Sonny Boy wint prijs op Stony Brooke festival

6

Sonny Boy, de succesvolle film van Maria Peters, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Annejet van der Zijl, is op het International Stony Brooke Filmfestival in New York bekroond met de speciale ‘Opening Night Award’. Alan Inkles, directeur van het gelijknamige festival verkondigde ‘dat nog nooit in de rijke historie van het festival een film na afloop zo’n overweldigend ovationeel applaus mocht ontvangen’.

Het het International Stony Brooke Filmfestival werd gehouden van 21 t/m 30 juli 2011. Bij de uitverkochte première waren ook hoofdrolspelers Ricky Koole en Sergio Hasselbaink aanwezig, alsmede Hans Pos, Maria Peters, Annejet van der Zijl en Remko Nods, zoon van de nu 81 jarige overlevende Waldy Nods.

Sonny Boy mag zich vanwege deze première en Award verheugen in de belangstelling van diverse Amerikaanse distributeurs.

Bekijk ook:


6 REACTIES

 1. De film gezien, mijn indruk over de scènes in Suriname opgenomen: klopt niet met de toenmalige werkelijkheid, sinds wanneer woonden zwarte Surinamers toen in de officierswoningen te fort Zeelandia? Sinds wanneer migreerden zwarte Surinamers helemaal opgedoft als passagier in grote zeeschepen naar Brazilië? Sinds wanneer konden zwarte Surinamers toen betalen om hun kinderen te laten studeren aan een Nederlandse universiteit? In de film wordt de werkelijkheid geweld aangedaan. Het enige wat vader Nods zijn zoon Sonny Boy niet wijsgemaakt heeft is dat hij afstamt van een Negerkoning uit het binnenland van Suriname.


  Maak melding

 2. Henk, jij hebt nog steeds niet door dat toen grote delen van de Surinaamse bevolking niet vrij waren om hun eigen lot te bepalen. Surinamers werden toen geknecht door Nederlanders, als je dat nog niet wist. Daar heb ik het over. BLIJKBAAR is het schrijven van een eenvoudig Nederlands zinnetje voor jou een grote opgave, hoe succesvol ben jij eigenlijk?


  Maak melding

 3. 2e Henkie,

  Het lijkt mij zeer verstanding om in kontakt te treden met Mevr. Cynthia Mac Leod die zich al jaren bezig houdt met de historie van Suriname.Zeker wordt je er veel wijzer door!
  Ter Uwer informatie: De fam.Nods heeft niet in het Fort Zeelandia gewoond maar aan de Waterkant!

  Aan de auteur en de makers van de film Sonny Boy: Proficat! You did an excellent job!

  Een inwoner van
  Suriname!


  Maak melding

 4. Surinamer no 4, ik kan me vergissen maar in de film wonen ze volgens mij in de officierswoningen nabij fort Zeelandia (nu is o.a. Cultuurstudies daar gevestigd, persoonlijk weet ik dat tot 1969 bakra’s daar woonden). Welke gemiddelde zwarte familie kon zich dat toen permitteren? De enige zwarte die voor de oorlog volgens Mac Leod geld in overvloed had was Elizabeth Samson. Ik heb de historicus Caprino gevraagd of het waar kon zijn dat toen niet bakra’s in de officierswoningen woonden en volgens haar was dat niet het geval. Maar nogmaals, ik kan me vergissen.


  Maak melding

 5. De officiers woningen zijn gebruikt voor de film opname.Maar volgens het boek heeft de fam.Nods aan de Waterkant en in de Watermolenstraat gewoond.Vader Nods had zijn rijkdom verdient in de Saragoudvelden als porknokker.Tot de onafehankelijkheid waren de marechaussee woonachtig op het Zeelandia complex.

  Cobie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.