‘President Bouterse schoffeert Nederland’

106

De inauguratie van Desi Bouterse tot president van Suriname is een manifestatie geworden van de nieuwe, sterk verslechterde verhoudingen tussen Nederland en de voormalige kolonie in Zuid-Amerika. Dat zegt Marcel Haenen in NRC Handelsblad.

Bouterse hield na zijn installatie een opmerkelijk onverzoenlijke toespraak waarin hij liet blijken dat Suriname geen prijs meer stelt op regeringscontacten met Den Haag. Hij begon met het uitspreken van een uitvoerig dankwoord waarbij alle voorname gasten en diplomaten met naam en toenaam werden genoemd en alleen de Nederlandse ambassadeur Aart Jacobi nadrukkelijk onvermeld bleef.

Jacobi was toch gekomen naar de plechtigheid ook al hadden leden van de nieuwe Surinaamse regering vooraf laten weten dat de Nederlandse ambassadeur niet welkom zou zijn. Hij zat roerloos tussen zijn collega’s uit India en China en heeft tijdens de plechtigheid geen enkele keer geapplaudisseerd is te lezen in de krant.


106 REACTIES

 1. Steve Meije wil mij laten geloven dat Bouta bekeerd is. Hij zal vergeving vragen aan het volk, wel dat moet nog gebeuren.

  Maar waarom moet Bouta zich op zijn feestje als een beledigde majesteit gedragen en een gast (uit het land waar het grootste deel van zijn landgenoten woont) zo straal negeren. Dat is Surinaams ‘NOT DONE’ en zeker niet wat ik van iemand uit de Pinksterkerk verwacht. Steve, wat ga je hem nu nog adviseren?


  Maak melding

 2. bouterse zal als armoedzaaier zich nooit thuis kunnen voelen tussen respektabelen.
  hij voelt zich beter thuis tussen heel domme en armoedige idioten en dat zijn er een heleboel in suriname en gelukzoekers(bedelaars) in nederland


  Maak melding

 3. Ik denk dat het logisch is, dat als de minister van Buitenlandese zaken van Nederland aangeeft, de op democratische manier gekozen president niet te zullen accepteren, je je kan afvragen, wat de ambassadeur op die plechtigheid komt doen. De tijd dat Nederland alles in Su. probeert te dirigeren moet nu eens eindelijk een keer voorbij zijn. We zullen het nu weer zelf proberen met vallen en opstaan. En door te vallen wordt je alleen sterker en wijzer.


  Maak melding

 4. Wis is begonnen met schofferen ? Verhagen natuurlijk. Dus reprociteitsbeginsel wordt toe gepast door President Bouterse van de Republiek Suriname. Dit is een echte leider die niet met zich laat sollen.


  Maak melding

 5. Waarom Aart Jacobi nog in Suriname is, begrijp ik niet. Zolang Bouterse zijn straf in Nederland niet heeft uitgezeten en/of er een andere president in Suriname is, hebben politieke betrekkingen met deze republiek geen enkel nut meer. Breng de politieke relatie terug naar het niveau van zaakwaarnemer. In verband met de achtergronden van Bouterse en Brunswijk dienen ook de financiële banden doorgesneden te worden.


  Maak melding

 6. Sorry hoor teo en soko maar jullie liegen ik heb verhagen nooit horen zeggen dat hij de gekozen drugs president niet respecteer dus dat is de eerste leugen , teo blaas niet zo hoog van de toren bouterse is in mijn ogen een echte misleider hij is niet slim als hij slim was dan had publiekelijk afstand van zijn verleden genomen dit is een gemiste kans en dat laat zien dat deze beest bouterse nog steeds last heeft van grootheidswaanzin.


  Maak melding

 7. Zoekt en Gij zult vinden
  Geeft de koning des konings en de keizer des keizer .
  Nederlandse amba geschofferd , hoezo ?
  Wij , slaven van de republiek Suriname ,
  kunnen enkel in principe maar op een manier menselijk tot dat ” ding ” verhouden als dat ” ding ” zich menselijk tot ons verhoudt.
  Nek’s no fout !!!

  Leve Patriot/President D.D.Bouterse !!!
  Soso lobi , Sosi lobi , Soso lobi

  Republiek Suriname voorwaarts
  Voorwaarts richting het geluk
  Sranan sa wini


  Maak melding

 8. Nederland kon bij monde van haar minister van buitenlandsezaken niet wachten om,direkt na de verkiezingsuitslag in Suriname, het totale Surinaamsevolk te schofferen door te stellen dat de presidentscandidaat Bouterse niet welkom zou zijn in zijn land(nederland).Bouterse zou slechts welkom zijn om een,overigens bedenkelijke veroordeling,van 11 jaar gevangenisstraf in nederland uit te zitten!Dit is voorbijgaan aan de wil van het Surinaamsevolk.Respect to be respected!!!!En nu wordt het natuurlijk reizen via Frans-Guyana/Parijs.Werk aan de winkel voor (Surinaamse)busbedrijven vanuit ergens in Nederland naar Parijs-Orly.


  Maak melding

 9. @4
  Inderdaad een echte ‘Lijder‘ die niet met zich laat sollen, anders vermoord hij je.

  Geldt ook voor @ shi ( die jangpanesie ) die nog niet heeft gereageerd.

  Wordt vervolgd


  Maak melding

 10. Waarom verplaatst Bouta de Ambassade in nederland niet naar Frankrijk? Dat noem ik pas lef hebben. Doet hij ook niet, hij weet dat SU de grote verliezer zal zijn.

  Lof


  Maak melding

 11. Een aantal maanden geleden had een Surinaamse advocaat die de moslim geloof aanhangt geweigerd om vrouwen de hand te schudden en om in de rechtzaal niet op te staan voor de rechter.
  Toen was Nederland verontwaardigd. Je dient immers de normen en de waarden van het land waarin je woont en werkt te respecteren.
  Sommige politici wilden de advocaat zelf uit zijn ambt laten zetten.

  Nederland heeft besloten om de nieuw gekozen president van Suriname niet te feliciteren.
  Dat is hun goed recht. De ambassade in Suriname is een stukje grongebied van Nederland dus zelf in die ambassade mogen ze
  die standpunt hanteren.
  Op het moment dat je als ambassadeur je voet buiten de Nederlandse ambassade zet dan
  ben je op Surinaams grondgebied en dan dien je de normen en waarden van dat land te respecteren. Het feliciteren van de nieuw
  gekozen president behoort tot een van de normen en waarden van Suriname. Want het zijn die Surinamers die voor Bouterse hebben
  gekozen.
  Los van hoe je over die persoon denkt.
  De ambassadeur heeft gemeend zich niet te houden aan die geldende normen en waarden in Suriname. Het laat duidelijk zien waarin een
  ‘groot land’ als Nederland klein kan zijn.
  Respect krijg je door anderen ook met respect te behandelen.
  Sommige mensen in Nederland zien niet in dat
  Nederland Suriname en Surinamers vaak zonder respect behandelt. Zelf onder president Venetiaan was dat zo.
  De heer Bouterse heeft nu een trend gezet en ik hoop dat het een begin zal zijn van een minder hautaine houding van Nederland naar Suriname toe.


  Maak melding

 12. President bouterse schoffeert Nederland.

  Deze man is ziek en hij noemt zich een diplomaat. Deze idioot is opgeleid in Nederland zoals vele politici in Suriname ook de ex president en nog steeds aversie tegen Nederland.

  De bruggen in Suriname zijn wel gebouwd door Ballast Nedam een Nederlands bedrijf.
  Directeur van Digicel is wel een Nederlander.
  Brug te uitkijk werd door een Surinaams bedrijf gebouwd zie het resultaat, Ballast Nedam zal de brug afbouwen naar Europes maatstaven en ga zo maar door.
  Het land draait volop door toeristen uit Nederland. Ga eens langs naar een car centre in Suriname de vraagprijs is in euro’s of u.s.dollar. Vraagprijs van percelen is in euro’s. De mensen aldaar kunnen niet alles eten wat ze willen want b.v.voor 12 kwie kwie’s vraagt men omgerekend 10 euro’s..
  Hermitage mall daar komen enkel toeristen omdat de mensen aldaar de prijzen niet kunnen ophoesten. In de supermarkten zie je enkel import producten waarom zie je geen eigen producten???
  Waarom het credo vertrouw in eigen kunnen¿¿¿¿¿

  Zonder Nederland wordt Suriname geïsoleerd dat weten de koebeesten aldaar niet.

  Eigen schuld van Venetiaan als hij bouterse en brunswijk de 2 maffioso’s had uitgeleverd aan Nederland had Suriname nu een betere regering gekregen dan deze smeerlappen die land en volk veel leed hebben gedaan in de jaren 80 is men dat vergeten!!!

  sterkte suriname


  Maak melding

 13. Ik zou veel veel meer respect tonen voor bijde heet hoofden,als zij hun ambassades zouden terug roepen voor lange lange tijd..

  Aan de wederzijdse kissebis heb je niks aan..

  Laat ddb nu al zeggen dat de visum voor alle suri/neds wordt afgeschafd,dan is ned. verplicht iets te ondernemen..

  Geef alle suris/neds een permanente verblijfs vergunning,dan kunnen ze al hun euro’s us$’s vrij en blij investeren in surbo..zie voorbeeld India..

  Vrij van invoerrechten van alle bouw materialen ,want die van i am gold suralco enz enz betalen ook niks aan invoer..

  Alles wat groeit en bloeit in sme belasten met 50 % invoerrechten,zodat die luie beesten zelf kunnen produceren..

  Dat noem ik mannen taal..verder niet lullen..


  Maak melding

 14. ik denk dat dit een (eerste ?) fout is van pres.des.: vervallen in de begin-jaren-80 retoriek.begreep hij niet dat 1).het gemier van maxim bedoeld was voor nederlanders 2).de nl-ambassadeur in sme daar alleen kon zijn OMDAT zijn baas cq de nl-regering dat goed vond/vindt ?? erg jammer, geen blijk van vergeveningsgezindheid (en zelf vergeving willen), niet kunnen ‘handelen’ van anders-denkenden (= niet democratisch !), niet gastvrij (= on-surinaams), een gemiste kans op een zakelijke verhouding met nederland !.


  Maak melding

 15. De houding van Bouterse is kortzichting en dom en vloeit voort uit rancune en (misschien)een minderwaardigheidscomplex. De gevolgen van zijn uitspraken zouden wel averrechts kunnen uitpakken. De houding van NL na de verkiezingswinst van Bouterse is logisch. Wat had NL dan moeten doen? NL heeft altijd gezegd de keuze van het Surinaamse volk te respecteren. Dat Bouterse in NL is veroordeeld voor betrokkenheid bij drugshandel is een gegeven waar de Nederlandse regering niet omheen kan. Ook het feit dat hij hoofdverdachte is in een moordproces is een feit. Een slimme en zelfbewust leider houdt rekening met de realiteit en laat zich dus niet kennen. Het is toe te juichen dat SU zich meer op de regio wil richten. Het verwezenlijken daarvan is een geleidelijk en moeilijk proces. Daarvoor is de verwevenheid van de Surinaamse samenleving met die van NL te groot. Zie alleen de familiebanden, taal e.d. Ik denk dat NL niets liever zou willen dat SU meer in de regio intergreert. Het is ook in het belang van NL dat Surinamers makkelijker naar SU reizen of zich er vestigen. Waarom wil Nl de Toescheidingsovereenkomst handhaven? NL heeft SU economisch niet nodig. De handel tussen beiden landen stelt voor Nederland niets voor. De informele afhankelijkheid van SU naar NL daarentegen is ongezond groot. Zie alleen de financiële transfers van familieleden uit Nederland naar Suriname. Daarnaast bestaan er samenwerkingsverbanden tussen de diverse (lagere) overheden van beide landen waar SU alleen maar voordeel van heeft. Zie het op orde brengen van het bevolkingsregister, het opleiden van politie-eenheden, het bouwen van politieposten en woningen, het renoveren van het openlucht museum te Nieuw Amsterdam, het schenken van overtollig materiaal enz. De voor sommigen zo verfoeide Nederlandse ambassade heeft zich voor de Surinaamse samenleving positief onderscheiden. Ik denk hierbij aan het waterproject in Commewijne en de renovatie van het openlucht museum. Ook de particuliere initiatieven vanuit NL zullen verminderen en wellicht verdwijnen. Een ieder die dat niet ziet heeft oogkleppen op en mist elk gevoel voor realiteit. De uitspraken van Bouterse zouden weleens in het voordeel van NL kunnen zijn. NL heeft nu ijzersterk argument om zich daadwerkelijk en definitief van SU af te wenden.


  Maak melding

 16. Volgens goed gebruik is het de taak van de gastheer zijn gasten welkom te heten. Je kunt moeilijk ieders naam noemen en eentje met opzet doodzwijgen. Had de ambassadeur hem willen feliciteren (zeg maar op dat moment als geste van goede wil) dan had, Des-Pres hem pertinent genegeerd.

  Laten we wel wezen: je kunt roepen dat je dingen anders zal gaan doen, maar dat zal de tijd uitwijzen. Trouwens, trots is een slechte raadgever en jullie nieuwe president zit daar niet verlegen om. Ik kijk uit naar het moment waarop hij de aanwezigheid van Ned in Sur. niet meer duldt, want dan kan de poppenkast pas goed beginnen. In Parijs is er plek zat, maar daar zal hij niet aan beginnen.

