Antihomotaal Surinaamse politicus “messteek”

41

PARAMARIBO, 13 jul – “Zeer onsmakelijk en als een messteek in de rug.” Dit zegt activist Kenneth van Emden over de antihomotaal van parlementariër Ronny Asabina. Homoseksualiteit een ziekte noemen getuigt niet bepaald van inzicht. Deze geaardheid is al lang geschrapt van de internationale lijst van psychische aandoeningen. Toch was de crash toer van de politicus niet totaal rampzalig.

Er zitten ook lichtpuntjes aan de uitlatingen in het parlement. Asabina gaf wellicht de aanzet tot een nationale discussie. “Want ook de homogemeenschap maakt deel uit van de samenleving”, zegt Van Emden tegenover de Ware Tijd. Asabina wil dat parlement en regering zich uitspreken over homoseksualiteit. Hij is geen voorstander van maatregelen die “deze gasten” zouden aanmoedigen. Zoals bijvoorbeeld gezinscoaching voor homoparen.

Het moet eerder de andere kant op. “Met wortel en tak uitroeien”, vindt Asabina. Hij beweert dat zijn politieke partij, de Bep, zijn standpunt deelt. Overigens kan het nog interessant worden, zo’n discussie. Want wat er ook gezegd kan worden van de uitspraken, ze prikkelen wel tot reacties over een onderwerp waar menige politicus met een grote boog omheen loopt. De zin of onzin van ’s mans gedachtegang dient dan toch ergens toe.

Bekijk ook:


41 REACTIES

 1. Ronny Asabina,
  Dies na mannentaal, recht voor z’n raap, no wang binbinni.

  Wij putten ook maar uit de Bijbel waarin met koeie van letters is opgenomen dat het homo fenomeen God tot een gruwel is.

  Meneer en meneer of mevrouw en mevrouw Huppeldepup? Wat is dat nou?


  Maak melding

 2. 2011!

  We leven in 2011 meneer Assabina. Homoseksualiteit bestond al in de 16e Eeuw. Dit komt bij mensen en dieren voor en als je zoon straks uit de kast komt, wil ik weten wat je dan zegt.


  Maak melding

 3. Er worden elk jaar duizenden abortussen gepleegd in Suriname, elke afgedreven vrucht is het product van een hetrosexuele vereniging. Homosexuele relaties leiden per definitie niet tot abortussen. Als twee volwassen mensen beide instemmen met homosexuele sex doen ze niemand kwaad. Hieruit volgt dat Asabina zich beter druk kan maken om hetrosexuele sex in Suriname, dat heeft per saldo grotere negatieve gevolgen voor de samenleving van Suriname. Overigens is het zo dat mensen met net zulke uitgesproken negatieve meningen als Asabina over dit onderwerp, anders beginnen te piepen als het hun eigen kind betreft. Bovendien stelt het normale huwelijk in Suriname in de praktijk vaak niet veel voor of het bestaat in veel gevallen niet eens. Er zijn belangrijkere zaken om je druk over te maken dan hoe volwassen mensen zich in hun slaapkamer willen gedragen of hun sociale relaties vorm willen geven. Laat Asabina er maar voor zorgen dat hij zelf geen homo is en een goed huwelijk heeft. Verder moet hij zich niet met zaken bemoeien waar hij geen verstand van heeft.


  Maak melding

 4. Asabina praat als de achter gebleven landen in Afrika.Er zijn daar zelfs landen waar homo’s worden terechtgesteld.Gun toch een ieder het leven dat men wil leiden.Vindt Asabina het goed dat sommigen meer dan 100 kinderen hebben of is dat ook een ziekte? Ik kan mij niet voorstellen dat zulke bekrompen personen in ons parlement zitten.En wat doet het volk? Het volk wil ook erg stoer doen en prijst hem de hemel in als een kudde schapen.Ik weet niet waarom iemand een homo wordt,maar heb respect voor iedereen zijn keuze.


  Maak melding

 5. Asabina word wakker,het is het jaar 2011!!!Wake up!!Hoeveel homo’s zitten er wel niet in jou Familie!Eigenklijk niet eens een reactie waard,maar ik moest dit even kwijt.Achterlijk!


