AC in beroep bij Surinaams Hof van Justitie

18

PARAMARIBO, 4 mei – A Combinatie, AC, gaat in hoger beroep. Dit zegt advocaat Fred Kruisland. De combinatie wil toch zijn gelijk. Het is weliswaar te laat voor de verkiezingen. AC doet het niet alleen voor zichzelf, maar ook voor Suriname.

Dat geloven advocaat en cliënt tenminste. “Mocht in het voordeel van AC worden beslist, dan kan het Hof ook aan geven of er onduidelijkheden zijn in de Kiesregeling”, zegt Kruisland tegenover de Times of Suriname. De Kiesregeling staat al geruime tijd onder vuur. Bepalingen zouden niet altijd even duidelijk zijn. AC was te laat met het indienen van kandidatenlijsten.

Dat leidde tot uitsluiting in drie districten. Dit is meer een logisch dan juridisch gevolg. De Kiesregeling noemt geen sanctie op te laat komen. Toch verloor AC het kort geding. Als AC het hoger beroep wint, is dat minstens een morele overwinning. “AC heeft namelijk zoveel te horen gekregen: dat ze niet eens op tijd hun lijsten kunnen dienen, laat staan het land deugdelijk regeren”, aldus Kruisland.


18 REACTIES

 1. Kijken wat deze shit zal opleveren, ik denk niet veel. Het zou van de zotte zijn als de
  als de A combinatie zijn gelijk krijgt
  En dan, gaan ze dan in Cassatie, het wordt nog leuk, en als dat ook niet lukt, baja, vallen er dan ……. doden!!!!!!
  25 mei e doro, foer oso dape!!!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 2. Zaken van algemeen bekend-heid hoeven geen verdere uitleg, daardoor heeft de AC geen gronden om tegen het vonnis van de rechtbank in eerste-aanleg in beroep te gaan. Laat is laat. De Ac zou vrijwillig niet moeten deelnemen aan de verkiezingen in Sipaliwini omdat de partij daar ook te laat was. Verder dient AC niet te profiteren van de onrechtmatig handelen van het hoofdstembureau te sipaliwini.


  Maak melding

 3. Alles hadden deze lummels tevens schurken eerder in DNA moeten oplossen doen dat niet zitten geld van de bevolking op te vreten.

  Doen dat niet nu moet de rechter politieke zaken komen oplossen waaruit zij voordeel kunnen trekken.
  Dan zeg ik jouw dan is de rechter gek.!!!!!!


  Maak melding

 4. Wat hebben deze kerels al die tijd in regeer positie gedaan.
  Niet veel en dat blijkt nu duidelijk.

  Men ziet DNA als een speelhonk een rommelhok elkaar benoemen tot de meest geweldige soort van adviseur zonder weet van iets te hebben.

  En daar (DNA)zitten lummelen geld vangen rotzooi uithalen en nu maar naar de rechter die moet weten hoe laat laat is.

  Ik denk dat deze mensen een loopje nemen met wat men noemt bestuur.(vooral van het land)

  Deze schurken zijn gek…iedereen weet dat zij ruzie hebben lopen maken komen laat en gaan anderen nu verplichten voordeel voor hen te halen.

  Dan weet ik het ook niet meer hoor, maar één ding is duidelijk FRONT bestaat uit IDIOTEN.

  Dat mogen wij anno 2010 duidelijk vastellen.

  FRONT YU BELEID ZWAKKIE GEWOON EEN STEL LEEGHOOFDEN…natuurlijk moro e doro als buitenlanders alles wegdragen en vlak onder de neus van AC.


  Maak melding

 5. “AC heeft namelijk zoveel te horen gekregen: dat ze niet eens op tijd hun lijsten kunnen dienen, laat staan het land deugdelijk regeren”

  natuurlijk is dat zo~~~!!!


  Maak melding

 6. in een rechtstaat is het de normaalste zaak van de wereld dat je in beroep gaat zo hoord het. de ndpers weten niet wat dat betekend daarom reageren zo achtloos.


