PVV: “Feest niet mee met Desi Bouterse”

54

De Partij voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders heeft kamervragen gesteld aan de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, over het uitroepen van dag van de staatsgreep door Bouterse als Surinaamse nationale feestdag. Volgens de PVV is herinvoering van de feestelijke herdenking van de militaire coup door Bouterse op 25 februari 1980, een klap in het gezicht van de slachtoffers van het militaire bewind.

Afgelopen maandag kreeg de herdenking en viering van de dag van de revolutie op 25 februari 1980 een officiële status in Suriname. Daarvoor werd een commissie geïnstalleerd door president Desi Bouterse.

raymond-geert“Bouterse steekt daarmee zijn middelvinger op naar allen die waarde hechten aan democratie en rechtsstaat en laat zien dat hij geen steek is veranderd. Daarom moet Nederland de viering van die feestdag boycotten en de Nederlandse vlaggen op de ambassade en residentie in Paramaribo op die dag half stok te laten hangen. De regering moet andere landen met diplomatieke vertegenwoordiging in Paramaribo overhalen hetzelfde te doen” aldus PVV-woordvoerder Raymond de Roon(foto).

54 REACTIES

 1. De eerst volgende revolutie zal niet komen uit de loop van de machinepistool, maar van de hoogopgeleide jonge generatie Surinamers, die gebruik zullen maken van “SOCIALMEDIA” [zie Egypte en andere landen].

  De huidige generatie coup plegers [niet en/of zeer laag opgeleiden] in Suriname zullen (of ze willen of niet) over maximaal 10 jaar de natuurlijke dood omarmen. Husni Mubarak van Egypte met zijn 400.000 moordcommando’s redt het op de lange termijn ook niet.

  Dus de dag van dood en verderf vieren zal slechts maximaal 10 jaar duren.

  Wel gehoord en gelezen over GODS molen, malen, langzaam maar zeker, of zoiets.
  Al is de leugen o zo snel, de waarheid achterhaalt het wel, of zoiets.


  Maak melding

 2. Het beste is om er geen aandacht aan te schenken.
  Bouterse moet begrijpen dat het de Nederlanders geen moer kan schelen.
  Hij verzuipt maar in z,n eigen shit.


  Maak melding

 3. President Bouterse heeft niets met Ned. temaken. Dus bemoei niet in de zaken van SME. Suriname vraagt toch niet meer om nederlandse hulp. Het beste wat de PVV voor SME kan doen is alle Surinamers terug sturen naar SME.


  Maak melding

 4. “De Partij voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders heeft kamervragen gesteld aan de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, over het uitroepen van dag van de staatsgreep door Bouterse als Surinaamse nationale feestdag.”

  Blijkbaar denkt de PVV dat Suriname een provincie is van Nederland.

  He PVVV ontwikkelingshulp gelden zijn op, daar kunnen jullie niet meer meedreigen.

  Wen er maar alvast aan, in Suriname doen we precies wat we willen. Verdoe je tijd maar lekker.


  Maak melding

 5. Wanneer het mij uitkomt!

  Prima verwoord hr. de Roon, jammer dat de suri-ned politici zoals gewoonlijk niets van zich laten horen. Vind je het gek, dat ze zeer weinig stemmen krijgen!

  Het maakt niet uit als Israël “indirect” hierachter zit: dit gebaar komt goed van pas!
  Wat absoluut voorkomen moet worden is dat de Nederlanders het idee krijgen, dat de suri-neds niet geïnteresseerd zijn in de ontwikkelingen, zoals die zich nu afspelen in suri.

  Mooie gelegenheid voor de suri’s om te protesteren door niet te participeren in de feestelijkheden, in welke vorm dan ook!
  Blijf lekker thuis!!!!
  Ken Uw vijand, wat overblijft, de feestgangers, zijn de ratten, zonder jeje!
  Al is alles gratuzzz, niet doen…..gaat bidden of zo, je tuin schoonmaken etc. etc.
  Social media, they need help, spread the word!

  moro e doro.