  Opvallend was wel dat hij Ned. sprak, zit dat toch goed gebakken in DesPres. Verder dromend, wanneer komt er een andere voertaal? O ja, dat kan niet, want hij heeft onze know-how uit Ned. nodig. Wie riep er ook alweer dat Sur-Neds zich niet met het beleid van Sur. moeten bemoeien? Als wij massaal remigreren op verzoek van Des-Pres, krijgen jullie het moeilijk. Des-Pres beseft ook waar hij hulp moet zoeken. Eindelijk rechtvaardigheid!


  Maak melding

 17. Allemaal poppekast spelletjes om ons tegen elkaar op te zetten.
  Dit zijn geen echte leiders, het zijn een stelletje lijders..

  Verdeel en heers….
  Trap er niet in en leef je leven.


  Maak melding

 18. Zullen we nou eens ophoudenmet dat negatieve gedoe, Bouta is president, klaar, en we zullen wel zien hoe hij het doet, iedereen verdient een tweede kans, enne, kennen wij het woord vergeving?

  Ik kan er echt niet tegen als er iets negatiefs over Suriname of Bouterse wordt gezegd, simpel as that. Ik hou teveel van jullie landje.


  Maak melding

 19. Dit is nou echt appels met peren vergelijken nummer 13, bouterse is bij verstek veroordeeld meneer hou daar rekening mee er loopt een strafzaak tegen hem in suriname hij wordt verdacht van zware mensenrechtenschending dat jullie in suriname zo een figuur als president kiezen is een probleem die jullie zelf hebben veroorzaakt en waneer beschaafde landen en mensen terecht daar moeite mee hebben mogen ze dat van mij uiten en ik vindt niet meer dan terecht dat verhagen bouterse erop wijst dat hij een celstraf heeft open staan in nederland dus stop met jou zogenaamde normen en waarden verhaal, bouterse hanteerd anderen normen en waarden suriname heeft zich gisteren tekijk gezet in de ogen van de hele wereld daar moet je het over hebben.


  Maak melding

 20. Jacobi was toch gekomen naar de plechtigheid ook al hadden leden van de nieuwe Surinaamse regering vooraf laten weten dat de Nederlandse ambassadeur niet welkom zou zijn. Hij zat roerloos tussen zijn collega’s uit India en China en heeft tijdens de plechtigheid geen enkele keer geapplaudisseerd is te lezen in de krant.

  ROTTERDAM – Nederlanders staan niet te springen voor de plannen om het WK voetbal in 2018 of 2022 naar Nederland en België te halen. Bijna de helft (48 procent) ziet de komst van het WK niet zitten. Het aantal voorstanders is met 37 procent een stuk kleiner.


  Maak melding

 21. Lof
  Waarom verplaatst Bouta de Ambassade in nederland niet naar Frankrijk? Dat noem ik pas lef hebben. Doet hij ook niet, hij weet dat SU de grote verliezer zal zijn.
  Lof
  Suriname heeft al een Ambassade in Frankrijk.


  Maak melding

 22. Ik sluit me volledig aan bij dhr/mevr.Soko. @peter de pagter, als nederland dat geld dat ze via de ambasade naar de NGO”s lozen stopt. Dan hebben duidenden ( nederlanders met hun royale salaris en toeleveranciers)geen baan meer. Een hollander doet niets voor niets. “voor wat hoort wat”nederlandse gezegde. Ze geven 1 euro met de bedoeling 5 terug te krijgen via wurg contracten. @DU jij maakt je belachelijk bij je nederlandse collegas. Heb ’t over Wilders met ze en je krijgt meteen te horen dat één en een half miljoen nederlanders op hem gestemd hebben. En durf dan ook aan hun te zeggen dat ’t idioten zijn die stemmers. En kom vertellen hoe ’t voelde. Jij en die hoost zijn zielig.


  Maak melding

 23. Nou, áls het zo is dat de hollanders zich geschoffeerd voelen dan vind ik het prima! Hebben de hollanders soms het “alleenrecht” om iedereen en alles, wanneer zij het ook willen, te schofferen? De hollanders schofferen en demoniseren letterlijk elke bevolkingsgroep en buitenlandse president die volgens hen niet aan hun normen voldoen. Iedere buitenlandse president die hen niet aanstaat wordt door politiek Den haag geschoffeerd. of het nou door Wilders gedaan wordt of door een ander hollandse politicus, of door hun NSB media, het is allemaal 1 pot nat! Wat en wie denken de hollanders wel dat ze zijn?

  Zijn ze soms de baas in deze wereld? Denken ze soms dat ze goden zijn? Of een superpower? Ik hoop dat in de toekomst nederland veel vaker dan nu gebeurd op hun punt gezet wordt!

  De laatste keer, ik kan het me nog heel goed herinneren, toen nederland dacht een grote brutale bemoeizuchtige bek open te trekken tegen de Indonesische regering, hebben ze zo op hun kop gekregen van die Indonesiers dat ze het nooit meer zullen durven! Een indo.minister liet toen op de TV weten dat Nederland met hun ontwikkelingsgeld kon stikken en ze wilden ook niets meer van deze psychopaten! Die overigens tegenwoordig weer het stompzinnige idee opgevat hebben in een herhaling van een “nieuwe gouden eeuw” te zitten, de bekende gepropageerde “VOC mentaliteit”! Zijn ze helemaal gek geworden!!

  Ik Antilliaan zijnde zal dat nooit pikken! Wel die rot marionettenregering van mijn Curaçao, bastards, daarom schoppen de hollanders ze ook waar en wanneer ze het ook willen!

  Ik heb overigens heel de inauguratie van Bouterse op de Surinaamse livestream tv gevolgd en ik vond het ijzersterk! En ik kan jullie vertellen dat er heel wat Curaçaoenaars op Curaçao zijn die enthousiast waren over de toespraak van Bouterse. Ze zien toch een soort steunpunt in hem, want op Curaçao is het 1 rotzooi, de hollanders zijn eigenlijk de baas. Vandaar!


  Maak melding

 24. Als ik het goed begrijp gaat Bouta nu aanpappen met de (oud) kolonisator Frankrijk. Is die beter dan Nederland? Of gaat de houding tegen Nederland alleen maar om een persoonlijke vete tussen Bouta en de staat der Nederlanden? En waarom wordt dan het hele Surinaamse volk hierbij betrokken? Heeft Frankrijk hier trouwens wel zin in? De toekomst zal het ons leren. Suriname het ga je goed !


  Maak melding

 25. Waar het volk aan voorbij gaat is dat DDB zijn persoonlijk probleem: veroordeling voor drugs, tot een nationaal probleem maakt.

  Volksmisleiding en – bedrog is ook een grote misdaad.

  Vanaf 1980 heeft DDB de stap gezet om te werken voor land en volk: het land te brengen naar grotere hoogte.

  De militaire coup zou de rechtvaardiging heten van het falende beleid van de toenmalige democratische regering.

  Wat heeft het land en volk voor in de plaats gekregen: een neergaande economie, zelfverrijking, volksmilitie, intimidatie, moord, doodslag, ansgt, avondklok, drugsgerelateerde criminaliteit, ontwrichte gezinnen, drugsverslaafden, gebrek aan de eerste levensbehoefte, beknotting van de persvrijheid en vrije meningsuiting,ondergang van vele parastatale bedrijven, verdeel en heers( de binnenlandse oorlog) etc, etc.

  Heeft DDB geleerd van de fouten??

  Wil hij het arme volk doen geloven dat hij begaan is met het hun lot?

  De koers is gezet.
  Venezuela wordt de grote bondgenoot van Suriname op weg naar ontwikkeling en vooruitgang.

  Weet het Surinaamse volk dat Chaves alle buitenlandse bedrijven de stuipen op het lijf jaagt??

  Nederland wordt geschoffeert door DDB omdat hij door Nederland is veroordeeld voor drugstransporten.

  Volk van Suriname: “Volksmisleiding en – bedrog een grotere misdaad”.

  Is DDB opeens een ander mens geworden, die zeer begaan is met het lot van het volk en dat wil bevrijden van Nederland waar de helft van de Surinaamse bevolking woont?

  Regionale integratie is de boodschap: het Caribische gebied.

  Zijn er landen in die regio die Suriname tot ontwikkeling kunnen brengen??

  Suriname quo vadis?


  Maak melding

 26. Duidelijk te merken dat deze ‘uitverkorene” en sekteleider van een deel van de Surinamers geen notie heeft van diplomatieke relaties en diplomatie.
  Ik wacht op de ontnuchtering. Mi na tintin boto…

  Vrije Surinaamse


  Maak melding

 27. Kat en Muis!

  Peter #6 en LOF #12 kijken verder dan deze persoonlijke en diplomatieke ruzie tussen Desi en Oranje. Persoonlijk voor Desi en diplomatiek van de zijde van Oranje.

  Stel: NL Ambassade in Suriname gaat dicht.
  Stel: Suriname krijgt ambassade Frankrijk.
  Stel: Ambassade Suriname in NL gaat dicht.
  Onvrede in Suriname, onvrede in Nederland.

  In dezelfde week dat dit gebeurt, wordt Desi als president door zijn eigen Surinaamse bevolking weggejaagd en verbannen naar Paradise eiland in het Stuwmeer. Echt waar!

  Wat Desi nu doet is Kat en Muis spel omdat hij weet dat de Kat niet echt gaat toeslaan.
  De domme massa achter hem aan voedt haar frustratie met de botte uitspraken van Desi richting Oranje.

  Als de Kat toeslaat, wordt de Muis verbannen.


  Maak melding

 28. Dit is te danken aan Ned. zelf het is een gekozen President door het volk van Suriname en Nederland dient daar mee rekening te houden.

  Bouterse heeft 1000 keer gelijk.

  Kel.


  Maak melding

 29. De slaven hebben een moordenaar als leider gekozen. Een moordenaar van zijn eigen mensen. Zo blijven zij slaaf.
  Bouterse denkt dat hij de reïncarnatie van Boni is. Dat hij onkwetsbaar is. Kortom waanzin. Maar hij kent het hele verhaal niet. Hij vergeet dat die door een Aukaans opperhoofd werd gedood.
  Voor de rest wonen de nakomelingen van Boni in Frans Guyana.
  Jammer voor Brunswijk.


  Maak melding

 30. Met héél mijn hart hoop ik dat het allemaal goedkomt. Iedereen in Suriname gelukkig en welvarend!

  Mocht het, moge God ons behoeden, toch verschrikkelijk misgaan, dan zal er hulp komen.
  We weten allemaal van wie…… Niet van Frankrijk, de Brazilianen, Chinezen of vanuit Indië….
  Maar dan zal toch Nederland er weer zijn voor Suriname!
  De Nederlandse staat en de Nederlandse Suri’s zullen als dat nodig is zeker hulp gaan bieden.

  Boeroe.


  Maak melding

 31. nou de nederlanders in den haag en waar dan ook moeten zich met hun eigen zaken bemoeien,want ze moeten eens een voorbeeld nemen aan de culturen in sur,want daar is pas leven met mekaar.en ben heel bly dat desi de president van onze republiek suriname is geworden.letten jullie nederland maar op de stomme lelyke geert wilders die nederland straks in de problemen zet.het gaat jullie niets aan wat suriname doet.dus ik ga vanaf volgend jaar weer lekker in suriname wonen,met alle plezier ook ga ik terug.


  Maak melding

 32. Beste mensen ,hier in Nederland heeft de Nederlandse regering geen respect voor Surinamers,wat denkt je zelf voor die Surinamers die hebben gekozen (meerderheid )voor mega-combinatie.Laat Suriname met rust zodat men eindelijk dat land kan gaan opbouwen ,Shi,je hebt gelijk


  Maak melding

 33. Het lezen van de reacties hier, bevestigd voor de zoveelste maal een vermoeden dat ik al jaren met mij draag. Waarom komt Suriname maar niet vooruit?

  Het ligt m.i. vooral aan de hele lage ontwikkelingsgraad en daardoor de lage eigendunk van het gros van de Surinaamse bevolking. Voorbeelden hiervan zijn meer dan genoeg te vinden op dit forum. Met een dergelijk laag niveau van de gemiddelde Surinamer in dat land, voorspel ik nu reeds, de nieuwe Surinaamse regering ten spijt, dat het ook deze keer helemaal niets zal worden.

  De simpele reden hiervoor is dat een klein land met een dergelijk laag bevolkings iq- gemiddelde, gedoemd is om eeuwig de bedelaar uit te hangen. Door hun gebrek aan alles, dus ook enig eigen normbesef, zal de bevolking ondanks de eigen soevereiniteit en de potentie aan rijkelijk aanwezige grond- en delfstoffen, zich toch immer als bedelaar blijven vastklampen aan de vroegere kolonisator. Zelf de vele gepleegde wreedheden worden voor lief genomen. Dit ondanks het feit, dat de ex- kolonisator deze bevolking dagelijks m.n. in Nederland uitkotst. Of het nu gaat op school, op de werkplek, in de politiek of in de sport, de Surinamer wordt er overal uitgekotst. Slechts een vage glimlach van de ex-kolonisator geeft de gemiddelde Surinamer in zowel Nederland alsook in Suriname het idee, dat hij of zij geliefd of gewild is. Niets is echter minder waar. En aangezien de ex kolonisator dit inmiddels weet, zal zij in haar houding geen enkele verandering aanbrengen. Zij weet immers dat de Surinamer ondanks uitgekotst te zijn, toch desnoods kruipend om vergiffenis komt smeken. De gemiddelde Surinamer bezit weinig of geen enkele vorm van zelfrespect. Een harde maar eerlijke conclusie uit de dagelijkse praktijk.

  Een mooi voorbeeld was de affaire Clarence Seedorf en Oranje een tijdje terug. Zowel onder van Basten als onder van Marwijk is deze begenadigde voetballer, bijna letterlijk door het stof gegaan. Ondanks zijn vele smeekbedes (zelf op de Ned. tv) bleef hij ondanks zijn kwaliteiten echter uitgekotst.

