PvdA: Hou jongerenzender FunX in de lucht

5

De PvdA maakt zich zorgen over het voortbestaan van de populaire jongerenzender FunX. “Met haar lokale redacties in de 4 grote steden en aandacht voor belangrijke maatschappelijke thema’s zoals stageproblematiek is dit een onmisbare zender binnen ons medialandschap”, aldus PvdA-raadslid Rajesh Ramnewash. Bovendien is het de enige radiozender die kleurrijk muziek structureel programmeert, van de Surinaamse ster Damuru tot DJ Onur Ozer uit Turkije. Daarom zijn ze de best beluisterde zenders in de grote steden.

Via schriftelijke vragen heeft de PvdA-er zich inmiddels tot het Haagse college gewend. Ramnewash: “Wij weten dat de gemeente Den Haag op grond van een convenant meebetaald aan FunX tot en met 2012, maar voor de andere gemeenten ligt dat anders. En daar komen de bezuinigingsplannen van het kabinet Rutte nog eens snoeihard bovenop.” Ramnewash vraagt zich af of het kabinet zich voldoende bewust is van het belang van de jongerenzender. “FunX draagt op zeer toegankelijke wijze bij aan de maatschappelijke betrokkenheid en ontwikkeling van jongeren. Het is veel meer dan plaatjes draaien.”

De PvdA heeft het college onder andere gevraagd om bij de minister aan te dringen op behoud van de zender en etherfrequentie. Tevens vraagt de fractie naar plannen voor een relatie van tussen gemeente en de lokale redactie van FunX na de convenantperiode.


5 REACTIES

  1. Ik ben een PvdA supporter, sympathisant en stemmer. Ik heb het idee dat de huidige PvdA een een te ver van de werkelijkheid leeft, net als water op mars?
    als FunX goed beluisterd wordt en veel luisteraars trekt, maak het dan een commercieel station. Waarom weer pamperen? Opdoeken Funx als het belastinggeld gaat kosten. Ook deze groep jongeren moeten ervaren dat als geld kost en zij zelf ook mee moeten betalen. Pamperen als het moet en betalen als het een luxe is. FunX wat is dat?


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.