KLM weigert passagiers in Suriname die laat komen

91

Nederlandse Surinamers zijn boos op de KLM omdat die in Suriname veelvuldig te late passagiers weigert mee te nemen. Omdat alle vluchten tot 20 september vol zitten, zouden nu al honderden mensen niet terug kunnen. KLM zegt dat de lokale autoriteit vanwege de veiligheidscontrole te late passagiers niet toelaat, schrijft het Haarlems Dagblad

Ramona Berkel uit Amsterdam is zondag 4 september gestrand in Paramaribo. ,,En ik was niet alleen. Zeker twintig mensen mochten niet mee. Ook kinderen die deze week weer naar school moesten.’’ Echt te laat was Berkel volgens eigen zeggen niet. ,,Ik was om 18.30 uur op het vliegveld maar mocht niet mee. Terwijl het toestel 20.20 uur vertrok. Later hoorde ik dat de KLM wil dat iedereen vier uur voor vertrek aanwezig is en dat twee uur voor vertrek de deuren sluiten. Al kom je een minuut te laat, je mag niet mee. Ik heb gesmeekt en gehuild, maar ze laten je ijskoud staan.’’

Volgens de woordvoerster van de KLM staat duidelijk op het ticket en de instapkaart dat iedereen 110 minuten voor vertrek aanwezig moet zijn. ,,Dat hebben de lokale autoriteiten bepaald vanwege de veiligheidscontrole. Iedereen weet het en dus is het is je eigen verantwoordelijkheid er dan te zijn.” (Bron: Haarlems Dagblad)

UPDATE/OPMERKING REDACTIE:
De KLM geeft op haar webpagina over check-in tijden aan dat de aangeraden check-in tijd voor vertrek vanaf Paramaribo 4 uur bedraagt en dat de check-in sluitingstijd voor geplande vertrektijd 110 minuten is.

- Advertentie -

91 REACTIES

 1. Gaan we nu eindelijk eens leren op tijd te komen? Het is al tijden zo. Surinamers kennen geen tijd.

 2. Het is je reinste kolder dat het alleen en enkel om laatkomers gaat.
  Ik was om 18.15u op JAP maar mocht van de securitygaurds de vertrekhal niet meer betreden.
  Volgens de “heren” was ik te laat.
  Maar volgens de informatie die ik nu heb van de klm was ik dus op tijd; rara hoe rijm je dat.
  Ik was me van geen kwaad bewust.
  Ik had een E-ticket en daarop en bij het boeken wordt deze informatie van de klm niet
  verstrekt. Ook de domme opmerking van een manager op het klm kantoor dat het in het vliegtuig omgerroepen zou zijn klopt van geen kanten.
  Aangezien er niemand van de KLM bereikbaar, noch beschikbaar is op dat moment, kann je ook niet het gesprek aangaan.
  Ik wist nooit dat securitygaurds de woordvoerders of vertegenwoordigers van de klm in Suriname zijn geworden.
  Mijn inziens is er totaal geen sprake van te laat komen, maar het overboeken van het vliegtuig, met als gevolg; VOL IS VOL.
  Het vliegtuig vertrok op 9 augustus een HALF UUR te vroeg.
  De azijnpissers / redimusus die alleen maar zeuren en steeds de schuld zoeken bij ons Surinamers moeten zich achter hun oren krabben en over mijn stelling dat de klm zich verschuilt acvhter het veiligheidsbeleid, maar dat het eigenlijk gaat om GELD.
  Ze kunnen geld besparen als ze eerder kunnen vertrekken.
  Ik hoop dat er heel veel mensen zich via mevrouw Berkel bundelen om gezamelijk een klacht in te dienen en actie te ondernemen tegen deze erge vorm van volksbedrog en inhumaan beleid dat alleen maar gericht is op zoveel mogelijk geld uit de zakken kloppen van mensen.
  Ik moest een geheel nieuwe ticket kopen en vertrok op 9 augustus.
  Een andere passagier die samen met mij geweerd werd mocht met dezelfde ticket op een 9 augustus terugvliegen.
  Een dame die in hetzelfde schuitje verkeerde als ik op 7 augustus en op mijn advies met dezelfde ticket terugkeerde op 9 augustus op JAP moest 5 minuten voor het sluiten van de balie ineens €400 euro bijbetalen nadat ze vanaf 4 uur aan het lijntje was gehouden.
  Ziedaar het strikt beleid van klm.
  Mevrouw Berkel is bereikbaar op 020-4165827
  Onthoud mensen samen sta je sterk; laat ons niet op elkaar schelden, maar eens een keer samen optrekken en dit onrecht aanvechten.
  Ik ben ervoor ; wie volgt??????

 3. Excuus voor een typfout; mijn retourvlucht was gepland op 7 augustus en ik kon op 9 augustus na het kopen van een enkle ticket pas vertrekken.

 4. KLM zal dat blijven doen zolang de Surinaamse regering niet ingrijpt…

  Immers de lokale autoriteiten Suriname hebben deze regels zelf opgesteld.

