Goudkoorts pakt ook mijnbouwbedrijf Grassalco

10

PARAMARIBO, 15 nov – Ook Grassalco heeft de goudkoorts goed te pakken. Dat Maripaston onder de hoede is geplaatst van dit staatsbedrijf, zal absoluut worden uitgebuit. Nieuwbakken manager Sergio Akiemboto wil meer dan alleen maar uitbesteden aan derden.

Die derden zijn de honderden gouddelvers in Maripaston. Hun onderling geruzie was aanleiding voor de regering het gebied aan Grassalco af te staan. Het bedrijf zou dan als onpartijdige de rust moeten handhaven. Maar zoveel goud als in Maripaston is geen kans van alledag. “Daar is het geld en we willen het nu al exploiteren”, zegt Akiemboto tegenover de Ware Tijd. Het bedrijf heeft ook een andere concessie, maar die is voor de langere termijn.

Om zeker te zijn van winbare hoeveelheden, is exploratiewerk nodig. Maripaston biedt meer zekerheid voor opbrengsten op korte termijn. De gouddelvers hoeven geen last te ondervinden van het grotere mijnwerk. “Het hoeft niet waar de jongens nu zitten, maar in andere delen van de concessie kunnen interessante vondsten liggen”, aldus Akiemboto. De geschiedenis heeft hij niet mee wat Grassalco betreft. Het bedrijf is door de jaren heen uitgemolken door gebrek aan behoorlijk toezicht.

Bekijk ook:


10 REACTIES

 1. “Goudkoorts pakt ook mijnbouwbedrijf Grassalco”

  Alweer zo’n rare titel.

  Verder prima dat Grassalco een Surinaams staatsbedrijf ook de goudkoorts te pakken heeft hoor. Komt er tenminste geld in het laatje of hadden we toch Brazilianen en andere illegalen met het goud vandoor zien gaan.

  Iedereen die te Maripaston goed wil delven zal dat onder de hoede moeten doen van Grassalco. In feite hoort dat op alle gebieden zo te zijn waar er nog geen concessies zijn weggegeven. Grassalco gewoon als hoofdaannemer, op die manier kunnen de batemannen nog genoeg blijven verdienen.


  Maak melding

 2. In het verleden behaalde resultaat bieden geen grantie voor de toekomst . Met andere woorden , Nu kan er wel grote hoeveelheden goud worden gevonden door het bedrijf en van economische waarde zijn voor Suriname. Verder dient men de buitenlander buiten de boot te houden . Surinaamse-rijkdom voor de Surinamers .


  Maak melding

 3. Ongeregeld!

  Het is en blijft een ongeregeld zootje daar bij de Maripaboom. Wie denkt dat er daarin verandering zal komen hoopt een klont goud van een kilogram te vinden.

  El Dorado is bijna gevonden maar het brengt alleen maar narigheid met zich mee. Grasalco wordt uitgemolken door zwakheid van de regeerders.


  Maak melding

 4. Grasalco zal de naam dragen.Wordt er weer zand gestrooid in de ogen van het volk?Wanneer worden ze eindelijk wakker.Wie zijn de aandeelhouders?
  Is de zoon van de pres ook in diens van Grasalco?

  Danitia.


  Maak melding

 5. Breng geld in het laatje,surinaamse-rijkdom voor de surinamers dat is heel goed gezegd reageerders 3en4 maar denk je dat fe rijkdom bij de bevolking komt?iets om over te denken3en4


  Maak melding

 6. Paraman

  Nee man, jij woont of in het buitenland of je leeft in dromeland. Blijf maar dromen dat onberechte moordenaars en drugsbonzen dit land en volk vooruit zullen brengen. Je hebt de periode 1980 – 1991 niet meegemaakt als onderdrukte dan wel als helper der onderdrukker. Narrige domme parasiet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.