surinamers dit allemaal te danken hebben aan de onkunde en gebrek aan daadkracht van VHP en NF.

  Die Santhoki toch, en nu wil hij presidentskandidaat zijn? Domme slappe achterlijk idioten menen het nu wel beter te doen?

  Mensen stem ook nooit op NF VHP, want ze hebben zelf hun kiezers in armen van Bouterse gedreven en het volk is ook nog achterlijker dan ik dacht.

  STEM OP IETS VERNIEUWEND!


  Maak melding
 24. Dt veel mensn ddb alleen als drugsdealer zien is naar mijn mening verkeerd deze man Santhoki heeft een paar jaar terug ook een huis gekocht bij de notoire crimineel August Adjoeba alias Segebai heeft iemand dt onderzocht neen dt er zoveel drugscrimineln vlak onder Santhoki’s neus levn in ht distrikt wanica onder ht mom dt ht hardwerkende Surinamers zijn latn we elkaar nie vo de gek houdn de hele VHP zit vol mt drugsdealers Santhoki die is een grote leugenaar ,dt hij de amerikanen en nederlands wilt accomodern in Su vind k prima maar alleen van zijn politieke tegenstaander informatie doorspeln is niet correkt laat de grote drugsdealers in wanica en derest vn Su ook oppakkn of speln partij politieke belangn ook een rol waardoor hij dt nie kn doen we wetn natuurlijk ook dt deze gastn de grote sponsorn vn VHP zijn


  Maak melding
 25. Bouterse wil zich met zichzelf verzoenen, voor zijn eigen gemoedsrust. Bouterse wil zich eigen geweten verschonen. Nabestaanden en het volk tellen niet.
  De loopjongens Lackin en Panka doen het voorwerk.


  Maak melding
 26. In een geciviliseerd land gaat men naar de gevangenis als men mensen gedood heeft en niet president worden.Dat laatste kan alleen in een banabah republiek als Suriname.


  Maak melding
 27. Waarom zo lang over dit gebeuren blijven zeuren…Het is niet goed voor land en volk om zich dagelijks bezig te houden met gebeurtenissen van haast of langer dan 30 jaar geleden..Het land moet vooruit…!


  Maak melding
 28. @ Marbonzu

  Deng mus fu sut’ yu heri famiri, dan yu kan meki babari !

  In een rechtsstaat worden onschuldige, ongewapende burgers niet gemarteld en doodgeschoten. De DADERS van massamoroden ((gaat hier om meerdere massamoorden) moeten gewoon voor het gerecht !

  Surinam is geen BAKBA WINKRI !

  Ook al worden democratische mensen in Surinam 30 jaar bedreigd, het recht en de rechtsstaat moeten zegevieren !

  Misschien wil u een narcostaat of wilt u, zoals uw Dino aan het voorbereiden was een HezbollahSuristan, waarin u van uw geliefde NDP als slaaf mocht wonen ?


  Maak melding
 29. het zijn weer de slavenmeester kinderen en hun maatjes VHPDALITS die zo negatief regeren. steeds dezelfde bende die bij ieder nieuwe onderwerp maar Bouterse Blaft. Bouterse doet hun ogenpijn en WK is hun uitlaadklep


  Maak melding
 30. Django correctie!!!
  De doodstraf van Barabas is niet door God kwijtgescholden maar door het volk, die liever Jezus aan het kruis zag hangen dan de moordenaar Barabas. Dit is een bewijs dat de keuze van het merendeel van het volk niet altijd de juiste hoeft te zijn. De keuze van jouw moordenaar Didibrie als president is een levend bewijs daarvan.