  Hoe verkwikkelijker is daarom de huidige jonge Marokkaan in Nederland. In tegenstelling tot de Surinamer EIST deze groep haar plek in de Nederlandse maatschappij gewoon op. En moet dat op een bruuske wijze, dan moet dat maar. De Marokkaan laat in tegenstelling tot de Surinamer helemaal niet met zich sollen. Integendeel! Hij/zij zorgt er intussen wel voor een gedegen opleiding en scholing hetgeen hun trots, eigendunk en ZELFRESPECT fors doet toenemen.
  Rotterdam, de tweede stad van Nederland waarin van oudsher een grote populatie Surinamers woonde, heeft thans een Marokkaanse burgemeester. Een dergelijke ontwikkeling zal de gemiddelde Surinamer niet veel zeggen (als hij het al door heeft). Bij een enkeling zal het in de bovenkamer gaan rinkelen en hem of haar aan het denken zetten. Zo kan het dus ook.

  En de Surinamer zelf?

  Die heeft zijn enige hoop thans gevestigd op de heer Bouterse.
  Er ontstaat in de gemiddelde Surinaamse bovenkamer geen moment het besef, om door eigen inspanning zoals hier boven beschreven te werken aan je eigen onafhankelijkheid hetgeen jouw zelfrespect zeer bevorderd en je weerbaar maakt om je eigen plek op te eisen. Nee, de gemiddelde Surinamer wacht of op….. Holland of….. op de grote leider.

  Zalig zijn de dommen oftewel Dong no ab dresie (Albert Helman)


  Maak melding

 34. 13 augustus 2010

  De poppenkast-President DDB schoffeert Nederland.
  Meer dan eens lees ik her en der dat de moordenaar -President en zijn aanhang geen betrekkingen met Holland meer wenst.Ik vraag me zelf af “wat belet U mijnheer de President om de betrekkingen met Nederland met onmiddelijke ingang te verbreken.Roept U Uw ambassade uit nederland terug.Uit zelf respect zal Nederland het zelfde doen.Mocht dit niet gebeuren dan hebt U nogsteeds het recht om de ambassadeur tot ongewenst persoon te verklaren.Vergeet dan ook niet de klm het recht te ontnemen om op zanderij te landen.Ik ga er dan van uit dat U zelf als baas van de bacove-winkel Uw eigen SLM zal verbieden om op schiphol te landen.Dit moet het begin zijn van de verbreking van alle betrekkingen met het land waar U ooit Uw sport-instructeurs opleiding hebt genoten.
  Toon de wereld dat U samen met Uw aanhangers
  instaat bent het woord bij de daad te voegen.
  Ndl zal alvast blij zijn als de toevoer van cocaine wat minder wordt.U zult instaat zijn met Uw marketing Manager Etienne B.een ander
  afzet markt b.v. frankrijk te vinden voor Uw doorvoer handel.
  Ik wens U alvast veel sterkte en wijsheid toe.
  Latish.


  Maak melding

 35. “Zijn er landen in die regio die Suriname tot ontwikkeling kunnen brengen??

  Bovenstaande vraagt Tjally Bakens”

  Warschijnlijk niet. Maar een ding is zeker Nederland heeft Suriname ook niet tot ontwikkeling kunnen brengen.

  Ergo Nederland kan een eilandje als Curacao niet eens tot ontwikkeling brengen.

  Waar heb je het precies over. Op Nederland hoeft Suriname dus niet te rekenen, dus hebben ze besloten het op een andere manier te proberen.


  Maak melding

 36. Een echte vent verbreekt alle diplomatieke banden met Nederland en gaat zich richten op Parijs en Caracas want dat zijn nu bevriende naties. Lang leve de Republiek Suriname. Vis


  Maak melding

 37. Het bekende gedrag van DDB. Ruzie zoeken en als er dan iets fout gaat zegen dat het de schuld is omdat niemand aardig tegen je is.

  De goot kun je onmogelijk uit deze man halen.


  Maak melding

 38. Shivan,
  Ik kan het voorstellen dat hoop Nederlanders zo raar over onze president denken.
  maar ik heb geen begrip dat enkele onze surinaamse nederlanders zo gemeen over ons president denken,
  kan ik amper voor stelen.
  De Surinaamse gemeenschap in nederland vergeet 1 ding,dat nederland heel gemeen gedragen heeft en genoeg vernederingen op het adres van D,bouterse decenia lang.
  waar toenmalige regering van suriname ook deel uit maakten,De president Ronald venetiaan,Ramdiensardjoe,en Paul Somohardjo.
  wij moeten elkaar ondersteunen om samen sterk tegen nederland te staan,en niet ons laten gebruiken door nederlanders/hollanders.
  het moet een keer ophouden.
  ik roep alle surinaamse nederlanders wordt een keer bewust,en weet wat je zegt,als je twijfelt raadpleeg dan de historie.
  waait niet niet met alle winden mee,word eens wakker.de euro zal niet eeuwig uw leven redden,wordt bewust en kom terug naar suriname.
  Bron hetuurvandewaarheid
  SHIVAN.B


  Maak melding

 39. Latish , Nederland kan ook doen wat jij DDB voorstelt. Waarom trekt Nederland zijn ambassadeur niet terug? Waarom verbiedt Nederland de KLM niet te vliegen naar Suriname en te stoppen met de meest winstgevende ticket verkoop ter wereld? Er zitten Meer Nederlanders gevangen wegens drugssmokkel dan elk ander west Europees land ook. Hoe zou dat nou komen? Door de zo geprezen Hollandse handelsgeest? De Billiton en Suralco hebben 10tallen jaren onder de noemer van aluinaarde Goud, Diamanten en andere bodemschatten geroofd en overgesmokkeld. Anyway ik denk dat je te dom bent om dat te begrijpen..Mijn goede raad…Ga je informeren over de Nederlandse politiek aleer je nonsens uitkraamt.


  Maak melding

 40. IK ben het volkomen eens met hoost bouterse is niet mijn president, ik vindt het opvallend dat waneer je terecht kritiek op bouterse hebt gezien zijn verleden de mensen die hem aabidden met argumenten naar voren komen die niets met de feiten te maken hebben ze reageren onberedeneerd en dat vindt ik best wel jammer want op deze manier slaan zij die hele discussie dood met hun flauwe kul.De vraag is of het slim is wat bouterse heeft gedaan mijn antwoord is nee bouterse doet alsof hij slim is maar hij is in wezen een dom persoon zijn lichaamstaal laat dat duidelijk zien en hij spreekt zich zelf constant tegen wat ook vaak voor komt bij zijn aanhangers die op dit forum reageren .


  Maak melding

 41. Latish (#40),

  Kat en Muis!

  Stel: KLM landt niet meer op Zanderij.
  Stel: SLM landt niet meer op Schiphol.
  Stel: SLM landt op Charles de Gaulle (Fr).

  Sarkozy niet blij, Franse volk niet blij, Franse Duane niet blij, 200% controle.
  Suri’s en SurNeds niet blij met 200% controle inclusief busreis.
  Duane Schiphol blij en verlost van 100% controle.

  De Fransen zijn wat drugs betreft de agenten van Europa. Nederland heeft een gedoogbeleid.
  De Franse gevangenissen voor drugscouriers zijn net als die van Peru; Onmenselijk!
  De straffen in Frankrijk zijn twee keer zo hoog als het gedoogbeleid in Nederland.

  Desi speelt Kat en Muis en krijgt de domme massa achter zijn spelletje. Deze houding is het beste teken van een behoorlijk, ingedutte
  minderwaardigheidscomplex. Zo, nu ben ik de baas dan zal ik je een poepie laten ruiken.
  Onzin! Trots kan je op een andere manier laten zien/voelen en niet zo ondiplomatiek.

  Ik help je om Desi veel sterkte en wijheid toe te wensen. Voeg de daad bij het woord, dat is alles wat hij moet doen.


  Maak melding

 42. Hallo Beechcraft,
  Ik neem aan dat je zelf Marokkaan bent, om de rare vergelijking te maken tussen Surinamers en Marokkanen in Nederland. Ik vraag me af wat er zo “verkwikkelijk”is aan het feit dat meer dan 60 procent van de Marokkanen in Nederland zonder werk zit, de schooluitval bij Marokkaanse jongens enorm is ( de meiden doen het prima), de Marokkanen oververtegenwoordigd zijn in de criminaliteit en in de gevangenis. ook de overlast van Marokkaanse straatbendes in de grote steden is enorm. En daar moeten de Surinamers in Nederland een voorbeeld aan nemen………Je kraam echt zoveel onzin uit dat ik er aan twijfelt of je het wel meet


  Maak melding

 43. Een mooie reaktie vindt ik zelf daarom zet ik hem in zijn geheel hier op dit forum,
  Mijn moeder zei altijd ‘bijt nooit de hand die je voedt’
  Totnutoe heeft het goede mens altijd gelijk gehad en dat zal ook gaan gelden voor Suriname.
  Dat Chavez (en velen anderen) daar niet was zegt al genoeg over de bedenkelijke reputatie van bouterse als MENS.
  Ik heb vernomen dat de zuidamerikaanse media geen aandacht hebben besteed aan de zo wereld bekende bouterse in ocer dat zegt ook genoeg.


  Maak melding

 44. Voor alle negatievelingen op dit forum:

  Negativisme verdringen
  door Sabitrie Gangapersad

  14/08/2010
  Paramaribo – Door kleine aanpassingen in de levensstijl, routine en attitude kunnen mensen zich bevrijden van negativisme. Zoals donker staat voor de afwezigheid van licht, zo betekent negativisme de absentie van positivisme.

  “We zijn niet alleen de slachtoffers van wat er om ons heen gebeurt. De situatie in de wereld is door ons gecreëerd.”Woorden van Kalarani Iyengar van de Brahma Kumaris Raja Yoga centrum New York woensdagavond tijdens een lezing in het Indiaas Cultureel Centrum. Het thema was hoe mensen zichzelf kunnen bevrijden van negativisme. “Wat is de bron van negativisme? We zijn zo gewend aan hetgeen er in de buitenwereld gebeurt, dat we geen tijd besteden aan het innerlijke.
  De innerlijke wereld is de wereld van gedachten, gevoelens, intenties en herinneringen”, sprak Iyengar het goed opgekomen publiek toe. Iyengar zegt dat elk mens beschikt over een puur, origineel, innerlijk deel. Dit wordt ook de ziel genoemd. “Als we onze reis in de wereld beginnen, komen we uitsluitend met positieve energie. Dit is zichtbaar bij kleine kinderen. Door de invloeden van buitenaf vergeten we gaandeweg onze ware aard.”

  Met voorbeelden over hoe iemand die ’s morgens fit en vrolijk opstaat zich door een klein extern incident van slag laat brengen, illustreerde Iyengar de grote invloed van de buitenwereld op het innerlijke. Ze pleit daarom voor scheiding van de buitenwereld en het innerlijke deel. “Je maakt zelf de keuze of je het negativisme van de buitenwereld neemt. Bescherm je pure energie. Een ander belangrijk aspect is, dat je je voorbereidt en positieve energie opbouwt door meditatie en goede wensen.”
  Kleine aanpassingen in de dagelijkse routine kunnen al bevrijdend zijn. “Ga na hoe je je tijd besteedt. Lees je de krant, kijk je naar televisie en ben je blootgesteld aan veel negatief nieuws, maak dan de keuze om je positief in te stellen. Het is niet makkelijk om altijd positief te zijn vanwege onze ervaringen, maar oefening baart kunst. Een ander belangrijk aspect is de voeding. Wat je eet, dat ben je. Denk daarbij niet uitsluitend aan vegetarisch voedsel, maar ook aan de vibraties die je zet bij het koken en de wijze waarop je eet. Verander van slaapgewoonte. Ga eerder naar bed en sta vroeg op. De beste tijd om de geest te vullen met positivisme is vóór zonsopgang. Tenslotte is het gezelschap waarin je verkeert ook belangrijk. Negatieve mensen laten geen ruimte voor positieve gedachten. Maak de juiste keuzes met wie om te gaan.” .-.
  Bron: DWT 14/8/2010


  Maak melding

 45. @Beechcraft

  Bedankt voor je bijdrage.

  Het heeft mij aan het denken gezet vooral jouw verwijzing naar de huidige instelling van de jonge Marokkanen in Nederland welke in schril contrast staat met de instelling van onze eigen Surinaamse landgenoten.

  Of je het nu eens bent of niet met deze Marokkanen, zij dwingen door educatie en zelfrespect, tegenwoordig steeds meer respect en bewondering af bij vooral de autochtone Nederlanders. Dit is zeker terug te zien in de relatief hoge functies die deze bevolkingsgroep meer en meer in Nederland vervult.

  Dit laatste kan je inderdaad helemaal niet zeggen van onze eigen landgenoten in Nederland. De Surinamer kenmerkt zich inderdaad door slijmerigheid maar vooral (bijna letterlijk)kruiperig gedrag naar hun blanke meesters toe. De Surinamer wordt tegenwoordig op de Nederlandse maatschappelijke ladder, zowel links als rechts gepasseerd door de Marokkaan. Zij dwingen en eisen, terecht hun plek op. Terwijl de Surinamer door gebrek aan educatie en geloof in eigen kunnen, daardoor een lage eigen dunk heeft en dus weinig zelfrespect heeft maar m.i. ook door een zeer grote dosis pure jaloezie naar m.n. de eigen Surinaamse landgenoot toe, eeuwig aan de zijlijn blijft wachten op hun grote Blanke Meesters.

  En in Suriname wachten zij nu op Baas…..

  Zo waar een trieste constatering.