  Dus beste regering, stel uw regels maar bij want nu worden toeristen en Nederlandse Surinamers de duppe van!

 5. Een rede meer voor het surinaamse volkin su en hier in nederland om te protesteren voor het hoofdgebouw van de klm .
  We worden als uitschot beschouwd door deze idioten en door de surinaamse overheid want zij laten dit ook toe.A
  A tang so

 6. en terecht,
  het is mijder voor hen die stranden ma oen sranang man houden niet van de klok en gebruiken doen we het weinig. In NL wacht de bus of de trein ook niet op je waarom moet dat in Su wel, ik was eens opweg naar Liverpool en een deel van onze delegatie was laat op schiphol (5 minuten), ook zij hadden gewoon pech en moesten een volgende vlucht nemen. don’t forget Time is money.

 7. Regels!

  Regels zijn regels! Als je in Nederland woont dan moet je het weten. Die paar weken Suriname kunnen je niet verandert hebben, Ramona. Veiligheid gaat voor nalatigheid.

 8. Laat is laat, daar weet A-Combinantie nu alles van. Het werd tijd dat iemand dat duidelijk maakte in Suriname, anders leren we het nooit af om altijd en overal laat te komen aandansen.

 9. Mw. Berkel volgens haar eigen zeggen: Ik was om 18.30 uur op het vliegveld maar mocht niet mee. Terwijl het toestel 20.20 uur vertrok.

  Zie je het verschil wel zitten? tussen 20.20uur en 18.30 uur!! 18.20 uur moest je aanwezig zijn!!!! en niet om 18.30 uur!

  Later hoorde ik dat de KLM wil dat iedereen vier uur voor vertrek aanwezig is en dat twee uur voor vertrek de deuren sluiten. Al kom je een minuut te laat, je mag niet mee. Ik heb gesmeekt en gehuild, maar ze laten je ijskoud staan.’’

  Mw Ramona Berkel ik denk dat je het wel verdiend hebt. De Surinamers(ook sommige SurNeds) hebben een hele slechte mentaliteit in afspraken. Waneer je hebt afgesproken bv om 10.00 uur dan komen ze om 12.oo uur en sterker nog soms komen ze niet eens en laten ook niets van zich horen!

  In mijn ogen was je gewoonweg te laat, dus het is goed gehandeld of je het leuk vindt of niet! Ik zorg altijd ervoor dat ik minstens 10 minuten eerder ben, maar dan ook altijd!!!!!

  Hou voortaan er rekening mee, je hebt dan ook niets te verliezen! Succes!!

 10. misschien ook terecht,maar wat dan,als je in de vliegtuig zit en wacht tot dat je een ei wordt,populair gezegd,dat die vliegtuig vertracht is..

  wie betaald vergoedt die kosten..,dan is er sprake van overmacht..dus als passagier ben je altijd de ,,lul,, maakt niet uit welke maatschappij je vliegt..,wij suris accepteren toch alles..want wij zijn gewoon enkelingen…

 11. Dus er bestaat geen last minute in Suriname? Wellicht een nieuwe doelgroep , nieuwe markt, you never know..

 12. KLM heeft onder die feitelijke omstandigheden gelijk!!!!!

  Niets van onderdrukking, niets van koloniaals!!

  Een deel van de vakantiegangers in Suriname moet zich nu bewustworden van het op tijd melden op Zanderij.

  De ticket is de overeenkomst tussen vliegmaatschappij en passagier. Daarin staan de rechten en plichten vermeld. Zeker staat daarin ook aangegeven hoe laat de passagier zich moet melden op de luchthaven.

  Bij het niet naleven van de overeenkomst, kan /hoeft de vervoerder zich niet meer gebonden te voelen aan de gemaakte overeenkomst. Kom dus op tijd!!!!

  Waarom er toch steeds van die lui laatkomen, is voor mij onduidelijk.
  Wie kan mij dat vertellen?
  Srika

 13. Ik zou graag wlllen zien dat.alle surinamers zowel in su of ned.een keer bij elkaar komen.om klm en de slm.eem keer te boycotten
  Als is het maar voor een maand.dat niemand vliegt.kijken als ze dan nog zo stoer zullen doen.en als de prijzen nie omlaag gaan

 14. vier uren van tevoren is wel een beetje overdreven van KLM. wat moet vier uren lang daar binnen zoeken. waarom weer bij de Surinamers. we pikken teveel van die 2letter bakra,s.

  Sodier

 15. Een ieder hoort zich aan de regels de houden en het gaat om disepline,het zou te gek worden als wij allemaal te laat zouden komen .Je hoort 2 uur van tevoren aan te melden ongeacht.

