Pad nieuwe landmeter niet over rozen in Suriname

8

PARAMARIBO, 8 feb – Nieuwbakken landmeters moeten niet rekenen op een al te warm welkom in Suriname. De in Nederland opgeleide Adam Moenné heeft het geweten de afgelopen tien jaar. Hij moest net zo lang wachten op zijn beëdiging. En dat voor een land dat met een schaarste kampt aan vaklui. Niets nieuws onder de zon, zegt veteraan John Wijdenbosch.

Hijzelf werd pas beëdigd nadat hij naar de rechter was gestapt. “Men schijnt te denken dat wij die in het buitenland zijn opgeluid het werk niet aankunnen. En dat voor mensen die overal elders inzetbaar zijn”, zegt Wijdenbosch. Hij dwong zijn beëdiging in 1978 af. Ruim dertig jaar later lijkt het zonnetje door te breken. “Ik kreeg van het kabinet (secretariaat, red.) van de president te horen dat ze mijn rechtszaak onder ogen hadden gekregen”, zegt Adam Moenné.

Dat was kort na het aantreden van de huidige regering. Moenné was ook een rechtszaak begonnen, omdat hij maar niet aan de slag kon. “Ik had het bijna opgegeven.” Het kabinet vindt het niet kunnen dat hoog opgeleide krachten als het ware gedwongen worden tot een knieval. Moenné’s aanvraag lag “ergens op een bureau”, zegt president Desiré Bouterse. “Het is geen verwijt, maar wij worden er maar mee geconfronteerd.”

8 REACTIES

 1. Ach verbaasd mij niets. Afgelopen 10 jaar hebben we ook maar bestuurders gehad die Suriname als een soort dorp bestuurden met basjas aan het hoofd. Geen enkele ontwikkelings visie of wat dan ook.

  Moenne zo werkt front nou eenmaal, die huidige 20 landmeters zouden at all cost beschermd moeten worden vooral als ze fronters zijn.

  Er waait nu een nieuwe wind, wie zijn steentje wil bijdragen is altijd welkom, als je nou fronter bent of niet.

  Kwakzalvers wijzen we de deur.


  Maak melding

 2. Geeft alleen maar aan door wat voor achterlijke mensen Suriname steeds is bestuurd afgelopen jaren!!! dat maakt dat Su anno 2011 nog steeds een ontwikkelingsland is waar veel armoede heerst!!! I.P.V. Afgestudeerde welkom te heten en met hun opgedane kennis Su tot een hoger niveau te tillen spelen afgunst en jaloezie een grote belang bij een aantal mensen in Su!!!! Petje af voor Bouta die een heel frisse kijk heeft op het ontwikkelen van het land!!! zijn uitgangspunt is, we hebben iedereen nodig om Su te ontwikkelen en hij probeert ook mensen te motiveren om zich voor Su in te zetten, ook al heb je in het Buitenland gestudeerd of gewoond!!!!


  Maak melding

 3. Belachelijk…

  In beschaafde delen van de wereld noemen ze dit gewoon discriminatie!

  Neem gewoon de beste mensen aan die je kan krijgen, en schaf de vriendjespolitiek af, zo simpel is het!


  Maak melding

 4. krindenki mi boi.

  Geen gedoe geen gedraai.

  Op die manier hebben die fossielen veel Surinaams jong kader dat het na de studie weer eens kwam proberen, systematisch ontmoedigd en gefrustreerd.

  Suriname evolueert!!!


  Maak melding

 5. Zo hoort het ook! het mag niks uitmaken waar je als Surinamer hebt gestudeerd. Als je bereid bent om je volledig in te zetten voor de opbouw van Suriname dan mag niks dat in de weg staan.
  Het is meer dan belachelijk dat deze man 10
  jaar heeft moeten wachten op zijn aanstelling. Foei, meneer Venetiaan.
  Regering Bouterse dit is een hele goeie beslissing!


  Maak melding

 6. Dat is een heel goeie van deze President. Zo moet het overheidsaparaat optreden. Als je dit soort dingens hoort (10jaar)dan snap je ook waarom Suriname niet vooruit gaat. Het is ook tijd dat die landmeters gewaardeerd worden. Ze kunnen een degelijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Suriname maar ze moeten ook gehoord en ondersteund worden door de overheid maar er word altijd vriendjespolitiek gespeeld. Hopelijk komen er ook wat wandelparken in enkele verkavelingsprojecten. Want in Suriname denken ze alleen aan eentonig verkavelen en niks anders. Geen parken en ook geen fonteintjes. Het planburo weet er meer van, maar ja . Moenne, gefeliciteerd man


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.