Fraude bij Surinaams tv-station ‘interne zaak’?

18

PARAMARIBO, 5 jan – Bij televisiebedrijf ATV is voor enkele honderdduizenden dollars geknoeid met bankcheques. Ook is volgens de Times of Suriname baar geld verduisterd. Voor dit soort vergrijpen wordt één persoon verantwoordelijk gehouden, de kasbeheerder. Frappant is dat de politie niet is ingeschakeld. De betreffende functionaris is ook niet ontslagen.

De directie van ATV houdt het milder: op non-actief stellen. De functionaris waar het om gaat, mag sinds die betrapt is, geen zaken meer doen voor het bedrijf. ATV is eigendom van telecomprovider Telesur, een publiek bedrijf. Die maken het nog fraaier. Volgens woordvoerder Roy Belfor is het een ‘interne aangelegenheid’. Geen pottenkijkers toegestaan dus. Een toch wel opmerkelijke houding bij een organisatie die in ‘kleinere’ zaken minder mildheid aan de dag legt.

Een veiligheidsfunctionaris is enige tijd terug op staande voet ontslagen. De man had er wat gejat. Het zou allemaal geruisloos de eeuwigheid in zijn gegleden, ware het niet dat de man er anders over dacht. Hij zinde op wraak en pleegde een valse bommelding. De ontstane paniek, inclusief ontruiming van gebouwen, haalde het nieuws. En zo ook het sanctiebeleid bij het publieke bedrijf.

18 REACTIES

 1. Dit is nu typerend voor Suriname, het stelen van publieke gelden. En ook nog zonder verantwoording te hoeven afleggen. Natuurlijk durf ik te wedden dat er meerdere binnen dit bedrijf erbij betrokken zijn. Het meest frappante vind ik dat de directie het als een strikte interne aangelegenheid kwalificeert, terwijl het om gestolen gemeenschapsgeld gaat. Waar blijven de gezagsdragers die hierop moeten toezien? Maar wanneer je met misdadige criminelen te doen hebt, dan kan je niet anders verwachten. Want gezagsdragers zijn het zelfde als plunderaars, die roven en stelen als wat van hun gading is. Suriname is een ware roversnest.


  Maak melding

 2. Nog 5 jaar NDP en dit soort zaken zal elke dag gebeuren. Het staatsbudget zal al in maart opraken en vanaf april mogen alle Surinamers naar Guyana en Frans Guyana om te bedelen. Intussen zullen de illegale Brazilianen, Haitianen en Hezbolla krijgers het land overnemen en de zwarten zullen opnieuw slaaf moeten worden en de Hindoestanen opnieuw contractarbeiders.
  Dus mensen, wees verstandig, kies voor jezelf en distantieer je van de incapabele NDP. Alleen je gezond verstand kan je nog redden. Analyseer wat er de afgelopen 3 jaar allemaal mis en goed gegaan is, zet dat op een rijtje en trek je eigen conclusie. Vraag je dit af: wie is de afgelopen 3 jaar er vooruit op gegaan, de gewone man of de ministers/bestuurders?
  Bedrijven willen pas investeren in een land wanneer er politieke stabiliteit heerst in een land. Een president die de racistische tour opgaat zorgt voor politieke instabiliteit en voor verdeling van de mensen in het land. Wilt u zo’n president? Wilt u zulke bestuurders?
  Het is aan u en uw geweten. En u zult het weten!


  Maak melding

 3. en jij had het zonet over hindoestanen,nu zeg jij weer iets anders.

  en dit is juist wat ik met mijn hindoe broeders bedoel,zij zijn zo racistisch dat zij het zelf niet meer merken.

  ndp doet het tenminste goed.

  en ja,een hindu heeft gsproken.


  Maak melding

 4. Ay baja,nergens is het veilig in Surinaamse ondernemingen.Stelen en graaien maakt geen verschil. Zolang de paarse bendes de scepter in handen hebben zal het niet veiliger worden wat het financien betreft.Mi Swietie Sranang kondre mang,vragen jullie nu eens af waarom heeft het zolang geduurd voor de aanstelling van een permanente minister nu.De baas had de gouden sleutel van Mati Obiang om de staatskas te openen en te graaien met de veertig rovers. Jullie weten,dat een sprookje soms waar kan zijn.Dus Ali Baba met de veertig rovers hebben de kans gegrepen.Maar voor Dinootje moeten de enorme juridische kosten ook gedokt worden.Ay Gran Gado san ay pasa en a kondre Sranang.De Chinees weet alles,maar zegt: mi no Sabi yere.Ala sani boeng dlape!!!!!!!!


  Maak melding

 5. @HINDU,

  Waarom ik je buddhoe noemde is omdat jij ook heel goed weet dat het racisme van niet-Hindoestanen tegenover Hindoestanen veel groter is dan het racisme van Hindoestanen tegenover niet-Hindoestanen.

  Ik durf zelfs te stellen dat bij Hindoestanen geen echte racisme heerst, maar wel een vooroordeel. Bij de anderen heerst er echte racisme.

  Het verschil tussen racisme en vooroordeel is dat vooroordeel zich niet vertaalt in actief een ander slecht behandelen terwijl van racisme sprake is wanneer er actief (en bewust) een minderwaardige benadeling (benadeling) van iemand plaats vindt op basis van zijn ras.