 16. Zelf ook het probleem gehad, het was slecht weer en erg druk onderweg. 15 minuten te laat en kon gewoon weer terug en een nieuwe ticket boeken…
  Op de internetsite staat als je online incheckt, dat je zelfs nog een half uur van te voren aan kan komen. Alleen volgens de kleine lettertjes blijkt dit wel afhankelijk is, van welk vliegveld.
  Dus zoals de reactie van KLM doet vermoeden dat het duidelijk is, is niet waar.

 17. En terecht, bij te laat aanmelden wordt je niet meegenomen. Waarom kunnen wij niet op tijd aankomen, steeds blijkt dat een afspraak met de Suri´s over het algemeen te laat verschijnt dfan is afgesproken (Surinaamse tijd d.w.z. altijd later dan is afgesproken)

 18. Het is erg jammer, maar telkens weer blijkt dat onze landgenoten onder Regels uit willen komen. Dit is een van de redenen dat het land zo moeizaam vooruit kan gaan.
  Dezelfde mensen houden zich in het buitenland (b.v. Nederland) soms wel aan de gestelde regels, omdat men er zich van bewust is dat er dan fikse boetes aan verbonden zijn. En het zijn ook diezelfde mnensen die hun mond vol van hebben dat men zich aan regels moet houden. Eens te meer blijkt dat de regels blijkbaar niet voor hen gelden, want als het ze uitkomt willen zij zelf de interpretaties van de regels bepalen.
  Het demonstreert het feit dat mijn eigen landgenoten geen PLICHTSBESEF ten toon spreiden en dat doet mij erg zeer om zulks telkenmale te moeten constateren.
  Het is jammergenoeg een totale mentaliteitsverandering wat een radicale ommekeer in Suriname teweeg zou kunnen brengen. Wij moeten als totale gemeenschap durven de hand in eigen boezem te steken en tot het besef komen dat onze gedragingen debet zijn aan de vooruitgang van ons aller geliefd land en nooit telkens gaan zoeken naar excuses om ons (soms)A-sociaal gedrag te rechtvaardigen.
  Dit gedrag is diep geworteld in onze samenleving en het zal enige tijd duren voordat wij daar verandering in kunnen en zullen brengen.

 19. Surinamers zijn echte Zuid-Amerikanen. Ze hebben een broertje dood aan het optijd komen op afspraken.

  Als jij niet op tijd bent voor die trein van 7 over half het uur krijg je toch die rode achterlichten te zien?

  Gewoon achterlaten die club!

 20. Ja hoor, dit lijkt een gebed zonder einde. Wij zoeken steevast de weg van de minste weerstand. Altijd het zelfde liedje, laat komen. Veel Surinamers kunnen hierover praten en is het vaker voorgekomen, dat ze ook ontslagen werden. Want vroeger was het zo dat bij veel bedrijven 5 minuten te laat en gebeurt het vaker en bij sommige, al bij de tweede keer, dan volgde direct ontslag. Dit is met vele van ons gebeurd. Wat mij opvalt is dat wij altijd gelijk hebben. Wij moeten leren dat het niet om bakbawinkri’s gaat maar om commerciele bedrijven. Je hebt wel vaker te maken van situaties van overmacht, maar dat terzijde gelaten. Ik ken legio voorbeelden: iemand moet om 10 uur ergens zijn, wat blijkt de persoon vertrekt juist op dat tijdstip van huis. Deze persoon komt dan, zeer zeker te laat aan. En het frapante hiervan de schuld wordt bij een ander gelegd. Zo gaat het en zo zal het altijd gaan. Ook vaak nemen we de rol van slachtoffer te pas en on te pas aan. Wijzend op een ander, vaak zijn het erg doorzichtige verhalen. Dat zelf een kleinkind deze luchtballonnen doorprikken. Want liegen en situaties verdraaien, daar zijn wij Wereldkampioen in. Mijn inschatting is dat er heel wat mensen niet blij met mijn versie zullen zijn. Want aan de waarheid hebben wij een broertje dood.Ik zie ze nu al op de kast vliegen. Gebruik feiten om jouw verhaal te onderbouwen! Ik heb geleerd: wie me een vinger naar een ander wijst, houdt er zelf drie op zichzelf gericht.

  Torpedo

 21. jammer is,dat het parlement althans de gene die daar zitten de z.g.n. parlemtariërs en die dik voor betaald worden,niks kunnen zeggen..

  Het zijn deze grote lafaards die alle regels aan hun bekende laars lappen en schijt hebben aan orde en zust..,laatstaan aan leiding geven besturen van het land..

  Vergeet niet dat deze ongeschoolde lijlakken zelfs nooit op tijd op het werk van het uitoeffenen van hun beroep als parlementariër op tijd aan het werk zijn..

  Hoe kunnen zij dan wat zeggen van anderen..

  En die mevrouw die voorzitter is v/h parlement begrijpt er ook geen snaars van,hoe de regels toegepast moeten worden in het land..

 22. Ik vind het geweldig van het KLM , want tijd is tijd. Te laat komen betekent meer kansen voor KLM IPBers (klm medewerkers).
  Veel succes laatkomers .

