Laatste boek Surinaamse schrijver Clark Accord

0

Het laatste boek waar de overleden schrijver Clark Accord aan werkte, wordt uitgegeven. Volgens uitgever Nijgh & Van Ditmar is Plantage d’Amour weliswaar niet af. “Desondanks vormen de nagelaten hoofdstukken, notities en aantekeningen tezamen een uniek document.”

Het verhaal speelt zich op de plantage Berlijn af. Kenneth Campbell keert er na zevenentwintig jaar terug. Hij leert Nadira kennen, die hem helpt de geheimen van zijn familie te ontrafelen. Het loopt uit op een romance. Daar helpt niet alleen Nadira’s schoonheid bij. “Maar ook de drang zijn bloedlijn voort te zetten en het roemrijke plantageleven van zijn familie te doen herleven.”

De eerder dit jaar overleden schrijver debuteerde in 1999 met de Koningin van Paramaribo. Dat werk ging over de roemruchte Surinaamse sekswerkster uit de vorige eeuw, Maxi Linder. In 2005 verscheen Tussen Apoera en Oreala en in 2007 Bingo!. Kort voor zijn overlijden is Accord onderscheiden met het Ereteken van Verdienste van de stad Amsterdam en Suriname’s Ereorde van de Gele Ster.

Bekijk ook:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.