Feestelijke Brasa Dey in Utrecht op 20 november

2

Op zondag 20 november 2011 organiseert Tori Oso Utrecht een feestelijk middagprogramma in het kader van de onafhankelijkheid van Suriname, ook wel Brasa Dey genoemd. Suriname is op 25 november 1975 onafhankelijk geworden en dit wordt op diverse plaatsen gevierd, waaronder in Cultureel Centrum OASE te Utrecht.

Brasa betekent omhelzing en omhelzing staat voor verbinding. Deze middag staat dan ook bol van verbinding in al haar facetten. De bezoekers kunnen al vanaf 13 uur binnen lopen voor een hapje, drankje of het bezoeken van de standhouders. Er zullen bijzondere standhouders aanwezig zijn waaronder Afrocandy Sweets (unieke snoepjes met afro afbeelding), Lucinda’s Bookstore met een ruime collectie aan multiculturele boeken, Sranang Giftroom en nog veel meer.

Het programma start om 14:00 uur met een speciale accapella versie van het Surinaams volklied vertolkt door Anouskha Ganesh, zangeres bij de R ’n B 90’s live theatertour. Vervolgens worden de bezoekers meegenomen in een ‘beleef verbinding sessie’ van Marlon Alvares. Wat dat inhoudt moet men zelf komen ervaren. Daarna volgt spoken word artiest, Zulile Blinker: zij verbindt haar gevoel voor Suriname in mooie woorden voor je oren.

Halverwege het programma kan het publiek op interactieve wijze deelnemen aan de paneldiscussie ‘Bruggen bouwen’ met de jongere en oudere generatie o.l.v. Guilly Koster. Na de pauze zal schrijfster Henna Spalburg een korte boekpresentatie verzorgen over o.a. Retourtje Paramaribo.

We sluiten af met een modeshow van La Florencia. In haar ontwerpen verbindt zij culturele stoffen met een hip tintje. De zondag wordt swingend afgesloten met liveband Breathing o.l.v. Orville Breeveld. Speciaal voor Utrecht spelen zij van 17u-19u een bijzondere set van Kaseko, latin en meer.

Bekijk ook:


2 REACTIES

  1. Laat die brasa dan ook een welgemeende brasa zijn.

    Per slot van rekening is een abomabrasa ook een brasa.

    In dat geval ga je dan wel de pijp uit he.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.