PVV stelt Kamervragen over uitspraken Asabina

27

De Partij van de Vrijheid (PVV) heeft Kamervragen gesteld naar aanleiding van de homovijandige uitspraken van het Surinaamse parlementslid Ronny Asabina. Kamerleden Van Klaveren en Bontes willen dat de ministers van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en van Buitenlandse Zaken zich uitspreken over de uitlatingen van het Surinaams parlementslid. Dat schrijft de GayKrant vandaag.

De PVV wil weten of de bewindslieden de mening delen dat de uitspraken van Asabina over relatierechten voor homo’s getuigt van een ‘derdewereldlandmentaliteit’ van het betreffende parlementslid.

Ook wil men weten of de uitlatingen namens de Surinaamse regeringscoalitie zijn gedaan en, als dit het geval is, welke gevolgen dit heeft voor de relatie tussen de landen. Ten slotte wil de PVV dat de Nederlandse regering de oproep tot geweld van Asabina veroordeelt.

Bekijk ook:


27 REACTIES

 1. PVV is totaal de kluts kwijt, 25 November 1975 was 36 jaar geleden.

  Maar no spang, ik zal de Surinaamse DNA leden ook vragen laten stellen nav uitspraken gedaan door PVV’ers. Daarna volgen de Iraanse, Iraakse, Turkse, Saoedische, Syrische enz. enz. die kamervragen gaan stellen nav uitspraken gedaan door PVV’ers.


  Maak melding

 2. Deze incompetente regeerders zetten ons land voor schut in de wereld. iedere dag is het raak met deze gasten de één na andere domme uitspraak slingeren deze gasten de eter in.
  Dit krijg wanneer je ten kosten van alles president moet worden. Die criminele regering van Bouterse is nu aan zet .


  Maak melding

 3. Gut o Gut o Gut, de PVV heeft waarschijnlijk een Moslim-bashing- pauze ingelast en bemoeit zich nu even, om te laten zien dat ze ook iets kunnen roepen met zaken die nog hun nog Nederland ene moer aangaan. Een degelijke bijdrage leveren aan een vreedzame Nederlandse gemeenschap is aan hun niet besteedt, provoceren is meer hun ding. Oproep tot geweld door Asabina? Die heeft precies hetzelfde gedaan als de PVV-lijder(geen typfout) doet mbt de Islam, namelijk zijn vrije mening uiten en iets ter discussie stellen. Maar dat intellectueel inzicht hebben ze daar waarschijnlijk niet, wat een niveau zeg!! Even nietszeggend als hun baas en inspelend op het gemoed van de man met de pet.


  Maak melding

 4. http://www.apintie.sr/vidi.php?vid=2693
  Deze gekozen volksvertegenwoordiger weet duidelijk niet waarover hij praat ik vraag mij in hemels naam hoe deze figuren volksvertegenwoordiger kunnen zijn serieus.
  Wat voor voorbeeld is Bouterse vertel mij dat Asabina.
  Wat voor voorbeeld is Brunswijk?
  Wat voor voorbeeld zijn alibux en bosje
  Wat voor voorbeeld is dino bouterse
  welke voorbeelden zijn melvin linsgeer en johan ceeder.
  Wat voor voorbeeld is alice Amafo.
  Suriname wordt nu geregeerd door top drugscriminelen laat dat duidelijk.


  Maak melding

 5. Opvallend is dat niemand kritiek heeft op de uitspraken van Asabina die getuigen van een enorme domheid en van het aanzetten van haat tegen homo’s.


  Maak melding

 6. Belachelijk, Heeft suriname geen andere problemen om zich mee bezig te houden. Gezondheidszorg, onderwijs, infrastructuur en ga zo maar verder. Laat daar maar eens kamervragen over gesteld worden ipv een “anti-homo beleid”


  Maak melding

 7. De PVV moet zich koest moet houden.

  De uitspraken die deze Nederlandse politieke partij bezigt over de Islam zijn net zo schokkend als de uitspraak van Asabina over homo’s.