  Maak melding

 46. Ik heb mijn conclusie getrokken na dit misselijke, infantiele gedrag van het nieuwe Sur. bewind. Absoluut een gemiste kans. Door Jacobi juist met alle egards te behandelen hadden ze Ned. het nakijken kunnen geven. Nu zijn alle bestaande en nieuwe vooroordelen voor 100% bevestigd. And what did they expect to gain from it?? BTW, respect krijg je niet, dat moet je verdienen. Heb na nachtje slapen m’n (reeds uitgewerkte!)remigratieplannen overboord gegooid, ik ga nu dubbel investeren in mijn huidige business in Ned. Weliswaar met verdriet in m’n hart zeg ik: “Mie boeng dja..” Ben namelijk niet bang voor DDB, maar wel voor zijn volgelingen. Odi,ST


  Maak melding

 47. Dat Marokkanen overbevolkt zijn in Ned.gevangenissen is absoluut niet waar,in de Schie in R`dam zitten overwegend Surinamers en Antillianen,door mijn werk daar weet ik het exact.Voor deze heisa tegen de Marokkanen ,waren het de Surinamers die met de grond gelijk werden gemaakt,De Kuiskade en de Bijlmermeer zijn daar grote voorbeelden van,Joop Glimmerveen en Jan Maat hebben de Surinamers openlijk beledigd door te stellen dat ze hier niet thuishoorden of ben je dat vergeten,Henk Molenaar.Er zijn ook grote straatbendes van Surinamers en Antillianen in de grote steden jereh.Dus Beecaft heeft volkomen gelijk met zijn stelling.
  De Chinezen hebben ook hun deel gehad zo ook de Turken,nu zijn het de Marokkanen ,straks staat er weer een neo-Nazi op en gaat een andere bevolkingsgroep treiteren.
  Daarom zal een Suriname het nooit ver schoppen in dit land, ze praten de bakra`s graag na en het slijm druipt soms van hun smoel af,als ze proberen in een goed blaadje te komen bij de autochtonen.
  Ik ben een trotse Surinamer,dat weten mijn collega`s ook dat ik ze nooit en te nimmer naar de bek zou praten als Wilders het weer over Marokkanen heeft zeg ik altijd tegen ze,ik wil er niets van weten want het zelfde lot hebben mijn landgenoten ook ondergaan en tot nu toe,meestal krijg ik gelijk van ze.


  Maak melding

 48. Dat DDB zo reageerde is niet verwonderlijk na de zoveelste blunder van Verhagen.Die CDAer is niet zo bijster en heeft zulk grootspraats al eerder gedaan. Dat hij uberhaupt nog in de politiek zit is verbazingwekkend.
  Maar Bouterse moet niet vergeten dat er in NL circa 500,000Nlers van Surinaamse afkomst zitten die een enorme invloed hebben op Suriname. Het zou hem gesierd hebben als hij zich van zn beste kant had getoond en dat van Verhagen gwn genegeerd had.With that being said moet Bouterse niet vergeten dat die veroordeling een prive aangelegenheid is.Dat hij bv Brazilianen nu de voorkeur gaat geven boven handelen met de Surineds gaat rampzalige gevolgen voor zn beleid hebben.Hij moet die bermpraat achterwege laten nu en zich gedragen als een president,niet als die piking ingie boi van Casiwina.


  Maak melding

 49. @ Henk Molenaar

  In mijn reactie heb ik het duidelijk over “onze landgenoten” in Nederland.

  Als pseudo wijsneus, leidt jij hieruit af, dat ik Marokkaan ben.
  Overigens, alles liever, dus ook een Marokkaan, dan een Hollander, maar dat ter zijde!

  In het geval jij toch over een werkende bovenkamer beschikt, aan jou de vraag: Heb je soms last van kronkels in die bovenkamer? In het geval jouw bovenkamer niet of nauwelijks functioneert, hoef je van mij deze vraag natuurlijk niet te beantwoorden.

  Je hebt het over de Marokkaanse overlast in Nederland.
  Alle allochtonen hebben dagelijks veel meer last van de autochtonen. Op straat, in de winkel, op het werk,in het stadion, in de politiek, bij de overheid enz. Overal en altijd proberen deze hebzuchtige *****, geld uit je zakken te kloppen en je bovendien te discrimineren. Dan nog liever wat overlast van die enkele ontspoorde Marokkaan.

  Om bovenstaande reden woon ik daarom sedert enkele jaren heel gelukkig buiten Nederland. En neem gerust van mij aan, dat het een verademing is, als je mocht begrijpen wat ik bedoel.

  Oh ja,
  Over een jaar of 3, zal jij in Nederland uitsluitend voor en onder Marokkanen moeten werken. En wil je dit niet, dan zal de beslissing over een eventuele uitkering aan jou, door een Marokkaan worden bepaald.

  Ik wens jou veel succes in het SODOM EN GOMORRA van Europa.

  ZALIG ZIJN DE DOMMEN OFTEWEL DONG NO AB DRESIE (ALBERT HELMAN)


  Maak melding

 50. Nederland schoffeert al eeuwenlang het land Suriname is blijkbaar geen nieuws; Suriname schoffeert Nederland is volgens de Redimusu’s hier op het net wel nieuws.

  Wij zijn niet bereid om langer die Hollandse shit te trotseren.


  Maak melding

 51. NOG MEER VOER VOOR DE ONVERZADIGDE NEGATIEVELINGEN

  SURINAME- BELEID VAN NEDERLAND ONGELOOFWAARDIG

  Gepubliceerd: 14 augustus 2010 12:42 | Gewijzigd: 14 augustus 2010 20:30
  Door onze redacteur Marcel Haenen

  Paramaribo, 14 aug.

  De Nederlandse regering is bezig haar internationale geloofwaardigheid te verspelen door haar strikte houding ten aanzien van de Surinaamse president Bouterse. Dat zegt Albert Ramdin, de plaatsvervangend secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) in een interview met NRC Handelsblad.

  „Vroeger hielden de Verenigde Staten en Europese landen nadrukkelijk rekening met de Nederlandse standpunten over Suriname. Maar het huidige standpunt van minister Verhagen dat Bouterse in Nederland alleen maar welkom is om zijn drugsstraf uit te zitten, is zo gekleurd dat Nederland aan gezag verliest. Je ziet het ook: alle landen zijn bereid met Suriname samen te werken, behalve Nederland.”
  Volgens de tweede man van de OAS, zelf van Surinaamse komaf, zou Nederland er veel beter aan doen „kanalen naar de Surinaamse regering open te houden. Het isoleren van Suriname kan ertoe leiden dat leiders ondemocratisch gedrag gaan vertonen. Nederland moet de deur niet dichtgooien, maar de realiteit erkennen.” En die werkelijkheid is volgens Ramdin dat een soeverein volk Bouterse democratisch heeft gekozen. „Als je dat niet voluit accepteert, beledig je het Surinaamse volk.”

  De topdiplomaat van de OAS zegt bereid te zijn te bemiddelen tussen Suriname en Nederland om de verhoudingen vlot te trekken. „Indien beide landen dit willen, ben ik bereid te helpen om de dialoog te herstellen. Er moeten openingen worden gecreëerd. Dat zal overigens niet eenvoudig zijn, want de ruzie is eigenlijk al te ver geëscaleerd”, zegt Ramdin.

  Buurland Brazilië is blij met de machtsovername door Desi Bouterse. „Je kunt Bouterse wel of niet leuk vinden, maar hij heeft zich nu omringd met mensen met visie. Ik ben onder de indruk van de nieuwe Surinaamse politici’’, zegt desgevraagd de Braziliaanse ambassadeur in Suriname José Luiz Machado e Costa.

  Bron: NRC Handelsblad

  Wederom een reactie van iemand, die bepaald niet gerekend mag worden tot de categorie, de eerste de beste. Dit in tegenstelling tot de vele op dit forum aanwezige holle vaten en leeghoofden!


  Maak melding

 52. Mw Karia Boer zegt,
  Zonder Nederland wordt Suriname geïsoleerd dat weten de koebeesten aldaar niet.

  Wel mijn mening,
  Suriname is sinds zijn ontstaan altijd in een isolement geweest door de VOC achtige houding van landen als Nederland. En door de afspraken die de G8 maken in hun voordeel.
  De rijke landen willen alles van de arme landen opkopen en voor tien keer zoveel terug verkopen.
  Waarom kan sur het niet direkt voor tien keer zo veel terug verkopen. Dat kan wel, maar dan wordt er een soort van belasting opgeheven. Zie als voorbeeld de suiker uit afrika, de koffie en cocoa uit brazilie, de olie uit het midden oosten enz.

  Het is allemaal ik en ik en de rest stikt.
  Protectionisme noemen de rijke landen dat.

  Mw Boer zegt,
  Eigen schuld van Venetiaan als hij bouterse en brunswijk de 2 maffioso’s had uitgeleverd aan Nederland had Suriname nu een betere regering gekregen dan deze smeerlappen die land en volk veel leed hebben gedaan in de jaren 80 is men dat vergeten!!!

  Weet u wat een maffia praktijk is mw Boer.
  Als een maffia u wilt aanpakken dan gaat niet u het ontgelden maar uw naasten en dierbaren.
  De leed die het volk is aangedaan in de jaren 80 komt door dat nederland de gehele wereld heeft gemobiliseerd om suriname te boycotten en geen zaken meer mee te doen. Nederland pakte Bouterse
  aan door volk te laten pinaren. Wie is nu hier de maffia.

  Shi jij hebt gelijk.
  Beechcraft, de tijd die je genomen hebt om dat verhaal te schrijven had jij ook een educatief boek kunnen lezen. Je had dan ook wat bij kunnen bijleren.


  Maak melding

 53. @dos caminos

  Daarom zal ik nooit kiezen voor een negatieveling als DDB.

  Verder is het belangrijk goed onderscheid te kunnen maken tussen negatief en feitelijk. Wat voor goeds kan een drugsdealende, narcistische moordenaar bieden?


  Maak melding

 54. DU-50,
  Moeder zei altijd, “bijt nooit in de hand die je voedt”.

  Jij bent klaarblijkelijk nog in de voeding bij je moeder.

  Is dat op deze leeftijd niet schandelijk. Dat is paratiseren!

  Wanneer ga jij, lees Suriname, op je eigen fcng benen staan?

  Yu sa libi fu e begi nomo? De bedelaar heeft geen keus!!!


  Maak melding

 55. Kortzichtig, rancuneus en vooral heel dom. Dat is de houding van Bouterse ten opzichte van Nederland. Hij moet rekening houden met het feit dat er ruim een half miljoen Surineds in Nederland wonen. Bijna de helft van hen is remixt met Nederland en zo komt het aantal Nederlanders van Surinaamse afkomst op ruim 1 miljoen. Suriname betekent als land helemaal niets in de wereld en staat nu bekend als een natie waar een drugsbaron is gekozen tot president en definitief de status heeft als bananenrepubliek. Het volk van Suriname kiest weer eens de weg van de minste weerstand. Kiezen voor een crimineel die veel belooft, daarvan niets zal kunnen waarmaken. Er zal keihard moeten worden gewerkt om het land op te bouwen en dat lukt niet met tienduizenden spookambtenaren die de schatkist plunderen.


  Maak melding

 56. @ Henk Molenaar 63

  Je schijnt behoorlijk in je kruis te zijn gepikt met het feit dat de nieuwe Sur. President, Nederland eindelijk een koekje van eigen deeg heeft geserveerd. Hoe haalt een zwarte het in zijn botte hoofd om ons, de GROTE BLANKEN te schofferen? In jouw gedachtenwereld is dit uitsluitend voor Nederland voorbehouden, hè?

  Natuurlijk zal er keihard moeten worden gewerkt door alle Surinamer aldaar. Echter zonder, lees:ZONDER welke bemoeienis van Nederland danook. Die tijd is met het aantreden van deze President, let weer op: VOOR GOED VOORBIJ. Ontwaak dus, tezamen met jouw gelijkgestemden uit jullie jarenlange heers- en verdeel droom.

  Je maakt mijn land verder uit voor een bananenrepubliek. Look who’s talking!

  Nederland, het lachertje van Europa heeft deze status al heel veel jaren, Molenaartje!
  Wat denk je van de Nederlandse status als Europees centrum van o.a.: drugs, pedofilie, prostitutie, Moslim haat en de bijna dagelijkse verkwanseling van de rechtspraak? Het Nederlandse OM ziet kans om al jaren dagelijks/wekelijks te blunderen met arrestanten. Elke week lopen er een aantal gedetineerden vrijelijk de gevangenispoorten uit. Dit ondanks jullie jezelf als geciviliseerde samenleving beschouwen. Allemaal keiharde FEITEN, of niet soms?
  Zal ik nog verder gaan, Henk Molenaar? En dan nog het gore lef hebben om een ander soeverein land, bananenrepubliek te noemen?

  Voor jou en jouw gelijkgestemden geldt: jullie zien de splinter in de ogen van een ander, maar de BALK in jullie eigen KOETAIS, zien jullie voor het gemak nooit.

  Ik wil je de raad geven, om je liever zorgen te maken over Nederland, want er staat jullie de komende tijden heel veel stormen te wachten als gevolg van jullie aankomende ultra rechtse regering. Ik hoop van harte dat elk buitenland jullie flink zal treffen in jullie economie. Gelet op jullie eeuwige hebzucht en vooral geldzucht, zal dat jullie bijzonder veel pijn doen in de pocket.
  Het is jullie allemaal, wat mij en heel veel anderen betreft, echter meer dan van harte gegund.