  Maak melding

 6. Waar bemoeit de PVV zich mee? Zeker gebrek aan aandacht nu Wilders terecht staat.

  De tamtam rondom 25 feb. was te verwachten. Ik vind het verontrustender dat er nu een boekje is aangeboden door vd San over de revolutie. Reactie van Bouta was onder meer “ik was een van de weinigen die precies weet wat er is gebeurd.” Goed zo Bouta en nu gewoon naar Domburg en je verhaal doen. Dan kunnen we weten wat er gebeurd is en kun je je verdiende straf eindelijk uitzitten. Want naar Meye luister je toch niet.

  Maar dat doet Bouta niet, hij gaat zijn uitgestippelde lijn volgen. En die massa integreert het boekje op de scholen, verplichte literatuur. Mein Kampf.


  Maak melding

 7. binnenkort mogen we ook één Juli ook niet meer vieren als het aan nederland licht .
  .
  nederland moet eerst kamervragen stellen ten opzichte van het slavernij verleden , hoe ze het recht kunnen zetten .
  door te zeggen dat bouterse niet goed is , geven ze aan dat ze nog de baas willen zijn over suriname .
  landgenoten laat niet met je sollen , spreek ze tegen en laat het politiek dehaag duidelijk zijn dat ze liever hun eigen stront moeten opruimen in plaats van de wereld naar de verdoemenis helpen , stel barbaren .


  Maak melding

 8. Ik heb die xenofobe PVV niet nodig om tot de conclusie te komen dat 25 februari alles behalve een feestdag is. De jaren 80 militaire revolutie was voor Suriname een enorme stap terug, vooral op economisch terrein. Hopelijk schaft een volgende regering deze nieuwe ‘feestdag’ af en hopelijk wordt dan ook dat stomme revolutie monument tegen de vlakte gebulldozerd.
  Wie 25 februari gaat vieren is een domme NDPer.


  Maak melding

 9. Glen Pengel, ik sluit me bij je aan. Dit keer ben ik ook met de heer Wilders eens. Het is inderdaad een klap in het gezicht van de nabestaanden.
  En inderdaad de Here God heeft veel geduld, maar ze zullen hun straf niet ontlopen.


  Maak melding

 10. NDP de feestvierende partij in suriname.
  In Suriname zijn er meer feestdagen dan werkdagen. En dan klagen dat er geen geld is . Natuurlijk er is geld nodig om te feesten en Bouterse moet zijn vrouw en zijn zoon en overige familieleden onderhouden op kosten van de staat. De arme bevolking betaalt het gelag. Maar ja ze hebben he zelf gewild. De grootste verliezers in deze zijn de jongeren en niet de ouderen. Het is te hopen dat de jongeren een keeer kritisch gaan denken als ze het kunnen.Of heeft Bouterse hun ook al volgepompt met DOPE


  Maak melding

 11. Is dit de bijdrage die PVV levert aan de welvaart van Nederland? Zijn er geen belangrijkere dingen diein Nederland spelen? Denken ze nou echt dat ze door de overige landen in deze serieus genomen zullen worden? Het is een Surinaamse aangelegenheid! Het is duidelijk dat ze geen benul hebben van buitenlandse politiek.


  Maak melding

 12. ik vind dat die hele discussies die hier op deze net wordt gehouden meer en meer opruien is. bepaalde elite en zakkenvullers proberen altijdt hun slag te willen slaan.Eindelijk de echte bevrijdingsdag,{ook de een julie,hoord erbij maar daar zijn wij nog niet helemaal verlost van.denken jullie aan jullie,s volkslied.Pvv die moeten niet voor anderen gaan bepalen hoe het moe. Kattibo


  Maak melding

 13. Wilders is niet mijn man ,integendeel,maar voor één keer ben ik het 100% met hem ééns.Bouta é Law!Maar dat krijg je als een cocaine snuiver de macht in handen krijgt.Ano Bouta é takle na a coca.Deze man begint aan grootheidswaanzin te leiden.Bouta joe a no Chavez!Chavez heeft één troef en dat zijn de gigantische venezuelaanse olievoorraden.Jij bent een junk die in opdracht van de blanken jou eigen landgenoten hebt vermoordt!Krijgt Brunsie ook een vrije dag?Noem het maar dag van de Rebellen.Hij heeft er dan ook recht op,toch?Time will tell.