  Maak melding

 8. De reakties op dit artikel getuigen van een fout die Surinamers ano 2011 nog steeds maken.
  Suriname is vandaag de dag deel van een wereld gemeenschap. Niets blijft meer achter gesloten deuren.Nieuws en Uitspraken bereiken Timboektoe in een fractie van een seconde.Zo waneer een assemblee lid uitspraken doet die in andere landen door een andere bril bekeken worden,moet men niet versteld staan waneer deze(uitspraken) sterk veroordeeld worden door groepen in deze landen

  Je komt er niet onder uit.Mijn advies aan de heer Asabina is om in het vervolg zijn oppositie op een subtielere manier naar buiten te brengen zoals een staatsman hoort te doen.
  U vertegenwoordigt tenslotte een gemeenschap waarin godweet er ook enkelen zijn die het zelfde leven lijden die u zo hekelt in het parlement.


  Maak melding

 9. De uitspraken van Asabina, zijn gedaan op een moment dat niemand een passend antwoord had en dus ook door onwetendheid.
  Respecteer de mens zoals hij is en je zal respect krijgen, edoch waarschuw ik u waarde heer Asabina,denk aan het land en niet teveel aan eigen glorie.


  Maak melding

 10. Deze regering is democratisch gekozen waarschijnlijk is er behoefte aan een crimineel bewind. we gaan kijken wat ze ons brengen laten we ze daarop beoordelen. en als iemand iets wil roepen over homo’s ach dat heb je overal het waait wel over hoop ik.niet te veel druk om maken anders moet de homo beweging suriname hun werk gaan doen. maar zeker geen pvv lid


  Maak melding

 11. @Henk

  Nou, je neemt me de woorden uit de mond. Sinds gisteren wacht ik al op een reactie. Blijkbaar heeft de surinamer nog een lange weg te gaan voor wat betreft tolerantie. Jammer!!!!


  Maak melding

 12. En Jezus zei:”Zet dan mijn God ook tussen uw Goden.”

  Ik houd zelf van het vrouwelijk geslacht, maar heb familieleden, collega’s, vrienden die homo of lesbisch zijn.Het zijn, in mijn ogen, normale mensen die naar hun eigen geaardheid leven en zeker mij niet tot last zijn.

  Ja,ik vind ze sociaal opener en menselijker dan mijn andere hetro-familieleden, collega’s en vrienden, die toch teveel achter hun ellebogen houden.
  Laat iedereen zijn of haar leven leiden, zoals ze het best uitkomt.

  De uitspraken van Asabina zie ik als een vorm van geestelijke verstarring, misschien onder invloed van zijn te strakke kerkelijke achtergrond en minimale sociaal menselijke kennis.

  Dat parlementariërs veel ongestraft mogen zeggen zien wij ook hier in Nederland. Vaak wordt het dan goedgepraat onder de mom van vrije meningsuiting.

  Indien Asabina zich daarvan, vrije meningsuiting, heeft bediend, zijn het woorden onder verantwoording van Asabina.
  Ik hoef het hiermee niet eens te zijn,maar het blijven de woorden van parlementariër Asabina.

  Een nuancering uit zijn partij, de Bep, zal wel plaatsvinden en direct kunnen zorgen voor een bredere discussie over de openlijke acceptatie van bedoelde groep.

  Dat de PVV (lees: de Nederlandse regering onder een gedogende controle) Kamervragen gaat stellen t.a.v. een uitspraak in Suriname, vind ik te ver gaan en wijst weer op een post-koloniaal machtsdenken van leden, ten minste, binnen het parlement van Nederland.

  De uitspraken van Asabina en de gevolgen daarvan zijn een intern Surinaams probleem en zullen op een volwassen manier op zijn Surinaams worden opgelost. Daarom is Suriname een onafhankelijke mogendheid.
  Srika


  Maak melding

 13. Wikishit,

  Soms vraag ik mij af of jij geen spijt hebt dat je geboren bent.
  Jij bent zo negetief ingesteld,dat je niet meer weet wie jou ouders zijn.
  Jij lult de hele tijd over Bouterse enz enz,terwijl men het over andere dingen heeft.praat men over een scheetje,heb jij het gelijk over Bouterse.
  Praat men over een mier,maak jij gelijk een verhaal over Bouterse en mieren.
  Alles wat jij zegt slaat als een tang op een varken.
  Jij hebt echt lef om deze naam die jij je zelf hebt gegeven te dragen.
  Jij toont aan dat je geen eens de eerste tree van de ladder kan beklimmen.
  En dat is niet zo erg hoor,maar stap nou ff naar enig instantie van de gemeente/ district waar jij woont en schrijf je onherroepelijk in voor bigiesmaskoro.