 23. Zolang Surineds naar Sur. gaan, net zolang zullen ze worden uitgebuit door de KLM en SLM. Allebei maatschappijen,uitbuiters.

 24. De regel van minimaal 2 uur eerder aanwezig zijn is niet alleen KLM icm Suriname. Dat is overal zo. Ik vlieg regelmatig en gemiddeld 3 uur voor vertrek aanwezig zijn is geen uitzondering. Het heeft te maken met veiligheidmaatregelen, inchecken van honderden mensen etc etc.
  Het is in meerdere post aangehaald als passagier heb je naast rechten natuurlijk ook plichten en 1 daarvan is op tijd komen. En je hoeft niet te wachten tot men je iets verteld je kan ook zelf zorgen dat je de juiste info hebt. Men bereidt zich toch voor op de reis nou dit valt onder voorbereiding.Of is voorbereiding alleen allerlei kado’s en spullen kopen om meetesjouwen???.
  Natuurlijk kan men om andere redenen te laat komen maar als oorzaak is laksheid, te laat vertrekken uit huis of een weinig besef dat de wereld zich niet afstemt op jou. Integendeel is het andersom, zie de laatstedag niet als vakantiedag maar als een serieuze dag waarop je moet werken om thuis te komen…Plan die zaak!

 25. Wat heerlijk dat de KLM korte metten maakt met de passagiers die te laat komen. Als het aan die passagiers ligt dan vertrekt het vliegtuig twee uur later. Reden: “Maar meneer, ik moest nog naar de markt” Dat doe je maar een dag eerder met je luie reet.

 26. 4 lange uren, mijn idee! Want dan kunnen die kokoine- bolletjesslikkers beter onder kontrole worden gehouden.

 27. de incheck procedure, de veiligheidscheck,het instappen neemt allemaal tijd in beslag. als een uitloopt vertrekt het vliegtuig te laat, waardoor slottijden, gemist worden bij aankomst. dit kost de KLM een hoop geld en gedonder, alleen maar omdat jij niet 20 minuten eerder uit huis kon. A kis un mooi. Gewoon op tijd komen! play wan lo rayman is laat dji sma. lusu boi!

 28. als ik voor de 110 min voor gesloten deuren zou staan zou ik met mijn mobieltje een opname maken als bewijs dat ik er op tijd was. ben ik te laat dan is dat zo en weet ik wat de gevolgen zijn. als reden om de deuren eerder te sluiten kan ik alleen het commercieel belang van KLM bedenken. op die manier verkopen ze 1,5 ticket.

 29. Niet zo snel opgeven!

  Tijd is tijd, dat klopt als een bus.
  Maar….het is de manier waarop, ja hé!
  In andere landen worden de namen van de “laatkomers” omgeroepen, zeker die van de online incheckers, dus….KLM effe dimmen.

  De klant is nog steeds koning en het is in mijn optiek een mooie gelegenheid om de KLM en de SLM een lesje te leren.
  Ga volgend jr lekker naar Griekenland, die gaan hoogstwaarschijnlijk failliet, dus je kunt voor een appel en een ei van je vakantiegeld genieten.
  Kijken wat er gebeurt.

  Echt doen hoor.
  En zie je dit echt niet zitten, boek dan op het laatste moment(last minute), de prijzen gaan dan automatisch omlaag vanwege de lege kisten, try it out.

  Ik ben heel erg benieuwd hoe sterk de suri community(intern en extern) is.
  Wie lanceert een berichtje op facebook?

 30. Jammer dat sommige mensen zich niet netjes weten uit te drukken als ze boos zijn.
  Hoe zou U het vinden als U (toevallig) op tijd zou zijn en 349 passagiers telaat?
  Dan heeft U reden om geïrriteerd te zijn !!!
  Ook in het dagelijkse leven is het niet beleefd om anderen te laten wachten.

  een Hollandse

 31. Met de slm zou het niet kunnen gebeuren.Hoezo te laat? SLM vertrekt altijd te laat dan de geplande vertrek. Aku sn ng karo Slm.

 32. Een simpele busreis van Nederland naar Engeland of Spanje zie ik veel Surinamers altijd laat komen en heb je ook nog idioten die hun paspoort vergeten. Je kan je zo ergeren omdat je een half uur langer in die bus moet zitten.
  TIJD = TIJD!!! Time is Money and Safety!!
  Ga op tijd naar Zanderij en is ook leuk want je kan buiten nog lekker chillen met een Djogo!

  Tang boeng

 33. Als ik buiten Nederland en Suriname om de vlucht Zaventem (Belgie) – Georgetown (Guyana) open, voor 60% van de prijs van KLM, krijg ik dan genoeg passagiers?

