Nieuwe historische roman ‘Liefde in slavernij’

1

Op 31 oktober a.s. wordt het vierde boek van de Surinamer John de Bye gepresenteerd. Bij Podium Kwakoe vertelt De Bye om 13.00u uur die dag meer over deze nieuwe historische roman getiteld ‘Liefde in slavernij’, een familiegeschiedenis in het achttiende-eeuwse Suriname.

Halverwege de achttiende eeuw kwamen de stamvaders van de Surinaamse familie de Bye in Suriname aan, Jan Willem en Pieter Hendrik de Bye. De auteur, die behalve het historische naslagwerk Historische schetsen uit het Surinaamse Jodendom ook de historische romans Ter dood veroordeeld en Geloof, hoop en liefde op zijn naam heeft staan, reconstrueerde uit de ter beschikking staande gegevens het leven van Pieter Hendrik de Bye, Raad van Politie en Civiele Justitie in Suriname, na het graf van deze notabele in de Nieuwe Oranjetuin teruggevonden te hebben.

Deze roman speelt zich af in Suriname tijdens de slavernij, een tijd die niet alleen voor de slaven ruw en wreed, maar ook voor vele blanken nauwelijks uit te houden was, een feit dat velen over het hoofd zagen. U kunt zich opgeven bij Ninsee indien u aanwezig wilt zijn bij de boekpresentatie.

De presentatie vindt op 31 oktober om 13.00 uur plaats in Podium Kwakoe, Frissenstein 78 in Amsterdam-Zuidoost.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.