Suriname wapent zich met wet tegen terrorisme

5

PARAMARIBO, 29 jul – Suriname kan zich volop werpen in de strijd tegen terrorisme. De strafwetgeving is zo aangepast dat terroristen en financiering van terrorisme flink gestraft worden. “Als je eenmaal begint, zelfs als je stopt, wordt je vervolgd”, zegt minister Martin Misiedjan van Justitie & Politie. Suriname is nog net op tijd.

Het had een haartje gescheeld of het land was op de internationale lijst beland van landen die terrorisme minimaal gedogen. De deadline was 1 augustus. Hoewel de wetgeving al geruime tijd op goedkeuring wachtte, heeft het zijn tijd geduurd. De behandeling is vaker uitgesteld om allerlei redenen, een lot dat zoveel andere wetten beschoren is. Toch waren de dames en heren parlementariërs beretrots op hun prestatie. D

e deadline was gehaald en Suriname is weer een stukje veiliger. Er is zelfs sprake van een stuk vernieuwing. Zoals Misiedjan aangaf is zelfs het prilste begin van terroristisch handelen strafbaar. Zelfs voortijdig stoppen verandert niets aan de strafbaarheid, anders dan bij andere misdrijven. De maxumum straf is twintig jaar met nog een fikse geldboete. Er komt ook meer controle op geldtransacties. Ex-minister en parlementariër Chandrikapersad Santokhi hoopt niet dat de wetgeving wordt misbruikt.

5 REACTIES

 1. Zo dat is snel, ik deel de bezorgdheid van santokhie. waarom niet zo snel met die anti-corruptie-wet mss moeten die amerikanen weer dreigen.


  Maak melding

 2. De grootste terroristen is de macht gegeven door de domme aanhangers. Ga de geschiedenisboeken na wie dat zijn. Dit land verwordt als Zimbabwe.


  Maak melding

 3. Deze wet is versneld doorgevoerd om Suriname niet op de internationale zwarte lijst van terreurgevoelige landen te doen plaatsen. Want dat zouden we niet willen, toch? Met een Anti-Terreureenheid onder leiding van basja Dino. Hij kan nu met het wetboek in de hand zijn ding doen.

  Maar terreur heeft in Suriname vele gezichen. Zo is er de goudzoekersterreur, de verkeersterreur, de huiselijke terreur enzovoort. Maar internationale terreurorganisaties die zich in Suriname wensen op te houden? Ik denk dat je die op een hoger niveau moet zoeken. En vergeet niet: Big Brother is watching!


  Maak melding

 4. Lieve mensen.
  Goedkeuring duurt vijf minuten.
  Gaan we nu stemmen?
  Wie voor?
  Klaar.

  Dan wordt het weer tijd voor de hangmat.
  Relaxe mannnnnn.


  Maak melding

 5. @ 2 ik ben het eens met U
  Goudterroristen moeten binnenlandse terroristen uitroeien.Straks krijgen wij weer de binnenlandse (goud) oorlog.Wij blijven genieten van ons EENS GELIEFD SURINAME.SPANNENDDDDDD!!!!!!

  Daitia


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.