‘VVD voorstel voor allochtonenstop is schandalig’

38

De Haagse PvdA-fractie vindt de integratieplannen van de VVD ronduit schandalig. De ‘liberalen’ pleiten in de Telegraaf onder meer voor een allochtonenstop. “De VVD moet zich diep schamen”, aldus PvdA-woordvoerder Integratie Rajesh Ramnewash. Met de plannen brengt de VVD de huidige coalitie in gevaar.

ramnewashRamnewash: “In het coalitieakkoord zijn heel duidelijke afspraken over integratie gemaakt. Deze onuitvoerbare en moreel verwerpelijke voorstellen gaan daar keihard tegenin. De VVD heeft heel wat uit te leggen” aldus de politicus van Surinaamse afkomst.

De Haagse VVD wil verder dat de gemeente geen informatie meer aanbiedt in andere talen dan het Nederlands. Alleen informatie in het Engels blijft toegestaan, vanwege het grote aantal expats in Den Haag. Die hebben een ‘bijzondere positie’, vindt de VVD.

38 REACTIES

 1. Beste Ramnewash,

  Typisch weer zo’n PvdA reactie. Misschien is het potje gewoon op en is Nederland echt vol om nog mees kansarme immigranten op te vangen en van een uitkering te voorzien.


  Maak melding

 2. De PvdA(arabieren) kan beter hun grote mond houden, stelletje onbekwame slapjanussen;(

  Het is toch niet zo vreemd dat ze (eindelijk) de deur dicht willen gooien…

  Kan voor mij niet ver genoeg gaan, ook maar meteen weer dichte grenzen, en NL uit de EU, want dan men eindelijk ‘s-nachts weer eens rustig slapen en ‘s-morgens staan je spullen er gewoon nog 😉

  Want de tijd van jarenlang theedrinken en pamperen van zwaar criminelen jongeren moet toch eens een keer gestopt worden.
  Feit is dat deze criminele bontkraagjes veelal van allochtone afkomst zijn!
  Waarvan duidelijk bewezen(99,9999999999999999% is van Marokkaanse cq. noord Afrikaanse afkomst!)

  Dat gespuis is men meer dan zat, overal op de wereld waar die mensen wonen, verzieken ze de boel voor een ander en in dit geval voor de hardwerkende allochtonen (ja, die zijn er gelukkig ook nog!)

  Gewoon gedragen en anders een enkele reis naar het land van de ouders/voorouders!
  Dat zouden ze in SR ook eens moeten invoeren, moet je eens kijken hoe vredig het weer wordt, huizen zonder dievenijzers, net zoals vroeger! 😉


  Maak melding

 3. De VVDers weten zelf wel dat hun voorstel niet realistisch is, allochtonen zullen onder de huidige omstandigheden blijven komen naar Nederland, ze doen het voorstel om PVV wat wind uit de zeilen te halen. Waarom zeg ik dat de allochtonen zullen blijven komen?
  1. Nederlanders krijgen zelf te weinig kinderen, wie zal straks in de bejaardentehuizen de dementerende baby boomers verzorgen? Ik hoop voor Wilders dat hij straks met aangekoekt vuil zit in zo’n tehuis, hij zal dan blij zijn als een gehoofddoekt moslim vrouwtje hem dan zal willen verschonen.
  2. Wie zullen de banen in de ITC sector invullen, zelfs de ‘slimme’ Duitsers moeten nu ITCers uit Azië toelaten omdat de westerlingen zelf te beroerd zijn om zich te verdiepen in deze sector (of misschien zijn de onderwijssystemen van Nederland en Duitsland gewoon te slecht om de snelle ontwikkeling bij te houden).
  3. Zolang westerse bedrijven in de ontwikkelingslanden hongerlonen betalen aan de plaatselijke arbeiders of te weinig betalen voor hun goederen, zullen vele van hen trachten naar het westen te migreren om beter te verdienen (ze zien immers in de tijd van Internet wat men voor hetzelfde werk verdient in een westers land).
  De VVD zou er daarom beter aan doen om premies beschikbaar te stellen aan Nederlandse vrouwen die meer dan twee kinderen baren, de kinderbijslag verhogen en het onderwijs tot de Universiteit gratis maken. Ook zouden ze zich liever kunnen inzetten voor een betere verdeling van de rijkdom in de wereld, geen enkele allochtoon die het goed heeft in zijn eigen land wil permanent komen wonen in het verschrikkelijke land Nederland. Nederlanders denken veels te veel dat allochtonen Nederland zien als het aartsparadijs, Nederland , met zijn bekrompen ideeën, discriminatie en daardoor vaak onvriendelijke bevolking is voor vele allochtonen een noodzakelijk kwaad dat ze, zodra de gelegenheid zich voordoet, zo snel mogelijk willen verlaten. Ik weet daar alles van, want op het moment dat ik in Nederland een goed diploma behaald had, ben ik voor een kwart van wat ik in Nederland kon verdienen, meteen weer naar Suriname vertrokken en reeds 29 jaar heb ik daar geen dag spijt van gehad.


  Maak melding

 4. @3 2e Henky

  “Ik weet daar alles van, want op het moment dat ik in Nederland een goed diploma behaald had, ben ik voor een kwart van wat ik in Nederland kon verdienen, meteen weer naar Suriname vertrokken en reeds 29 jaar heb ik daar geen dag spijt van gehad.”

  En ondertussen maar afgeven op NL, wat is het in NL toch verschrikkelijk en erg!