 34. Ai Baya

  Aan sommige reacties merk ik dat er veel domme suri”s hier rond lopen met hun pseudo intelligente opmerking van “tijd is geld” en “regels zijn regels” en nog meer van die onzinnige opmerkingen. Feit is dat op alle druk bezette lijnen het de normaalste zaak van de wereld is dat vliegtuigen vol geboekt worden en dat er passasiers achterblijven, Alleen wordt dat door de vliegtuig maatschappijen altijd op een elegante manier opgelost door ruim van te voren de passagiers de mogelijk te geven om een latere vlucht te nemenen of een alternatieve route, Als compensatie krijgt men dan een gedeelte van de ticket te goed of men mag business class rijzen. Hier heb ik vaak en vele andere met mij gebruik van gemaakt bij zowel KLM, BA en andere maatschappijen.

  Dus jullie domme suri”s, het is makkelijk om de gedupeerde te bekriticeren zonder aandacht te hebben voor de ellende die zij meemaken, terwijl we donders goed weten dat KLM zich op andere lijnen veel eleganter en netter gedraagt t.o.v haar klanten.

  PS
  “wie dom is wordt dom gehouden denkt KLM en dat heb ik zelf meegemaakt met mijn vlucht van Amsterdam naar Paramaribo. We hadden meer dan 3 uur vertraging en ik merkte tijdens de vlucht dat KLM hetzelfde service wilde geven dat normaal geld voor een vlucht van 8 uur. Nadat ik ze erop had aangesproken dat dit nu een vlucht is van meer dan elf uur hebben ze de service verandert, waardoor idereen ijs kreeg en een extra snack en dat je vrij drinken mocht bestellen (maar dat wisten de meesten natuurlijk niet).

  Tang boeng,

  Appie

 35. Mee eens met Esmerald. Te laat komen is inderdaad vervelend en zeer onhandig, maar mijns inziens had die mevrouw een waarschuwing moeten krijgen en kon ze gewoon mee zijn gegaan gezien het feit dat ze om 18:30 uur aanwezig was en het vliegtuig 110 minuten later (om 20:20 uur) vertrok. Mijns inziens moeten wij Surinamers massaal KLM de rug toekeren en maar weer met SLM gaan vliegen – dat ben ik in ieder geval van plan na bovenvermeld verhaal te hebben gelezen. We moeten die lui direct met gelijke munt terugbetalen zodat ze rekening met ons gaan houden. Er is nog leven na KLM!

 36. Te laat is gewoon te laat , punt uit.
  Jullie hebben het heel vaak over domme surinaamers en jullie geven de KLM de schuld.
  De KLM heeft hier niks mee te maken. Het gaat hier om puur de veiligheid en dit is de regel van luchthaven en niet van de KLM. Dus zorg gewoon dat je optijd bent en dan is er niks aan de hand.

 37. @Esmerald

  Je vergist je. Niet de namen van mensen die zich nog niet hebben ingechecked maar de namen van mensen die aan ingechecked zijn (die al in bezit zijn van een boarding pass) worden omgeroepen. In SME is dat niet nodig want er is maar één ruimte waarin iedereen zit te wachten en als er nog een pasagier zit of in de winkeltjes is dan is dat snel te zien.
  En ja de klant is koning. Maar dat geldt ook voor al die andere passagiers die gedupeerd worden door de laatkomers.

  En een boycot gaat echt niet werken. Dat lossen ze op door kleinere planes en/of de prijs juist te verhogen ivm onderbezetting.

  @Alberto / Appie.
  Jij bent zo dom dat je niet begrijpt dat je het over iets heel anders hebt.

 38. @Bia Kro,
  Brussel-GEO is ongeveer even duur.
  Hoe komt U aan die 60%
  Open een site of facebook pagina en begin een enquête en start met klantenwerving.

  @Neus, begrepen, en toch, die maar……..
  Het gaat nu over de tijd, wanneer gaan we het hebben over de prijs?
  Zijn wij nu gedoemd om eeuwig de hoogste prijs te betalen voor een ticket naar suri?

  Wordt het niet eens keer tijd dat de suri’s en suri-neds zich bundelen om actie te ondernemen?

  Ik had graag gezien dat v bommel zich hierover ontfermde ipv een afbeelding op een koets.
  Wat heb je daaraan, het zet geen zoden aan de dijk, levert niets op.

  Dat de suri-overheid de eis stelt om 110 min van te voren aanwezig te zijn ivm de 100% controle, is een grote poppenkast.
  Ik heb dit vaker geroepen, waar komt deze drugs vandaan? Suri heeft geen cokavelden!

  Suri’s zijn net als Nederlanders. Beiden durven geen actie te ondernemen. Nog op het onafhankelijkheidsplein(of hoe het ook mag heten) nog op het malieveld.

  Wat ik er zelf aan doe, ik ga ergens anders op vakantie!

 39. hee, ik zou het geen enkel probleem vinden om op zanderij te slapen alleen maar om op tijd in het vliegtuig te zijn zodat ik terug kan keren naar huis. after all, wat zijn wij zonder ons huis?