  Maak melding

 6. Alle Marrons met wortel en tak uitroeien

  Asabina als eerste en Misidjan runnerup,en let op!ook de homofiele Marron o’ja die bestaan natuurlijk niet.
  Wat een achterlijke nazi grapjurken besturen het land Suriname zeg!

  Over ziekte gesproken.


  Maak melding

 7. Gezinscoaches voor de buitenvrouwenproblematiek en vaderloze gezinnen moet op de aenda gezet worden. Het zijn de onmaatschappelijke kenmerken van een post-slavernij samenleving die welvaart en ontwikkeling in de weg staan.


  Maak melding

 8. Asabina zou zijn stamgenoten tot de orde moeten roepen om niet overal kinderen te verwekken en ze vervolgens aan hun lot over te laten. De meeste kinderen weten niet eens wie hun ouders zijn. Dit is pas een ziekte Asabina.
  Deze kinderen komen relatief vaak in aanraking met justitie. Brunswijk heeft recentelijk gezegd dat hij geschrokken is van de hoge aantallen marrons in de gevangenissen van Suriname. Ik heb liever tien homos in mijn buurt dan 1 crimineel uit het dorp van Asabina.


  Maak melding

 9. Het is nog steeds zo dat God in Zijn woord zegt dat Hij de man voor de vrouw heeft geschapen en de vrouw voor de man! Tevens heeft onze Schepper het nadrukkelijk verboden dat mannen en vrouwen gemeenschap met elkaar hebben. Dit is een grote zonde! De mensen die Gods normen en waarden gehoorzamen worden afgeschilderd als idioten. Dan ben ik ook maar zo’n idioot, maar ik ga niet mee in de leugen dat het normaal gevonden moet worden. Het is niet normaal en het zal ook nooit normaal worden. Maar helaas de leugen regeert en het gros van het volk, waar ook ter wereld, gelooft het liefst de leugen. Laten de mensen zich verootmoedigen en om vergeving vragen aan de Here God, dit kan door zijn Zoon Jezus Christus die voor onze zonden gestorven is aan het kruis. Ps dan kan de wereld er anders uit zien!


  Maak melding

 10. Ik denk dat Asabina even in zijn eigen familie moet rondkijken alvorens hij deze ongenuanceerde uitspraken doet. Daarmee bedoel ik ook in zijn politieke familie (aangetrouwd of niet). Bij de grootste vrienden van zijn vrienden zijn vrienden die homofiel zijn. Niks mis mee. Integendeel allemaal veel intelligenter dan deze omhoog gekozen kletskous. Ga het werk doen waar je voor gekozen bent of stap op. Ik ben hetero, en heb veel homofiele vrienden, en guess what??Ze hebben stuk voor stuk meer hersenen dan deze aap.


  Maak melding

 11. Asabina zegt domme dingen.
  Een deskundige zei eens :
  Homosexualiteit is geen ziekte maar een afwijking op het normaal sexueel verkeer.
  Het moet getolereerd en geaccepteerd worden
  maar het moet niet gestimuleerd worden.


  Maak melding

 12. Ik weet niet waarom iedereen zo dom reageeer.
  Asabina heeft gewoon goed gezegt.
  Je moet homoos niet rielex behandelen.
  Als je ze hard aanpak dan worden ze snel weer goed.


  Maak melding

 13. Onbegrijpelijk !
  Asabina begrijpt niet dat het ongeoorloofd is bepaalde uitspraken te doen, zeker als het om de geaardheid van een medemens gaat. Bovendien is het laag om de problematiek waarmee het land kampt te verdoezelen door krenkende opmerkingen naar een kwetsbare groep. Homoseksualiteit komt in alle lagen van de bevolking voor, en is ook wereld wijd geen nieuws. Het is wel zeer opmerkelijk dat hij hiermee weg komt in het democratische Suriname. Of geldt hier ook de regel verstop ze in de kast, zodat Suriname massaal kan roepen dat het niet bestaat of voorkomt? Ik blijf me verbazen over de armoede en andere vormen van verwaarlozing als ik weer zo’n kreet uit Sranang verneem. Gewoonweg te weinig opleiding en gevoel. Sari tori Asabina, je zou ons allen een genoegen doen als je eens ophield met deze kortzichtige manier van medemensen te benaderen. Laat ieder toch gewoon in zijn waarde, dat is makkelijker dan je denkt. Doe datgene waarvoor je gekozen bent, maak Sur. tot het beloofde paradijs, want dat is nog lange niet in zicht.