  Maar wel eerst profiteren van het verschrikkelijke Nederland en dan je zakkenvullen in het verschrikkelijke Nederland en pas dan vertrekken… en andere overal de schuld van geven.

  En daar dan ook nog trots op zijn!

  Het is me helemaal duidelijk 2e Henky.

  Je kan zo de Surinaamse politiek in, met je vier jaar lagere school, en de onzin die je uitkraamt, bent je uitermate geknipt voor een baantje als adviseur!


  Maak melding

 5. Beste Radjes
  Goed dat je laat weten dat je een akkoord hebt met de VVD ,en die druist tegen de regel in goed zo Radjes ga zo door
  en nu nog Mark Rutte wegwerken .kunnen we weer aan een ANDER NEDERLAND beginnen.als je geld hebt mag je hier komen want dan kunnen de bakra s iets doen met JOU geld .waar is onze geld en van de SLAVEN gebleven ???? en met terugwerkende kracht .500 jaar rente REKEN MAAR UIT


  Maak melding

 6. Beste Henk molenaar,

  Ga even je geschiedenis na wat je voorouders hadden uitgehaald en hoe dit land aan die rijkdommen zijn gekomen ik neem jullie niet kwalijk met het stigmatiseren,want jullie hebben apartheid uitgevonden er zijn wat allochtonen die een potje van maken maar dat is niet eens een halve procent van het leed in het verleden van de Afrikanen, Indianen en de Aziaten door je voorouders


  Maak melding

 7. Beste JoJo,
  Ik neem aan dat je een autochtoon bent fo ben je een blaka bakra, gezien je slechte beheersing van de Nederlandse taal in schrift is het laatste waarchijlijker. Ook begrijpen van die taal doe je niet al te best, want nergens in mijn stuk heb ik op Nederland afgeven, ik heb alleen gezegd dat ik het een verschrikkelijk land vind. Mag ik geen eigen mening hebben?. Als ik, zoals je beweert, van Nederland heb geprofiteerd dan is dat niet mijn schuld, Nederlanders hebben mijn voorouders onder dwang en bedrog naar Suriname gebracht en ze eeuwen lang uitgebuit, ze hebben, zonder dat ik daar om gevraagd heb mij de Nederlandse nationaliteit gegeven en mij een Nederlandse opvoeding door de strot geduwd, het is dus begrijpelijk dat toen ik voor een universitaire studie koos, ik naar Nederland ging, in mijn tijd was dat niet anders als je van de AMS kwam (Suriname had jammer genoeg nog geen universiteit), ik wist niet beter dan dat alle Nederlanders beschaafde mensen waren, pas in Nederland aangekomen zag ik datik me deerlijk daarin vergist had (waarom zou Wilders anders zoveel aanhangers hebben?). Ik kon dan meteen zonder diploma terug naar Suriname maar dan was ik nog stommer geweest dan jij bent (in Nederland wonen en niet studeren), eerst maakte ik mijn studie af en toen pas ging ik lekker terug en wel meteen ik heb mijn zakken nergens mee gevuld, als je goed kon lezen dan had je wel gemerkt dat ik geen zakkenvuller ben want in Suriname verdiende ik vele malen minder dan ik in Nederland zou kunnen. Vanaf 1982 zit ik weer in Suriname, het is niet altijd rozengeur en maneschijn geweest maar toch verkoos ik dat boven Nederland waar jij zo veel bewondering voor hebt. Als laatste zeg je dat ik adviseur kan worden, alleen zeg je niet van wie of wat, volgens jou is adviseur op zich al iets negatiefs. Adviseur van jou of van Bouterse zou ik nooit willen zijn, van een persoon die ze allemaal op een rijtje heeft zou nog kunnen.
  Jullie autochtonen (en blaka bakras) moeten zich een beetje meer afvragen hoe al die allochtonen in Nederland gekomen zijn.


  Maak melding

 8. @ Jojo, Volkomen mee eens, leeghoofden als de mislukte Jurist Sarabdjitsingh en gekke Henkie missen het fatsoen en de brein om zich constructief in te zetten voor hun mooie land.
  Ze zijn het grote gevaar voor de welvaart van de verstandige goedwillende Surinamers.
  In hun vastgeroeste rancuneuze kortzichtigheid wordt telkenmale de slaventijd als wapenfeit uit de kast gehaald en aan de Hollanders voorgehouden.
  Voor de juiste geschiedschrijving moet ik opmerken dat jullie eigen voorouders uit West Afrika, met name Ghana, een moorddadig handje hebben meegeholpen om hun eigen volk tegen betaling uit te leveren. (Beide fout geweest)

  Het is spijtig dat het gebeurd is maar we moeten er ook eens een punt achter zetten. Kom op… jurist en Henkie we leven niet meer in de 17e eeuw, hang niet langer het ziekelijke emotionele slachtoffer uit en kom weer terug op deze planeet.

  Suriname heeft “Kerels en Wijven” nodig die van aanpakken weten en de schouders onder hun toekomst zetten, realisten van de 21e eeuw.


  Maak melding

 9. Ik snap Jojo en Chevalier niet. Allochtonen moeten volgens jullie zo snel mogelijk ‘jullie’ geweldige Nederland verlaten. Nu ben ik er eentje die Nederland niet zo geweldig gevonden heeft als jullie wel denken. Ik ben teruggegaan naar ‘mijn’ eigen land en nu is het weer niet goed. Omdat jullie er niet zo veel van snappen zal ik uitleggen waarom ik ‘jullie’ en ‘mijn’ tussen aanhalingstekens heb gezet: geen enkel land op de wereld is van iemand, jij hebt geen land en ik heb geen land, je mag blij zijn dat je een tijdje mag ademen op deze aarde, maak anderen daarom zo weinig mogelijk het leven zuur zolang dat je er bent. Chevalier, wat is eigenlijk het verschil tussen de mensen in Ghana en de Nederlanders die tijdens de oorlog met de Duitsers samenwerkten? Ook zij verkochten hun Medelanders voor een bordje linzensoep, zie je maar weer, jullie zijn niet zo geweldig als je gedacht hebt.