  Vene


  Maak melding

 14. Opvallend. NDP-idioten als frontlosers & blakaboy vinden het volkomen normaal dat DDB zijn giftige leugens over NL en SuriNeds spuiwt, maar als er volkomen terecht wordt opgemerkt dat er in SME een politicus is met een walgelijke homofobie dan mag er vanuit NL op eens niet over SME gezegd worden.

  Typerend NDP gedrag. Zij mogen de meest walgelijke uitspraken en leugens over iedereen verkondigen maar niemand mag hen terechtwijzen voor hun onbeschofte gedrag.


  Maak melding

 15. Als Asabina toch zo graag door de bijbel geleid wil worden dan moet hij ook in zijn overweging meenemen dat de vrouw uit de rib van de man geschapen is.De man kan dan naar zijn eigen deel verlangen en de vrouw naar de vrouw.Omdat zij ook uit een vrouw komt.
  Of laat hij het zien als het einde van de tijden.Dan zullen er pestilentien zijn,aardbevingen,hongersnoden.Er zullen valse profeten op staan.Meye zal bout zegenen enz.
  Asabina moet opletten dat het parlement niet op het stort.

  Cobie.


  Maak melding

 16. Er zijn ook politici in Noord-, Oost, West-, en Zuid Europa Europa en Amerika die hun negatieve mening over homo’s niet onder stoelen of banken stoppen. De PVV stelt over deze personen geen vragen in het parlement. Als de politici uit Suriname, Marokko of Turkije komen worden hun woorden onder de drie dubbele vergroot glas geplaatst.


  Maak melding

 17. Tatta Mangboy,
  Zo te zien heb jij ook heeeel veeel garnalen gegeten want ook jij klets als iemand met een garnalen hersens.Varkens zij die volgers van DDB die elke dag zijn s.t.r.o.n.t opruimen, men zegt je bent net zo dom als het achter eind van varkens.Jullie make je zelf gigantisch belachelijk met jullie reactie hier op dit net. ieder mensen heeft het recht zijn of haar leven te leiden of te leven die hij of zij goed vindt en daarin rekening houden met het recht en wet in onze grondwet staat dat geschreven. en als een gekozen DNA lid of President zich niet houden aan de wet dan zijn ze naar mijn bescheiden mening waardeloze volksvertegenwoordigers.ik schenk klare wijn.ik sta aan de kant van het recht en niet aan de kant van onrecht laat dat duidelijk zijn.


  Maak melding

 18. neus als debiel begrijp ik dat je vanuit gaat dat de Nederlandse politiek nog een rol van betekenis speelt in Suriname.

  Dit krijg je wanneer labiele fronters als neus stukjes lezen en niet eens begrijpen waar het over gaat, erger wordt het wanneer ze hun minderwaardigheid willen maskeren met leugens.

  Succes met je pvv en je kamervragen.


  Maak melding

 19. Reactie nummer 20 en 24 laten duidelijk zien met hoe dom sommige figuren kunnen zijn en ook hoe zei de discussie voeren.Wat ik zelf nog erger vindt is dat figuren als frontloser en kwasie zelf niet door hebben hoe redeloos ze zijn ze snappen niet dat er internationale regels en wetten zijn waar ieder beschaafd land zich aan moet houden ook wanneer het gaat om massamoord en genocide. je kan soms duidelijk zien dat een aantal surinamers alleen maar naar radio kankantri,sky radio, luisteren hun algemene-ontwikkeling is nihil, dat zie je terug aan de argumenten die ze naar voren brengen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.