Parmessar: zuinig aan met Surinaams kader

39

PARAMARIBO, 13 sep – Suriname moet zuinig aan doen met zijn hoger kader. Dit zegt coalitieparlementariër Rabindernath Parmessar (NDP). Zoals het er recent aan toe is gegaan, heeft het er veel van dat het de andere kant opgaat. In enkele weken tijd zijn twee medisch specialisten de laan uit gestuurd.

Internist Nanan Panday moest het veld ruimen bij het ’s Lands Hospitaal. De chirurg Changoer kreeg van de ene dag op de andere ontslag als directeur van het Streekziekenhuis Nickerie. Dat is veel te veel voor een land waar het kader niet voor het oprapen ligt. “De vraag is: hoe ga je met het hoger kader om? We moeten oppassen, het hoger kader koesteren”, zegt Parmessar tegenover Radio 10.

Zelfs als het beleid vervanging van het personeel vergt, is omzichtigheid geboden. Dat was geenszins het geval met de twee artsen. Parmessar vindt de ontslagprocedures waardeloos. Minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid moet maar uitleg geven, desnoods in het parlement. “Laten we van dit land geen bananenrepubliek maken”, aldus Parmessar.


39 REACTIES

 1. Ik ben het 100% eens met Parmessar. Helaas is het de Surinaamse realiteit wat er met deze twee specialisten is gebeurd. In de Surinaamse ambtenarij is het koppensnellen als je de leiding bekritiseerd of een andere visie hebt. Zolang je in het gareel loopt is er niets aan de hand. Je wordt echter de laan uitgestuurd als je een andere aanpak hebt.
  Prof. Rampersad weet hier alles van, maar vooral in zijn geval heeft hij nooit kunnen dromen dat hij in de top van de wereld is wat betreft management. De wereldberoemdheid die hij nu heeft zou hij nooit halen in Suriname. Hij is het toonbeeld van wan ogri tya wan bun.

  Ik wens deze twee artsen het allerbeste toe in hun verdere carriere en leven.

  Surinaamse overheid, zo ga je niet om met je kader! Shame on you!


  Maak melding

 2. Reserve-bank!

  Van der Vaart wordt gewisseld en vindt het heel, heel erg! Dan moet hij maar beter presteren; Punt!

  In Surinaamse politieke teams zitten mensen van alle kaliber al te wachten om in te vallen nog voor de verkiezingsuitslag.
  Ook al speelt de te vervangen speler de sterren van de Hemel, het is tenslotte zijn uitvalbeurt.

  Behoorlijk slecht en ongezond, alsook onverstandig is de wijze waarop men met belangrijk Kader omgaat. Dit is niet iets dat is uitgevonden door Surinaamse politici. Neen! Maar dit kan door de etniciteit van ons land het beste door ons, Surinamers, een halt toegeroepen worden.

  Zo ga je niet om met je Kader. Een zodanige, rancuneuse overheid is gedoemd te mislukken.
  Want met deze handeling geef je minder Kader meer macht. En dat gaat ooit tegen je werken.


  Maak melding

 3. iedereen schreeuwt maar langs de zijlijn en vooral de hindoestanen en de vhp.(ben zelf koeli). waarom niet volgens de geeigende wegen de minister ter verantwoording roepen in het parlement! Suri is inderdaad een bananenrepubliek en elke suri werkt daaraan mee!


  Maak melding

 4. Mischien worden er nu kruidendoktoren ingezet in de ziekenhuizen.

  Elk voordeel heeft zijn nadeel.

  Bouterse kennende hoop ik niet dat er weer intellectuelen en kadermensen uitgeschakeld zullen worden. Ik hoop dat het kaderkwaliteit wel op hetzelfde nivo zal blijven of zelfs beter wordt.

  Ook geef ik de VHP de schuld ervan om zijn kiezers voor een appel en een ei in de uitverkoop gezet te hebben. Geen wonder dat hindoestanen massaal overgestapt zijn naar andere partijen. Het zijn allemaal zakkenvullers die eerst aan hun eigen portemonnee denken. Wat hebben ze nou voor hun kiezers gedaan. NIETS………..


