Doe: regering Suriname mist sociale vaardigheden

18

PARAMARIBO, 25 jan – “Het komt te veel voor dat de huidige regering maatregelen neemt zonder te communiceren met het parlement.” Dit stelt de politieke partij voor Democratie & Ontwikkeling in Eenheid, Doe. Ook de samenleving blijft grotendeels in het ongewisse. Het gebrek aan communicatie laat zich nu helemaal merken bij de uitvoering van het nieuwe aanpassingsprogramma.

Het parlement overslaan strookt niet met wat de grondwet voorschrijft. Verantwoording van ontvangsten en uitgaven van de staat mag nergens anders dan daar geschieden. “De correcte manier is het Meerjaren Ontwikkelingsplan en de Meerjaren Beleidsbegroting in te dienen bij het parlement”, stelt Doe. Het wordt dan voor parlement en in het verlengde, de samenleving, makkelijker controleren.

Aan de hand van de plannen en begrotingen moet namelijk duidelijk worden wat de maatregelen Suriname op termijn opleveren. Nu is het alleen maar gissen en nattevingerwerk. “Deze omgekeerde werkwijze wordt de regering daarom niet in dank afgenomen, getuige de negatieve reacties uit onze samenleving”, aldus Doe. De regering heeft alsnog de gang te maken naar het parlement.

18 REACTIES

 1. “regering Suriname mist sociale vaardigheden”

  Ja en dat niet alleen…

  Iedere burger kan nog wel 1000 dingen opnoemen die men mist!

  Je kan een aap wel een stropdas en een pak aantrekken, maar het blijft een aap!


  Maak melding

 2. Beetje mosterd na de maaltijd niet Doe? Waarom nu pas aan de bel trekken. Ik had je eerder willen horen. Maar vooruit, wat is je volgende actie Carl ? Wees pro-creatief en productief !


  Maak melding

 3. Niet alleen sociale vaardigheden missen ze, maar alle vaardigheden die men nodig heeft om een land als Suriname te besturen.

  Het zijn tekortkomingen waar men niet van de ene op de andere dag kan ontwikkelen. Je moet investeren in de totale ontwikkeling van de hele natie.

  Maar de overheid die de hele Surinaamse samenleving dient op te voeden is hierbij in gebreke gebleven.
  Een land die door corrupte bende en boeven wordt geregeerd is gedoemd te mislukken en gaat op den duur naar de klote.

  Kijken jullie maar om je heen, er is geen Surinamer die de voortouw neemt om de hele gemeenschap op een fatsoenlijke manier te leiden.
  Het moraal van de samenleving is verteert en woekert tot een massa ongezonde en bedorven product.

  En dat moeten de komende jonge generatie ervaren in hun leven die weinig goeds voorgeschoteld krijgt.

  Jammer dan, maar het is niet anders.


  Maak melding

 4. Liever laat dan nooit ,ben blij om te horen dat jullie toch er achter komen dat deze hele kabinet niet deugd , maar dit is het begin topje van de berg top


  Maak melding

 5. De regeringsleider heeft de assemblee ooit een poppenkast genoemd. Ergo, meneer de president schitterde eerder vanwege zijn afwezigheid in ’s landsvergaderzaal ten tijde van zijn assembleelidmaatschap.

  Breeveld denkt toch niet dat deze president ineens een hoge pet van democratie gekregen heeft en zijn beleid aan de “poppenkast” assemblee gaat voorleggen?


  Maak melding

 6. Die man is dronken, die PLO doet moeilijk men geeft gratis busvevoer aan schoolkinderen…….dan hoe dan niet sociaal.
  Ik zeg je….. deze man is een pokai…tak taki liki law…. maar leeghoofd.


  Maak melding

 7. Het zijn allemaal asociale lieden bij elkaar! Hoe kan je dan sociaal gedrag van hun verwachten! Waarden en Normen kennen ze absoluut niet! Inclusief de partij DOE!!!

  Waarom komt de partij DOE, nú pas er mee???? De buiten wacht heeft het allang door! Wij burgers van Suriname schamen ons diep, hoe `t nu reilt en zeilt in politiek Suriname!! De oppositie moet nú lef tonen!!! Voer op korte termijn een Staatsgreep!! Voor dat het te laat is!!

  Groet,ram,ram, (veel wijsheid)


  Maak melding

 8. De heer Sardjoe heeft het reeds gezegd.
  Toen de MOORDENAAR hem uitgenodigd had om
  mee te doen met de rommel en rotzooi regering.
  Hij had toen een gesprek met een militair en
  absoluut niet met een democraat.

