Hindoestaans Milan festival in Den Haag

9

Tienduizenden mensen uit binnen- en buitenland komen dit weekeinde naar het Zuiderpark in Den Haag voor een vleugje Hindoestaanse cultuur. In het park is vrijdag het Milan Festival gestart, het grootste Hindoestaanse openluchtfestival in Europa, dat tot en met zondag duurt. Het is de 27e editie. Milan trekt jaarlijks gemiddeld 70.000 bezoekers.

Op het festival staat ‘ontmoeting’ centraal, de betekenis van het Hindoestaanse woord ‘milan’. Het festival is ontstaan om drie belangrijke momenten in de geschiedenis van Suriname te vieren: de immigratie van de Hindoestanen, de immigratie van de Javanen en Keti Koti, de dag dat Nederland de slavernij in het land afschafte (1 juli 1863). Hindoestanen en Javanen zijn grote bevolkingsgroepen in Suriname.

In Nederland wonen volgens de organisatie ongeveer 160.000 Surinaamse Hindoestanen, van wie een groot deel in Den Haag.

Bekijk ook:


9 REACTIES

 1. Ik ben er geweest met een vriend. Alles was keurig en tot in de puntjes geregeld. Het optreden van de diverse zangers en zangeressen was leuk. Zij deden hun uiterste best om er sfeer in te krijgen. Helaas lukte dit niet zo goed. Dit lag aan ons (het publiek). Het weer droeg zijn/haar steentje ook niet bij
  De promotion, de sponsoring. Perfect.
  Het was geen groot vreetfestijn. Gelukkig wel veel lekkere koeksoorten. Veel gekocht
  Zondag ga ik nogmaals, nu met mijn nichtjes.
  Ik voelde me veilig genoeg om nu ook hen met mij mee te nemen.


  Maak melding

 2. Henk Molenaar! je hebt het heel goed gezien!! het zijn de nummer 1 vredelievend mensen ter wereld! Het zijn wereld bevolking! Kijk naar Mahatma Gandhi als voorbeeld!

  Trouwens niets verkeerds bedoeld hoor!!

  Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? en als het moeilijk is, altijd naar een goed oplossing zoeken en het liefst met meerdere want 10 weet meer dan twee!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.