  Maak melding

 14. Laat nederland zich bezighouden met hun eigen binnenlandse problemen.Maakt de Nederlandse overheid zich daadwerkelijk druk om de surinamers. Laat nederland zich bezighouden met de surinaamse nederlanders in Nederland die in armoede leven, met name de ouderen. Nederland is 300 jaar alleenheerser geweest in suriname. Hoe hebben zij suriname achtergelaten. Hoe hebben zij indonesie achtergelaten.
  Bouterse is een democratisch gekozen president. Trouwens het is niet nodig zo een grote nederlandse ambassade in suriname te hebben, waarvoor is het nodig. Een consulaat is op z’n plaats


  Maak melding

 15. GLENN PENGEL,die racist Wilders,bakt je in je eigen vet heb je dat dan nog niet in de gaten,je denkt toch niet dat die facist het ècht meent met de getinte mens, ..naiefeling of heb je ook voor hem gestemd?


  Maak melding

 16. Een wettig gekozen regering is d.m.v de wapens omver geworpen.
  Hier vloeide de 8 december moorden uit.
  Mensen met karakter doen de vlag half stok als uiting van afkeer op deze dag.
  Bouterse toont hiermee aan dat hij niet alleen schijt heeft aan het 8 december proces maar ook aan een gedeelte van de Surinaamse bevolking.
  Hoe lang nog gaat deze vernedering naar de nabestaanden van de slachtoffers van 8 decembermoorden duren.


  Maak melding

 17. Bouterse heeft t ingevoerd in Suriname en geen enkele reactie vd Surinamers erop dus lieb a torie.
  Als ze het hiermee eens zijn dan moeten ze het lekker zelf weten toch?
  Ik als sranamang vier het in ieder geval niet omdat ik principes heb.
  Nederland moet zich niet ermee bemoeien dit is een Surinaamse kwestie.


  Maak melding

 18. laat de pvv van Nederland zich eerst bezig houden met Iran !!!het lijkt me beter aandacht te besteden aan de nederlanders in iraanse gevangenissen.of niet??


  Maak melding

 19. @Ra-shit
  Niet alleen Nederlanders maar elke fatsoenlijk land die de mensenrechten respecteert zal zich in vrijheid moeten en kunnen uitspreken over moorddadige regiems en dictators.

  Zij die daar geen begrip voor op kunnen brengen zijn net zo slecht en intelligent als sergeant Bouterse.
  De beul is nog trots ook op z’n daden en jouw soort likt z’n hielen.


  Maak melding

 20. Laat PVV naar zijn interen criminele achterbaan kijken alle PVV/ers zijn in aanraking met Politie geweest en de leider mag zich verdedigen met de duurste advocaat.
  Zijn advocaat heeft Bouterse ook verdedigd en geslaagd dus Wilders pas maar op.Suriname wil niks van Ned.Probeer maar in Eqypte of Israel.


  Maak melding

 21. 25 February nationale feestdag.En wat vieren wij?inderdaad de Revolutie.Revolutie tegen wie?Juist ja,je eigen kondremang!Bouta gaat vieren het feit dat hij in opdracht van Ned.een coup heeft gepleegd met als gevolg een totaal onnodige burgeroorlog waarbij er honderden SURINAMERS!!zijn omgekomen!Shame on you bastard!Revolutie betekent middels geweld een vreemde bezetter jouw land uit verdrijven,jij hebt op een wrede manier jouw eigen landgenoten vermoordt,heeft niks met revolutie te maken.


  Maak melding

 22. Wilders wil niet dat buitenlanders in zijn land met zaken bemoeien.
  Hoe kan hij de durf hebben om zich met zaken in een ander land te bemoeien.
  Wat een leven…!!!! laat Wilders zich met zijn eigen zaken bezig houden….lijkt mij zeer verstandig.
  Want als men Wilders ziet slaat men op de vlucht.


  Maak melding

 23. Wilders zeikt uit zijn nek,Israel viert toch ook de geweldadige bezetting van Palestina,heeft daar ooit iemand wat van gezegd.Als Suriname niet had aangegeven ,dat ze Palestina willen erkennen had die hond van een wilders nooit kamer vragen overgesteld.En toch heb je weer van die Surneds die hun blanke meesters graag naar de mond praten, dezelfde wilders die Surinamers uimaakte voor beesten,nav het geval in Almere,hij zei toen niet die 2 Surinamers die klojo zei letterlijk:SURINAMERS zijn beesten.Voor mij mogen ze 25 feb. vieren after all was het Ned. die de coup heeft laten plaats vinden.


  Maak melding

 24. Heeft hier iemand met een strontemmer gerammeld dat dhr Wilders zich met Sur. bemoeid? Dat op deze dag geen feest gevierd mag worden, weten alle brada’s en sisa’s zelf wel. Wilders ga jij je maar liever verder bezighouden met de criminele Marrokaantjes ja.
  Back off griezel!!!!


  Maak melding

 25. Front fractie stelt vragen in de DNA (Surinaamse parlement) over inperkende maatregelen op Koninginnedag. “De Surinaamse Ambassade zou de vlag op die dag half stok moeten hangen”.

  PVV bereidt vragen voor om in de tweede kamer te stellen over betrokkenheid van Nederland bij het lanceren van het fenomeen Bouterse en alle gevolgen van dien.


  Maak melding

 26. Zelf ben ik ,absoluut geen PVV stemmer ! PVV kan mij ook niet inpakken met hun mooie praatjes. Nu hun eventjes goed uit komt, om te schoren en in positieve opzicht bij Suri/Neds op te vallen……… komen zij met een reactie !Typies PVV mentalitiet !

  Wilders moet ik wel gelijk geven in deze. Bouterse is één big, big, stupid, blaaskaak, Egoist ect,ect……..Dit bedoelt hij, door iedere keer te roepen, dat hij Suriname op hogere nivo gaat/zal brengen. Hij heeft totaal geen kaas gegeten van economie. Hij doet maar wat !!!!! En zijn zogenaamde adviseurs blijven door gaan om van de pot te verteren !!!!!!!

  Durven zij nog te zingen; Mi Kondré Troe Mi Loby you …………..! Geloof jij het ?? Ik absoluut niet !

  Groet,ram,ram,(veel wijsheid)


  Maak melding

 27. TilllY @ waar kan ik de uitspraken van Wilders opzoeken??? Ben je van indiaanse afkomst ? Ken ik soms van school ? Aan de Gravenstraat ?

  Groet,ram,ram, (veel wijsheid)


  Maak melding

 28. Dit typisch het splinter/balk verhaal.
  Voor de vader van de a.s. koningin van Holland die mede debet is aan de verdwijning van 30.000 Argentijnen wordt de rode loper uitgerold en DDB moet hangen.

  Geven jullie mij een groete brik.

  Wilders begin alvast die stinkende kooi van je op te ruimen.


  Maak melding

 29. heb als tiener de coup van heel dichtbij meegemaakt. absoluut geen reden tot feest, maar alleen vanwege het advies van die rascistische geblondeerde idioot hang ik de vlag uit. Wilders blijf met je gore xenofobe poten van Suriname af.


  Maak melding

 30. Persoonlijk zie ik geen reden tot feestvieren op die dag. Dat wil echter niet zeggen dat ik het met de wildemand Wilders eens ben, ik vraag me af waar Wilders zich mee bemoeit. Denkt Wilders dat Bouterse een glaasje minder zal drinken om wat hij vindt? Eigenlijk heeft Nederland alle reden om samen met Bouterse feest te vieren, Nederland heeft Bouterse namelijk in de persoon van Kolonel Valk met duivels plezier geholpen met zijn coup, Nederland mag dus best trots zijn dat ze samen met Bouterse zo’n “grootse” daad verricht hebben. Nederland als klein land blijkt weer eens heel groot te zijn in het spreken met gespleten tong. Bovendien is het enige verschil tussen Wilders en Bouterse dat Wilders in een land woont waar de rechterlijke macht (beter?)/onafhankelijker functioneert, daarom zou hij niet wegkomen met hetgeen Bouterse in Suriname geflikt heeft, maar had hij de kans dan had hij veel ergere dingen gedaan, dan waren niet maar 15 tegenstanders van hem naar de eeuwige jachtvelden geholpen, hij zou met veel genoegen alle Moslims (met of zonder hoofddoekje), net als de Joden in de 2e W.O. met de trein een enkele reis laten maken naar Dachau, Bergen-Belsen of Auschwitz-Bergenau.