  Maak melding

 10. Beetje dom!

  Beetje dom he, VVD om dit aan de grote klok te hangen. Dit fenomeen gebeurt al jaren in andere steden, niets nieuws onder de zon.
  Helemaal mee eens.

  Waarom niet duidelijk aangeven dat het oost-europeanen betreft? Den Haag zit dicht bij het Westland waar de meeste oost-euro’s werkzaam zijn.
  Onze oost-euro vriendjes die al het koper wegdragen, het is wachten op de eerste treinontsporing met bijbehorende doden.

  Ik zeg doen.
  En hr. Ramnewash, jullie klitten teveel, integreren manneke, integreren….


  Maak melding

 11. Jurist Sarabdjitsingh :
  “waar is onze geld en van de SLAVEN gebleven ???? en met terugwerkende kracht .500 jaar rente REKEN MAAR UIT”

  Gaan we weer op die toer en je handjes ophouden? Het blijft toch treurig dat ruim 150 jaar later mensen als deze jurist npg de slavernijkaart durven uit te spelen. Dit is een teken van zoveel zwakte en gebrek aan eigenwaardr


  Maak melding

 12. Beste Hendrik,

  En wat wil je dat ik daar aan doen??

  Nederland is in het verleden niet anders geweest dan welk ander land in de wereld, met alle goede en slechte kanten. En je punt is???


  Maak melding

 13. Wat een racistisch voorstel. Maar het verbaast me niet. CDA : stellende trap. VVD: vergrotende trap en PVV: de overtreffende trap. Dit is toch alombekend…


  Maak melding

 14. Beste Benito,

  Moet jij eens proberen welk ander land ter wereld binnen te komen om daarna je direct te melden bij de Sociale Dienst. Ik denk dat Suriname dit soort kansarmen ook niet wil onderhouden.


  Maak melding

 15. @7 2e Henky

  Ten eerste…
  In al je klaagzang en commentaren loopt er overduidelijk telkens weer één rode draad, namelijk:

  Altijd anderen de schuld geven en/of wijzen naar een ander!

  Daarom stel ik een diagnose voor je, trek er dus je lering uit.

  Je lijdt, zo te lezen, aan een:
  Paranoïde Persoonlijkheidsstoornis

  Ga a.u.b. naar je Surinaamse arts/psychiater en praat er eens over!
  Vraag een recept voor benzodiazepine en daarbij wat pimozide of haloperidol.

  Ten tweede…
  Ook ik, als eenvoudige simpele ziel, heb gestudeerd, in Nederland maar ook in Boston! Niemand kan na een studie op z’n lauweren rusten, dus in het vervolg niet zo zielig doen!

  Intelligentie is in hoge mate erfelijk bepaald.
  Je afkomst verloochen je immers toch niet, met of zonder studie!
  Vat je hem?

  Voor mij is iedereen gelijk en ik handel daar dan ook naar!

  Niet alle ouders (zeker in Suriname) verkeren in de luxe positie om hun kinderen te laten studeren, dus wees blij, dat jij wel dat geluk en die mogelijkheden hebt gehad in dat verschrikkelijke Nederland!

  Je familie is tenslotte niet voor niks naar Nederland gegaan, ze hadden ook kunnen blijven in het veilige en beschaafde Suriname, geef je ouders dus maar de schuld.

  Dus als jij negatieve ervaringen heb meegemaakt met de onbeschaafde Nederlanders dan heb je simpelweg pech gehad of het is te wijten aan je eigen gedrag!

  Ieder volk bestaat immers uit goede en slechte mensen, je kiest tenslotte zelf met wie je omgaat.
  Maar scheer nooit iedereen over één kam, da’s de grootste fout die een mens kan maken!

  Ten derde…
  Stel je eens voor,
  dat je in het gelukkige en beschaafde land van je verre voorouders was gebleven, wat was er dan van je terecht gekomen?

  Wie zal je dan de schuld moeten geven, van al je ellende?

  Weet je überhaupt wel waar je vandaan komt?
  Gezien je klaagzang en de vele domme uitspraken vermoed ik helaas van niet!

  Onze zwarte medemens is helaas zelf met de slavenhandel begonnen, dat is, of je het nu leuk vindt of niet, helaas een feit, ken je geschiedenis!

  Dat deze smerige slavenhandel daarna veelal Europeanen heeft aangetrokken en zo de hele handel hebben geprofessionaliseerd, is gewoon een logisch economisch gevolg!

  Slavernij bestaat minstens zolang als er mensen op aarde bestaan.
  Het Oude Egypte en het Oude Griekenland, de Romeinen, maar ook modernere AFRIKAANSE en ARABISCHE culturen maakten EN MAKEN veelvuldig gebruik van slaven.
  Slavernij kwam overigens ook in de Chinese, Indische en Amerikaanse indianen-culturen voor.

  Dus waar praten we over…, doe niet zo zielig, iedereen is slachtoffer!

  Mijn inziens, is “De Mens” zelf schuldig, gevoed door macht/geld/hebzucht!