  Maak melding

 7. je moet als advoccat wel stront in je kop hebben om deze zaak aan te nemen, of……. worden de djoeka weer in het ootje genomen door een gewiekse fottomang. Want de fottomang/advocaat weet drommels goed dat het een kansloze zaak is maar hij gaat er toch voor. Het wordt straks lachen als AC (WC is hier beter op zijn plaats) de nota niet wenst te betalen omdat ze de rechtzaak hebben verloren.


  Maak melding

 8. Weet jij dan wat een verstandelijke rechter zal zeggen…er is geen sanctie bij laat heren AC onderleiding van meneer de Hoofd Advocaat Kruisland.

  Maar u weet u bent laat daar geweest.

  Wij vinden u hebt gelijk er staat niks op laat komen.(maar jullie kunnen de kokosnoten boven het lichaam toch gebruiken of niet gebruiken of niet,laat heeft gevolgen.)

  Maar wij zijn in deze niet bevoegd of aangewezen instelling om regels te maken en voor te schrijven aan anderen wat te doen of te laten dan wat in de wet staat.

  Zij hanteren daar de regels wij niet.
  U had LAAT in DNA moeten laten vastleggen dan mag jij bij mij een ander moment(keer)terugkomen.

  En dan kan of ben ik bevoegd het toetsen op gelijk of ongelijk bij feiten en vooral de omstandigheden die dan in de WET en regelgeving staan…….. HAMER>>>>>>>>>> Boy’s zoeken jullie de uitgang.>>>>>>>>> grapjassen kloot viool van idioten.
  Dan hoor jij de bewaker de deur acher de boy’s en Kruzu gooien dicht gooien met de woorden …soso lawman… secksels…ophoepelen.


  Maak melding

 9. Het verbaasd mij dat DU niet reageerd op deze situatie van AC ik denk als het NDP was dan kon je zijn felle reactie lezen. DU laat een reactie achter van jou front en AC party de ezel die jij altij goed vindt


  Maak melding

 10. Surinamers komen elke dag en overal te laat , maar als een politieke combinatie van voornamelijk Marrons te laat komt !!! dan zijn ineens alle Surinamers punctueel geworden..

  haha laat me niet lachen wat een schijnheilige racistisch gedoe..
  Had ik echt niet van Surinamers verwacht..
  Vanaf vandaag geef ik al mijn Surinaamse medewerkers die laat komen meteen ontslag op staande voet..
  Dan weet ik zeker dat ik binnen een week ze allemaal kwijt ben haha


  Maak melding

 11. Doctor Bigi Skrifi

  Recht College voor de armen en de jeugd.

  mr. Kruisland kan in deze procedure, GEEN AFWEZIGHEID VAN ALLE SCHULD WEERLEGGEN- BEWIJZEN. ER IS GEEN SPRAKE VAN.

  In de vorige college heeft doctor BIGI SKRIFI gezegt dat, dat internationale afspraken zwaarwegent zijn voor ons land en niemand kan er mee spelen.

  mr. Kruisland moet erkennen, dat hij geen autoriteid op de bestuurs wetgeving is. Zo eenvoudig zijn de zaken. Doctor Bigi skrifi (de arme bevolking en de jeud) waarschuwen u, pas op voor dingengs, die u niet kent.

  Met respect van doctor bigi skrifi gaat u zich niet beschamen. Laat alles en iedereen met rust. Laat de rechtspraak met rust. Wij zij geen kinderen in de speeltuin.

  Voor DU en NEUS jullie samenzwering was uitstekend voorbereid, en had zij bijna succes gehad. De haat en waarkzucht van deze mensen, was herhaalde malen naar de partijleider gestuurd, doch telkens moest zij worden teruggezonden.

  Pas op voor onzichtbare krachten, die gij niet kent.

  De orde van zwarte vrijmetselaars, de zwarte joden, de zwarte christenen, de zwarte loge ect. Wij letten op. Wie comentaar heeft, gij zijt, farizeeers, oorblazers, kwaadspreekkers, tollenaars en haatters van de arme bevolking en het land.

  Niemand raakt onze grote broer de patijleider
  aan.
  Niemand raakt de president aan.
  Niemand raatkt onze broetje aan.
  Dit zijn familie zaken laat hun met rust.
  Zij hebben hun eigen krotoe. Rust,vrede en vergiffenis tegen over elkaar.