  Maak melding

 57. Slaven van Suriname zoals dhr sempa dat zegt…laat me raden..sempa je bent ook weer een van die stomme negers no? want alleen de negers van suriname voelen zich slaaf…baja kom yoch af van dat complex en steek je schouder onder het land voor een positieve opbouw dan maar te zeuren over een onderdrukking van 300 jaar..geen enkel ander ras dat in sur woont hoor je klagen dan alleen maar die oer stomme negers .
  Ga je geschienisboeken openslaan en lees..tenminste als je kan lezen.
  Gica


  Maak melding

 58. @SuurNeid 59

  Je slaat alleen maar wartaal uit. Volgens mij begrijpt niemand hier wat jouw punt is. Het komt allemaal erg overspannen over.

  Je doet je naam trouwens alle eer aan:
  . je rui…sorry je klinkt zuur en
  . je klinkt bovendien erg nijdig

  Advies: niet te veel slikken!


  Maak melding

 59. Hallo Beechcraft,

  Als je al enige jaren buiten Nederland woont, weet totaal niet wat er hier speelt. Als ik zeg dat 60 procent van de Marokkanen van een uitkering leeft, is dat onderbouwd door onafhankelijk onderzoek. Hebzuchtige varkenskleurige beesten? Dat geeft aan het niveau van jou denken. Te zielig voor woorden ben je. Een pure racist. Hollanders proberen geld uit je zakken te kloppen? Dat heet werken voor je geld. En dus niet je hand ophouden bij de sociale dienst. Ik onder Marokkanen werken? Ik zou het best willen. Zullen ze eerst een opleiding moeten afmaken en een vak moeten leren. Dan werk ik graag onder een Marokkaan. En jij bent geen Surinamer. Dat weet ik zeker. Ik heb mij hele leven gewerkt en zal dus nooit afhankelijk worden van een uitkering. een kwestie van mentaliteit.


  Maak melding

 60. Pinto,
  kan je jou reaktie op nummer 57 staven met voorbeelden a.u.b.
  @ matty UITSCHOT, boeventuig , gajes zijn mensen die willens en weten als een stelletje blinde paarden achter een massamoordenaar lopen ik vraag mij af hoe jij en pinto jullie kroost normen en waarden gaan bij brengen, landveraders zijn de mensen die met behulp van het buitenland de jonge democratie in suriname naar huis hebben geschoten in 1980 en na 30 jaren de zogenaamde democraat uithangen, en over je naasten lief hebben gesproken wil ik jou verwijzen naar 8 dec 1982 en moiwana en de radio stations kranten gebouwen die in puin zijn geschoten door de man die jullie aanbidden in suriname, sterker nog hij heeft zich omringt met de zelfde schoften en mede moordenaars van vroeger. matty en pinto het is onmogelijk om misdaden tegen de menselijkheid te verdedigen of goed te praten. fatsoenlijke mensen met principe normen en waarden nemen afstand van misdadigers als bouterse idioten schoften kortzichtigen kijken op tegen deze schurken misdadigers massamoordenaars sterker nog ze zien hem als hun voorbeeld .


  Maak melding

 61. Beste Watrama,

  Ook ik voel ik weer een onderbuikgevoel dat elke normale discussie onmogelijk maakt. Als de president van Suriname zijn persoonlijke vete met de Nederlandse regering belangrijker vindt dat een normale diplomatie verhouding, zegt dat genoeg over het belang dat hij dient. In ieder geval niet het belang van de Surinaamse bevolking.
  En als drie veroordeelde mannen de leiding vormen van een land/regering dan noemen we zo’n land een bananen republiek. De heer Bouterse heeft de afgelopen jaren geen enkele gehoor gegeven om op te komen dagen bij een officieel gerechtelijk onderzoek naar zijn rol in de decembermoorden. En zo’n persoonlijk heeft onlangs gezworen zich aan de Surinaamse grondwet te houden. Ja, alleen maar als het hem uitkomt. Hij kon niet eens zijn ook veroordeelde zoon Dino uit de criminaliteit houden. Wel uit de Surinaamse gevangenis door getuigen te intimideren. En het feit dat types zoals jij, die waarschijnlijk tot de onderklasse van de Surinaamse maatschappij behoort, zijn hoop heeft gevestigd op Bouterse zegt mij genoeg. Ik hoor geen hardwerkende mensen en middenstanders de vlag uitsteken nu Bouterse is gekozen. Met belachelijke beloften ( verdubbeling van kinderbijslag en de AOW, het bouwen van duizenden huizen, ieder kind in Suriname een laptop) is hij voor vier jaar in het zadel geholpen door de onderklasse, die denkt dat er in het Surinaamse bos bomen staan waar geld uitkomt,als je er aan schudt.


  Maak melding

 62. @Henk Molenaar

  Ik zou tegen jou willen zeggen, houd je maar vast aan jouw verdachtmakingen dat ik een uitkeringstrekkende racist ben. Je moest eens weten!

  Ik heb jou nergers PERSOONLIJK een hebzuchtig varkenskleurig beest genoemd. Dat jij je hierover aangesproken voelt, kan ik helaas niet helpen. In tegenstelling tot jouw verdachtmakingen, heb ik jou op feiten getrakteert. Ook verbaasd het mij zeer, dat de nationale Nederlandse sport nummer 1, geldklopperij uit de zakken van hard werkende burgers, door jou “hard werken” wordt genoemd. Over mentaliteit gesproken!!!

  Ik las trouwens net een andere reactie aan jou (Watrama)die er niet om liegt moet ik zeggen.
  Schijnbaar ben ik niet de enige op dit forum die moeite heeft met jou vele kronkels.

  Ik laat het daarom maar hierbij. Iedereen heeft gelukkig nog recht om, hoe krom ook, zijn/haar mening te spuien, dus uiteraard ook jij.


  Maak melding

 63. wanneer zal er eens een gekleurde in nederland zoals in amerika een premier worden.zelfs in de ministerraad komt dit niet voor laat staan om premier van nederland te zijn.

  we hoeven het niet ver te zoeken,begin alvast dit uit te zoeken in heel europa dan gaat u bewust de dingen anders bekijken. de europeanen zitten met een heel groot hebi.en dat is wat zij gemaakt hebben van de landgenoten tot allochtonen.

  de allochtonen worden afgeleid met dingen dat buiten nederland plaats vind,maar de juiste toedraagt is dat men bang is voor protesten van eigen bodem. wordt wakker mensen en komt op voor jullie rechten.

  vergeet de situatie in suriname voor een minuut en probeer je zelf te vinden op de plaats waar je staat in nederland.


  Maak melding

 64. Vechten tegen de bierkaai!

  Het is zoals het is! Bouterse aanhangers zijn niet te overtuigen. Of ze hebben geen eigen mening, of ze lopen achter feiten aan, of ze zijn gelukszoekers, of ze zijn hun minderwaardigheidscomplex niet kwijt, of ze hebben geen normen en ook geen waarden, of ze gaan tjoekoe vangen, of ze zijn zelf crimineel of geweest, of ze willen gauw rijk worden, of ze doen niks anders dan dit forum bezoeken, of ze kunnen in de toekomst kijken.

  Ze zien dan Suriname in bloei, de economie in de groei, de staatskas uitpuilen, de enge corruptie bestreden, veel valuta, kinderen die van leren houden, huizen voor iedereen, ook die niet werkt of weigert te werken, AOW minimum, KB maximum, een labtop voor alle tieners en een stralende Desi.

  De realiteit is wel even anders. We moeten eerst heel hard werken met z’n allen en geduld hebben. En dat, dat kan wel voor problemen zorgen; hard werken en geduld!

  Ik kan beter stoppen met te reageren op dit forum want het is vechten tegen de bierkaai.


  Maak melding

 65. Nr.29
  Yu taki :”Mi na tintin boto ” , a sa de so .
  Unu bigi sma bin leri unu ook tu taki :
  “Te yu wan abra na liba-watra , no kosi kaaiman-mama “.
  Muje , mi nango feni , soso lobi .

  Nr. 30
  Daar gaat u weer met uw alarmistische voorspellingen en doem-scenario .
  Stel :dat mijn anus een oven was , zou ik brood voor u bakken en laat ik de keuze aan u ( Ik ben zeer democratisch ingesteld)over omtrent het beleggen en het verorberen .
  ” Stel” : dat was toch uw stelling ???
  Rationeel zijn en blijven , ga niet zitten dromen en fantaseren .

  Nr.40
  Sta jij nooit bij stil voor de rede waarom de Europese Gemeenschap , met Parijs aan kop , Nederland het predikaat “Narco-staat” gaf en de stad Amsterdam , de “Mekka van drugs “???
  Het dagelijks verstrekken van gratis Heroine en vergelijkbaar drugssoort aan willoze hulpbehoeftigen enachtergestelde medeburgers,
  kan/mag niet enkel geinterpreteerd worden als het schenden van de rechten van de mensheid maar ook is het een schending
  van de rechten van de menselijkheid .
  Ethiek en Moraal is met geen loep te te constateren .
  Wat is de daadwerkelijke essentie van het gedoogd -beleid , denkt jij???
  Nederland zit al eeuwen in de drugshandel (begon met OPIUM ) vanaf de VOC-tijdperk .

  Nr.44
  Jij hebt liever de BAKRA’S .
  BAKRA betekent : baas van/over mijn ziel .
  BA = baas en KRA = ziel
  Als jij dat prefereert , wie is mijn persoon om tegen de wind te blazen en ik buitendien ben een democraat .

  Nr.63
  Meer dan drie eeuwen geplunterd en gemoord te hebben kan ik van jou persoon begrijpen dat Republiek Suriname niks voor jou betekent maar het tegendeel is en de feiten liggen in destabiliserende actie’s die ondernomen werden in de afgelopen 30 jaar en de tig-miljoenen die daaraan werd geinvesteerd ,dat jouw Holland de toenmalige kolonie in wezen voor geen goud wil missen .
  De meerderheid van het surinaamse volk heeft zijn /haar democratisch-recht en keuze wereldkundig gemaakt .
  Mag ik ook van uitgaan dat jij idem dito met jouw Neo-fascist Wilders heeft gedaan ???
  Henk, mal je mole naar …………..

  Leve Patriot/Opperbevelhebber/President D.D.Bouterse !!!
  Soso Lobi , Soso Lobi , Soso Lobi !!!
  Republiek Suriname Voorwaarts
  Voorwaarts richting het geluk
  Stre de fu stre
  Wi no sa frede
  Sranan sa wini
  Het vaderland of de dood !!!


  Maak melding

 66. Zoals iedereen ziet zijn sommige surinamers geen sranamangs meer
  Ze zullen parias worden. .. Niet welkom in nederland(lees geert wilders) en niet welkom in suriname wegens land verraad


  Maak melding

 67. Jully allemaal die in nederland wonen en denken het beter te weten waarom ga je niet daar in su het werk doen. Aan de kant lijn staan met zoveel kritiek is zo achterlijk en makkelijk.En jully allemaal die het hebben over Bouterse.zijn populariteit komt niet uit de lucht vallen.Deze man heeft zijn hart op de goede plek voor het land.Het is de enige man die mij het gevoel geeft dat hij niet weer belangen van buitenlanders zoals nederlanders(surineds) voorop zal stellen.Want een ding is zeker, een heleboel zeggen wel dat ze van su houden maar om daar te gaan helpen opbouwen. Dat zit er niet in want hypocrieten dan zijn ze allemaal.Ik weet een ding zeker dat Bouters met de moorden ons heeft bevrijd van een groep mensen die alleen geintresseerd waren de belangen van nederland te dienen en dat ik als rechtgeaarde surinamer nooit gelijke kansen kreeg
  Weet je ik kan nog zoveel vertellen maar ik zie het nut ervan niet in want mensen in nederland zijn zo blind dat ze niet eens zien dat hier in nederland geexploiteerd worden.Maar zelf blindheid is de mens zijn goed recht.
  Succes


  Maak melding

 68. Ik woon in nederland en ik sta 100% achter bouta
  Bryan de meeste surinamers in nl zijn voor boputa

  Lkuister niet naar idioten zopals du en hoost. Waste of time


  Maak melding

 69. Soms wordt ik moedeloos van sommige reaktie hier op dit net de één nog dommer en achterlijker dan de anderen ik ben het met iedereen eens dat de surinamers die bouterse aanbidden behoren tot de laagste van de laagste van onze samen leving de onderklasse.
  reaktie nummer 73,75, 67, 77 geven mij daarin gelijk. Morgen als weer fout gaat in suriname dan krijgt holland zoals altijd weer de schuld wat zijn deze dwazen dom ik schaam mijn soms echtwaar lees reaktie van bryan is om van te kotsen.


  Maak melding

 70. DU,
  Heb jij wel geevalueerd hoe het komt dat jou missie steeds meer schipbreuk lijdt?

  Yu habi karabita-anu, alles wat jij aanraakt is gedoemd te verdorren. Je voelt jou land van geboorte niet aan. You can’t dance, ya ing got no soul.


  Maak melding

 71. Sempa (#75),

  Mijn reactie op #30 is echt geen droom hoor.
  Het zijn de gevolgen als uw president zijn domme plannen doorzet. Daar waarschuw ik u voor en als u die waarschuwing in uw “oven” wil stoppen, dan mag dat voor mij.

  veel sterkte!


  Maak melding

 72. Bryan,

  Jij behoort tot het type Surinamer dat de Nederlanders de schuld geeft van alles wat er in je leven verkeerd gaat. Dat is makkelijk want dan ligt het nooit aan jou. je bent trouwens een schande voor je volk door de moord op 15 mensen goed te praten. Jij en Bouterse vormen een prima combinatie. Gepeupel zonder opleiding en moraal.