  Maar gelukkig,voor een ieder, leven we nu in 2011 met hele andere normen en waarden.

  Jij vind jouw gedrag in 2011 nu heel beschaafd, over 400 jaar denken ze daar heel anders over!

  Ten vierde…
  Dat jij problemen hebt met mijn beheersing van het Nederlands is voor niemand interessant!

  Ik ben (gelukkig) geen neerlandicus.
  Maar ik heb wel een andere studie gevolgd, eentje waarmee je je medemens kunt helpen, i.p.v. alleen maar mensen afbranden!

  Gezien je eigen interpretatie, beheersing en schrijfwijze van het Nederlands, mag je wat mij betreft, je hand even heel diep in eigen boezem steken.

  JoJo.


  Maak melding

 16. Hoezo schandalig???

  Er moet gewoonweg een stop gezet worden!!!
  Wat hebben deze menen in Nederland te zoeken??

  Als ik o.a Suriname als voorbeeld neem! Het gaat toch zo goed met die mensen en ze missen niets, zo wordt er beweerd!! Zulke vaardigheden hebben zij! Waarom dan naar Nederland?? Ga zelf je boontjes doppen verdomme!! en niet naar Nederland gaan bedelen of afhankelijk zijn van de Surneds! en of familieleden daarginds. alleen maar bigie mofo!! Grote BEK!!!

  Nr 15 Jo Jo: Je hebt het heel goed gedaan en het is iets voor Mister PINTO en(sempa)Die heeft altijd over Nederland, de kolonie en de slavernij!! Want wat er tot nu gebeurd in Sme, is de schuld van Nederland!!

  Ik heb hen al eerder verwezen naar de s’Landshospitaal afdeling Psyachtrie niet wetende of zij daar gebruik van heeft gemaakt.

  GOD ZIJ MET SURINAME

  DE AFGUNSTIGEN, GEMENERIKKEN,CRIMININELEN EN DE BOEVEN DOOR EEN VUURZEE NAAR DE HEL TOE!!!

  Wiep-Ding


  Maak melding

 17. @9 2e henky

  Beetje laag bij de grond deze actie van je.

  Jij begrijpt mij niet?
  Nou gezien je verdraaiingen en teksten aanhalen die helemaal niet waar zijn, begrijp je wel veel meer niet!

  Ik vraag me oprecht af wat er nog meer met je aan de hand kan zijn?
  Je bent overduidelijk niet helemaal fris tussen de oren!

  Maar hierbij mijn laatste poging:

  We hebben het in dit geval en zeker als je de moetite zou nemen om “HELE VOLLEDIGE ARTIKEL” te lezen helemaal niet over de “gewone” (hardwerkende) allochtonen!

  Men heeft het over allochtonen met een crimineel verleden en/of allochtonen die niet genoeg inkomsten hebben.

  Voor hen blijft de deur gesloten, hoop ik oprecht!

  Maar de slapjanussen zouden wel weer buigen, bang om stemmetjes te verliezen of om populair te doen maar dan wel over de rug van de belastingbetaler!

  En met inkomsten bedoelt men de kosten om in het levensonderhoud te kunnen voorzien, zo gek is dat toch helemaal niet?

  Men moet dus OOK zelfstandig in staat zijn om de eventuele importbruid te kunnen onderhouden alsmede hun 10 kinderen.

  Dus met andere woorden, criminelen en/of gelukzoekers die door de staat verzorgd moeten worden middels huisvesting & uitkering & kinderbijslag & gratis medische zorg enz.

  En aangezien dergelijke mensen zeer slecht en/of totaal niet willen integreren heb je er nog een probleem bij in de samenleving.
  Bovendien wordt iedereen er slechter van behalve zij zelf!

  En voor al dit moois, moeten de hardwerkende burgers, allochtoon & autochtoon, opdraaien middels de belastingen!

  En voor al die hypocriete meelopers, die er ander over denken…
  Hypocrisie geldt zeker alleen in NL als het woordje “allochtoon” valt en niet voor SR?

  Anders denken mag gelukkig, maar wees dan wel eerlijk, zie hieronder…

  Draai de rollen nou gewoon eens om…

  Wat nou als heel Zuid-Amerika en zelfs landen van de andere kant van de wereld, waar je nog nooit van gehoord hebt, nou eens al hun criminelen en/of gelukzoekers naar Suriname sturen voor gratis huisvesting en een uitkering, daarna mogen ze ook nog hun vrouw(en)en vele kinderen laten overkomen.

  En als dank hiervoor, word je veilige Surinaamse maatschappij ontwricht en moet jij je aanpassen aan het gedrag van deze nieuwe buitenlanders en dat in je eigen vertrouwde Suriname! Dus in de praktijk nog meer dievenijzers enz.

  En als klap op de vuurpijl moet de regering wel meteen even de belastingen verhogen, want het moet toch ergens van betaald worden!

  Hoe zal de gemiddelde Surinaamse burger daar dan over denken?

  Wetende dat men al valt voor een prijsverhoging van een SR-puntje/busritje, nou dan weet ik het antwoord wel!

  Als men zich legaal in Suriname wil vestigen moet men ook inkomsten hebben?

  Of kan iedere criminele Braziliaan dan ook bij Bouterse aankloppen voor een uitkering/huisvesting/zijn vrouw laten overkomen/kinderbijslag/gratis medische zorg aanvragen.