 40. Mr. Alberto goed verwoord!
  we moeten assertiever zijn en niet schromen te protesteren als je denkt dat je onjuist behandeld wordt.
  bedenk dat een vluchtvertraging van 3 uur of zelfs meer geen reden is voor compensatie. wel aankomst vertraging van meer dan 3 u.de compensatie op schiphol bij vertraging is dan ook minimaal. men vliegt gewoon sneller om buiten de compensatietijd te blijven.
  en over een kilo tje meer vracht het volgende. Koop niks aan boord want dan heb je toch ook overvracht ?

 41. Ik merk ook dat bij KLM alle tassen schoudertassen moeten wegen, belachelijk vindat ik dat gewoon pesterij.

 42. Alberto neemt mij de woorden uit de mond. Inderdaad moeten de passagiers op tijd komen. Alleen is er in sommige gevallen sprake van overmacht. De KLM buit dit op een schandalige manier uit. Denken we nou echt dat de KLM zich ook zo zou opstellen op routes waar meerdere vliegmaatschappijen vliegen? Neen! Alleen op routes waarop de KLM een monopolie positie heeft worden de regels zo strak gehanteerd. De heer R.Coco heeft gelijk. Dit is pure geldklopperij! Ook het bagage beleid van de KLM heeft te maken met het op een schandalige manier genereren van extra inkomsten. Wat te denken van het hebben van 3 kilo extra bagage van twee personen ( anderhalf kilo per persoon) een bedrag van €45 extra te laten betalen? Zolang er geen serieuze concurrentie op deze route komt zijn wij Surinamers overgeleverd aan de grillen van deze a-sociale vliegmaatschappij!

 43. Als ik om 18.00 uur een afspraak heb, zorg ik ervoor om 30 minuten eerder aanwezig te zijn. Niets is zo hinderlijk als mensen te laat op een afspraak verschijnen.

 44. ai Surinamers.
  help KLM vandaag 1 persoon die laat is
  staand er volgende vlucht van KLM .
  20 Surinamers personen te laat

  ze moeten leren wat op tijd is
  ,weg is weg .
  net als Nederland,
  de tram wacht niet

 45. richting zanderij vliegveld
  moeten ze gewoon tol betalen
  kunnen ze tenminste op tijd zijn
  ze worden voor de deur gezet .en nog te laat
  .in Nederland moet je kilometers lopen naar je SLM gate .om naar Suriname te gaan.
  en ieder 1 is op tijd ,
  zet hun mars op republiek
  ,om te laten lopen naar vliegveld

 46. Beste mensen ,u hebt allemaal gelijk laat aan komen op de airport ,verwijten ,gelijk hebben ,gelijk krijgen,misschien gelijk halen nog erbij
  wat is het probleem als wij een keer zelfstandig,verstandig en de fouten op zich zelf nemen ,dat je gewoon altijd op tijd bent
  want als je 4 uur voor vertrek moet melden en je wil graag met KLM vliegen dan moet je ook aan de pijpen van de KLM dansen succes
  shivan

 47. Je bent wreed
  Ik geb dit trouwens ook bij SLM meegemaakt. We mochten pas naar binnen nadat er gebeld is met iemand die de leiding had. Andere mensen die ook laat waren moesten tetugkeren. Ik heb nadien jaren niet meer SLM gevlogen. Weet niet of het een regel is van de luchthaven of de maatschappijen. Ik hou me dus maar aan die idiote regel

 48. Goed zo iedereen heeft altijd commentaar op SLM ga maar mooi reizen met de KLM die is toch altijd beter dan nu niet klagen.

 49. Ik reis veel maar 4 uur voor vertrek aanmelden heb ik nergens ervaren. Waarom 4 uur voor vertrek. Welke veiligheid?

 50. Sommige Surinamers kunnen echt achterlijk doen. Jullie vinden t niet erg om in Nederland optijd aan t werk te zijn of op een afspraak. Maar zodra t aankomt op Suriname dan is t niet meer belangrijk om optijd te zijn.
  Die dame moet zich schamen om te zeggen dat ze maar een minuut laat was…pure nonsense. Je moet voor de tijd daar zijn dan No wang sma o wer yu ede. Eeuwig moet t vliegtuig op zulke idioten wachten terwijl de rest van de passagiers die wel optijd kunnen komen op een idioot als jouw zitten te wachten. Dat is ook niet eerlijk.
  Dus stop met huilen en klagen het is jouw schuld, volgende vlucht weer…daag.

 51. Alles wat niet voor Surinamers werkt ( ik ben ook Surinamer), is niet goed. Dan moet je gewoon niet meer vliegen t lijkt wel alsof men denkt dat ze kunnen maken en breken wanneer een vliegreis gaan maken. Zo speciaal ben je ook weer niet dat men rekening met je moet houden omdat je een beetje laat bent. Ook al moest je zes uren van te voren daar zijn, dan nog moest t geen probleem zijn. Anders moet je t hele vliegtuig charteren voor jezelf. Jullie idioten.