  De heer Doe de Doe heeft dus niet echt geluisterd, anders had hij deze actie van de M(oord) C(ombinatie) wel zien aankomen.

  De MOORDENAAR heeft geen sociale vaardigheden, heeft het nooit gehad en het is hem ook niet aan te leren.
  Wat hij wel heeft is Uzi vaardigheden.
  Het Surinaamse volk is bij deze gewaarschuwd.


  Maak melding

 9. Gemis aan sociale vaardigheden is wel heel zwak uitgedrukt. DOE geeft zelf toe dat de zaken in de regering en in de DNA behandeld hadden moeten worden en dat houdt heel VEEEEEEEL meer in dan alleen een beetje communiceren.

  DDB had en heeft een groot gebrek aan intelectuele vaardigheden en is en blijft een ongeletterde dictator.

  DOE toont geen ruggegraad door dit af te doen met een zwakke verklaring over communicatieve vaardighden geeft ze overduidelijk aan NIET op te komen voor de belangen van haar achterban en dat al haar verheven opmerkingen over een goede politiek voering plaatst hebben gemaakt voor bille likkerij. Angst hazen heet dat.


  Maak melding

 10. wilt u aub deze plaatsen. mijn vorige bericht is slordig.

  Het is de schuld van de kiezers die deze asociale keizers in de regering hebben gezet. Ongelooflijk dat er in Su nog zoveel mensen zijn die in een ‘goedoe pa’ geloven. Het wordt tijd dat de kiezers zich met de vraag ‘wat kan ik voor mijn land doen?’ gaan bezig houden i.p.v. met ‘wat kan ik van mijn land krijgen?’.Onder deze kiezers moet de nieuwe leider opstaan om ze de weg te wijzen naar zelfrealisatie. De huidige situatie is echt heel triest.


  Maak melding

 11. Donderdag 3 februari wordt dit jaar een nationale vrije dag. Dan vieren de Chinezen over de hele wereld het Chinees Nieuwjaar. Op 3 januari begint het jaar van het konijn. Minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken zei vanochtend op een persconferentie dat de Raad van Ministers positief gereageerd heeft op een aanvraag van de Chinese gemeenschap.

  Het land gaat economisch en moreel naar de kloten en de regering komt met de 4de nieuwe vrijdag. Als het niet zo treurig zou zijn, kon je er om lachen

  Sinds het aantreden van deze regering zijn er vier vrije dagen bijgekomen: Dag der Marrons, Divali, Ied Ul Adha en Chinees Nieuwjaar.


  Maak melding

 12. En nog een vrije dag!! 25 februari, dag van de revolutie…..

  Ze zijn echt knettergek geworden.

  Elke dag vrij kost het bedrijfsleven miljoenen SRD. Feest nu, wie betaalt de rekening.

  Komt er nu ook een Boeroe dag>?

  Er is ook Er is ook een aanvraag voor viering van de dag der Javanisten. De Chinezen hebben ook hun vrije dag gehad vandaag. Neemt iemand deze regering nog serieus>?????


  Maak melding

 13. ÉN wat mis de totale Surinaamse volk ???????? HÉ kijk één keer ook daar naar!

  Lef, Moed, Créatievitiet, Doorzettingsvermogen, Opkomen voor je Rechten ,Daadkracht, Liefde voor je Land, ect.,ect.,ect.,……..Jullie dachten dat Bouterse één toverstok heeft,en als hij President wordt, gaat hij voor ons welvaart en welzijn brengen! Wel beste Surinamers kijk goed om je heel. Kijk wat afgelopen dagen in Tunesie is gebeurt. Wie heeft daar `t moed gehad om straat te gaan? HET VOLK !!!!! Durven jullie dát óók?????

  KIjk wat vandaag in Egypte gebeurt! Durven jullie dát óók???? Hebben jullie Lef, Moed,of willen jullie altijd in armoede leven en aan de pijpen dansen van de NDP??????!!!!!!!!!

  ÉN niet blijven denken in de termen ; ie sabie toch,ie sabie toch!!!!! Daar schieten jullie niks mee óp!!!!! Niet gaan denken; we zullen zien………!!
  Fithe for your right!!!! Kóm op!!!!!!! GENOEG IS GENOEG!!!!!!!!!!!

  Groet,ram,ram, (veel wijsheid in deze)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.