  Als je voor een simpele vakantie naar de USA wilt gaan, kom je met een strafblad ook het land niet eens in, en terecht mijn inziens!
  (ja ik weet het, behalve Bouterse dan, maar die is uniek in zijn soort en reist meestal ‘s-nachts als normale mensen slapen)

  Maar als wie dan ook in Nederland wilt wonen dan moet alles maar kunnen, zo werkt het tegenwoordig, maar ik hoop echt dat in de toekomst anders wordt!

  Mijn mening is dat een ieder die naar een ander land vertrekt gewoon in zijn inkomsten moet kunnen voorzien, en zo gek is dat toch helemaal niet.
  Pas je gewoon aan, aan de voorwaarden van het toekomstige land, voldoe je niet, dan retour afzender graag of ga ergens anders heen!

  Heb je een crimineel verleden, dan gaan je papieren voor toetreding, per direct in de papier-versnipperaar.

  Zo dat is mijn mening 2e Henky, en daar zal je het maar mee moeten doen!

  JoJo.


  Maak melding

 18. Beste Jojo, Ik neem mijn woorden terug, je bent niet zo dom als ik eerst dacht. Je kent me niet eens en je begint me voor alles uit te maken, dat ik een zakkenvuller ben en dat ik 4e klas lagere school heb doorlopen, dat ik mijn afkomst niet ken enz (waar heb ik dat allemaal aan jou verteld?). Nu je een beetje genuanceerder je gedachten op papier hebt gezet merk ik dat we niet zo veel van elkaar verschillen qua denken. Ik zal daarom je advies opvolgen en naar een psychiater gaan, ik wist namelijk niet wat me scheelde, jij kent al de medicijnen die door een psychiater worden voorgeschreven, uit eigen ervaring neem ik aan? Nogmaals heel hartelijk bedankt voor deze goede tip.


  Maak melding

 19. Hallo Jojo,

  Complimenten voor je duidelijke taal.

  Verplaats de Nederlandse situatie naar Suriname en dan wordt veel mensen pas duidlijk dat niemand zit te wachten op uitvreters die een zwaar beroep doen op alle voorzieningen maar zelf geen enkele bijdrage leveren en hun wil opleggen aan de oorspronkelijke bevolking en door 8 kinderen per gezin een steeds groter deel van de bevolking gaan vormen. En iedereen trouwt weer met een neef of nicht uit het land van herkomst en de volgende generatie uitkeringstrekkers dient zich weer aan.

  Misschien zijn deze mensen van harte welkom in Suriname?


  Maak melding

 20. 2de Henkie:

  “Ook begrijpen van die taal doe je niet al te best, want nergens in mijn stuk heb ik op Nederland afgeven, ik heb alleen gezegd dat ik het een verschrikkelijk land vind”

  Ik geef niet op jou af, ik zeg alleen dat een vreselijke persoon bent..

  Begrijp je zelf wel wat je schrijft hier?


  Maak melding

 21. Beste Henk Molenaar, #14,
  Ik weet niet of je een bakra of een Sranan mang bent, want dat heeft wel invloed op je visie. Surinamers in Suriname zijn 300 jaar lang vernederd, verkracht , vermoord, uitgebuit door Hollanders. De Surinaamse rijkdommen waren meegevoerd naar Holland om Holland rijk te maken en te worden zoals Holland zo welvarend nu is. Wij groeiden op in het Wilhelmus en het rood wit blauw. In Suriname waren wij Nederlandse onderdanen. Wij reisden met een Nederlands paspoort. Het Nederlands was ons verplicht te leren. “De Rijn komt bij Lobith ons land binnen”. De Nederlandse koningin was ook onze koningin…….. En als wij nu in Nederland zijn, dan zijn wij ALLOCHTONEN. Dat deden zij ook met Indonesiërs in Indonesië. Dat is toch schandalig.


  Maak melding

 22. @22 Benito
  Over “schandalig” gesproken…

  Doe niet zo dramatisch kerel, je bent geen haar beter, je bent immers ook maar een mens…

  Altijd dat zielige gezwam over de koloniale tijd, moedeloos wordt je van deze mensen!

  De mens, is nu eenmaal een egoïstisch wezen, gold toen, en geldt tegenwoordig nog steeds, denkende dat hem alles toebehoort en gaat zich daar dan ook nog eens naar gedragen.
  Het is gewoon Apenrots-gedrag!

  Wat ik hieronder ga zeggen zal de mensen die lijden aan “koloniale tunnelvisie” niet leuk in de oren klinken, maar het zij zo.

  De slavernij en al hun wreedheid, is natuurlijk nooit goed te praten, laat dat voorop staan, maar…

  Wat het stelen v/d Surinaamse eigendommen betreft…

  Feit is dat, toen der tijd gold dat Suriname officieel van Nederland was!

  Nieuw-Amsterdam, ofwel het latere New York, was immers “eerlijk” en “officieel” geruild, voor Suriname.

  Dus hoe kan in hemelsnaam een land, in dit geval Nederland, dan zijn eigen “officiële” eigendommen stelen/roven?

  Dat mag jij mij dan eens haarfijn uitleggen?

  Bovendien, jij bent ook niet de oorspronkelijke bewoner/erfgenaam van Suriname, die zijn immers al lang gelden weggejaagd, dood & begraven.

  De afstammelingen van de deze oorspronkelijke indianen, zijn immers, door nota bene de Surinaamse regeringen ook vertrapt!

  Elke regering, dus zowel in NL alsmede in SR heeft dus zo zijn trekjes als het hem uitkomt!

  Dus waarom, denk jij dan, dat de vroegere rijkdommen van Suriname aan jou en/of je volk toebehoren?