  Maak melding

 5. Vandaar dat Zijne Excellentie DRS.Parmessar gevraagd heeft zitting te nemen in de DNA .
  Hij zal het beleid kritisch volgen zodat ook de oppositie niet veel in te brengen zal hebben. Ook de ministers zullen door de DNA leden van de coalitie scherp in de gaten worden gehouden en in deze heeft Drs Parmessar zeker gelijk. Men moet voorkomen dat de specialisten naar het buitenland vertrekken door onbehoorlijk bestuur.

  Aan de andere kant moet ook de nieuwe bestuurders de kans krijgen hun beleid tot uitvoer te brengen. Zeker willen de nieuwe bestuurders die mensen die achter gesteld zijn nu ook bedienen, wat voor heen niet optimaal gebeurde. Dus ook specialisten moeten soms plaats maken voor andere beleid.
  Het beste is hen dan ergens anders onder te brengen.


  Maak melding

 6. iedereen schreeuwt maar langs de zijlijn en vooral de hindoestanen en de vhp.(ben zelf koeli). waarom niet volgens de geeigende wegen de minister ter verantwoording roepen in het parlement! Suri is inderdaad een bananenrepubliek en elke suri werkt daaraan mee!

  Harry

  Parmessar is van de NDP sukkel!!!!


  Maak melding

 7. Uit alle reacties concludeer ik slechts een ding: Suriname is sinds jaar en dag racistisch. Men is allereerst…..(Ras?)… en dan pas volgen de kwaliteiten. Discriminatie en jaloezie gaan hand in hand. Vaak is het ook zo dat eerst het eigen ras voorrang krijgt en daarna alle anderen vaak helaas, naar gelang de huidskleur.

  Willen zij deze impasse doorbreken, dan zullen het de landgenoten in Sur. zelf moeten zijn die hun mond zullen moeten opentrekken. Parmessar kan toch op dit -hoge- politieke niveau een awareness campagne starten? Men kan toch betogen, staken enz., pressiemiddelen hanteren?

  Helaas heeft het veel weg van “wacht maar, wanneer wij weer aan de macht zijn.” Zo blijft de politieke vicieuze cirkel bestaan. Want als puntje bij paaltje komt, voelt elk ras zich veilig in de eigen “moederschoot”. Verschrikkelijk. De Surinamer heeft recht op echte deskundige artsen, enz.

  De laagste sociale klasse in Sur. telt echt alle rassen, nou ja, op de Boeroe’s na. Voor deze groep doet bijna niemand zijn best. Daar maakt het ras niets uit. Laat DDB daar nou eens zijn best voor doen en ze niet alleen maar als stemvee blijven gebruiken.

  Ik heb gelukkig geen specifiek ras, ben zo moksi-sranang als maar kan. In deze moet ik het dus van mijn talenten hebben, zo kan ik mij in Ned. handhaven.

  De beste man/vrouw voor de job mag niet afhankelijk zijn van het ras waartoe hij/zij behoort. De kwaliteiten en de nodige ervaring moeten doorslaggevend zijn. Laat dat raciale nu eindelijk daar waar het hoort: IN HET VERLEDEN !


  Maak melding

 8. Changoer is GEEN chirurg. Van huis uit econoom en belast met de administratieve en algehele leiding van het Streekziekenhuis Nickerie.
  Li-fo-sjoe is de medische directeur.
  Waar blijven de Nickeriaanse DNA-leden met hun protestacties?


  Maak melding

 9. Geachte Leonard (reactie #2),

  En dit is nou exact die ‘mentale hebi’, die de Oude Politiek o.l.v. de Nieuw Front-combinatie meer dan vijftig jaar onder supervisie van het buitenland, de Surinaamse gemeenschap in de strot heeft proberen te duwen. Nochtans zonder noemenswaardig resultaat in de Republiek Suriname.

  En ‘misschien’ onwetend probeert u op de valreep nog eens een bijdrage aan te willen leveren.

