Kamervragen over MVV voor Surinaamse studenten

9

Het Tweede Kamerlid Kathleen Ferrier van het CDA heeft gisteren Kamervragen gesteld aan de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de minister van Justitie over onduidelijkheid rondom regels voor machtiging tot voorlopig verblijf (MVV) voor Surinaamse studenten.

Ferrier vroeg o.a. aan de bewindslieden als zij bekend zijn met het feit dat er aan de situatie ten aanzien van de borg van 10.000 euro, waarover studenten van buiten de EU (dus ook uit Suriname) moeten beschikken nog niets veranderd is.

Het Kamerlid heeft de bewindslieden verzocht de ingediende vragen op korte termijn te beantwoorden, zodat er duidelijkheid komt over de eisen en procedures voor inschrijving aan Nederlandse Instellingen voor Hoger Onderwijs, nu de periode van inschrijving weer voor de deur staat. Een overzicht van de Kamervragen is hier te vinden (PDF).


9 REACTIES

 1. Surinamers denken al te vaak te veel Surinaams.
  Wij hebben daar een regering die ieder klootviool het land binnen laat komen met doel stage lopen (wijzer worden zegt men.)
  Maar als Suri’s naar juist het land van de vele stage lopers naar wil.
  Komen er barriérs maar ik heb nooit een stage loper in Su 10.000 euro in zijn stage periode zien uitgeven nog dit bedrag ergens hebben.
  Dus wie zit wie hier te boelen onze regering laat de bevolking over aan willekeur van anderen.

  P.S
  Maak je niet druk zoek landen waar men kan studeren of stage lopen er zijn genoeg.
  Want wat vast staat men gaat na studie niet terug richting Su.


  Maak melding

 2. Ik vind het vreemd dat deze mevrouw toevallig vragen gaat stellen over een onderwerp dat zich al jaren afspeelt.
  Heeft het misschien te maken met het feit dat er tweede kamer verkiezingen eraan komen?

  Carlo


  Maak melding

 3. die rot studenten komen hier studeren en daarna GAAN ZIJ LEKKER IN NEDERLAND WERKEN, kathleen ferrier, of ben je niet genoeg intelligent; kijk daarom is de eis 10.000 borg…in plaats dat je je op komt voor de rechten van de surneds omtrent de toescheidingswet voor surneds die juist in hun geboorteland willen met gelijke rechten als surinamers. dan doe je alsof je neus bloedt; misschien moet je toch liever bij de klm gaan werken als stewardess; past beter om de gemeenschap dan vliegend te bedienen….


  Maak melding

 4. Het Kamerlid Kathleen Ferrier van het CDA heeft de bewindslieden verzocht de ingediende vragen (voor machtiging tot voorlopig verblijf (MVV) voor Surinaamse studenten) op korte termijn te beantwoorden, zodat er duidelijkheid komt over de eisen en procedures voor inschrijving aan Nederlandse Instellingen voor Hoger Onderwijs.

  Denk nou maar niet dat ze de Surinaamse belangen aan het behartigen is de Nederlandse verkiezingen komen er aan en ze is op zoek naar kiezers.


  Maak melding

 5. Carlo…. uitmuntend.
  booster .. goed.
  Ray … goed.
  …GOED GEZIEN.
  Maar let op !!! als men jouw land wil ontwrichten krijgen alle Suri’s ineens VISA..ik zeg je boi.


  Maak melding

 6. Ik woon vaak de Tweede Kamer debatten bij.
  Ook laat ik issues veelal door Harry van Bommel op de agenda plaatsen, dit ter behandeling in tijdens het overleg.

  Laatst ingebrachte onderwerpen:
  – Armoede bestrijding onder de senioren in Sur, middels verhoging AOV.
  – Reparatie AOW-gat Surinamers
  – Herstel export AWBZ-rechten en zorgaanspraken voor verzorging en behandeling is Suriname
  – Verlaging van de hoge belastingheffing op de AOW van remigranten in Suriname, middels het belastingverdrag.
  – En nog meer……

  Nooit hebben Gillard en Ferrier deze issues ondersteund.
  Gillard heeft zelfs Harry gevraagd om de Issues niet op de agenda te plaatsen.

  Denk u dat ik niet de waarheid spreek, lees dan de
  – Adviezen en verzoeken Tweede Kamer
  – Verslagen AO’s (Algemeen Overleggen)
  op http://www.suriplein.com/suriname/forum

  Let vooral op de inbreng en ondersteuning van Harry van Bommel en die van Gillard en Ferrier.

  Zelf de PVV heeft gesteund voor herstel van export van de AWBZ-rechten naar Suriname. En onze eigen (op ons lijkende) Kamerleden hebben liever niet dat deze issues over ons besproken wordt.

  Chan Mohan
  Stg. TBTS
  Stg. Surinaamse Belangen


  Maak melding

 7. ja, tja, niemand praat over de chinezen die naar Sur zijn gekomen,, ze willen geen donkere tussen hun benen,, is GEEN BOUTA DIE HUN NAAR SUR HEEFT GELOKT


  Maak melding

 8. Nederland, het liefelijke vreden kievend land, van Melk en HONING, met altijd van de vriendelijke en vrolijke blanke mensen. Die altijd met open armen klaar staan, om je bij te staan met goede raad.
  Je vind altijd een baan, en je leven is geregeld met goede voorziening van jong af, tot de dood.
  Wie gaat daar niet willen wonen ?
  Ik zal alles doen, mijn huis verkopen, mijn werk laten en mijn familie’s, om allen daar te zijn.
  zelf mijn man waar ik 5 kinderen mee hebt verlaat ik om een schone blanke man. Ik heb gehoord, dat blanke mannen eind van de maand, al hun geld aan hun vrouw geven, wel dan betaal ik gewoon die €10.000 om lekker in holland te zijn,, hahah whauw, mijn leven is gezegnd,,

  Dorien, geef mij maar holland

  Eind van de maand


  Maak melding

 9. Manoush, nr.8,:”Is het bij jou, ernst of luim?”
  Ik ken wel een aantal Surinaamse vrouwen die echt zo denken en zijn, maar toch iedere avond in stilte huilend verlangen naar ‘mama Sranang’. Maar nu terug naar het onderwerp.

  Naar lange tjd weer iets waar Surineds, uitgaande van de Nederlandse situatie, kritisch hun mening kunnen geven. Zeker met de aankomende verkiezingen van 09 juni 2010.
  Dit is wat wij kunnen beinvloeden en niet de aanstaande Surinaamse verkiezingen. Wij wonen toch in Nederland?

  Eindelijk laat mevrouw Ferrier iets van haar horen. Met de aanstaande Ned. verkiezingen voor de deur kan populistisch gedrag toch wat stemmen opleveren. Mijn stem absoluut niet.

  Ik ontvang en begeleid(prodeo) al zeker zes jaren, jaarlijks enkele studenten uit Suriname. Het probleem bij IND voor het verkrijgen van een MVV ken ik als geen andere. Waarom heeft mevrouw K.Ferrier dit niet eerder aangekaart en hiervoor studenten ontvangen? Veel Surinaamse studenten hebben hier in Nederland problemen. Wie kijkt naar deze studenten om?

  Waarom durft deze dame niet te praten over de ernstige problemen die allochtonen(sorry:nieuwe Nederlanders)ondervinden in het voortgezet onderwijs? Waar bewust veel van deze kinderen tegengewerkt worden door docenten.Daarover moet u praten, mevrouw Ferrier!!!

  Mevrouw Ferrier, jouw strategie om opnieuw gekozen te worden gaat zo niet werken. Zeker niet bij mij. Surineds hebben nieuwe en dynamische politieke voortrekkers nodig!!

  Uit ervaring weet ik, dat je zelf niet hoeft aan te kloppen bij de Surinaamse ambassade, hier in Nederland.Ook gespreksvoer voor de toekomst.
  Srika


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.