Verkiezingsautoriteiten Suriname: ophef MC onnodig

10

PARAMARIBO, 1 jun – Kouwe drukte. Zo bestempelen de verkiezingsautoriteiten de ophef van de Millennium Combinatie, MC, over het tempo bij het Centraal Hoofdstembureau. Er is niets aan de hand. Bij de finale controle van de stembusuitslagen zijn wat berekeningsfouten ontdekt. MC blijft wantrouwig.

Het kan er niet in dat het optellen en aftrekken zo lang duurt. Het gaat dan om de uitslagen in Paramaribo. “Als het tellen voor Kwamalasemutu al lang is afgerond, waarom duurt het dan zo lang voor Paramaribo. Het wordt hoe langer hoe onsmakelijker”, zegt C-functionaris Clary Linger. De vrees is vooral dat MC zetels verliest in de ressortraden.

Volgens de officieuze uitslag heeft de combinatie er een ruime meerderheid. Genoeg om de president met gemak te kiezen. Linger vreest dat tientallen zetels verloren gaan als het oponthoud voortduurt. Mogelijk wordt om hertelling gevraagd. Voorzitter Lothar Boksteen van het Centraal Hoofdstembureau vindt het allemaal onnodig. Hier en daar hebben stembureaus wat gemist. “Het duurt niet al te lang meer”, aldus Boksteen.


10 REACTIES

 1. Koude drukte zei men ook in 2005 en achteraf bleek dat MC gelijk had. 68000 Stemkaarten niet uitgedeeld. Rara hoe kon dat?

  Mede door dit protest in 2005 zijn de verkiezingen beter uitgevoerd in 2010. Helaas, schort er nog een en ander aan de organisatie.

  Ik vind nog steeds dat er een onafhankelijk instituut moet worden ingericht die zich uitsluitend bezighoudt met verkiezingen in het land en waar de overheid totaal geen bemoeienis in heeft. Laat dat instituut alle toekomstige verkiezingen organiseren, begeleiden, monitoren en de uitslag bepalen. Vooral die DC’s zijn een doorn in het oog en het gross is zo corrupt als de neten.

  Strijk ligt in het ziekenhuis en dat is niet zomaar gebeurd. Karma?


  Maak melding

 2. Als de helft van alle 600 stembureaus een verschil heeft van 1 stem, in het nadeel van MC, tel dan maar uit je winst.

  Laat deze DC met een beter argument komen.

  Ik weet in ieder geval van een stembureau, no. 058 dat er inderdaad een verschil is van een stem in het nadeel van MC.
  De turf cijfers voor Front en alle andere partijen klopten wel, maar die van MC niet.
  Heel vreemd!

  De VZ van dat stembureau is een diehard fronter, zoals het gross van alle voorzitters.

  Mek’ MC meki bari…tek’ dresi wakti siki…!


  Maak melding

 3. Wie gaat FRONT vertrouwen….deze mensen::: als zij niet aan de macht zijn ontwrichten zij het hele land.
  Ik vertrouw FRONT voor geen meter.
  Mond vol recht en wet noem maar op.
  U ziet nu zelf die VHP plotseling zijn er geen regels om een President te kiezen.
  Komt nu met lulkoek idioot verhaal eisen.
  GEWOON RESPECTLOZE MENSEN…..VRAAG MAAR WAAR PRES IS.
  Men is 100% zeker dat hij weer aan het brouwen is(of koken)….waarschijnlijk wan bun hibi yorka-supu.
  soso vloek mi boi…soso vloek…kunu.


  Maak melding

 4. Nee mevrouw,commotie is soms nodig om zaken goed te laten gaan, gewoon tijdig laten merken dat je niet slaapt.
  Want slaap je wel dan vis je achter het net, dat gebeurde in 2005 toch ook, dus libie mi safrie.Na gado wakka tiekkie e wroko so.


  Maak melding

 5. Als de lijken massaal uit de kas komen vallen betreffende de monetaire stabiliteit van het front, dan is het begrijpelijk dat het front ook in staat is diefstal te plegen t.a.v. de eind-uitslag van de verkiezing. Politiek is vaak niet de waarheid vertellen aan het volk, maar wat het front de bevolking heeft voor gehouden van economische en monetaire stabiliteit, is buiten alle fatsoens normen. Vooral voor een partij die pretendeerd democratisch te zijn. Helaas moeten wij constateren dat het front de grootste bedriegers en misleiders zijn van het surinaamse volk, gesteund door hun zogenaamde hypocrieten buitelandse democratische boven en rovers van de derde wereldlanden.

  De achterlijke hypocrieten hebben in idioten kop gehaald om te zeggen dat de Megacombinatie de verkiezing niet mag winnen. Nu dat de zielepoten schromelijk verloren hebben, durven zij nog te stellen dat dhr.Bouterse geen president van suriname mag worden van-wege het buitenland.

  Wat deze slaven en contrakie geesten niet beseffen, is dat het buitenland ook aawezig was en is tijdens de front regering .En Wat heeft dat verdomme opgeleverd voor suriname ???

  Gelet op het bovenstaande moet geconcludeerd worden dat suriname zelf in de modder moet kruipen om de rijkdommen in de bodem van suriname naar boven te halen.

  Het goud uit de grond ,dan in de centrale-bank zodat ons geld gedekt is. Dan onze rijstvelden uit-breiden tot 250 duizend hectare. verder ons biodiesel aanplant zo snel mogelijk tot duizenden hectare opvoeren voor grote inkomsten voor de staat. Tevens ons zeegebied beter benutten voor onze welvaart, door meer inkomsten te vragen voor onze vis.

  Al de andere mogelijkheden van het land inzetten om de productie te verhogen zal leiden tot een succes-volle regering van de Megacombinatie en partners.

  Beeld u zich de natuurlijke instinctieve organisatie graad van een mieren-hoop voor, waar iedereen actief werkt om de meren maatschappij draaiende te houden. Daar is geen 7 even, maar elke lid leverd keihard haar bijderage aan de maatschappij om welvaard te brengen voor de hele samenleving.

  De grote meerderheid van de surinamers zijn bereid hard te werken om zichzelf en het land vooruit te helpen, maar het gevoerde beleid motiveerd hen niet om dat te doen.

  Er komt nu een productie beleid voor eigen goud bedrijf, net als het model van staatsolie, verder wordt para industrie opnieuw opgezet waar er o.a. bakstenen zal worden geproduceerd met grondstof uit de surinaamse bodem. Met die bakstenen worden degelijke huizen voor het volk gebouwd. Dat gaat de mensen zin geven in het leven en hun motiveren om nog meer hun krachten voor de samenleving te geven.

  Om de noden van de mensen te lenigen bouwen wij de huizen via het socialistische model door deels surinaamse en chinese werkers in te zetten, voor een snelle en goedkope realisatie van de projecten. Wij moet slim zijn, door eenvoudig boeren slimheid toe tepassen in ons beleid.

  Ook de rijstarialen en plantage voor de aanplant van gewassen bestemp voor biodiesel kunnen eventueel met buitenlands aarbeiders mochten de uit suriname afkomstige werknemers ontoereikend zijn. Het gaat erom dat de plantage snel moeten staan om binnen x aantal jaren productie te kunnen leveren op grote schaal. Dit omdat brandstof altijd inkomsten opleverd.

  Verdere inkomsten brons voor suriname, is de veeteelt. Daarbij kan een grote voeder industrie voor suriname opgezet worden, die een behoorlijke werkgelenheid kan bieden aan vele surinamers. Weet u dat nederland duizeden tonnen cassave importeert uit srilanka om als veevoer te dienen voor de koeien. Dus wij kunnen onze koeien ook cassave geven mits wij dat op grote schaal gaan aanplaten en daarvan veevoerder produceren. In dit licht zal de mais-aan-planten moet verhogen in suriname voor mensenlijke consumptie en diervoeder productie. Deze soort zaken kunnen alvast deviezen besparen, omdat veevoeder niet meer ingevoerd hoefd te worden. Op die manier kan de productie in de veeteelt verhoogd worden,
  omdat de prijs zal dalen bij grote productie.

  Suriname is een groot land met een kleine bevolking en met genoeg vrienden in de wereld die graag zaken wil doen in suriname, ook met President Bouterse.

  Alles wat telt is een goede organisatie van het bestuur. Met de nadruk op ORGANISATIE.

  Zodat de eventuele misleiders die tot de regering toe-treden geen misleiding meer kunnen plegen, maar gedwongen zal worden de verdien capaciteit van het land omhoog te brengen.


  Maak melding

 6. De reacties lezen hoeft niet. Veel woorden geen zinning inhoud. Dat ging gelukkig heel snel.

  Vandaar dat die NDP ers niet begrijpen dat niet alles even snel kan. Hun stukken kun je altijd direct ongelezen weggooien 😆


  Maak melding

 7. Hopelijk gaat deze nieuwe president(te) zorgen, dat er voortaan in het srnang tongo word gesproken! Op radio en televisie, om de de economie, telaten bloeien en groeien op Surinaamse grond gebied.Het is bevordelijk,als er ook op alle scholen in het land,alleen in het srnang tongo les wordt gegeven! Lang leven ons Suriname land van vreugd en zonneschijn……………..Waka nanga koni!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 8. Beste vrienden,

  Het onderwijs in Republiek Suriname is
  de afgelopen jaren drastisch achteruit gegaan.
  Een van de oorzaken is, dat er
  GEEN OPTIMALE INFORMATIE EN
  COMMUNICATIE TECHNOLOGIE (ICT) OP
  HET TOTALE GRONDGEBIED VAN
  SURINAME AANWEZIG IS!

  Docenten, leerkrachten en kinderwerkers
  kunnen via ICT, met name via
  het GRATIS SOFTWARE SKYPE(www.skype.com),
  ALLE kinderen, leerlingen en studenten op
  het TOTALE grondgebied van Suriname Educatie geven!

  ALLE kinderen, leerlingen en studenten op
  het TOTALE grondgebied van Suriname kunnen
  via ICT op een GOEDKOPE manier ACTUELE
  internationale kennis verzamelen, bewerken, verwerken en
  distribueren, waardoor zij geen gebruik hoeven te maken
  van zeer oude en versleten schoolboeken en
  overige oude en versleten schoolmateriaal!

  Conclusie:
  “REPUBLIC OF SURINAME ONLINE”
  in plaats van “Suriname offline”

  Advies:
  Laten we nu samenwerken aan een
  OPTIMAAL INFORMATIE EN COMMUNICATIE
  TECHNOLOGIE OP HET TOTALE GRONDGEBIED
  VAN SURINAME!
  Het enige wat u hoeft te doen is,
  DIRECT telefonisch contact opnemen met
  de minister van Transport COMMUNICATIE en Toerisme:
  (00597) 420 422 of 420 423 of 420 424.
  (www.mintct.sr)
  U kunt de minister van Transport COMMUNICATIE en Toerisme
  ook een brief schrijven op het adres:
  Prins Hendrikstraat 26-28 te Paramaribo.
  Tevens kunt u de minister van Transport
  COMMUNICATIE en Toerisme
  ook een brief e-mailen op het adres:
  dirtct@mintct.sr

  Voor Tips en Opbouwende Adviezen inzake
  een OPTIMAAL INFORMATIE EN COMMUNICATIE
  TECHNOLOGIE OP HET TOTALE GRONDGEBIED
  VAN SURINAME kunt u OOK DIRECT contact opnemen
  met de minister van Transport COMMUNICATIE en Toerisme.

  Mocht u na een week niets hebben vernomen van
  de minister van Transport COMMUNICATIE en Toerisme,
  dan kunt u, DIRECT telefonisch contact opnemen met
  The Global Alliance for Information and Communication
  Technologies and Development
  (Global Alliance for ICT and Development ofwel GAID)
  (www.un-gaid.org)
  op het nummer: 001 212 963 5796.
  U kunt GAID ook een brief schrijven op het adres:
  Two UN Plaza, DC2-1439, New York,
  NY 10017 in the United States.

  Namens de Surinaamse bevolking
  bedank ik u voor uw medewerking!

  Groeten,
  Jurgen R. Brul


  Maak melding

 9. Eindelijk iemand die het door heeft. Theo gaat rijst, mais en cassave gebruiken om vlees en biodiesel te produceren. De beide producten zullen met winst worden verkocht. Van de winst gaat theo zijn familie en gezin onderhouden. Theo heeft dus eten nodig voor zijn familie. Theo gaat de winst gebruiken om Rijst, Mais, Cassave en vlees te kopen. Maar theo toch, cassave was toe veevoer verwerkt en rijst/mais om biodiesel te maken. Veevoer en biodiesel aan je familie geven om op te eten? Goed zo theo, jij bent een genie. Ik houd het liever bij mijn handeltje. Wie is nu zo gek om 90 kg witte poeder te vernietigen. Voor deze 90 kg zou je toch desnoods 15 moorden voor over hebben? Luister man, voor mij maakt het niet uit 15 of 15000, als het maar geld oplevert. Geld waarmee ik de Suri economie een stimulans kan geven. Maar ik ben gekke Henkie niet. Eerst ik en dan jij theo, samen delen? Wat dacht je van 60 voor mij en 40 voor jou. Ik heb het hier niet over 60 niet voor MC en 40 wel voor MC.
  Er was eens een Indiaan in een hangmat aan de Suriname rivier lekker aan het luieren. Komt een op sexueel misbruik beluste Pater/Dominee langs en zegt tegen de Indiaan. Hier heb je een visnet en ga veel vissen vangen. Deze vissen kan je dan met veel winst verkopen. De Indiaan vraagt aan de Geestelijke:”Wat moet ik met de winst doen, Vader?”. Dan kan je op vakantie en lekker in een hangmat aan de Suriname rivier liggen luieren. Maar Vader, wat doe ik nu?


  Maak melding

 10. ik denk dat een aantal van die ezels in suriname en hier op dit net een hekel hebben aan nederland en daarom voor bouterse zijn want anders kan ik hun gedrag niet begrijpen suriname heeft niet ééns een pink in de pap de ndpers en bouterse hebben last van grootheidwaan ze denken dat de wereld op suriname zit te wachten, in de jaren 80 hadden ze ook zo grote bek dat ze nederland niet nodig hebben en dat er genoeg andere landen in de wereld zijn waarmee ze kunen samen werken einstand was nul,nul. ik wacht op de reaktie uit amerika en die zal er komen zeker weten en als bouterse één mistap maakt dan is het gedaan met deze demagogische volks bedrieger .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.