  Handen af van deze leiders.

  Het arme volk, de jeugd, de voortuitgang, de rechtspraak en de economische vooruitgang heeft rust, vrede, vergiffenis, politieke stabiliteid nodig. Het land heeft het dringend nondig.

  DU EN NEUS, WAT GIJ zal zegenen, is liefde, rust, vrede en vergiffenis van de jeugd, het arme volk, de politiek en de trotst van ons land.

  Moge de diarree gij vergezellen, Gij farizeers van ons geliefde land.

  Ik wacht op uwe reactie, gij ouwe scheepswrakken, misdadigers van het arme volk, de jeugd, het land en het lands belang. Oude trekveren en gronische smeerlappen- viezerikken van ons land.

  De hand van GOD EN CUTUUR, gaat gij aanraken.
  Wees niet verbaast, als gij een aandoening of ziekte van overhoud. Gij smeerlappen, die ons land wil vernietigen.

  Stof tot nadenken voor the grass roots.

  Zegen van God en Cultuur.

  De viendelijke groet,

  Dotor BIGI SKRIFI.


  Maak melding

 12. eerst zouden ze de uitspraak respekteren.
  maar gezien het feid dat bruns domme wijk weet wat de gevolgen zijn als zijn partij buite de boot valt,zalhij alles op alles zetten om deel uit te maken van de regering, d.w.z bij verlies geen politieke onschenbaarheid meer .
  dus mensen ,landgenoten denk er goed over na ,ook de binnenlandsbewooners wil ik op het hart drukken ,geef je stem niet aan iemand zonder visie , aboi denk a konie, maar we hebben hem door .


  Maak melding

 13. Njang patoe!

  Tien dagen geleden was al bekend dat meneer Kruisland willens en wetens geld van AC wil aftroggelen. Hij wist de uitslag al en toch stapte hij naar de rechter.
  Slim Geld verdienen is op zijn lijf geschreven.


  Maak melding

 14. wel niet alleen in suriname doen ze dat hoor dus die mensen hebben recht om in beroep te gaan.dus laat die mensen dat gewoon doen.maakt niet uit of ze winnen of verliezen,dus ophouden om die mensen te betichten dat ze dom zijn.in sommige landen gaan ze veel verder dat dit


  Maak melding

 15. @ prik
  kan jij mij vertellen wat kanhai in zijn kop heeft ??
  het is best raar hoe de ndpers met het vraagstuk recht omgaan, laten met zijn allen blij wezen dat de rechters de enige is die bevoegd is om recht uit te spreken en niemand anders als je begrijpt wat ik bedoel.
  ik weet nog dat er een hele delegatie naar afrika is afgereis om de terechte verwijdering van bouterse uit de DNA aan te vechten, de dec moorden worden een politieke zaak genoemd de veroordeling in nederland voor drugs ook.


  Maak melding

 16. @die ezels die bouterse adoreren, bouterse idioten zijn zo dom dat zij dat niet zelf kunnen inzien.
  als bouterse de weg van de wet en het recht had bewandeld op 8 dec 1982 waren wij als land niet in deze ellende beland.het is best opvallent dat de aanhagers van een dictator moordenaar het hardst roepen om het toepassen van de wet dat verbaast mij heel erg.


  Maak melding

 17. dat is niet helemaal juist inderdaad hebben moorden voor problemen gezorgd, maar deze problemen zijn in ieder gevalin 1987 opgehouden met een tussenpauze toen bosje aan de macht kwam maar al met al heeft front het land geregeerd een kleine reken som 1975 – 1980 is 5 jaar, 1987 – 1996 is 9 jaar, 2000-2010 is 10 jaar in totaal is Front dus ruim 24 jaar aan de macht. En dat het land niet in ontwikkeling kon komen in 24 jaar is te danken aan het achterlijke beleid dat zij zelf hebben uitgeoefend. Men mnoet meer gaan kijken hoe ze zichzelf kunnen veranderen dan steeds weer de vinger te wijzen op andermans falen.

  peace!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.