  Maak melding

 14. NDP FOREVER, goed idee! NDPer zijn is in mijn ogen ook een ziekte, misschien moeten we NDPers ook hard aanpakken dan worden ze snel weer goed. Wat denk je daarvan?


  Maak melding

 15. Het aantal flikflooiers op een bevolkingsdichtheid van nog geen half miljoen zielen is nog altijd veels te hoog.

  Zij zoeken het maar uit onder elkaar. Waarom moet ik daar over nadenken?


  Maak melding

 16. Asabina vergeet niet dat zulke mensen als jou soort, ik bedoel negers ook gediscrimineerd worden. behoort zelf tot een minderheidsgroep. eigenlijk zou je solidair met de homo’s moeten zijn, want je bent een neger.


  Maak melding

 17. Het is toch opvallend dat fanatieke NDP aanhangers het volledig eens zijn met de homohaat die nu wordt getoond door een regeringspartij. Wee een bewijs van hun dommigheid, hun blinde volgzaamheid, gebrek aan moraal en gebrek aan verstand. Suriname wordt nu in de wereld weer weggezet als een achterlijk land waar homo moeten vrezen voor hun veiligheid.

  En natuurlijk geen enkele reactie van Bouterse “de president van alle Surinamers”


  Maak melding

 18. Helaas is deze parlementarier lang achtergesteld geweest. Na eeuwen zijn ze in het politiekcentrum en schrikken van de ontwikkelingen in sranan. Bijzonder dat een vertegenwoordiger van een groep die structureel gediscrimineerd nu ook oproept tot discriminatie. of misschien moet hij weer zijn bos in


  Maak melding

 19. Hoelang is Asabina in de grote stad? Neemt u hem niet kwalijk hij is nog niet ingeburgerd!

  Bestaat de kerk nog van de Zwaar Gedeprimeerde Adventisten, shooo;zie hierboven een volgelinge????


  Maak melding

 20. Beste Marion,

  Hoe durf je de God en de bijbel bij deze discussie te betrekken. Of staan er zulke helse passasges in de bijbel. Ga maar lekker door met het misbruiken van God en de bijbel.

  In sommige afrikaanse landen worden vrouwen verkracht omdat ze uitkomen voor hun geaardheid Homo’s worden vermoord. Is dat een straf van God. Ja Marion, van jouw persoonlijke God. Wat ben jij toch intolerant.

  Ik adviseer je om God niet te betrekken bij je eigen haat en kleingeestigheid.


  Maak melding

 21. Waar was God in Auswitz? Waar is God in de Soedan? Daar waar vrouwen en kinderen massaal op de vlucht zijn. Tijdens de vlucht op de meest gruwelijke manier worden verkracht en vermoord? Waar was God toen er miljoenen Afrikanen onder de meest gruwelijke omstandigheden als slaaf werden weggevoerd?
  Waar is God in het Kinderziekenhuis?
  Al bij de Grieken en in de vroegste oudheid was Homoseksualiteit heel normaal.
  De Apostel Paulus (die Jezus nooit heeft gekend) schrijft wat regeltjes voor aan Christenen.


  Maak melding

 22. Marion het is een zonde dat jij bent geboren

  Mensen die anderen discrimineren om welke redenen dan ook, zijn zelf degenen die leven in zonde.

  Leef en laat leven.


  Maak melding

 23. Wil iemand mij vertellen dat moslims achterlijk zijn , omdat zij ook homo’s haten. Er zijn toch 1 miljard moslims in de wereld. Homo , pedo , dierensex , zijn allemaal afkeurende gedragingen van de mens en dienen bestreden te worden. Dat is mijn mening. Er moet ergens een lijn worden getrokken.