  Maak melding

 73. de moedeloosheid treedt nu pas inwerking bij de oermens.ik moet zeggen,dat hij het lang heeft vol gehouden.

  de achterlijkheid/minderwaardigheidgevoelens komt nu duidelijk tot uiting.zelfvertrouwen en een stabiele innerlijkheid is bij deze te verwaarlozen.eenmaal een oermens altijs een oermens.

  Wanneer we beseffen dat mensen slechts wezen van vlees en bloed zijn die er ernstig naar streven waardering te vinden dan kunnen we overgaan tot het ontwikkelen van die bekwaamheden die sociaal succes verzekeren. Hoe meer oprechtheid en hoe meer inzicht in de menselijke drijfveren we kunnen bereiken en in praktijk brengen in onze dagelijkse contacten met anderen,hoe vruchtbaarder onze omgang met hen zal zijn.


  Maak melding

 74. 8-Ben Van Herwijnen,
  Steun mij met kleine en grote donaties voor eerste presidentschap van Nederland! Daarvoor is het nodig eerst de Tweede Kamer te halen met de RMP en minister-president te worden, om een referendum over de Grondwet van de Republiek Nederland te laten plaatsvinden.
  sms GO BEN naar 3010
  1,50 per verzonden sms.

  ben,als je geen cabaretier bent,ben je een oplichter.probeer je geluk ergens anders,
  maar niet hier.


  Maak melding

 75. Water naar de zee dragen!

  Totaal geen zin, om je druk te maken om die gasten hiero!
  Ze hebben een duidelijke opdracht! Escaleer de boel, schrijf zoveel mogelijk propaganda-materiaal voor ons! En dan, dan krijg je een djarie en een laptop en een ticket, dan mag je terug.

  Hoe pijnlijk was het dat “Chief Black Hawk”, dertig jr geleden, niets voor ze heeft gedaan en Nederland zonder enige terughoudenheid, de deur heeft opengehouden!
  Vandaag kunnen ze Ned niet luchten. Schandalig.

  Het enige wat van belang is, zijn de familie en vrienden. De plannen worden aangepast.
  Geen enkel kind van onze familie gaat verplicht in dienst. Daar zullen we wel voor zorgen!!

  Totaal geen besef van enige historie.
  Van Slaverny1 naar Slavernij2.
  Van basja naar baas.

  FYI wij zijn blij met Nederland. Die “barie” die jullie maken, alsof de hele suri-bevolking uit afstammelingen van de slaven bestaat.
  Ken je historie, en toen was er dag van de Inheemsen, dag van de Hindustaanse Imm, dag van Javaanse imm. Chinezen, Libanezen. Etc etc.
  Geen van bovenstaande bevolkingsgroepen zijn afstammelingen van slaven! Ze hebben de opportunity van Ned. ontvangen om zich op te bouwen in Suri. En nu zijn het de achter-achter-kleinkindjes die hetzelfde in Ned. doen, werken en opbouwen. Dus waarom zouden ze tegen Ned zijn…
  Sommigen denken dat de hele wereld om hun draait, het lijkt er wel op, omdat na deng sa ei mikie wang lo barie.
  Van die enkele 100-tal suri-neds die hier op de site komen zijn er nog steeds duizenden suri-neds die klaar zijn met Suri. Uitgezonderd die bingo-tantes en consorten.

  Dus zak me safri, en pre you pokoe dang ye dansi, boi.


  Maak melding

 76. Nederland kan niet om de democratische gekozen President van Suriname heen.

  Ze zullen hem moeten accepteren als gekozen President, als Verhagen denkt dat hij de President en dus het Surinaamse volk kan beledigen en opdracht geeft aan de ambassadeur om de gekozen President niet te feliciteren dan is dat Nederland zijn keus. Het is ook de keus van Suriname om de Ambassadeur niet uit te nodigen.

  Vene had de uitnodiging niet mogen versturen.

  De relatie is bekoeld en zal bekoeld blijven todat Nederland op zijn schreden terugkomt. Nederland is aan zet, Bouterse zal niets doen, hij heeft Nederland ook niet genoemd tijdens het feest op de onafhankelijkheidsplein, laat de relatie zoals het is, geen vuiltje aan de lucht.


  Maak melding

 77. In 1974 stond ik op het exercitieterreinen van de van Braamhouckgeest kazerne in Doorn(korps mariniers). Op een afstand van nog geen 50 meter stond een groepje waarvan ik dacht dat het Antillianen waren, maar nee daar zag ik ook een Surinaams Nederlandse collega staan wie zijn zij.

  Toen ik mijn collega aansprak melde deze mij dat uit de Koninklijke marine, Korps mariniers, Land en luchtmacht vrijwilligers waren gerekruteerd voor de opbouw van het Surinaamse Leger. Ook DDB stond bij dit groepje de sergeant sportinstructeur had zich eveneens aangemeld.

  Zo dus jullie gaat het nieuwe leger opbouwen, ja dat wordt onze taak, maar ga je er dan niet financieel op achteruit. Nee in eerste instantie wel maar dat is veranderd nu behouden wij ons salaris en pensioen opbouw, dus gaan wij meer verdienen dan de opperbevelhebber(een ieder begon te lachen).

  De groep is vertrokken naar Suriname en wat er verder gebeurd is dat weet iedereen. DDB werd na de coup opperbevelhebber en een aantal collega’s van mij zijn, nadat DBB was opgestapt bij het Nationale leger, opperbevelhebber, kolonel en kapitein geweest.

  In de jaren ben ik ze uit het oog verloren, sommigen van hun hebben Suriname weer verlaten om elders weer een toekomst op te bouwen. Op een avond zit ik voor de tv en zie ik een documentaire over DDB. Op zijn landgoed in het binnenland had hij een interview met een Nederlandse journaliste. Trots vertelde hij, zittend in zijn jacuzzi, dat hij kousenband, taaierblad, boulanger en nog veel meer groente verbouwde. Deze groent exporteerde hij naar Nederland omdat de prijs daar gunstig was. Werd de prijs te laag dan sloeg hij de groente op in koelhuizen en wachtte dan rustig tot die weer gestegen was.

  Weer een aantal jaren later zie ik DDB weer in een interview, maar nu was de toonzetting geheel veranderd. Nederland was de koloniale macht waarvan Suriname zich moest onttrekken en nog veel meer van deze retoriek kwam over zijn lippen.

  Met stomme verbazing volgde ik het verhaal dat hij aan het vertellen was. Raar eerst wilde je Nederland niet verlaten, maar toen ze je garandeerde dat je dit kon doen met behoud van Salaris en pensioenopbouw ging je wel. Ook had je er geen moeite mee om euro’s te verdienen door je groente niet op de lokale markt aan te bieden maar in Nederland.

  Het antwoordt was eigenlijk heel duidelijk, als oud militair kiest DDB voor de aanval die zoals hij geleerd heeft de beste verdediging is. Op het moment dat je de aandacht van jezelf verplaatst naar een ander dan zal dit in je voordeel zijn en dat is hem de laatste jaren goed gelukt.

  Er wordt nu gezegd dat de meerderheid van het Surinaamse volk gekozen heeft voor DDB als hun president. Niets in minder waar slechts 40 % heeft dit gedaan, hetgeen inhoudt dat 60% niet voor hem heeft gekozen. Het Surinaamse kiesstelsel en het draaikonten van de A-combinatie en de volks alliantie hebben hem het mogelijk gemaakt om gekozen te worden tot president.

  Hoe de toekomst voor Suriname er uit gaan zien is voor een ieder onduidelijk en hangt geheel af van de keuzes van DDB of de draaikonten van de coalitiepartners. Dat het niet makkelijk gaat worden is duidelijk, de internationale toonzetting is bekend. Het recht zal zijn beloop moeten hebben en eventuele consequenties zullen hieraan verbonden moeten worden.

  Dat de internationale gemeenschap nu Suriname met argus ogen volgt lijkt mij niet vreemd, dit gebeurd met elk ander land dat in een dergelijke positie zit ook. De nieuwe machthebbers zullen het nu waar moeten maken en niet de hand die ze jaren heeft gevoed en waar ze ook persoonlijk van hebben geprofiteerd bijten.

  Zijn er misverstanden dan moeten deze langs diplomatieke weg worden opgelost en ja de banden met Tatta zullen tot in lengte van jaren, of DDB dat nu leuk vindt of niet, blijven bestaan. De helft van de Surinamers zit nog steeds aan de overkant bij de Noordzee. En zoals het Surinaamse volkslied zegt “God zij met ons Suriname hij verheft ons heerlijk land”.

  Tan bun


  Maak melding

 78. @BakraSrananman

  Hoewel ik geen uitgesproken politieke voorkeuren heb voor wie danook, moet ik het deze keer toch opnemen voor de nieuwe President van Suriname.

  Wat mij betreft uiteindelijk een niets zeggende reactie van jou.

  Toch de volgende vragen aan jou.

  Op die leeftijd in Nederland (1974), wat zou jouw keuze zijn geweest v.w.b. het behoud van het Nederlandse salaris, pensioenopbouw e.d.?

  Hoe zat het met de liefde en toewijding van de Hollanders die ruim 300 jaar lang Suriname hebben gekoloniseerd? Hebben die hun in Suriname “verdiende” gelden en opgebouwde vermogens soms in Suriname ge-herïnvesteerd of werd alles als de wiede weerga naar Nederland gedragen? M.a.w. hielden al jouw landgenoten toedertijd zo vreselijk veel van Suriname toen er daar meer dan goed werd verdiend?
  Waarom mag Bouterse dan dien het zelfde doen om aan de ene kant Nederland te verachten maar toch hun Euri’s op te strijken met zijn groentehandeltje? Is deze handelwijze het alleenrecht van DEN HOLLANDER?

  Ik heb nieuws voor je.
  Momenteel heeft het overgrote deel van de in Nederland wonende Surinamers, exact dezelfde opvating.
  Zij wonen en werken hier, maar moeten feitelijk helemaal niets van jullie hebben. Zodra de algehele situatie dit enigszins toelaat, zijn ze voorgoed uit Nederland vertrokken.

  Jouw reactie is dus helaas doorspekt met SELECTIEVE VERONTWAARDIGING, een typische Nederlandse eigenschap.


  Maak melding

 79. @BakraSrananman

  Correctie:

  Waarom mag Bouterse dan NIET hetzelfde doen om aan de ene kant Nederland te verachten maar toch hun Euri’s op te strijken met zijn groentehandeltje? Is deze handelwijze het alleenrecht van DEN HOLLANDER?


  Maak melding

 80. caminos

  Speak for yourself.
  Ze zijn niet bereid terug te komen, want de grootste groep is gevlucht voor het beleid etc. etc..
  Think twice, waarom zijn er meer Ned stagiaires dan suri-ned stagiaires in suri?
  En kom niet met die onzin over scholing?
  De suri-ned studenten gaan liever naar de US, london, parijs, Barcelona, Tokyo, Brussel en tegenwoordig gaat Nijenrode naar India en China, Rsmérs gaan naar Brazilië, Kroatië en Costa Rica.

  Het lijkt mij zaak dat jullie je gaan concentreren op suri’s in andere landen, want ze zitten niet alleen in Nederland.
  Schrijf ze een briefje om terug te komen, de suri’s in de US, Ned. Antillen, China, Cuba, Spanje, Griekenland, Canada. etc etc..
  Misschien zijn zij wel bereid om huis en haard te verlaten, om in de mijnenvelden te werken.

  Chop Chop, doe je best maar!


  Maak melding

 81. Ik snap helemaal niet waarom sommige Surneds zich druk maken over Suriname en de Surinamers,de meesten zullen nooit en te nimmer teruggaan naar Suriname omdat er daar geen soos is en geen andere gratis dingens die ze toen kregen bij aankomst in Nederland.
  Maar als er andere immigranten uit China,India,Afrika of Brazilie Suriname aanmeeren om daar te gaan WERKEN,staan deze zelfde Surneds op hoge poten om dat af te keuren.
  Wel liever deze immigranten die enkel maar Suriname kiezen om een beter leven te leiden door KEI en KEIHARD te WERKEN, want ze weten bijvoorbaat dat voor niets de zon opgaat.
  Dus aan alle negatieve Surneds die Suriname misgunnen om te groeien,blijf lekker hier in Nederland,houdt jullie liever bezig met de nieuw te vormen rechtse regering , die gaan bezuinigen dat het een lieve lust is,allemaal ten koste van de werkende bevolking,laten jullie Suriname en de rasechte Surinamers met rust.


  Maak melding

 82. #88.
  Spreek a.u.b. niet voor alle geboren Surinamers die in Nederland woonachtig zijn. Gelukkig staan niet allemaal achter jouw bekrompen mening.
  Volgens mij ken je ze niet goed genoeg, of denkt dat je ze kent. Of je spreekt voor de omgeving die jij kent.


  Maak melding

 83. Grootheidswaanzin!

  “De relatie is bekoeld en zal bekoeld blijven totdat Nederland op zijn schreden terugkomt.”

  Dit schrijft NaMi(#86),

  Het is sommigen echt naar de bol gestegen. Of anders gezegd: bigi fasi!
  Gewoon doen is al moeilijk genoeg, maar bigi fasi hebben is te opschepperig.

  NaMi denkt dat Desi Bouterse voor eeuwig president blijft. Na Desi komt er een andere president die de banden met Nederland nog strakker aanhaalt. Je voelt je dan niet meer thuis in Suriname en bent ook niet welkom in Nederland. Verkas je naar Brazilie? Net zoals velen zich door toedoen van jouw Desi naar NL moesten verkassen indertijd?

  Hou toch op met die grootheidswaanzin van je.
  Precies een jongetje die een autootje cadeau heeft gekregen, precies zo gedraag je je nu.