  Maak melding

 31. Wij hebben ook geen belangstelling voor een rondedans met nakomelingen van slavendrijvers, incluis nakomelingen van Argentijnse wantoestanden, die geleid hebben tot het vergieten 7 x 30.000 = 210.000 liters bloed. Look who’s talking.


  Maak melding

 32. Als er een God bestaat…

  Laat dan die domme Surinamers a.u.b. met spoed een atoomcentrale bouwen (opdracht geven tot… omdat ze zelf, zoals bekend, natuurlijk weer te stom zijn!)
  Het volk wordt dan door hun eigen achterlijkheid in één klap van de aardbodem weggevaagd, opgeruimd staat netjes.

  De dommigheid straalt namelijk van dit samengeraapte en achterlijke volk af!

  Want de meeste brulapen hier, op dit overigens gesubsideerde Nederlandse Forum, zijn slechts afstammelingen van zeer zwak begaafde west-Afrikanen / of aan lager wal geraakte koelie’s.
  Dergelijke onbenullen hebben totaal geen recht van spreken en kennen hun eigen geschiedenis niet eens.

  Zulk soort mensen kan je beter uit hun eigen leiden verlossen…

  Gegroet, JoJo.

  PS:
  Dus graag allemaal oprotten naar het land van je voorouders!
  En Suriname teruggeven aan de degene die er het eerst voet aan wal zette!, iets met oudste rechten…, misschien dat het dan ooit nog goed komt.


  Maak melding

 33. Alleen in suriname vieren ze de dag van de achteruitgang onderdrukking norm verval en dictatuur. Ik weet nu voor de volle 110% procent dat er lieden binnen de ndp in suriname en in nederland betaald worden om hier op dit net de meest onzinnige en domme reactie te schrijven de zogenaamde broodschrijvers.
  Met man en macht wordt tot laat in de avond gewerkt aan het monument van de onderdrukking vernedering en achteruitgang moord. terwijl de prijzen van alles in suriname stijgen geeft die massamoordenaar bouterse geld uit alsof en niets aan de hand is, Bouterse heeft KA aan jullie.Iedere liter bloed die onnodig heeft gevloeid is er één teveel stomme rund dat je ben.


  Maak melding

 34. @ 43 jojo:
  Gefeliciteerd. Je hebt wel zelfkennis. Je beschrijving komt volkomen overeen met jezelf. Psychiatrische inrichting is duur voor je, neem een stuk touw, is goedkoper. Een trip naar beneden vanaf de brug is nog goedkoper. Dus je weet wat je moet doen. Zoals je het zelf zegt:”OPROTTEN JIJ”.


  Maak melding

 35. Jojo, Ik vraag me af wat jij op dit forum, dat vooral door achterlijke Surinamers bezocht wordt, doet? Doe je zelf en ons een lol en blijf weg! Uit hetgeen je uitkraamt denk ik dat je een bakra bent, maar Nederlands lijkt een vreemde taal voor jou, (je bent rancuneus, maar je drukt je uit als een west afrikaan of koelie die pas Nederlands heeft geleerd), dus ik kan me vergissen. Ik denk dat je je bedreigt voelt door al die nakomelingen van “stomme” west- afrikanen en koelies die in Nederland gekomen zijn en binnen één generatie jou soort voorbijgestreefd zijn(en daar bedoel ik niet de normale Nederlanders zo als Henk Molenaar mee).


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.