  Maak melding

 24. @ Rachid
  Jouw naam doet vermoeden dat je Moslim bent, mocht dat echt zo zijn dan is jouw reactie werkelijk schandalig en zou je beter moeten weten.


  Maak melding

 25. Helemaal eens met de kop van het artikel.

  Kofi vreemd dat je niet weet dat de grootste religieen in de wereld homoseksualiteit afwijzen.

  Ook vreemd dat er figuren zijn die in dit kader denken te moeten verwijzen naar Asabina’s ethniciteit, terwijl afwijzing van gays dwars door ethniciteiten plaatsvindt, waarbij velen het helaas met Asabina eens zijn, hoewel ze het niet altijd hardop zeggen.


  Maak melding

 26. @ Marion
  Misbruik de naam van de Heer,uw God,niet,want wie zijn naam misbruikt laat hij niet vrijuit gaan.
  Gij zult niet moorden.
  gij zult niet stelen.
  gij zult geen valse getuigenis spreken tegen uw naaste.
  Gij zult niet begeren dat van uw naast is.
  @ parapinto, aanbidders van een meedogenloos massamoordenaar moeten hun smoelwerk dicht houden wanneer het over de bijbel gaat.
  Mijn god waar in ik geloof heeft het over liefde, en niet over haat, moord dictatuur,vernedering , knechten en kindermoord.


  Maak melding

 27. @Marion

  De tien geboden zijn de belangrijkste geboden en daarin staat “Gij zult niet doden”. Wanneer gaan jullie eindelijk eens leven volgens die regel. of gelden de christelijke wetten soms slechts voor hoe het jouw en je matie uitkomt.

  Schijn-heilige zijn de vloek voor de wereld.


  Maak melding

 28. Rachid, ik weet niet wie of wat je bent maar iedereen kan gediscrimineerd worden, nooit van paria’s, Joden of Zigeuners gehoord? Ik hoorde eens een Hollander (uit Noord Holland) een Limburger discrimineren en kijk eens naar de Belgen met hun taalonzin. Niet degene die gediscrimineerd wordt is in wezen minderwaardig maar degene die discrimineert. Je opmerking dat Asabina als neger niet mag discrimineren houdt in dat jij als persoon minderwaardig bent, maar denkt dat hij meer is dan anderen.


  Maak melding

 29. Marjon heeft volkomen gelijk. In de Bijbel, Romeinen 1: 23-26 staat expliciet dat homo seksualiteit een gruwel is in God’s ogen. Er zijn nog meer passages hierover.

  Als je er op los leeft in een maatschappij waarin alles mag en kan, dan zal je op je achterste poten gaan staan over wat Asabina heeft gezegd. Trouwens Asabina bedoelt niet het haten van homo’s, maar wel de gevolgen van promoten van homoseksueel gedrag. Asabina bedoelt dat als je de groep in alles gelijkstelt met de heterogene mensen, je dan een verdorven, verwrongen, immorele en verworpen maatschappij krijgt.
  Het gezin, vader, moeder en kinderen, is de hoeksteen van de maatschappij. Ga je daaraan tornen dan kom je aan de ordening van een samenleving die door God is vastgesteld. Stel, je hebt twee mannen/vrouwen die een kind samen opvoeden. Het kind zal die samenlevingsvorm als normaal zien, terwijl dat het zeker niet is. Je krijgt dan op den duur een samenleving van normvervaging. Deze kinderen kunnen dan zodanig opgevoed worden, dat alles wat vandaag afwijkend gedrag is, gaandeweg als normaal wordt gezien (pedofilie, bestialiteit, necrofilie). Ik wil er niet eens aan denken hoe Suriname er dan na een paar generaties uit zal zien.

  Ik ben niet tegen homo’s/lesbiennes, ik hou van ze als mijn medemens, veroordeel ze ook niet, tolereer ze, maar ze moeten zeker niet hun afwijkend gedrag opdringen aan de maatschappij. Wat ze binnenskamers doen is hun zaak, maar daarbuiten moeten ze zich onthouden van afstotelijk gedrag.