  Maak melding
 31. Donderdag 27 februari 2014 om 20:55 uur, door Srafu

  @ Marbonzu

  Deng mus fu sut’ yu heri famiri, dan yu kan meki babari !……………een stiefbroer van mij heeft helaas de dood gevonden, maar ik moet je eerlijk zeggen hij wist waarmee hij bezig was. Hij wist dat het (zwaar riskante) risico was. Maar kijk mijn familie is nooit gaan strijden om de macht.
  En weet staatsgevaarlijk activiteiten komt niet in wet boeken voor.(als het gaande is)
  Daarom neem geen domme risico ! als het lukt ga je dansen maar als het fout gaat zijn de gevolgen raar ! Maar wij allen haast bejaarden het land moet vooruit….Wij niet wij blijven stil staan…….WACHTEN OP EEN NATUURLIJKE DOOD !


  Maak melding
 32. Passant Noriega vertoont aardig wat gelijkenissen met ddb. Echter hij was geen president v panama. Ddb is in een andere positie, als president bedoel ik. Aan de andere kant als de US je verdenkt en dat kan onderbouwen dan ben je de sjaak. We zullen zien wat ze over Dino en CC-1 te melden hebben in maart. Alle damage control en persconferenties van Lackin ten spijt. De aanhouder wint en dat is niet ddb en z’n matties.


  Maak melding
 33. Als NDP wint ferkiesing, dan hoe kan Amerikaan iets doen? Sij preeken tog verkiesing? Dan kan alleen als Amerikaan iets doet voor de verkiesing. Maar wat sei kunnen doen? Misgien sij gaan niet Bouters bang maake, maar koaalisiepartei van Bouters. Om niet in de see te gaan met Bouters na de ferkiesing.


  Maak melding
 34. @w.a.a.r.h.e.i.d.,

  Al verdedig je jouw baasje nog zo hard, z’n beste tijd heeft ie al gehad. Het zal alleen maar bergafwaarts gaan. Dacht je soms dat hij tot z’n 100ste aan de macht gaat blijven?


  Maak melding
 35. Niks correctie, God bestaat niet en als god bestaat dan zijn het de gelovigen zelf. Zodoende hebben inderdaad mensen Barabas vergeven. Goden zijn door mensen geschapen en van niemand anders om fiat gevraagd om Barabas te vergeven, dit hebben ze zelf beslist, dus God, de goden.

  En zo is ook het Christendom, verzonnen door mensen. Die hele Jezus van jullie was voor geen greintje gelovig mi boi, daarom rust er een vloek jullie godsdienst en zij die het godsgeloof belijden in het aanzicht van hypocrisie… aan de vruchten herkent men de boom.

  De gelovigen zijn de moordenaars van Jezus de Griekse Robin-Hood van destijds, die snachts met zijn discipelen van de rijken brood stal en de buit de volgende dag uitdeelde aan de armen. Er staat van alles in de Bijbel, maar nergens staat er de tekst “Geloof niet alles wat je lees”.

  Daar de Bijbel toch wordt aangehangen in Suriname vind ik dat de gelovige Surinaamse gemeenschap de regels die er gelden in acht moeten nemen. Bouterse is volgens Meye door God gekozen, dus door mensen en hou je aan je leest. Absolutie volgens de wil van God, Bouterse en zijn compagnons verdienen een tweede kans, recht voor één recht voor allen. Over degenen die de tol van het kwade moesten betalen zijn nu veilig in de hemel toch, dus waar maakt men zich druk om voorwaarden, wetten en regels? De Bijbel etc. allemaal ficties van egoïstische mensen.

  Maar als er inderdaad een God zou bestaan en ik zou God zijn dan zou ik wereldwijd alle Gelovigen veel harder straffen dan de ongelovigen, want de gelovigen wisten het beter maar hebben toch zonden begaan, ik zou ze daadwerkelijk als bouwstenen gebruiken en ze direct vastmetselen aan mijn hemelse interieur zodat ze nimmer meer kunnen zondigen tegen medemensen, en de ongelovigen waren onwetend, deze mogen op aarde blijven en een gelukkig leven leiden totdat de Natuur zijn tol opeist. De gelovige Surinaamse mensheid heeft het zwarte garen uitgevonden terwijl het witte er al was.
  django


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES