Actie PvdA voor tekort stageplaatsen en leerwerkplekken

1

Op donderdag 3 juni voert de Haagse PvdA samen met prominente PvdA-politici als Mariëtte Hamer de hele dag actie voor het werven van meer stageplaatsen en leerwerkplekken voor jongeren. Haags PvdA raadslid Rajesh Ramnewash maakt zich ernstig zorgen over het groeiend aantal Haagse jongeren dat geen stage- of leerwerkplek vindt. Als de praktijkervaring ontbreekt, zijn zij gedwongen hun opleiding af te breken. Dat de jeugdwerkloosheid explosief stijgt, blijkt uit cijfers. In de periode januari – april 2010 meldden zich wekelijks 120 jongeren voor een uitkering (Wet Wij). Dat is twee keer zoveel als in 2009.

Door de economische crisis hebben werkgevers minder personeel nodig en dat heeft zijn weerslag op het aannemen van stagiaires. In de Haagse gemeenteraad heeft de PvdA hierover vragen gesteld omdat jongeren zo niet de kans krijgen om een diploma te halen en hun kans op een baan verslechtert. In de beantwoording stelt het gemeentebestuur dat vooral de sectoren bouw, detail -en groothandel zich ervoor moeten inzetten dat iedere leerling een geschikte leerbaan (of stageplek) kan vinden Ook is in het nieuwe collegeakkoord een begin gemaakt met het bestrijden van de jeugdwerkloosheid. Het aantal leerwerkbanen wordt verruimd van 1200 naar 2000. Ook is afgesproken dat er meer stage- en leerarbeidsplaatsen komen. De PvdA wil hier extra vaart inbrengen.

Op de actiedag gaan Tweede Kamerlid Pierre Heijnen en gemeenteraadslid Rajesh Ramnewash bij ondernemers langs om stageplekken te werven. Fractievoorzitter Tweede Kamerfractie PvdA Mariëtte Hamer, kandidaat Tweede Kamerlid Tanja Jadnanansing en oudstaatssecretaris ministerie van SZW Jetta Klijnsma debatteren met jongeren, ouders, docenten en bedrijfsleven over de stageproblemen.


1 REACTIE

 1. Deze meneer is knecht geworden om het stemvee te mobiliseren in voor van PVDA,helaas meneer.
  Ik ben geen Front, stemmer dus ook geen PVDA,tja als rechtse ex militair blijft dan alleen de VVD, over en daar ben ik sinds 78 lid van, helaas.
  Waarom helaas, omdat de zwarte stem in Nederland een loze stem is,Wouter.Bos, verwoorde het al, hij wilde geen allochtonen partij.
  Bij de VVD,was het een mede ras genoot in de hoedanigheid van mw.L.Griffith, die vond dat Surinamers,laks zijn waardoor ze geen eigen huis hebben en van een uitkering leven.
  Nou mijn zoon zit met al zijn diploma, s nu in het leger en helaas gaat hij de kant op van zijn vader, waarom helaas, wroko no de ini a kondre.
  In 78 mi go ini a legre want wroko no ben de tu, soso kosi tapu blakka man, 32 jaar later neks no tjentjie
  o sortu .. change dan bakra bassi, soso ley,so let my people go,want als vader ging ik achter de stage plekken van mijn zoon, hij kreeg steeds hetzelfde te horen, datie tra sma poring dji mi boi, wel mi jep mi boi en no mi boi na surdatie, tje!!
  Deze jongeman die hand en spandiensten voor de PVDA doet snapt niet dat het altijd zo zal blijven, bij elke tegenslag zullen ze de allochtonen er onder proberen te houden, desnoods met behulp van eigen mensen, kijk naar die bende in Zuid.Oost,soso egi saka nanga famiri


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.