  Maar het is deze zelfde mentale (psychologische) ziekte, waarmee men vooral burgers in West-Afrika hardnekkig heeft proberen te infecteren. En met succes. Met als gevolg brute burgeroorlogen. Waardoor de jacht vervolgens door de Westerse multinationals geopend kon worden op de enorme natuurlijke rijkdommen, waarover deze landen beschikken. Denk aan de zogenaamde “bloeddiamanten” (Blood Diamond).

  http://www.youtube.com/watch?v=XtPX2kXhu7I

  Waarbij Westerse Democratische Regering hardnekkig en met geweld hun zin proberen door te drijven, zelfs met behulp van ‘Huurlingenlegers’. Om zodoende buitenschot te kunnen blijven.

  Waardoor zij elders dood en verderf zaaien op jacht naar grondstoffen w.o. Olie, Bauxiet, Diamanten, Goud, Hout, zoetwaterbronnen, oude plantages ten tijde het kolonialisme en zelfs hoogopgeleid kader (brain drain) enz. enz.

  Dit scenario een Westerse uitvinding, heeft altijd gewerkt volgens de ‘Theorie van Willie Lynch, een voormalige slavenhouder ten tijde de Afrikaanse Holocaust. Wat ook de voornaamste rede was waarom er alles en nog eens alles aangedaan werd, om voormalig voorzitter van de N.D.P. Suriname Desire Delano Bouterse buiten het Surinaams machtscentrum te houden. Zelfs door hem bruut d.m.v. een zogenaamde ‘burgeroorlog
  proberen uit te spelen tegen vooral de Marrongemeenschap’.

  http://www.youtube.com/watch?v=JvGvxhhBgH0&feature=fvw

  Dit scenario is helaas doorzien geworden door de Surinaamse gemeenschap en ook bestraft geworden bij de Algemene en Geheime Verkiezingen van 2010 jl. Wat inderdaad NIET betekent dat de kurk definitief op de fles is, gezien uw poging.

  Echter houdt ook onze strijd ter bevrijding van onze gemeenschappen NIET automatisch op bij de keuze van Desire Delano Bouterse tot President van de Republiek Suriname.

  Het is maar dat ook u dat weet.

  http://www.youtube.com/watch?v=VkndVzfOeRc


  Maak melding

 10. Suriname moet zijn kaders koesteren. Eindelijk het licht gezien zou ik zeggen.
  Je hebt al niet veel en dan nog wil je ze kwijt.
  Waarom al die velen die in het buitenland zijn niet in de armen sluiten om terug te komen?
  Ik ken hele groepen geschoolde mensen (hoofdzakelijk chinezen) uit Indonesië die waren verjaagd door Soekarno.
  Anno heden gaan velen die met pensioen zijn voor 3 maanden terug om de medische wereld bij te staan maar ook om als docent op te treden op diverse universiteiten.
  Ze betalen alles zelf, zelf de huisvesting, en krijgen maar een percentage voor terug.
  Dat noem ik vaderlandsliefde maar het komt van 2 kanten. Ze worden gekoestert.
  Dat zal Suriname zeker nu niet doen enerzijds omdat de machthebbers intellect verafschuwen en anderzijds omdat de meeste Suri’s de Surineds uitkotsen.


  Maak melding

 11. Ik als Surinamer en hoogopgeleide creool word er kotsbeu van dat voornamelijk vanuit de Hindostaanse hoek constant wordt ingespeeld op etnische sentimenten.

  Men gilt constant dat Marrons en Negers de regering uitmaken, zijn er dan geen Javanen in de regering?????

  Wat hebben al die regeringen met zogenaamde Hindostaanse vertegenwoordiging gedaan voor de Nickerianen en de Sarmacca bewoners??? Ik zal het je vertellen: Surland, SML, Jarikaba en Landbouw naar de bliksem. Visserij naar de Bliksem…etc..allemaal sectoren waar de Hindostanen in zitten.

  Men praat constant over ongeschoolde Negers en Marrons die het voor het zeggen hebben in de nieuwe regering. Over welke ongeschoolde Negers en Marrons hebben wij het????? Laat mij enkele namen noemen:
  Alice Amafo, MSc: Minister SoZaVo
  Linus Diko, PhD: Minister RO
  Celcius Waterberg, MSc: Minister Volksgezondheid
  Misiedjan, LL.M, Minister Justitie
  Lamoure, LL.M, Minister Defensie
  Falisi Pinas, B. Tech, Minister TCT
  Jim Hok, MSc, Minister N.H.
  Etc…Etc…Allemaal creolen of Marrons met minimaal Bachelor en Hoger…waar praten wij over????????????