  Maak melding

 6. @HINDU,

  Je bent er wel even in geslaagd de echte topic – incapabele NDP regering – even op de achtergrond te plaatsen met je racisme kaart!

  De waarheid is wel dat de NDP Suriname de aller aller slechtste regering ooit heeft gegeven.

  Daarom moet een ieder bij zichzelf nagaan of ze nog 5 jaar wanbeleid, corruptie en internationale besmeuring van het land willen.

  Het is een heel slechte teken wanneer in een multi-raciale samenleving als de Surinaamse, m.n. een ras de regering domineert.

  De VHP heeft altijd geloofd in het gezamenlijk en gebroederlijk uitoefenen van de macht en is derhalve de meest geschikte partij om de regering in 2015 te vormen.

  Mijn mening is dat iedereen in Suriname die streeft naar onderling respect en harmonie, de NDP naar huis zal sturen in 2015.


  Maak melding

 7. vijay

  ik stem voor een regering die voor de volken van su is,en dat is niet de vhp combo,”sorry,maar zo is het eenmaal.

  no hart feeling.

  de groetjes,ik ga werken.


  Maak melding

 8. @HINDU,

  Noem mij 3 dingen op die je van de NDP hebt gekregen! Toon aan de hand van je eigen leven aan dat de NDP goed is geweest voor jou. #Waarom jij opnieuw voor de NDP gaat kiezen.


  Maak melding

 9. Het zal waarschijnlijk een persoon zijn die waarschijnlijk intern wat macht heeft, wellicht door privé zaken te kennen van kader en directie, waardoor hij bij ontslag waarschijnlijk zijn mond zal open doen waardoor de beerput deksel wordt open getrokken en er heel wat strontlucht wordt verspreid en er daarna kan worden gekeken wie allemaal in de beerput (strontput) aanwezig is.
  Daarom zegt Roy Belfor dat dit een interne zaak is.
  Het is publieksgeheim dat de directeur van dit bedrijf een vrouw en kinderen heeft maar dat hij ook niet vies is voor een manneke.
  Dus ikke niet weten hoeveel er gejat is en wat de consequentie zal zijn. In ieder normaal bedrijf wordt je op non actief gesteld waarna bij schuldig zijn ontslagen.
  Kijk maar naar de EBS hoe het daar loopt.


  Maak melding

 10. Eerste advies van Abrahams is in werking getreden: houd alle viese was binneshuis. Niemand mag iets weten, want anders krijgen we een slechtere naam en kunnen we herverkiezing vergeten!


  Maak melding

 11. @ HINDU

  Waarom zulke negatieve noothandelingen Mr. of Mw Hindu? Ik bhaai vind dat Vijay verwoord wat waarachtig is.Met volle respect begroet ik U voor het vervullen van een rol voor U of fam.wat bij voortduring onontbeerlijk zal zijn voor de toekomst wat er niet bij achteroverdrukken.{vb.Gelden verduisteren, de eigendommen van iemand ontnemen.jatten die je kunt! V.H.P. zinda baad.


  Maak melding

 12. Die fraude kan gewoonweg geen interne zaak zijn omdat dat bedrijf een accountantsverklaring per jaar aan de overheid is verschuldigd. Ze zullen moeten verklaren dat er geld is verdwenen en mogen dat niet zomaar onder de tafel schuiven onder een andere noemer, want dan is het strafbaar.
  Iemand probeert hier een ander te behoeden van streafvervolging en maakt zichzelf daarmee ook strafbaar!


  Maak melding

 13. Blijf me verbazen hoe in bedrijven in SU iedére keer geld gestolen kan worden. Dat zegt wel iets over de interne controle binnen deze bedrijven en dus over de kwaliteit van de financiële managers/accountants in SU. Maar als ik het goed begrijp worden uitstekende financiële mensen opgeleid daar bij Inholland Suriname en Lim a Po instituut. hahahah . Dat laatste was een grap.


  Maak melding

 14. Beste pokai tongo:

  Jij snapt precies hoe het werkt. Directies is chantabel en durft geen maatregelen te nemen omdat dat de beerput open gaat.


  Maak melding

 15. 09 jan. 2014

  @ Henk Molenaar,

  In deze krijg je gelijk van Srika.

  Echter wil Srika een verduidelijking geven.

  De directeur van Telesur is zover Srika bekend een element van de NPS.

  Srika had het hier op dit forum, begin 2012, over de koop van dure directiewagens voor Telesur en waaraan er een luchtje hing. Duurder ingekocht dan de prijs af fabriek!

  En nu moeten zij elkaar dekken! Want als mijn kop rolt, rolt de jouwe dubbel! Althans, zo denkt Srika dat het daar toegaat.

  En waar zijn de oude directiewagens, nog geen 4 jaren oud,
  gebleven? Wie geeft Srika het antwoord? Esmerald misschien?
  Srika


  Maak melding

 16. Zeer operkelijk dat het rechtsgevoel in Suriname niet is ontwikkeld. Het gaat hier om gemeenschapsgeld. Hoe kan met dan stellen dat het een interne zaak is. Er zou een polotioneel of justitieel onderzoek moeten worden ingesteld. Als dat niet het geval is er intern sprake van medeplichtigheid.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.