  Vraagje…
  Van wie is Suriname nu?
  Van wie zijn die rijkdommen nu (volgens jou)?
  Vat je hem?

  Ter vergelijking…

  De bosnegers, met roots uit west-Afrika, hebben zich met die domme gedachte ook hele stukken van Suriname “illegaal” toegeëigend inclusief de daarbij behorende rijkdommen!
  Deze mensen verkeren ook in de “domme” veronderstelling dat het allemaal van hun is.

  Dus iedere afstammeling v/d slaven en/of contractarbeiders, welke zijn gebleven (een ieder kan immers terug naar zijn roots), moeten niet zo zeuren over de koloniale tijden en eens een keer volwassen worden!

  Je voor(groot)ouders hebben die keuze om te blijven niet voor niks gemaakt!
  Waarschijnlijk was het wrede Suriname van toen nog steeds beter dan het verschrikkelijke thuisland!

  Kortom, men is ook maar afstammeling van een niet oorspronkelijke bewoner, dus zonder enig recht van spreken!
  Dat je er al zoveel jaren woont zegt dus helemaal niks!

  Tegenwoordig moet toch iedere weldenkende burger weten dat alle bewoners van Suriname gelijkwaardig zijn!, één volk, één land, weet je nog?
  Gedraag je daar dan ook naar en doe niet zo hypocriet over dat koloniale verleden welke je helemaal niet heb meegemaakt!

  In feite geldt dat de mensen die altijd het hardst lopen te klagen over de koloniale tijd, eens moeten leren nadenken…

  Het oorspronkelijke land met al hun rijkdom is in feite gewoon van de indianen!

  Alle volkeren die daarna een poot aan wal hebben gezet (slaven & gastarbeiders), moeten niet denken dat het nu opeens hun eigendom is, apenrots-gedrag!

  De wrede Nederlandse slavendrijver, leefde in een tijd dat Suriname officieel toebehoorde aan Nederland.
  Dus wie heeft in die periode dan de grondrechten?, juist!

  In die periodes had elk welvarend land tenslotte een kolonie en/of slaven, dus was het de tand des tijds…

  Nederland is, niet alleen door Suriname welvarend geworden, ook al willen de koloniale azijnpissers dat graag denken.

  Het heeft mijn inziens meer te maken met een grote handelsgeest en hard werken!

  En over je behandeling als allochtoon in Nederland, kan ik je het volgende verklappen…

  Wat dacht je van al die honderdduizenden Surinamers in Nederland…

  Die mensen zijn geboren en getogen in Suriname, nota bene hun navelstreng ligt er begraven!

  En toch moeten die mensen een visum aanvragen als de eerste de beste toerist!

  (En dan wetende dat de eerste de beste crimineel uit Trinidad wel zonder visum het land in mag komen!)

  En eenmaal aangekomen in Suriname, worden ze ook nog eens als allochtoon (melkkoe) gezien en zo behandeld, en dat alles in hun geboorteland.

  Of dat allemaal zo eerlijk is…

  Zo zie je maar weer beste Benito,
  Suriname en hun huidige bewoners zijn heus geen haar beter!
  Het zijn ook maar mensen, die alleen zien wat ze graag willen zien!


  Maak melding

 23. En speciaal voor de koloniale die-hards, die niet meer te genezen zijn, ken de geschiedenis en niet alleen wat je racistische drinkmaatje je in je oor heb gefluisterd.

  “Hoe kwamen de Nederlanders nou precies in Suriname terecht?”

  Eeuwen lang leefden er Indiaanse volken in Suriname.
  Zij leefden in een cultuur zonder geweld.
  Ze leefden van jacht en visserij.

  Maar in 1499 werd hun rust verstoord.
  De Spanjaarden kwamen aan op “De wilde kust” (de kust van Suriname en Guyana).

  Hojeda, die de noordoost kust van Zuid-Amerika ontdekte vond niets nuttigs en waardevols in die landen.

  Dus lieten de Spanjaarden de regio lange tijd met rust.
  Totdat er na 50 jaar een gerucht ging, genaamd El Dorado.

  De Europeanen geloofden dat er ergens in Zuid-Amerika een stad was waar alles van goud was.

  Vanaf toen begonnen de Europeanen weer volop tochten te organiseren naar Zuid-Amerika.
  Tevergeefs, er werd niets gevonden.

  Behalve vele indiaanse stammen.
  Daarom geloofden de goudzoekers dat de indianen het goud in het binnenland verborgen hielden.
  Duizenden indianen werden gevangen genomen, gegeseld en tot arbeid gedwongen.
  Ze moesten het zware werk op de plantages, en in de koper- en zilvermijnen ondervinden. De indianen hielden dit niet lang vol en stierven bij bosjes.

  De Spanjaarden bedachten om een sterker ras dan het indiaanse ras in te voeren, het Afrikaanse ras.

  Zo ontstond de slavenhandel in Suriname.

  Dit gebeurde rond 1600.
  Volgens de Europeanen was dit volkomen legaal want in de bijbel stond een verhaal over Cham, die zijn eigen vader had uitgelachen en dus zijn hele leven dienaar zou zijn.

  Maar een Christelijk begrip is toch naastenliefde, zeiden tegenstanders.

  Daarop hadden de Europeanen het volgende bedacht.
  De Afrikanen waren zwart, dus geen mensen. Het waren in hun denktrant eerder een soort dieren.
  Apen waren toch ook zwart en sterk.
  Dit waren voor de Europeanen genoeg redenen om de Afrikanen als slaaf te gebruiken.