  De Nederlandse politie laat vandaag weten dat ze direkt, onherroepelijk stopt met de bouw van 5 politieburo’s in Suriname en met de opleiding van diverse eenheden.
  Ze herroepen deze beslissing alleen als Wanted Desi president af is.

  DESI IS TIJDELIJK PRESIDENT! Niet eeuwig!


  Maak melding

 84. Jammar dat je in de surinaamse regering geen balance of races hebt.
  Sinds de jaren 70 zie hierin geen veranderingen is dit bewust gedaan om een bepaalde groep uit te sluiten.
  Kijk maar goed naar de samenstelling van deze nieuwe regering en geef je ogen goed de kost?
  Think about it???


  Maak melding

 85. aan sempa,

  stel dat mijn uitwerpselen dagelijks brood was voor jou kon ik je levenslang van brood voorzien maar aangezien niets doen en lekker luieren en wel willen vreten tegen de natuur is, spoel ik liever mijn uitwerpselen door in de wc.


  Maak melding

 86. DAS

  Dit heb ik inderdaad gezegd

  ““De relatie is bekoeld en zal bekoeld blijven totdat Nederland op zijn schreden terugkomt.”

  En wat doe je precies, je bevestigd wat ik zeg maar met een hele grote boog.

  Je noemt mijn bewering zelfs bigi fasi en grootheidswaanzin.

  Maar lees goed wat jij schrijft

  “NaMi denkt dat Desi Bouterse voor eeuwig president blijft. Na Desi komt er een andere president die de banden met Nederland nog strakker aanhaalt.”

  Maw DAS, in Jip en Janneke, zolang Bouterse President is, zal de relatie bekoeld blijven totdat Nederland hem gaat accepteren of totdat die andere President komt, die de relatie volgens jou strakker gaat aanhalen.

  Ja we weten dat Bouterse niet eewig President zal blijven, trouwens dat heeft hij zelf al aangegeven, hij wil precies twee termijnen dienen en dan de fakkel overdragen aan de jeugd van NDP, dus een jeugdige NDP’er zal het over nemen, als die de relatie strakker gaat aantrekken, weet ik niet hoor.

  Ook hier ligt de bal bij Nederland.

  De vraag die jezelf moet stellen. Wat wil Nederland met Suriname, wat is hun beleid precies als ze die al hebben?

  Is hun beleid bijv. zoals front die ook had, Bouterse uit het machtscentrum houden ten koste van alles? Mocht dat zo zijn, hebben ze gefaald in hun beleid, zoals front is afgestraft, de vraag is wat nu, geld ook voor front hoor.

  Totnutoe, heeft Nederland de nieuwe situatie nog niet geaccepteerd, front heeft dat tendele al gedaan.

  Lees hieronder maar, heel goede analyse.

  Ik denk dat de SurNeds heel erg de weg kwijt zijn geraakt, ze worden momenteel gemangeld, ook zij moeten de situatie nog accepteren, maar ze wachten op de Nederlandse regering.

  ” SURINAMERS ZIJN WEG KWIJT VANWEGE NEDERLAND

  PARAMARIBO – De Surinaamse gemeenschap kan de starre houding van politiek Den Haag niet begrijpen, terwijl er in soortgelijke situaties heel anders is omgegaan met andere naties: onbegrip als het gaat over de houding die Nederland aanneemt tegenover Zuid-Afrika tijdens het apartheidsregime en tegen over China in de kwestie Tibet. Wat is het verschil, wat zijn de belangen, wat wil politiek Den Haag bereiken, wat hebben ze voor ogen met Suriname. Dat zijn steeds weer vragen die onbeantwoord blijven voor een groot deel van de Surinaamse bevolking. De Surinamers zijn de weg kwijt, zij weten niet wat zij van politiek Den Haag moeten verwachten. Wel een functionele relatie, maar oproepen tot Europese isolatie. Geen felicitatie maar wel aanwezig bij de inauguratie. Geen persoonlijk handdruk, maar wel naar de receptie.

  Dit zijn allemaal signalen die heel moeilijk te begrijpen zijn voor de doorsnee Surinamer.

  Self-fullfilling prophesie
  In grote delen van de Surinaamse gemeenschap komen er steeds meer geluiden alsof ex-kolonisator graag zou willen dat het mis gaat met Suriname, zodat Nederland weer de helpende hand kan bieden om zo de afhankelijkheid van Suriname in stand te houden. De geschiedenis leert ons dat het militaire regime na het opschorten van de ontwikkelingshulp vanuit Nederland, noodgedwongen naar andere middelen zocht en verbonden sloot met regimes die het niet zo nauw namen met de democratische rechtstaat. (Als een kat in het nauw gedreven wordt, maak hij rare sprongen). Door deze starre houding van Nederland zou je bijna denken dat Nederland dezelfde situatie en/of omstandigheid wil creëren, om wederom zijn invloed in Suriname te herstellen of te vergroten. Het is publieksgeheim dat tijdens het militaire bewind van de jaren tachtig, het verzet openlijk (financieel) gesteund werd door Nederland. Leden van het jungle commando onder leiding van Ronnie Brunswijk hebben in verschillende interviews onomstreden weergegeven via welke kanalen, instantie en personen de steun georganiseerd werd. Zoekt politiek Den Haag rechtvaardiging en legitimering om gemaakte fouten te kunnen herstellen. Of leidt ons vaderland (ex-kolonisator) aan het lege nest syndroom. In dit geval mag het kind uit huis, maar Pa gelooft nog niet in de zelfstandig gemaakte keuzes van het kind. Nog erger, Pa heeft het moeilijk om de levenspartner van het kind te respecteren en vooral te accepteren. Dat de groei naar volwassenheid behalve met geloof in eigen kunnen ook gepaard gaat met de vrijheid om fouten te mogen maken wordt hierbij niet begrepen.

  De jonge natie Suriname is toe aan rust om als zelfstandige natie te streven naar ontwikkeling. Dat zij daarvoor een leider kiest die misschien in andere ogen omstreden is, doet niets hiervan af.

  Bouterse geen respect voor democratische rechtsstaat
  Kritiek op het vorige artikel (Surinamer positief over Bouterse) is dat er niets gezegd wordt over het feit dat Bouterse geen respect voor een democratische rechtstaat zou hebben en wat dat zou kunnen betekenen voor de komende jaren in de al instabiele regio. In vergelijking met andere” volwassen” democratieën vertoont Suriname als zeer jonge natie zich in een normale groei curve. Andere naties zijn tot volwassenheid gekomen na vele oorlogen, genocide, corruptie, smokkel praktijken, uitbuiting, onderdrukking en kolonialiseren van andere gebieden. Terecht mag er dus gesteld worden dat “vooruitgang geen illusie is, het vindt plaats, is langzaam en onveranderlijk teleurstellend.” De Surinaamse gemeenschap heeft al deze gebeurtenissen die in het verleden hebben plaatsgevonden nooit ontkend. Het volk is op zoek naar een manier om dit te verwerken, een plaats te geven, maar vooral om verder te gaan met het opbouwen van Suriname. Doelmatigheid van dit alles, is wat het Surinaamse volk voorop stelt. Hoe ga je om met het verleden zonder dat het remmend werkt op vooruitgang c.q. progressieve krachten in de samenleving. De zeer grote groep jongeren vreest dat zij een verloren generatie dreigen te worden als er niet op korte termijn een verwerkingsproces plaatsvindt. Zij zijn bang gegijzeld te worden door het verleden, waaraan ze part nog deel hadden.

  Niet raar dat zij mede hierdoor massaal op een in hun oogpunt progressieve partij hebben gestemd die afrekent met het verleden, maar vooruitgang en verandering propageert.

  Institution live longer than man

  Wat het Surinaamse volk ook als zeer denigrerend opvat, is het negeren van de gedachtegoed van de NDP, als grootste politieke partij in Suriname. En het feit dat alleen jongeren en niet-intellectuelen dit gedachtegoed zouden ondersteunen. De hele discussie is alleen rondom hun leider gefocust, terwijl de partij-ideologie eigenlijk leidend is. Zou de leider door welke reden dan ook wegvallen, de fundamentele zienswijze van de partij zal altijd hetzelfde blijven. Misschien is dat een van de redenen waarom andere landen ervoor hebben gekozen Suriname anders te benaderen dan Nederland. Het besef ‘insitution live longer than man’ is bij hun al tot volwassenheid gegroeid.

  De Surinaamse gemeenschap is ervan overtuigd, dat wie kiest voor het Surinaamse volk, hun de ruimte geeft om zelfstandige beslissingen te nemen, vervolgens van hun eigen fouten te leren om zo tot volwassenheid te komen. En het kan niet anders, dat politiek Den Haag in de naaste toekomst tot inzicht zal komen en een ietwat gematigde, constructieve houding zal moeten aannemen tegenover het Surinaamse volk. Of minstens de weg van rancune te verlaten en te kiezen voor stille diplomatie.

  John Brewster”


  Maak melding

 87. Ik heb gemerkt dat bepaalde lui hier al juichen vanwege de wisseling van de politieke wacht en dat suriname nu al gigantische economische vooruitgang heeft geboekt tijdens deze mutatie. Maar de nieuwe regering heeft nog geen slag gewerkt vreemde lui hier, zeker werkelozen denk ik.


  Maak melding

 88. DE GEVOLGEN VAN DE NEDERLANDSE KOLONISATIE VAN SURINAME VOOR SURINAMERS VAN ELKE ETNISCHE GROEP (GELDT OOK VOOR DE ANTILLEN EN DE ANTILLIANEN)

  De gevolgen zijn nu meer dan ooit zichtbaar geworden nu dat Bouterse door de Surinamers in Suriname tot leider van de Rep.Suriname verkozen is. Zichtbaar middels al de virtuele ruzies die op dit forum door Surinamers uitgevochten worden. Het is diep treurig om te constateren hoe verdeeld de Surinamers onderling zijn. Daarom kan Politiek de Haag ook een grote bek opzetten en dreigen met van alles! En die kans krijgen ze op een serveerblad aangereikt door de Surinamers zélf! Niet getreurd, want hetzelfde is ook waar te nemen bij of onder de Antillianen.

  Stel nu dat het nou net “GEEN Bouterse” die met z’n indrukwekkende, niet om naar huis toe te schrijven “trackrecord”, tot President van Suriname gekozen was. Dán nog zouden de Surinamers volgens mij onderling verdeeld zijn. Hoe komt het eigenlijk? Stel dat er een Surinaamse president verkozen was, eentje met “schone handen”, die Nederland met een koekje van eigen deeg zou verrassen, dus niet bevreesd zou zijn om Politiek Den Haag te “pareren”.. En die bovendien ook de mening toegedaan zou zijn dat Suriname zich nu op haar regio moet gaan richten ipv altijd naar Nederland te kijken die 9000km. verder in de kille Noordzee gelegen is. Dit is een hypothese die geen onmogelijkheid zou hoeven te zijn. Zou de verdeeldheid onder de Surinamers dan echt veel minder zijn? Ik denk van niet!

  Stel dat er nu dus een nieuwe Surinaamse president was die zou vinden dat het afgelopen moet zijn met de NL invloed in Suriname en vindt dat de tijd is aangebroken dat Suriname écht onafhankelijk dient te worden. Volgens mij zou de verdeeldheid niet verdwijnen. Deze verdeeldheid zou zich dan hoogstens wat minder erg emotioneel uiten, maar dat alleen maar vanwege een nieuwe president niet verantwoordelijk zou kunnen worden gehouden voor een militaire coup, moorden e.d.etc.etc. Maar de verdeeldheid zou blijven!

  En dit beste Surinamers heeft alles te maken met de nederlandse kolonisatie van Suriname én ook de Antillen! De gevolgen van de nederlandse overheersing, en dan hoef ik het niet eens over de Slavernij te hebben, werken nog steeds onverminderd door. Laten we nou maar gewoon focussen op de periode van NA de afschaffing van de Slavernij tot nu toe!

  De kolonisator heeft ten eerste “zijn geschiedenis” opgelegd aan de gekoloniseerden, wat dan ook duidelijk gebeurd is én ook te zien is door bijv. verschillende standbeelden van hun koloniale psychopaten op iig het eiland Curaçao te plaatsen. Standbeelden die er, schandalig genoeg, nog steeds staan! Die lieden zoals bijv. een Peter Stuyvesant, de Ruyter, van Walbeeck e.a. waren plat gezegd niets meer dan psychopatische nederlandse onderdrukkers, boeven, bandieten, piraten, massamoordenaars, slavendrijvers en nog heel veel meer!

  En hun standbeelden prijken nog steeds op bijv. Curaçao, dat is gewoon ongehoord onbeschoft! En dat moeten de Curacaoenaars dus dagelijks aanschouwen, allesoort pleintjes en straatnamen van nederlandse piraten en massamoordenaars! Stuyvesant, een echte psychopaat, heeft ook huisgehouden in Amerika, wat nu New York is, en de nederlanders zijn ontzettend trots op deze lieden die zelfs met de genocide op de Amerikaanse Indianen zijn begonnen! Ik vind het allemaal té schizofreen voor woorden. Ik heb er niets op tegen dat de nederlanders trots zijn op hun koloniale psychopatische “helden”, maar waarom ons er ook mee opzadelen? Het zijn onze helden helemaal niet, maar het waren onze onderdrukkers geweest!

  WAT ik leerde op de lagere school in Curaçao.
  Het begon al met het leren van alle nederlandse provincies, alle nederlandse rivieren, alle nederlandse helden, alle nederlandse provinciehoofdsteden, kortom, we werden op school met de nederlandse vaderlandse geschiedenis opgevoedt (ook nl. aardrijkskunde), en ik vermoed dat het in Suriname niet anders geweest is! Op school mochten we in mijn tijd geen papiamento spreken op straffe van een paar oorvijgen of een flink pakslaag met een geknoopt end touw die om hun jurk gebonden was, van de hollandse frater of hollandse onderwijzer! Dus eigen taal was taboe. De eigen geschiedenis, hoe kort dan ook, werd en is zoveel mogelijk op de achtergrond verschoven en vermeden door het koloniale nederlandse beheer of schoolsysteem!