 52. Mensen hou aan de regels dan is niets aan de hand. Het is geen Busje, maar een hawaidjehaaj(vliegtuig) tijd is tijd!

 53. Voor mij is Suriname voorlopig een vergeten vakantie land.Ticket veel te duur Op de luchthaven zowel in sur als in Ned.overhoop gehaald en dan weer zelf moeten opruimen.
  Ben je een minuut te laat .is voor KLM en SLM een mee valletje.Een druk op de knop en je mag niet meer mee reizen Je zit plaats wordt dan overgenomen door mensen op de wachtlijst.Ik ga liever met vakantie naar landen waar tientallen vliegtuigen per dag landen en stijgen.Dan weet ik dat als er wat mocht gebeuren dat ik wel de zelfde dag mee kan reizen.Sorry dat ik dat zeg.Was al 9 weken gestrand.Toen nog met reisburo ITA.

 54. Regels zyn regels klm heeft gelyk als je ruim van tevoren van huis vertrek vooral als je weet dat er meestal file is dan is er niets aan de hand

 55. Ik wil met dat vliegtuig mee, dus ik moet op tijd zijn, en niet met allerlei kutsmoesjes aan komen zetten waarom ik niet op tijd ben, wachten op het vliegtuig is toch niet erg, al je al die tijd opteld die je op jan en alleman in Suriname moet wachten zou wachten toch niet zo erg moeten zijn, zorg gewoon dat je ruimschoots op tijd van huis vertrekt is er ook niets aan de hand

 56. Waarom wordt iemand die te laat komt niet op de volgende vlucht geboekt, waarom een nieuwe ticket moeten kopen.
  Je plek is toch ook aan een ander gegeven.
  Ze blijven overboeken en maar hopen dat je te laat komt daar verdienen ze op, Slm doet precies hetzelfde.
  Hoe zit het trouwens met mensen die in een hele lange rij staat dan ben je toch ook niet 3 uur van te voren maar 2 uur voordat de rij is afgehandeld toch.

 57. Surinamers klagen eeuwig op de route PBM en toch zijn de vliegtuigen vol.
  Als ze naar USA gaan hoor je niks en niemand klagen.
  KLM geeft van te voren hoe laat je moet inchecken.

 58. Eeuwig is klm beter dan SLM toch?!!! Geef mij maar me SLM baja, vlieg al ongeveer 10 jaar met SLM….nooit zulk gedonder gehad en ik was wel een paar keren te laat.

 59. Nou komop tyd dan ik wassen ook in Suriname en er waren mensen te laat gekomen nou ze mochten gewoon mee je moet wel effe bellen
  Dus dat en ik vind persoonlijk tyd is tyd jy ben zelf ook verantwoordelijk woordelijk voor

 60. Mensen mensen toch?. Eerlijk is eerlijk…wij sranang mangs geven altijd 2 tijden door als wij een afspraak maken….dus 3 uur betekent tussen 3 en 4….whaaa

 61. Ik vind het wel jammer zo dit allemaal
  te horen maar daarvoor zorgen wij zelf ,
  Kijk maar hoeveel wij aan een ticket moeten betalen er komt ook nooit
  een op lossing voor maar mensen laten
  wij maar niet op een ding hangen maar juist dat hoog nodige zien op te lossen
  samen met elkaar vooral het op tijd aankomen !

 62. Deng kies ramona mars mooi da be moes kong optijd, Ramona berkel uit Amsterdam i no sab leesie no

 63. Die no spang mentaliteit van ons heeft voor en nadelen. Indien het nadelig uitpakt, niet lullen. Alles heeft consequenties. Dus als het niet gaat zoals je wil vanwege weinig belang hechten aan de klok. Eigen schuld, no spang en blijf net zo cool als toen je naar de klok keek met die no spang mentaliteit.

 64. Gelijk heeft KLM.
  Als het toestel met een minuut moet vertragen om een paar lompe passagiers, moet het maatschappij al duizenden euro’s aan de Surinaamse staat neer tellen. Wie houdt er rekening daarmee.

 65. De inchecktijden hebben niets met KLM te maken, dit word gedaan door de leiding van zanderij.
  Ook voor Surinaams Airways geld deze regel
  Zie onderstaande:
  Paramaribo – Amsterdam v.v.
  Start 5 uren voor en eindigt 2 uren voor de vertrektijd van uw vlucht.
  De check-in voor de Business Class en Online Check-in eindigt 1.30 uur voor de vertrektijd van uw vlucht.
  Dit staat op de webside van Zanderij
  Op schiphol is het een uur van te voren, waardoor ik mij heb vergist.
  Ik was 10 minuten te laat (een uur en 40 minuten voor die tijd) en werd niet meer toegelaten met mij koffers
  Omdat ik online had ingecheckt mocht ik wel mee, maar mijn koffers achterlaten
  Ik had een rolstoel aangevraagd maar die werd ook geweigerd.
  De tijden staan wel op de boardpas maar die krijg je pas als je hebt ingecheckt, dan ben je dus te laat.
  Suriname ga ik even vergeten dus

 66. Zo vreemd is dit niet, dit geldt voor zowat elke maatschappij ter wereld en het is iets waar je zelf wat aan kunt doen: Kom op tijd! Het checken van de bagage van zoveel passagiers kost nu eenmaal heel veel tijd en in deze tijd van terrorisme en aanslagen wil iedereen toch dat het vliegtuig waar je in zit goed gecheckt is of niet soms?