  Vanaf toen heeft Suriname vele heersers gehad.

  Als eerste begonnen de Engelsen nederzettingen te bouwen.

  Enkele jaren later werden de Engelsen verdreven door de Fransen.

  De Fransen waren niet lang aan de macht, want in 1650 veroverden de Britten wederom Suriname.

  De Britten richtten meer dan 60 suiker- en cacao plantages op, aangelegd door Afrikaanse en Indiaanse slaven.
  17 Jaar lang bleven de Britten aan de macht.

  Maar de Hollanders hoorden van het succes van de Britten en stuurden 3 vloten met in het totaal 1000 soldaten aan boord naar Suriname.

  In 1667 namen de Nederlanders onder leiding van de Zeeuw Abraham Crijnssen Suriname in bezit.

  Er werd een verdrag opgericht met de Britten genaamd de vrede van Breda.

  Dit verdrag hield in dat beide landen hun veroveringen mochten behouden.

  De Hollanders bleven in Suriname en de Hollandse kolonie Nieuw Nederland (later New York) werd aan Engeland afgestaan.

  Na deze definitieve overgave zijn er nog een aantal wisselingen geweest tussen Nederland en Engeland.
  Maar deze waren heel kort en Nederland bleef grotendeels aan de macht.


  Maak melding

 24. Hallo Benito,

  En daardoor moet Nederland nu iedereen maar binnenlaten die een woning eist en een uitkering van de sociale dienst. Ik begrijp het verband niet met jou geschiedenisles. Nederland heeft Suriname na de onafhankelijkheid met honderden miljoenen euro’s ontwikkelingsgeld ondersteund ( 1 miljard gulden) en Suriname heeft dat geld verkwanseld.


  Maak melding

 25. Nr.1 henk ,
  Je postingen is een en al ‘fascistisch’!!!
  En dat is jou mening , jouw vrije meningsuiting .
  Voorloper van een progrom ?
  Wanneer volgt de kristallen-nacht ???
  DIT IS MIJN ALLERLAATSTE POSTING ,REAGEERT NIET AUB !!!


  Maak melding

 26. Nr.16 Wiep-Dingo
  Richt je visier op Olland en zeker op sociaal
  en maatschappelijk gebied .
  Volg de actualiteiten .
  Vergeet niet dat jij een allochtoon bent!!!
  A bun te so fara
  Krakti !!!
  DIT IS MIJN ALLERLAATSTE POSTING , REAGEER NIET AUB !!!


  Maak melding

 27. Een bakra kan (wil) niet begrijpen, wat voor ellende Holland heeft veroorzaakt en achtergelaten in de ex-koloniën. Hij is daarvoor ziende blind en horende doof. De gelden die aan Sur zijn afgedwongen bij de onafhankelijkheid is een druppel op een hete plaat. Men heeft miljarden al meegevoerd naar het land aan de Noordzee. Als men de Surinamers (allochtonen = ex-Nederlanders) als derde en vierde rangs burgers behandelt, laatstaan wat met de andere allochtonen te verwachten is. Denk maar o.a. aan het AOW-gat.
  Nu krijgt Holland van de EU 2000 allochtonen gratis bij. Wat zullen de aanhangers van Wilders in de lucht springen van “blijdschap”. Racistisch, discriminatie en anti-buitenlanders is het algemeen beleid. Een bakra eet met jou, lacht met jou, speelt met jou, maar ondertussen ….. De Turken waren goed, toen ze in de vorige eeuw de vuile jobs moesten verrichten. Nu zijn ze niet meer welkom. Foei toch …. De Molukkers waren goed toen ze tegen Soekarno vochten, maar nu worden ze met de nek aangezien. Schandaliger kan het niet !
  Heer Ramnewasch, ik sta achter uw doelstelling. Succes ermee…


  Maak melding

 28. @Benito

  Jij zegt het volgende…
  “Een bakra eet met jou, lacht met jou, speelt met jou, maar ondertussen …”

  Zal het voor je afmaken…

  Is het nooit in je racistische stomme kop opgekomen dat die Bakra in de tussentijd misschien wel zit te denken (zou jij ook eens moeten doen!) over het onderstaande…

  In Nederland komt discriminatie voor, zeker als het “bepaalde” soorten allochtonen (criminelen & gelukzoekers) betreft!
  Niet zo vreemd toch? als je weet dat…

  Er wel heel erg veel allochtonen in Nederland zijn (ben er zelf “officieel” ook eentje hoor, dus ben eerlijk in mijn analyse)

  Even wat statistieken:
  Amsterdam (178 verschillende nationaliteiten)
  Rotterdam (173 verschillende nationaliteiten)
  Almere (100 verschillende nationaliteiten)
  Den Haag (80 verschillende nationaliteiten)

  Maar in Suriname, met slechts een handjevol mensen, discrimineren de “huidige” bevolkingsgroepen elkaar onderling wanneer het maar uitkomt, laat staan de allochtonen in Suriname!

  Verder zien die Bakra’s het volgende:

  Hindoestanen zijn de mensen met het geld en meester in het delegeren.

  De middenstand is in het bezit van de 30 uur per dag werkende Chinezen!

  De Javanen, gaan voor de kruimels en het simpele werk!

  De stad-negers doen niks!
  Maar willen wel van alles hebben, maar vinden feesten belangrijker dan werken.

  De bosland-creolen jatten alles wat los en vast zit, zolang het maar van een ander is!

  En ondertussen discrimineren en behandelen deze burgers elkaar als honden en dat noemt men dan “één land één volk”!