  Aangezien men geen argumenten kan vinden grijpt men naar rasistische opmerkingen die kant nog wal raken.


  Maak melding

 12. Niets nieuw onder de zon mi boi deze regering regeert dictatoriaal laat dat duidelijk mensen verliezen nu hun baan op de één op andere dag in suriname, is dit de nieuwe wind die gaat waaien ? zelf de vice president doet eraan mee macht hebben is wat anders dan met macht om te kunnen gaan.Wat parmessar nu doet zijn krokedillentranen hypocriet noem ik deze figuren.


  Maak melding

 13. Die djoeka minister had voor de verkiezing gezegd,,, verbrand je diploma,want het heeft geen enkele waarde..

  Dit in het kader van de invoering van het algemeen zierkte kosten verz.

  Hij wilde koste wat kost de a.z.v. door drukken voor de verkiezing om zieltjes te winnen en om naam te maken..

  Daarom moeten nu alle kader leden van welke kleur dan ook het veld ruimen..

  Er zijn genoeg djoekaas die lijding kunnen geven..

  Baas zegd niks in dit stadium,hij weet dat hij binnen is en het zal hem een wordt wezen wat er gaande is..


  Maak melding

 14. Inderdaad moet er zuinig worden omgegaan met het kader maar ik geloof dat er veel meer aan de hand is. Jaloezie en nogmaals jaloezie. Teveel marrons in de regering en te weinig hindustanen. Andersom zou het de normaalste zaak van de wereld zijn maar in dit geval niet. De ministeries van Justitie en Politie en Sociale zaken zijn jaren in handen van de hindustanen en de javanen geweest.Zie maar de bezetting van deze ministeries. Daar hoorde je niemand over maar nu de zaken anders liggen loopt menigeen te blairen. Zijn we nou surinamers of niet, ongeacht ras, kleur of levensovertuiging? Ik krijg zo het gevoel, dat Geert Wilders en kornuiten hun intrede in Suriname hebben gedaan.
  Houden jullie een keertje op, we zijn allemaal SURINAMERS.


  Maak melding

 15. Inderdaad moet er zuinig worden omgegaan met het kader maar ik geloof dat er veel meer aan de hand is. Jaloezie en nogmaals jaloezie. Teveel marrons in de regering en te weinig hindustanen. Andersom zou het de normaalste zaak van de wereld zijn maar in dit geval niet. De ministeries van Justitie en Politie en Sociale zaken zijn jaren in handen van de hindustanen en de javanen geweest.Zie maar de bezetting op deze ministeries. Daar hoorde je niemand over maar nu de zaken anders liggen loopt menigeen te blairen. Zijn we nou surinamers of niet, ongeacht ras, kleur of levensovertuiging? Ik krijg zo het gevoel, dat Geert Wilders en kornuiten hun intrede in Suriname hebben gedaan.
  Houden jullie een keertje op, we zijn allemaal SURINAMERS.


  Maak melding

 16. Jammer ,jammer van zoveel DOMME RACISTISCHE UITINGEN ofwel geleuter in de lucht.

  Kom tenminste met wat zinnige argumenten of opbouwende kritiek.

  Feit is wel dat het heel onverstandig is dhr. Panday op zo’n wijze weg te werken(weg te pesten).

  Een ieder weet dat het sowieso niet toppie is bij het S’Landshospitaal en de verliezers van het vertrek van dhr. Panday zijn uiteindelijk de patienten.

  Hij kwam vol ambitie naar SME om zijn bijdrage te leveren en wordt nu zo afgeserveerd.

  Ook ik ben benieuwd naar de argumentatie waarom de directeur van het streekziekenhuis van Nickerie de laan uit moest.

  Men heeft het over OPENHEID, maar wie nog immer zwijgt als het graf is de minister van Volksgezondheid.
  Vreemde gang van zaken in SME.

  Deze werkwijze zal zeker geen aanwezig kader in het buitenland lokken naar SME.

  Misschien is dit gewoon de wijze waarop SME poco poco wenst voort te gaan. Time will tell.

  ** MAY GOD BE WITH SURINAME **


  Maak melding

 17. Leonard
  Wil je ophouden met je primitieve racisme en het geen dat gebeurd is zakelijk bekijken er is een fout gemaakt en dat moet gecorrigeerd worden en dat kan alleen de vice president en laten we horen wat hij over deze twee gevallen denkt.Als Surinamer wonende in Europa ben ik in mijn jongere jaren actief geweest tegen het racisme en als je nu leest wat som een deel Surinamers op deze website schrijven dan vraag ik me zelf af zien ze geen veranderingen in de wereld ik bedoel de positieve?


  Maak melding

 18. Wij moeten hier niet de moraalridder komen uithangen als blijkt dat El Vene mensen, die onder DDB in het verleden een goeie job hebben gedaan nooit meer ingezet. Vraag het maar aan Hans Breeveld.

  Met wat en wie heeft men rekening gehouden bij de bemensing van Openbare Werken; L.V.V.; Sociale Zaken & Volkshuisvesting; Binnenlandse zaken enzovoort?

  Wij moeten nu niet komen doen alsof wij donderslag horen bij heldere hemel. Alle racistische opmerkingen ten spijt.


  Maak melding

 19. Ik hoor net dat DDB en Bruns besloten hebben om een sjouwer van het slachthuis aan te stellen. Die heeft ervaring met snijden en zet zijn schouders er onder was he motief.:lol:


  Maak melding

 20. Ik wil niemand beledigen maar»
  Creolen zijn afstammelingen van slaven zoals men weet,een volk dat jarenlang uitgebuit is met alle barb aarse middelen ;zie Lynch theorie
  Of het resultaat;R.Venitiaan

  De IndiAan of de Arawokaan is de oorspronkelijke (surinen)bewoner van suriname ,ook onderdrukt en uitgemoord net de Creolen.

  De Marron is de ontsnapte slaaf die vocht voor zijn vrijheid,De vrijheidstrijder die vocht tegen het kolonialisme voor vrijheid.

  De hindustaan is een CONTRACT arbeider die tegen betaling India vrijwillig verliet om in Suriname
  ‘Tijdelijk’ te werken

  Wordt wakker suriname!!!
  Als het land door creolen marrons indianen en javanen geregeert wordt laat het zo zijn,zijn tenslotte de mensen die t meest hebben geleden.oa
  Arbeid zonder betalingen


  Maak melding

 21. Parmessar is een volksverrader. Hij en de zijnen hebben de Hindustanen overgeleverd aan kroesharigen. Zolang de kroesharigen de dienst uitmaken en je koest houdt dan is alles koek en ei en dan zijn wij allen Surinamers ongeacht ons geloof, ras etc. Een dialect van de vroegere slaven in het volkslied is ook prima. De meeste Ministers zijn kroesharige en/of Muslims. Dat 4,02% van alle uitgebrachte stemmen 6 Minister opleveren en een Dougla Muslim Parasiet als VP is in deze context aan te bevelen. Denk eerst na voordat je iemand uitmaakt voor racist. Alle Surinamers zijn toch gelijk? Of toch niet??? Achterlijke garnaal.


  Maak melding

 22. aan CCL,

  Sml, jarika, Surland enz is ten tijde van de Nps failliet gegaan de medewerkers aldaar waren wel aziaten maar het bestuur waren…..
  dat mag jezelf invullen.

  In een land met verschillende etniciteiten moet je ook een balance of races hebben in het kabinet en dat ontbreekt in suriname.
  Ik had altijd gedacht dat de NDP een afspiegeling was van de Surinaamse maatschappij maar er klopt geen reet van.

  Graag wil ik de onbekende buitenbewustzijnsbeweging vezoeken om met zijn oerhollandse naam hier te verschijnen waarom deze gene? Je heet toch Eduard buitenman.


  Maak melding

 23. Geachte Sabimang (reactie #27),

  Uw reactie onder andere is precies wat je krijgt, wanneer je een volk ‘bewust’ langdurig van haar geschiedenis onthoudt, onder hem mom van “slachtofferrol”.

  Om deze vervolgens tegen mekaar uit te spelen tot dat zij overgaan mekaar uit te moorden in het belang van de rijke landen (multinationals). Die vervolgens hun jacht openen op de natuurlijke rijkdommen van dat land met het volk als slachtoffer.

  http://www.youtube.com/watch?v=blN3Ar2WJJ4&feature=related

  En ook van deze hebi (buitenlands scenario) moeten vele voormalige koloniën bewust gemaakt worden en mee gaan leren dealen, willen zij hun gemeenschap mentaal bevrijden. En dat is beslist GEEN makkelijke klus.

  Want de ‘valkuilen’ die het kolonialisme door de eeuwen heen in ons midden achtergelaten heeft na de ‘politieke’ onafhankelijkheid van voormalige koloniën, zijn ontelbaar en vooral divers van aard.

  Ronald Venetiaan is slechts een ‘enkel’ exemplaar daarvan en zie de gevolgen voor de Republiek Suriname momenteel.

  http://www.youtube.com/watch?v=C-6ulzbKWHw&feature=related

  Vandaar dat wij stellen dat er NIET slechts op economisch gebied heel veel werk verzet dient te worden, maar vooral ook op mentaal gebied. Waardoor wij van mening blijven dat ‘zonder’ Bewustwording, gedegen ontwikkeling nimmer adequaat tot stand zal kunnen komen.

  En gelukkig is door de jaren heen deze ‘essentiële’ boodschap ook in de Republiek Suriname redelijk goed ontvangen en/of doorgedrongen. Ondanks dat vijftig jaar oude politiek haar die ruimte hardnekkig heeft proberen te onthouden.

  Maar ‘Geloof in Eigen Kunnen’ zal hoe dan ook de doorslag ‘moeten’ geven, willen wij gezamenlijk slagen in onze opzet.

  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/2679

  En gelukkig in elk geval was eerder in gevangenschap mede in het kader van het Bewustwordingsproces, door de huidige president de trend reeds gezet.

  En elke dag een draadje is een hemdsmouw in het jaar.

  http://www.youtube.com/watch?v=7lbJNaEs3Bg&feature=related


  Maak melding

 24. wanneer het gaat om de hidustaanse belangen , dan gaat de deur van de hel direct open.
  willen jullie dat jou soort moet overheersen,of dat jullie gekochte diplomas de dienst uit maken in suriname , en dat noemen jullie kader , hou toch op man . de genen die nu worden aangesteld kan zich kader noemen , want toendertijd werd niemand
  goed onderzocht op de juiste papieren .


  Maak melding

 25. Sabiemang nr. 27,

  Jou verhaal over de hindoestanen doet me sterk denken aan turken en marokanen die als gastarbeiders zijn gekomen in Nederland in de jaren zestig.

  Mensen die het vuile werk gingen doen omdat Nederlanders dat niet wilden doen. Nu de economie goed begint te draaien zijn ze meest gehate groep in Nederland.

  Ik vraag me af hoe Suriname uit zou zien zonder aziaten. Daar bedoel ik dus behalve hindoestanen, ook chinezen en javanen mee. Ga daar maar eens over nadenken. Kijk maar naar afrika. Is dat wat je wil……


  Maak melding

 26. Sabiemang zou beter zijn geweest om na de afschaffing van de slavernij jullie linea recta vastgeketend in het ruim terug te brengen naar het land van herkomst. Want dan hadden we nu economische vooruitgang in Suriname. Maar door jullie wordt de vooruitgang teniet gedaan.