  Mensen die het willen horen moeten weten dat God, al heeft Hij ook deze homo’s/lesbiennes geschapen, ze ook genade kan geven door met hun gevoelens om te leren gaan. De Bijbel verbiedt expliciet homofiele handelingen, of men dat wilt accepteren of niet. Ieder mens heeft dus de keuze om zelf te bepalen hoe die in het leven staat, ook de homo. Nogmaals afwijkend gedrag valt buiten de boot in een geordende samenleving en die homo’s/lesbiennes moeten al blij zijn dat ze niet lastig worden gevallen in Suriname.


  Maak melding

 30. @2e Henkie,

  Jij zeikt voor niets over NDP.
  Asabina is van die djoekapartij.Noem dat kind bij de naam idioot.
  Alles wat verkeerd gaat is NDP in jullie bek.Houdt toch eens op met die flauwekul man.
  Ik geef Asabina geen gelijk,maar vind het ook minder dat je deze man als NDP ziet.Geen NDP’er.
  Maar ff over Asabina ; misschien moeten ze alle crimienelen hardhandig(doodschieten), dat zal deze djoeka idioot ook zien dat 80% van zijn stam daar onder valt.
  Ik ben geen homo,maar heb ook niets tegen ze hoor.
  Het is hun leven.Als ze mij maar niet tot last zijn.Als ze goed in de maatschappij functioneren en een degelijke bijdrage leveren aan de opbouw van het land,dan mogen ze vrij boelen.
  Het gros van de boslandcreool is homo.Laat Ronny dit maar ook onderzoeken,dan zal asibana minder luid praten.


  Maak melding

 31. Het is altijd lachwekkend als een politicus ergens verstand van denkt te hebben. Medisch arts Asabina stelt de diagnose dat homo zijn een ziekte is.

  Het is gewoon zo geschapen door de God, dezelfde god als die van de bijbel. Had hij ook anders kunnen schapen, maar heeft hij niet gedaan. De een is lang de ander kort. De een is dik de ander dun. De een is hetero, de ander homo. Zo is de natuur. Ook bij dieren.

  Of zullen we afspreken dat nu iedere religie van Suriname één van haar meest achtelijke opvattingen als wetsvoorstel mag inbrengen?

  Trouwens, behalve God (of Alla) heeft niemand last van homoseksuelen. Lekker belangrijk en urgent onderwerp dus ook weer. Succes ermee BEP.


  Maak melding

 32. Tatta Mangboy @ 37, ik kan er ook niets aan doen dat een geobsedeerde idioot (@15) ondertekend met NDP FOREVER. Dan krijg je van mij ook een idioot antwoord. Jij schijnt ierdereen tot idioot te verklaren, je moet zelf een idioot zijn om andere idioten zo goed te herkennen. Je moet maar beter lezen dan zul je merken dat ik Asabina geen NDPer genoemd heb.


  Maak melding

 33. De NDP-groupies typeren zichzelf weer duidlijk als onmenselijk, homofoob, egocentries, onontwikkeld, onfatsoenlijk, respectloos, etc.

  SME heeft duidelijk een enorm volksgezondheidsprobleem en het wordt tijd de oorzaak van die virus met huid en haar te vernietigen. 😉


  Maak melding

 34. Als ze alle criminelen in suriname moeten doodschieten dan zijn wij gelijk af van deze criminele regering.Het gekke en domme van die NDPers is dat ze niet door hebben hoe achterlijk ze zijn. die Idi Tata mangboy klaagt dat iedereen de ndp de schuld geeft, het is toch de ndp die voorhoede is van deze regering het is toch de ndp die commissie dit en commissie dat benoemd, het is toch de ndp die benoemt en ontslaat Bouterse is president en voorzitter van de NDP dus wat L.U.L je om nummer 37, zie jij zelf niet hoe dom jullie de discussie voeren. Als de NDP en die criminele regering ballen hebben dan nemen ze afstand van die oer domme uitspraken van die idioot die zich zelf parlementslid noemt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.