  Nog steeds, en dit was zelfs voor mij ongelooflijk om te ontdekken, zijn de echte culturele uitingen van de zwarte Curaçaoenaar verboden! Na de slavernij zijn bijv. de Tambú en andere van afrikaansafstammende cultuuruitingen gewoon helemaal verboden geweest. Tot op de dag van vandaag moet men op Curaçao toestemming vragen en verkrijgen van de gouverneur en de gezaghebber, beiden benoemd door de kroon, dus door de nederlandse koningin, om bijv. tambú feesten te mogen organiseren. En dat mag alleen maar met de feestdagen in december! Ik wist het niet eens, maar het is écht waar, hoe vinden jullie dat?

  Je werd dus gewoon opgevoedt met de bedoeling om de Nederlander als nooit falende Baas te zien, te eren en te erkennen. Gelukkig waren, behoorden, en nog steeds, de Curacaoenaars in verhouding met de Surinamers, van oudsher tot de meest opstandige gekoloniseerde groep. Maar het mag niet baten, want alles wat na de opstand van 30 mei 1969 bereikt was, is NA 40 JAREN weer teniet gedaan door de huidige corrupte Antilliaanse regering ofwel de huidige corruptiefaciliterende bestuurders!

  In Suriname was het nog een tikkeltje erger, in 1867 werd besloten om van Suriname een nederlandse taal sprekende overzeesche kolonie te maken. Dus wat gebeurde er later in de 20ste eeuw? Surinamers die naar Curaçao vertrokken om te werken en te wonen voelden zich óm die nederlandse taal nog veel verhevener dan de Antilliaan, al waren ze even zwart of nog zwarter, trouwens nog steeds werkt dat door! Zonder erg in te hebben dat ze door de hollanders gebruikt werden in hun verdeel en heersspel! Okay, natuurlijk waren er altijd wel intelligente Surinamers die doorhadden of later doorkregen wat de hollanders allemaal uitspookten om te blijven heersen.

  Ik vind ook dat de Antillen zich veel meer op hun EIGEN regio moeten focussen, het is logica. Nog steeds denken enkele Antillianen beter (af) te zijn dan de aan hun gelieerde bevolkingen in de Caribbean en midden en zuidAmerika, hetzelfde geldt voor Surinamers. En dat alleen maar omdat ze denken dat ze onder een, overigens zwaar lekke, nederlandse paraplu te leven die superieur lijkt te zijn??. Terwijl de hollanders zelf duidelijk te kennen geven het niet te zien noch te ervaren hoe de gekoloniseerde volken in/van de West het wel zien of ervaren.

  En dit al geven de Surinamers dan ook aan hun kroost door die in Nederland geboren is, maar die het in feite/werkelijkheid helemaal niet zoals hun geindoctrineerde Surinaamse ouders ervaren! Geldt overigens ook voor een deel van de Antillianen!

  Niet eens doorhebbend dat deze denkwijze funest is voor de ontwikkeling van onze volkeren in de CaribischLatino amerikaanse hemisfeer ofwel regio’s. WE ZIJN ECHT GEEN HOLLANDERS NOCH EUROPEANEN HEREN, ECHT NIET! WE HEBBEN MISSCHIEN WEL EEN GELEENDE NEDERLANDSE NATIONALITEIT. DAT GELDT IIG NOG STEEDS VOOR DE ANTILLIANEN, MAAR DAT ZEGT ECHT NIETS VOOR HET GROS VAN DE OERNEDERLANDERS, NOCH DE NEDERLANDSE GRONDWET EN OOK NIET VOOR DE NEDERLANDSE POLITICI!!! En ik kan maar niet begrijpen waarom sommige Antillianen, maar vooral de Surinamers, dat maar niet OFWEL NOG STEEDS NIET kúnnen begrijpen/snappen!

  Ik verbaas me erover dat er Surinamers zijn die zeggen dat Suriname niet hun land is en dat koningin beatrix hun staatshoofd is, zielig man. 1 ding weet ik, als er ooit iets mocht gebeuren hebben we maar 1 plek om op terug te vallen en of te gaan wonen, en dat is het land of het eiland waar we geboren zijn, het eerste levenslicht aanschouwt hebben.

  En zo blijven we elkaar maar afmaken, niet letterlijk maar dan wel geestelijk.


  Maak melding

 89. Dan laten ze die verbouwing in hun r..t stoppen ,DAS,.Ik en vele trotse Surinamers zijn er blij mee.Het was die slappe Vene die alles maar aanpakte van deze hypocrieten,zo konden Vene en co.rustig hun zakken vullen.
  Sta er even bij stil,is het niet schaamteloos,dat de Ned.politie ,de Surinaamse buro`s moesten renoveren?Kon Front dat niet zelf realiseren?De economie ging toch “bere”goed?Jouw soort die neemt graag aalmoezen aan van je nog immer blanke overheersers ,dat is jouw keuze,maar kom niet anderen betichten van grootsheidswaanzin als ze zelf hun eigen boontjes willen doppen.
  Deze nieuwe regering zal niet bedelen voor elk wisje wasje ihb bij die ex-kolonisator.
  Sommige Surneds willen nog o zo graag onder het juk van de blanken zitten is jullie goed recht,maarrrrrr laat de trotse rasechte Surinamers met rust.
  SurNeds,de goede uitgesloten natuurlijk,doen niets anders dan hun eigen volk de goot intrappen.Zij die geen banden met Suriname willen hebben,maar steeds aan de zijlijn zitten te azijnzeiken,moeten hun snater houden en hier in Nederland laten zien wat ze van de Ned.politiek vinden bv die rotte appel Wilders maar ze zullen gek zijn ,daar hebben ze geen lef voor,het gaat immers om hun blanke masters.

  Suriname voor de Surinamers,voor neppe Surinamers,sommige SurNeds,is er geen ruimte,oen tang dja ,nomo foe likkie ding bakra mars,daar zijn ze goed in,het slijmerige gedoe bah baha bah.


  Maak melding

 90. Nickname Bijnaam Password Geven de CDA- LEDEN OM Wilders Geen Kans Zich bewijzen te nee wordt HIJ BIJ voorbaat al uitgesloten terwijl zijn Partij de meeste Stemmen had voldaan aan de Verworven Verkiezingen Zegt DAT MAAR al hiel Wat de CDA Zegt Niks over de moordenaar Bouterse en we blijven steunen voldaan Suriname Het Geld van de belastingbetaler Ze zijn daar waarschinlijk van de cda al lang Vergeten Wat daar is gebeurd Allemaal hypocrieten zijn haar.


  Maak melding

 91. Wat er dan ook gebeurd of gezegd is, als leider van een land dien je jou gasten met achting te bejegenen. Als Nederland straks met maatregelen komt, treft het de Surinamers die hier wonen en vergeet niet Nederland is een gigantisch rijk land dus zij hebben niks te verliezen als zij hun ambassade daar sluiten. Denken jullie goed over na.

  Mr. Khan


  Maak melding

 92. NaMi,

  Bedankt voor het schrijven van Brewster (oud politie-inspecteur?)
  Je standpunt is mij nu bekend. Geluk ermee.

  Pinto,

  Man-man-man! Weet je wat een Redi musu is?
  Je huidige militaire-commando-houding heeft met Redi musu veel te maken.
  Een REDI MUSU (Rode muts) is een deserteur.
  Jij bent een deserteur omdat je je militaire missie niet hebt afgemaakt en bent gedeserteerd uit angst toen je maten tegen Brunswijk vochten. Je liet ze in de steek!
  Lafhartigheid wordt in de internationale legertaal als Rode Muts bestempeld. Dat is sinds de eerste wereldoorlog zo.

  Je inside information kan je nu kwijt omdat je uit pure angst bent weggedoken en niet durfde mee te vechten met je maten. Velen zijn nu dood. Jij bent een echte Redi Musu. Mij mag je ook zo noemen maar ik weet beter.

  En meneer of mevrouw Oei,

  Doe nou niet alsof Suriname het belangrijkste land ter wereld is. Dat is niet zo, dat weet u best. Suriname is voor U belangrijk, voor mij en voor nog een half miljoen mensen.
  Eigenlijk stelt Suriname voor de rest van de wereld geen ene moer voor. Niets!
  Vraag in Thailand waar Suriname ligt of in Rusland of op Malta en huil van het antwoord.
  Vraag in Fortaleza in Buurland Brazilie waar Suriname ligt en ze sturen je naar Azie.
  Vraag in Tibet, in zuid China, in Australie of op Bali waar Paramaribo ligt en men stuurt je naar Afrika.
  Vraag in Toronto of in Chili
  waar Suriname ligt dan stuurt men je naar de Noordpool.

  Suriname telt niet mee in de grote mensen wereld. Politiek niet, economisch niet, sportief niet, technisch niet, loyaal niet, alleen bigi mofo kan ons redden.

  In geheel Azie sterven er dagelijks een half miljoen mensen, net zo veel als er Surinamers op deze Aardbol lopen.

  Ik ben een trotse geboren Surinamer en ik ken mijn plaats in deze wereld. U niet!
  En uw stemkeuze heeft de trots op mijn land doen afbrokkelen. Ik heb niets tegen u of Pinto of NaMi, maar ik heb moeite met uw stemkeuze ook al is het uw recht. Want de drie grote politieke leiders in mijn land zijn de grootste criminelen. Daar heb ik moeite mee.

  U bent een trotse Surinamer die in Nederland steun trekt? Hoezo trots!


  Maak melding

 93. Nr.81 & Nr.96
  Yu-DAS en dhr.Semperlul ,
  Wij , Republiek Suriname , werken , hanteren en geloven niet in de begrippen , ” STEL en ALS ” !!!
  Reden waarom ,het ratio-zijn is bij deze
  begrippen niet waarneembaar en tastbaar ,
  vandaar ben ik zo vrij om te zeggen dat het predikaten ” dagdromerij en fantasivol” zeer gepast zijn en verdiend !!!
  Stellingen met ” stel en als ” brengt geen ontwikkeling maar enkel “verwikkelingen” !!!
  Jullie alarmistiche voorspellingen en doem – scenario’s , kan enkel vertaald worden als ” negatieve verwensingen ” richting mijn volk en vaderland .
  No span , wan fu din day disi , din man ego presenteer yu leader , Wilders !!!
  De tijd zal het leren !!!
  Te so fara , ini moro tin .

  Leve Patriot/Opperbevelhebber/President D.D.Bouterse !!!!
  Soso Lobi , Soso Lobi , Soso Lobi !!!

  Stre de fu stre
  Wi no sa frede
  Republiek Suriname Voorwaarts
  Voorwaarts richting het geluk
  Sranan sa wini
  Het vaderland of de dood !!!


  Maak melding

 94. @ Dos Caminos

  Brahma Kumaris: een strikt millenarianist (Einde van de Wereld) religie gebaseerd op mediamieke leringen van een geest entiteit. Aanhangers geloven dat hun God de God van alle religies is. “God” spreekt tot de mensheid uitsluitend via hun mediums, een oude dame in India.
  Overtuigingen: dat 6000000000 mensen moeten sterven doormiddel van een voor hun wenselijke “Einde van de Wereld ‘genaamd” Destruction “, zodat 900.000 gelovigen Brahma Kumaris volgelingen hun hemel op aarde zullen beërven vóór 2036. Volgelingen worden geleerd om te geloven dat een status in hun hemelse koninklijke kan worden bereikt door het doneren van geld, vrije arbeid en onvoorwaardelijke mentale onderwerping aan de Brahma Kumaris leiders, die de wereld zullen regeren als keizers.

  De wereld moet worden “gezuiverd” door een nucleaire holocaust, en mediteren om wetenschappers te inspireren en “moed” te geven om dit te bewerkstelligen. Alle continenten behalve India, zullen zinken onder de oceanen zo voorspeld de BKWSU en dat de regering van India de macht aan hen geeft.

  Van 1932 tot na 1950, vereerden de volgelingen hun miljonair financier Lekhraj Kripalani als de god ‘Brahma “, en kwam later met de invoering van een nieuwe god genaamd” Shiva “. Geleend van het hindoeïsme. Dergelijke historisch revisies, evenals een aantal mislukte voorspellingen van “Destruction” gaan terug tot de Tweede Wereldoorlog, 1950, 1976, halverwege de jaren 1980 en zo verder, en worden verborgen gehouden voor de nieuwe volgelingen en opnieuw herschreven.

  De BK “God Shiva”, zegt hij komt om ” alle andere religies te vernietigen” Brahma Kumarism is de enige, ware religie. Alle andere godsdiensten, worden “het pad van onwetendheid”, genoemd, zijn gedeeltelijke spin-offs van BK en onvolmaakt. BKWSU leiders beweren te zijn, en moedigen hun volgelingen aan te geloven dat zij steeds, door de goden van het hindoeïsme aanbeden worden, en als engelen vereerd door het christendom.

  De Brahma Kumaris beweert dat de aarde 5.000 jaar, in een eindeloze cyclus draait en zich elke 5000 jaar identiek herhaald. Dinosaurussen bestonden 2.500 jaar geleden. Ook in andere 2.500 jaar tijd, beweren de leiders dat Abraham, Boeddha, Christus en Mohammed herboren zullen worden, om hun religies opnieuw te beginnen.
  http://www.bkwsuwatch.com


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.