  Maak melding

 27. Wauw,het niveau druipt er weer vanaf als het gaat om de reacties.
  Dat van de hindoestanen die voorspoed brengen klopt niet,anders was Nickerie het Las Vegas van Suriname,want 90%is Hindoestaans.Maar dat terzijde,ik weet niet waarom deze 2 heren zijn ontslagen,Changoer was GEEN chirurg,Panday wel. In deze neem ik de minister kwalijk want hij zwijgt als een graf.Maar om nu te gaan zwaaien met ethniciteit vind ik een teken van zwakte.Het antwoord zou moeten volgen in het DNA maar die is met reces.Dus eer jullie suggestieve beschuldigingen gaan uitten zou wachten op een antwoord de beste respons zijn.
  Jullie moeten je schamen hebben jullie niet geleerd van Guyana?Daar komt het nooit meer goed,willen jullie dat ook?Zo komt ons mooi land nooit vooruit,we zijn allemaal Surinamers.


  Maak melding

 28. Ashwin
  Je schijnt niet beter te zijn dan Leonard met zijn primitieve racisme het gaat niet over verschillende etnische groepen maar om de fouten die nog steeds gemaakt worden in Suriname dat de meeste niet zakelijk kunnen redeneren zonder dat er wat racisme er bij komt en dat hebben we te danken aan het koloniale erfenis.Je maakt een vergelijking met Afrika, dat geen land is zo als het gezien wordt door de vele Europeanen maar een Continent,dat vier malen zo groot is als de US met een enorm verschil in bevolking etniciteit.De meeste Afrikaanse landen hebben een veel slechtere uitgang positie gehad als Suriname.Dat het in Afrika slecht een tijd geweest is heeft met vele oorzaken te doen.


  Maak melding

 29. wie doen de meeste inkopen in sur , de creolen.
  wie heeft het meest geleden , de creolen.
  wie worden het meest gediscrimineerd , de creolen .
  wie betaalt het meest , de creolen .
  wie klaacht het meest , de hindustaan .
  wie ontvangt zonder gewerkt te hebben , de hidustaan.
  wie heeft er vrede mee , de creool , javaan ,en de indiaan .


  Maak melding

 30. Als vene zich schuldig heeft gemaakt aan deze pratijken is dat ook niet goed te praten pinto.Ik vindt parmessar een wolf in schaapskleren deze man heeft geld dat bestemd was voor armen en zieken in onze samenleving in zijn eigen zak gestopt dat vindt ik misdadig.


  Maak melding

 31. wat heel erg is is dat die ex-surinamers in bijlmeer die van stontjie leven niets hier of daar gedaan hebben, veel kommentaar hebben. kan je je voorstellen hoe die bakras je zien. als kaft. net zoals wij hier neerkijken op mensen die in gebieden als flora, abrabroki, koeliwei e.d. kijken luilakken zo denken ze over de surinaamse nederlanders dan maakt het niet uit of je blakaman, koeli janpanesi dus surinamer bent. lastig als muskieten. hier in sr is de hindoe ijverig maar daar geld hij ook als lui. en dan laten jullie die bakras deze dingen over ons lezen. we zijn hier en we werken hard voor ons geld. jullie zitten eten ww geven ons daar een slechte naam. uitgezonderd jullie die ons goed uitragen, ga zo door. mar zij die niets doen drugs verkopen, ww eten hou je kop dicht ga een job zoeken en hou onze vlag hoog dat je sr was of zeg gewoon ik ben geen sr want dat ben je niet. je natio is nederlander dus je bent nl. kijk na die troep in je eigen land. ben je vergeten hoe we hier thuis leven, naast elkaar op feest bij mekaar. samen ja zo alle hindoes hebben kerstbomen in dec en alle creolse kindjes spelen pagwa denk a torie. en da stem je op wilders. thuis heb je t niet zo geleerd. vrijheid van geloof dat hebben we hier.naast elkaar.foei toch schaam je. hij begint bij die moslims. daarna komt hij bij die gekleurde, waar je ook toe behoord, tek you ai loekoe.


  Maak melding

 32. Zoekende in de Afrikaanse woestijn. Grote waffel, beschuldigen en schelden op voornamelijk NL. Wij Surinamers dit en wij Surinamers zo. Ben je Surinamer omdat je toevallig in Suriname bent verwekt en geboren. Als dat zo is dan zijn de Nieuwe Nederlanders ook in NL verwekt en geboren. Waarom ben je dan zo verwaant. Gebrek aan standing en inborst?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.