  Allemaal gebakkenlucht!
  Het is in Suriname gewoon iedere bevolkingsgroep voor zich en ondertussen gunnen ze elkaar het licht in de ogen niet!

  Kijk je kan dan wel een kerk & moskee & sinygoge naast elkaar bouwen, maar dat betekent nog niet dat er geen discriminatie is en men echt vredig naast elkaar leeft!

  Zolang de burgers in Suriname elkaar als oud vuil behandelden, zou ik de woorden discriminatie / racist / anti-buitenlander maar weer gauw inslikken, daar waar ze thuishoren!

  En als jij geld wilt zien van Nederland, zal je daar gewoon voor moeten werken lapzwans!

  Net zoals ieder andere burger, moet werken voor z’n geld!

  Dus wat minder met je dikke reet achter die computer zitten en gewoon gaan werken en niet zo zeuren!

  Iedere hardwerkende allochtoon is welkom in Nederland en wordt gewoon geaccepteerd en gewoon behandeld, ik heb nergens last van hoor!

  Alleen een bepaald soort “Het Luie en/of Criminele soort” wordt inderdaad anders behandeld, zoals overal op de wereld, en dat is mijn inziens terecht!

  Dat jij dus vol negatieve vooroordelen zit, omdat jij dan waarschijnlijk tot die laatste groep kneuzen behoort, is dus gewoon alleen maar aan je zelf te verwijten!

  Niet iedere allochtoon is zo dom als jij!
  Er zijn namelijk honderdduizenden allochtonen in Nederland, die wel wat van hun leven hebben gemaakt en dat op de gewone legale manier, dor zich aan te passen en te gedragen!
  Waarom zijn/blijven er anders zo veel allochtonen?
  De “ongewenste soort” allochtonen, halen immers ook de gekste truukjes uit om maar te kunnen blijven, dat doen ze toch niet voor niets denk ik dan.

  En gastarbeiders horen inderdaad gewoon na het uitdienen v/h contract gewoon weer terug te keren naar het land van herkomst, daarom heet het ook GAST-arbeider, i.p.v. vrouw(en) en kinderen laten overkomen om daarna weer importbruiden voor hun kinderen te organiseren zodat ze met hun volbloed nicht/neef kunnen trouwen, zodat het bezit in de familie blijft!

  Er wordt mijn inziens naar verhouding in Suriname dus veel meer gediscrimineerd dan in Nederland.

  JoJo.


  Maak melding

 29. Beste Henk Molenaar,
  Wat? “Vooroordelen,” dit is een emotionele uitspraak die kant noch wal raakt. Wat ik naar voren heb gebracht zijn feiten en feiten liegen niet. De geschiedenis die men op de Nederlandse scholen onderwijst, dient te worden aangepast conform de feiten zoals ik die aan de orde heb gesteld. Vanaf de basisscnool , op de hogeschool en op de universiteit. De leerlingen en studenten vormen het volk van morgen. En als ze weten hoe de vork in de steel zit, dan zullen zij een andere kijk hebben op de allochtonen. Zij moeten ook kennen de apartheidspolitiek in Zuid-Afrika, de 300 jaar kolonisatie van Suriname en 350 jaar idem dito van Indonesië. Zij zullen dan de allochtonen accepteren en beschouwen als hun gelijkwaaridge Nederlanders, en niet zoals nu het geval is. Momenteel worden de zwarte bladzijden in de geschiedenis van Nederland verdoezeld en niet in de boeken verwerkt. Want die hoeft men niet te weten. Want dat is een grote schande. Dat is het beleid, toch ?


  Maak melding

 30. hallo Benito,

  En wat zijn de persoonlijke gevolgen voor jou in je leven van die vreselijke dingen die de Hollanders jou voorouders hebben aangedaan en waarvan jij nog dagelijks onder gebukt gaat.

  En waarom wordt Nederland overstroomd met mensen uit alle windstreken die hun leven soms wagen om maar in Nederland te mogen wonen, desnoods als illegaal. Dat behandelen wij Nederlanders blijkbaar alle mensen met het nodige respect anders stonden ze niet in lange rijen bij de grens


  Maak melding

 31. Zo er stond gisteren in de krant dat hoogopgeleide allochtonen het meest emigreren Turken en Marokanen vooral. Wanneer volgen de Surinamers op grote schaal of blijven ze de beledigingen slikken omdat ze geen eigenwaarde en zelfrespect meer hebben.

  Hahaa sommige ontkennen zelf dat ze allochtoon zijn, ze leven in een ontkenningsfase en verwijzen gewoon doodleuk dat dit soort berichten betrekking hebben op anderen, toch esmeralda.

  Leuk, leuk, het blijft lachen met sommige Nederlanders van Surinaamse afkomst, neem nou Jojo die vededigt zo’n bericht te vuur en te zwaard om straks gewoon doodleuk te gaan afgeven op de Surinaamse regering van een land die 8000 kilometer van hem verwijderd is en waar hij waarschijnlijk geen enkele band meer heeft behalve misschien wat familieleden die er vertoeven.

  Leuk man.


  Maak melding

 32. Een vrouw uit het Caraïbisch gebied kwam in London wonen en een ambtenaar vroeg haar:
  “Why are you here ?”
  Haar antwoord luidde: “Because you were there.”
  Oorzaak en gevolg dus. Men praat zoveel over de gevolgen , maar nooit over de oorzaken. Deze twee componenten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden tot in lengte van jaren.
  Men praat over de tegenvallende oogst, maar men is vergeten wat men gezaaid heeft.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.