 67. Deze regels gelden ook voor de SLM vlucht ,alleen deze vertraagd dagelijks of vliegt helemaal niet. Dus vandaar ze je nog binnen laten. Ga je toch.in vervolg met de SLM vliegen. Maar daar hoor je de mensen niet over. KLM heeft na de vlucht KL714 het vliegtuig weer nodig na aankomst in Amsterdam om naar het volgende bestemming te vliegen. Daar zijn schema’s voor gemaakt. Daar hebben ze zich aan te.houden. en als de passagiers lekker optijdaan boord zitten . Kan het vliegtuig tijd winnen. Die.verlies je meestal bij aankomst weer door die 100% controle. Dus voor die mensen die het gewend zijn altijd te laatte verschijnen en denken de wereld draait om hun kunnen beter een andere maatschapij nemen. Optijd is optijd.als.je baas je.geld.niet stort voor het eind van de maand ga je ook te keer. Als.je rekeningen moet betalen doe je dat ook optijd. Anders krijg je.boete. mischien mketen ze dat invoeren. Kom je te laat en wil je nog mee. Boete betalen

 68. Het is wereldwijd een regel gewoon. 4 uur van tevoren aanwezig zijn. Je kan allerlei dingen schrijven hoe het komt en dit en dat. Maar het is gewoon overal hetzelfde. 4 uur van tevoren. Klaar. Punt.

 69. Een surinamer is altijd te laat , in dit geval dat ze niet mee kunnen gaan ze het misschien een keer leren om wel op tijd te komen, en die 4 uur zal inderdaad wel wat te maken hebben met de bolletjes slikkers. en 4 uur vooraf aanwezig zijn is geen 2 uur !! ze moeten ook screenen en koffers scannen alles voor de veiligheid

 70. Eindelijk heeft KLM iets goeds gedaan. Paasagiers die laat komen moeten ze dwingen om een nieuwe ticket gaan kopen. Dit gaat super goed werke !!!!!
  Goed gedaan KLM!!!!!!

 71. Ik leest steeds surinamers, ze zijn gewoon Nederlanders van su afkomst ze wonen allemaal in Ned. Ze weten van op tijd zijn, de schuld geven aan iemand anders is gemakkelijk. Wees op tijd SuriNed.

 72. Als je internationaal reist mag men van je verwachten dat je weet hoe lang van tevoren je aanwezig moet zijn op de luchthaven. Bij de aanschaf van een ticket wordt vermeld hoe laat je op de airport dient te zijn. Ook wanneer je een e-ticket hebt gekocht, wordt die info verstrekt. De KLM heeft toch echt wel gelijk in dit geval en mevrouw Berkel komt hier héél dom over. Ze lag zeker nog in bed. Hoe dan ook, ze gedraagt zich a bit entitled.

 73. @kwami Je reist niet genoeg. 3 uur en 4 uur van tevoren zijn normale tijden voor veel internationale vluchten. Zelfs voor domestic flights in de States moet je soms 2 à 3 uur voor vertrek acte de présence geven.

 74. @Alberto Als ik jou was zou ik ophouden anderen dom te noemen, want ik heb tig taalfouten in jouw reactie gezien. 😃

 75. Simpel, dan moet je op tijd komen. Want deze shit maak je niet op Schiphol. Waarom wil je van je land dan een bananen winkel maken. Zodra mensen terug zijn in Suriname doen ze alsof ze schijt hebben aan alles. Terwijl ze in NL dan netjes gezegd hielen likkers zijn. Uren reizen om ergens op tijd te komen is voor hun dan normaal.. Maar in suriname worden ze lord. Un vrek. Gedraag je normaal. Dan komt alles vanzelf goed. KLM kies un mooi

 76. Kijk eindelijk iemand die het ziet. Vlieg toch gewoon SLM steun ze als sranangmang.

  Maar steun KLM hoor do druk ing gie………

  Steun je land, Vlieg SLM

 77. Goed plan .. Boycotten 2 maand niet vliegen naar su.
  Maar de domen Su/NL vliegen toch. 2 maand niet vliegen betekend een hele economische terug gang. Ook voor de KLM allemaal.
  Maar wij als volk van Su kunnen niks ondernemen alleen maar zeuren en vinger wijzen.
  Hoe wij ook hier samen LAAT kwamen.

 78. Is Bouta zijn schuld, alweer.
  Hij moet KLM op de vingers tikken.

  Surinamers, wie de schoen past trekke hem aan, hebben alle tijd van de wereld maar owee als hun salaris 1 dag te laat wordt gestort dan breek de hel los.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.